|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2009 - 7. del :)
16.2.2009 11:32:22   
felix7
IZVIRNO SPOROČILO: Lorencia

Pozdravljene punce,

Zato upam, da nisem zgrešila tega debatiranja...vendar me resnično zanima koliko si vas z oljem masira presredek ?
Sama sem bila zelo navdušena nad tem masiranjem in se vsekakor strinjala, da si ga bom tudi masirala, ko nastopi 34.teden...sedaj pa, ko je čas masiranja - pa se mi zdi to opravilo dokaj težko. Mislim, je dosti težje kot sem si predstavljala in tudi prijetno ni najbolj.

Zanima me, koliko vas pridno vztraja pri tem...do zdaj so vse babice, ki jih poznam rekle - da se pri porodnici pozna katera se je masirala in da res toplo priporočajo.

Kaj menite ve?

ja, spet tema, kjer so mnenja zelo deljena. Nam je v MŠ rekla, da kakšnega posebnega učinka ni, da je že bolje delat Keglove vaje. Sama sem mnenja, da škodit ne more, tako nekako kot pitje malinovega čaja. Mogoče je na koncu bolj pomemben psihološki vpliv... sama sicer tega ne prakticiram.

Postati mama, in to še na materinski dan, je čudovito.

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 901
16.2.2009 11:37:16   
piamaria
pri meni: sem si ga obakrat mazala, masirala...itd.
potem sem prvega rodila z obsegom glavice 35 cm- 7 šivov, drugega, je ležal LOA, z obsegom 36- šivov nič, sedaj čakamo tretjega ...upam, da ne bo epizotomije, prvič me je tako bolelo, da me je bilo strah šivov pri drugem in ne porodauser posted image , pa sem jo dobr odnesla.
Povedali pa so: Odvisno od lege otroka, bibičine roke in pravilnega potiskanja!

Želim vam čim manj šivov in skrbi, jaz nisem čutila nič: niti, ko je prerezala niti, ko je šivala anastezistka:
masiram si ga pa sedaj NE!user posted image

Imejmo se radi- živimo za jutri :)

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 902
16.2.2009 11:43:23   
Lorencia
IZVIRNO SPOROČILO: piamaria

pprvič me je tako bolelo, da me je bilo strah šivov pri drugem in ne porodauser posted image , pa sem jo dobr odnesla.
user posted image

Tudi mene ni strah poroda, ampak šivanja...
Namreč 3 leta nazaj sem imela en operacijski poseg, kjer sem dobila šive na sramnih ustnicah.
Vse je potekalo pod lokalno anestezijo in do konca nisem čutila nobenih bolečin, nakar očitno eno mesto ni bilo dovolj omrtvičeno, ter sem čutila zadnja dva šiva.

Od takrat se bojim, da bi se mi to zgodilo tudi pri porodu in me sploh ne bega bolečina pri porodu, ampak da bi čutila šivanje.

(odgovor članu piamaria)
Neposredna povezava do sporočila: 903
16.2.2009 11:49:12   
pocka
IZVIRNO SPOROČILO: Lorencia
Zato upam, da nisem zgrešila tega debatiranja...vendar me resnično zanima koliko si vas z oljem masira presredek ?
Sama sem bila zelo navdušena nad tem masiranjem in se vsekakor strinjala, da si ga bom tudi masirala, ko nastopi 34.teden...sedaj pa, ko je čas masiranja - pa se mi zdi to opravilo dokaj težko. Mislim, je dosti težje kot sem si predstavljala in tudi prijetno ni najbolj.

Zanima me, koliko vas pridno vztraja pri tem...do zdaj so vse babice, ki jih poznam rekle - da se pri porodnici pozna katera se je masirala in da res toplo priporočajo.

Kaj menite ve?

Jaz sem si ga prvič masirala oz. mi je moj pomagal, pa sem bila vseeno kar fajn šivana, tokrat pa tega ne prakticiram, ker se mi zdi, da ni bilo glih nekega efekta. Od prvič se pa spomnim,da sem čutila,da je prerezala, je zapeklo, pa tudi, ko je šivala ni bilo glih prijetno,da o tistih tednih potem niti ne govorim user posted image ...me je pa tokrat še bolj strah, ker ima user posted image že zdaj (pri 35 tednih) tako glavo,kot jo je imela Taja,ko se je rodila (pri 42. tednih)user posted image user posted image

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

http://picasaweb.google.com/mylittledecocorner

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 904
16.2.2009 12:12:41   
1hruška
Živjo!
Ja, jst se tut sprašujem, kak je s tem masiranjem in če bo kaj pomagalo.. Sm že od parih slišala, da je teden po porodu (zarad celjenje šivov) težji kot porod.. Masiranje se pa tut meni zdi neprijetno..kar malo boleče včasih.. Ampak bo že.. Že komaj čakam, da vidim, kdo raste v mojem trebuščku. user posted image user posted image user posted image

A ima mogoče katera nasvet proti zatekanju nog in prstov na rokah? Je bolj počivat al migat?

