Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 16.2.2009 11:32:22
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lorencia Pozdravljene punce, Zato upam, da nisem zgrešila tega debatiranja...vendar me resnično zanima koliko si vas z oljem masira presredek ? Sama sem bila zelo navdušena nad tem masiranjem in se vsekakor strinjala, da si ga bom tudi masirala, ko nastopi 34.teden...sedaj pa, ko je čas masiranja - pa se mi zdi to opravilo dokaj težko. Mislim, je dosti težje kot sem si predstavljala in tudi prijetno ni najbolj. Zanima me, koliko vas pridno vztraja pri tem...do zdaj so vse babice, ki jih poznam rekle - da se pri porodnici pozna katera se je masirala in da res toplo priporočajo. Kaj menite ve? ja, spet tema, kjer so mnenja zelo deljena. Nam je v MŠ rekla, da kakšnega posebnega učinka ni, da je že bolje delat Keglove vaje. Sama sem mnenja, da škodit ne more, tako nekako kot pitje malinovega čaja. Mogoče je na koncu bolj pomemben psihološki vpliv... sama sicer tega ne prakticiram.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 16.2.2009 11:37:16
|
|
|
|
piamaria
|
pri meni: sem si ga obakrat mazala, masirala...itd. potem sem prvega rodila z obsegom glavice 35 cm- 7 šivov, drugega, je ležal LOA, z obsegom 36- šivov nič, sedaj čakamo tretjega ...upam, da ne bo epizotomije, prvič me je tako bolelo, da me je bilo strah šivov pri drugem in ne poroda , pa sem jo dobr odnesla. Povedali pa so: Odvisno od lege otroka, bibičine roke in pravilnega potiskanja! Želim vam čim manj šivov in skrbi, jaz nisem čutila nič: niti, ko je prerezala niti, ko je šivala anastezistka: masiram si ga pa sedaj NE!
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 16.2.2009 11:43:23
|
|
|
|
Lorencia
|
IZVIRNO SPOROČILO: piamaria pprvič me je tako bolelo, da me je bilo strah šivov pri drugem in ne poroda , pa sem jo dobr odnesla. Tudi mene ni strah poroda, ampak šivanja... Namreč 3 leta nazaj sem imela en operacijski poseg, kjer sem dobila šive na sramnih ustnicah. Vse je potekalo pod lokalno anestezijo in do konca nisem čutila nobenih bolečin, nakar očitno eno mesto ni bilo dovolj omrtvičeno, ter sem čutila zadnja dva šiva. Od takrat se bojim, da bi se mi to zgodilo tudi pri porodu in me sploh ne bega bolečina pri porodu, ampak da bi čutila šivanje.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 16.2.2009 11:49:12
|
|
|
|
pocka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lorencia Zato upam, da nisem zgrešila tega debatiranja...vendar me resnično zanima koliko si vas z oljem masira presredek ? Sama sem bila zelo navdušena nad tem masiranjem in se vsekakor strinjala, da si ga bom tudi masirala, ko nastopi 34.teden...sedaj pa, ko je čas masiranja - pa se mi zdi to opravilo dokaj težko. Mislim, je dosti težje kot sem si predstavljala in tudi prijetno ni najbolj. Zanima me, koliko vas pridno vztraja pri tem...do zdaj so vse babice, ki jih poznam rekle - da se pri porodnici pozna katera se je masirala in da res toplo priporočajo. Kaj menite ve? Jaz sem si ga prvič masirala oz. mi je moj pomagal, pa sem bila vseeno kar fajn šivana, tokrat pa tega ne prakticiram, ker se mi zdi, da ni bilo glih nekega efekta. Od prvič se pa spomnim,da sem čutila,da je prerezala, je zapeklo, pa tudi, ko je šivala ni bilo glih prijetno,da o tistih tednih potem niti ne govorim ...me je pa tokrat še bolj strah, ker ima že zdaj (pri 35 tednih) tako glavo,kot jo je imela Taja,ko se je rodila (pri 42. tednih)
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 16.2.2009 12:12:41
|
|
|
|
1hruška
|