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 905
16.2.2009 12:13:39   
čebeica maja
DAN vsemuser posted image
Mal sem vas prebrale, ne vse komentirala bom sm Cito. user posted image   ti lahko dam, svetovale so ti že druge, se pa zelo bojim kako bo prinas, naš Miha nič ne dojema, čeprov mu vse razlagam, pri njemu v sobici je že postelca, čeprov user posted image  nebo še tam spal, mič mu ni jasno, nazadne ko je bil dojenček prinas je kocke v njega metal-grozno, edino kar reče je, eeee duda- pomeni da dojenčki jokajo mu daš dudo. ah bo že nekako

Vikend je mimo in Mihcev rd je uspel, nodi torta bila dobra, otroci noreli, bilo je fajn, jaz pa utrujena.
Zdaj so pa maškare navrsti, Miha bo verjetno nodi in mu moram kapo in rutko sešit, ati bo g.pisk, jaz pa kindersuprajs

< Sporočilo je popravil čebeica maja -- 16.2.2009 12:15:24 >

11.2.2007-Miha
16.3.2009-Maks

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 906
16.2.2009 12:21:02   
julam
Nisem masirala presredka, obakrat šivana - prvič rezana, drugič raztrgana. Celjenje po porodu je def boleče, moteče,... in tudi jaz si srčno želim izkusit porod brez šivov. Sporočim user posted image !

(odgovor članu čebeica maja)
Neposredna povezava do sporočila: 907
16.2.2009 12:32:01   
Lolita23
masaža presredka jaz se ne masiram, če se spomnim izvajam raje keglove vaje, šivana itak bom, ker sem mela vnetja.

18.3.2009

(odgovor članu julam)
Neposredna povezava do sporočila: 908
16.2.2009 12:35:18   
čebeica maja
Glede presredka jaz nisem ozeroma se nespomnim kdaj so mi ga prerezal, se je pa še strgalo, šivov je blo velik, šivanje sem pa vsak šiv čutila bolelo grozno, sem bila zelo boga, sem šla nazaj ker sem mela rez grozno, zdravnik mi je sm svetoval zračenje in to je na hrbet ležat noge pokrčet in narazen, hlačke in vložek stran,podložiš si brisačo na postel in dva vložka, čez noge sm pokriješ ruho. ja in to je uspelo, prec je blo dobr, zdaj me je tud tega strah, vem pa da  bom luliko že v porodnišnici zračlauser posted image  sliš se smešno nuca pa.
masirala ga pa nebom, ker prinas babca je rekla da to bi blo potrebno že velikprej, kakor kdo

< Sporočilo je popravil čebeica maja -- 16.2.2009 12:41:08 >

11.2.2007-Miha
16.3.2009-Maks

Neposredna povezava do sporočila: 909
16.2.2009 12:42:26   
felix7
IZVIRNO SPOROČILO: čebeica maja

Mal sem vas prebrale, ne vse komentirala bom sm Cito. user posted image   ti lahko dam, svetovale so ti že druge, se pa zelo bojim kako bo prinas, naš Miha nič ne dojema, čeprov mu vse razlagam, pri njemu v sobici je že postelca, čeprov user posted image  nebo še tam spal, mič mu ni jasno, nazadne ko je bil dojenček prinas je kocke v njega metal-grozno, edino kar reče je, eeee duda- pomeni da dojenčki jokajo mu daš dudo. ah bo že nekako

sej vem, da ni smešno, ampak sem se pa vseeno nasmejala user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 910
16.2.2009 12:45:43   
pocka

Glede presredka jaz nisem ozeroma se nespomnim kdaj so mi ga prerezal, se je pa še strgalo, šivov je blo velik, šivanje sem pa vsak šiv čutila bolelo grozno, sem bila zelo boga, sem šla nazaj ker sem mela rez grozno, zdravnik mi je sm svetoval zračenje in to je na hrbet ležat noge pokrčet in narazen, hlačke in vložek stran,podložiš si brisačo na postel in dva vložka, čez noge sm pokriješ ruho. ja in to je uspelo, prec je blo dobr, zdaj me je tud tega strah, vem pa da  bom luliko že v porodnišnici zračlauser posted image  sliš se smešno nuca pa.
masirala ga pa nebom, ker prinas babca je rekla da to bi blo potrebno že velikprej, kakor kdo

to sem tudi jaz delala in ful pomaga, že kar v P, ker sem bila sama v sobiuser posted image

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

Neposredna povezava do sporočila: 911
16.2.2009 12:46:55   
pocka
lejca vidim te, kako je s tabo?