Živjo! Ja, jst se tut sprašujem, kak je s tem masiranjem in če bo kaj pomagalo.. Sm že od parih slišala, da je teden po porodu (zarad celjenje šivov) težji kot porod.. Masiranje se pa tut meni zdi neprijetno..kar malo boleče včasih.. Ampak bo že.. Že komaj čakam, da vidim, kdo raste v mojem trebuščku. A ima mogoče katera nasvet proti zatekanju nog in prstov na rokah? Je bolj počivat al migat?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 16.2.2009 12:13:39
|
|
|
|
čebeica maja
|
DAN vsem Mal sem vas prebrale, ne vse komentirala bom sm Cito. ti lahko dam, svetovale so ti že druge, se pa zelo bojim kako bo prinas, naš Miha nič ne dojema, čeprov mu vse razlagam, pri njemu v sobici je že postelca, čeprov nebo še tam spal, mič mu ni jasno, nazadne ko je bil dojenček prinas je kocke v njega metal-grozno, edino kar reče je, eeee duda- pomeni da dojenčki jokajo mu daš dudo. ah bo že nekako Vikend je mimo in Mihcev rd je uspel, nodi torta bila dobra, otroci noreli, bilo je fajn, jaz pa utrujena. Zdaj so pa maškare navrsti, Miha bo verjetno nodi in mu moram kapo in rutko sešit, ati bo g.pisk, jaz pa kindersuprajs
< Sporočilo je popravil čebeica maja -- 16.2.2009 12:15:24 >
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 16.2.2009 12:21:02
|
|
|
|
julam
|
Nisem masirala presredka, obakrat šivana - prvič rezana, drugič raztrgana. Celjenje po porodu je def boleče, moteče,... in tudi jaz si srčno želim izkusit porod brez šivov. Sporočim !
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 16.2.2009 12:32:01
|
|
|
|
Lolita23
|
masaža presredka jaz se ne masiram, če se spomnim izvajam raje keglove vaje, šivana itak bom, ker sem mela vnetja.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 16.2.2009 12:35:18
|
|
|
|
čebeica maja
|
Glede presredka jaz nisem ozeroma se nespomnim kdaj so mi ga prerezal, se je pa še strgalo, šivov je blo velik, šivanje sem pa vsak šiv čutila bolelo grozno, sem bila zelo boga, sem šla nazaj ker sem mela rez grozno, zdravnik mi je sm svetoval zračenje in to je na hrbet ležat noge pokrčet in narazen, hlačke in vložek stran,podložiš si brisačo na postel in dva vložka, čez noge sm pokriješ ruho. ja in to je uspelo, prec je blo dobr, zdaj me je tud tega strah, vem pa da bom luliko že v porodnišnici zračla sliš se smešno nuca pa. masirala ga pa nebom, ker prinas babca je rekla da to bi blo potrebno že velikprej, kakor kdo
< Sporočilo je popravil čebeica maja -- 16.2.2009 12:41:08 >
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 16.2.2009 12:42:26
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: čebeica maja DAN vsem Mal sem vas prebrale, ne vse komentirala bom sm Cito. ti lahko dam, svetovale so ti že druge, se pa zelo bojim kako bo prinas, naš Miha nič ne dojema, čeprov mu vse razlagam, pri njemu v sobici je že postelca, čeprov nebo še tam spal, mič mu ni jasno, nazadne ko je bil dojenček prinas je kocke v njega metal-grozno, edino kar reče je, eeee duda- pomeni da dojenčki jokajo mu daš dudo. ah bo že nekako sej vem, da ni smešno, ampak sem se pa vseeno nasmejala
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 16.2.2009 12:45:43
|
|
|
|
pocka
|
IZVIRNO SPOROČILO: čebeica maja Glede presredka jaz nisem ozeroma se nespomnim kdaj so mi ga prerezal, se je pa še strgalo, šivov je blo velik, šivanje sem pa vsak šiv čutila bolelo grozno, sem bila zelo boga, sem šla nazaj ker sem mela rez grozno, zdravnik mi je sm svetoval zračenje in to je na hrbet ležat noge pokrčet in narazen, hlačke in vložek stran,podložiš si brisačo na postel in dva vložka, čez noge sm pokriješ ruho. ja in to je uspelo, prec je blo dobr, zdaj me je tud tega strah, vem pa da bom luliko že v porodnišnici zračla sliš se smešno nuca pa. masirala ga pa nebom, ker prinas babca je rekla da to bi blo potrebno že velikprej, kakor kdo to sem tudi jaz delala in ful pomaga, že kar v P, ker sem bila sama v sobi
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 16.2.2009 12:49:05
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 čestitke podatke sporočiš meni in felix7, pošljo telefonsko, pa ti najino pošljeva nazaj o, dream team itak
Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :) 28.4.2009 5500g in 58,5cm :) 25.5.2009 6780g in 65cm :)
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 16.2.2009 12:49:37
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: pondelak pozdravljene čveke... jaz sem pa lih delno torbo za v P pripravila CITA upam da se čimprej uredi in da se bo laura kmalu navadila na novo rutino o, ena, ki ne paničari mislim, da imamo druge torbe že kar prištimane khmmm, tud jaz je še nimam prštimane
Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :) 28.4.2009 5500g in 58,5cm :) 25.5.2009 6780g in 65cm :)
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 16.2.2009 12:50:15
|
|
|
|
čebeica maja
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: čebeica maja DAN vsem Mal sem vas prebrale, ne vse komentirala bom sm Cito. ti lahko dam, svetovale so ti že druge, se pa zelo bojim kako bo prinas, naš Miha nič ne dojema, čeprov mu vse razlagam, pri njemu v sobici je že postelca, čeprov nebo še tam spal, mič mu ni jasno, nazadne ko je bil dojenček prinas je kocke v njega metal-grozno, edino kar reče je, eeee duda- pomeni da dojenčki jokajo mu daš dudo. ah bo že nekako sej vem, da ni smešno, ampak sem se pa vseeno nasmejala ja sej tud mi nismo vedel kaj čmo se smejat, pa sploh mu nemoreš dopovedat da se nesme, potem šerajši dela tisto kar nesme, al pa iz trme kej druzga ušpič ah ta naš Miha
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 16.2.2009 12:53:42
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: 1hruška Živjo! Ja, jst se tut sprašujem, kak je s tem masiranjem in če bo kaj pomagalo.. Sm že od parih slišala, da je teden po porodu (zarad celjenje šivov) težji kot porod.. Masiranje se pa tut meni zdi neprijetno..kar malo boleče včasih.. Ampak bo že.. Že komaj čakam, da vidim, kdo raste v mojem trebuščku. A ima mogoče katera nasvet proti zatekanju nog in prstov na rokah? Je bolj počivat al migat? definitivno je boljš migat, da je cirkulacija boljša...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 16.2.2009 12:56:46
|
|
|
|
čebeica maja
|
IZVIRNO SPOROČILO: pocka IZVIRNO SPOROČILO: čebeica maja Glede presredka jaz nisem ozeroma se nespomnim kdaj so mi ga prerezal, se je pa še strgalo, šivov je blo velik, šivanje sem pa vsak šiv čutila bolelo grozno, sem bila zelo boga, sem šla nazaj ker sem mela rez grozno, zdravnik mi je sm svetoval zračenje in to je na hrbet ležat noge pokrčet in narazen, hlačke in vložek stran,podložiš si brisačo na postel in dva vložka, čez noge sm pokriješ ruho. ja in to je uspelo, prec je blo dobr, zdaj me je tud tega strah, vem pa da bom luliko že v porodnišnici zračla sliš se smešno nuca pa. masirala ga pa nebom, ker prinas babca je rekla da to bi blo potrebno že velikprej, kakor kdo to sem tudi jaz delala in ful pomaga, že kar v P, ker sem bila sama v sobi jaz pa nisem vedla, tud če nebom sama v sobi bom to počela sm da bo bolš, Glede obročev-šlauf vem da je že bla tema, sm povem da men je ful oblažil sedenje
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 16.2.2009 13:07:02
|
|
|
|
Pupa7
|
ja to luftanje res priporočajo, pa sej logično gledano se vsaka rana na zraku lepše in hitreje celi jaz sem se ravno najedla špagetov s porovo omako, zdaj pa si bom počasi privoščila kavico na balkonu, mamo spet tak lep sonček... čebeica, vzrajno odštevava ane
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 16.2.2009 13:50:08
|
|
|
|
helimaša
|
čao! no pa da se še jst javim po dolgem cajtu......za vikend ni blo nč šasa..... vv petek sem mela pregled.....tko da naslednji pregled: 23.2, +2kg....drgač pa mi je sam CTG nardila in čist nč druzga.....sm bla ful razočarana..... nisem vas vč za nazaj brala ker je čist preveč tko da upam da nism nč zamudla.....v petek sm šla potem še mal v šoping.....tko da mam skor že vse nabavlen.....sm prpravlen še ne......v soboto me je moj na večerjo odpelal tko da sva Mašo k mojim dala.....in sm včer mal potegnila spanec.....potem sva šla na kosilo k mojim in po tamalo.....tko da se je kr neki dogajal......zdej se je pa pr nam pokazal sonček pa bi blo fajn da grem mal vn.....sam k me takoj začne križ bolet......obup..... grem južno pojest......pa pridne bodte
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 16.2.2009 13:53:26
|
|
|
|
felix7
|
evo punce, še eno darilo od yanie smo dobile sicer je poslala že včeraj, pa mi je telefon nekaj nagajal, oziroma z računalnikom nista bila najbolj prijatla ko gledam tega srčka, me pa res že mika, da bi mi tudi pestovali, ampak sem pupi obljubila, da ji bom družbo delala
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 16.2.2009 13:55:34
|
|
|
|
novo
|
Hojla, no se vmes mal javim, ko se kuha kosilo. Nič posebnega pri meni, razen da moj nekaj boleha, pol si pa lahk mislite kak je. iz komisije spet nism nič dobila, še čakam. Kak je zoprno to čakanje, čeprav imam občutek dobr, saj se mi že 25. 2. začne porodniška! vidim, da je bilo zatišje čez vikend. Torej nism nič zamudila!
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 16.2.2009 13:57:33
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 evo punce, še eno darilo od yanie smo dobile sicer je poslala že včeraj, pa mi je telefon nekaj nagajal, oziroma z računalnikom nista bila najbolj prijatla ko gledam tega srčka, me pa res že mika, da bi mi tudi pestovali, ampak sem pupi obljubila, da ji bom družbo delala jej, kak je lušn. Obljuba dela dolg.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 16.2.2009 13:58:26
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 ja to luftanje res priporočajo, pa sej logično gledano se vsaka rana na zraku lepše in hitreje celi jaz sem se ravno najedla špagetov s porovo omako, zdaj pa si bom počasi privoščila kavico na balkonu, mamo spet tak lep sonček... čebeica, vzrajno odštevava ane nehaj nas kr rajcat s tem vremenom.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 16.2.2009 13:58:41
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: novo vidim, da je bilo zatišje čez vikend. Torej nism nič zamudila! no, zdaj se pa vključi, da nadoknadimo
|
|
RE: Marčevke 2009 - 7. del :) 16.2.2009 13:59:28
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: 1hruška Živjo! Ja, jst se tut sprašujem, kak je s tem masiranjem in če bo kaj pomagalo.. Sm že od parih slišala, da je teden po porodu (zarad celjenje šivov) težji kot porod.. Masiranje se pa tut meni zdi neprijetno..kar malo boleče včasih.. Ampak bo že.. Že komaj čakam, da vidim, kdo raste v mojem trebuščku. A ima mogoče katera nasvet proti zatekanju nog in prstov na rokah? Je bolj počivat al migat? definitivno je boljš migat, da je cirkulacija boljša... se strinjam. Hoja, sprehodi.
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?