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 912
16.2.2009 12:49:05   
Pupa7
IZVIRNO SPOROČILO: felix7

IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7

čestitke user posted image user posted image
podatke sporočiš meni in felix7, pošljo telefonsko, pa ti najino pošljeva nazaj user posted image

o, dream team user posted image

itak user posted image user posted image

Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :)

28.4.2009 5500g in 58,5cm :)
25.5.2009 6780g in 65cm :)

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 913
16.2.2009 12:49:37   
Pupa7

IZVIRNO SPOROČILO: pondelak

pozdravljene čveke...
jaz sem pa lih delno torbo za v P pripravilauser posted image
CITA upam da se čimprej uredi in da se bo laura kmalu navadila na novo rutinouser posted image user posted image user posted image

o, ena, ki ne paničari user posted image  user posted image user posted image user posted image  mislim, da imamo druge torbe že kar prištimane user posted image

khmmm, tud jaz je še nimam prštimane user posted image user posted image

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 914
16.2.2009 12:50:15   
čebeica maja

sej vem, da ni smešno, ampak sem se pa vseeno nasmejala user posted image user posted image user posted image

ja sej tud mi nismo vedel kaj čmo se smejat, pa sploh mu nemoreš dopovedat da se nesme, potem šerajši dela tisto kar nesme, al pa iz trme kej druzga ušpič ah ta naš Miha

11.2.2007-Miha
16.3.2009-Maks

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 915
16.2.2009 12:53:42   
Pupa7
IZVIRNO SPOROČILO: 1hruška

Živjo!
Ja, jst se tut sprašujem, kak je s tem masiranjem in če bo kaj pomagalo.. Sm že od parih slišala, da je teden po porodu (zarad celjenje šivov) težji kot porod.. Masiranje se pa tut meni zdi neprijetno..kar malo boleče včasih.. Ampak bo že.. Že komaj čakam, da vidim, kdo raste v mojem trebuščku. user posted image user posted image user posted image

A ima mogoče katera nasvet proti zatekanju nog in prstov na rokah? Je bolj počivat al migat?

definitivno je boljš migat, da je cirkulacija boljša...

(odgovor članu 1hruška)
Neposredna povezava do sporočila: 916
16.2.2009 12:56:46   
čebeica maja
IZVIRNO SPOROČILO: pocka

to sem tudi jaz delala in ful pomaga, že kar v P, ker sem bila sama v sobiuser posted image

jaz pa nisem vedla, tud če nebom sama v sobi bom to počela sm da bo bolš,

Glede obročev-šlauf vem da je že bla tema, sm povem da men je ful oblažil sedenje

11.2.2007-Miha
16.3.2009-Maks

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 917
16.2.2009 13:07:02   
Pupa7
ja to luftanje res priporočajo, pa sej logično gledano se vsaka rana na zraku lepše in hitreje celi user posted image

jaz sem se ravno najedla špagetov s porovo omako, zdaj pa si bom počasi privoščila kavico na balkonu, mamo spet tak lep sonček...

čebeica, vzrajno odštevava ane user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 918
16.2.2009 13:50:08   
helimaša

čao!

no pa da se še jst javim po dolgem cajtu......za vikend ni blo nč šasa.....
vv petek sem mela pregled.....tko da naslednji pregled: 23.2, +2kg....drgač pa mi je sam CTG nardila in čist nč druzga.....sm bla ful razočarana.....
nisem vas vč za nazaj brala ker je čist preveč tko da upam da nism nč zamudla.....v petek sm šla potem še mal v šoping.....tko da mam skor že vse nabavlen.....sm prpravlen še ne......v soboto me je moj na večerjo odpelal tko da sva Mašo k mojim dala.....in sm včer mal potegnila spanec.....potem sva šla na kosilo k mojim in po tamalo.....tko da se je kr neki dogajal......zdej se je pa pr nam pokazal sonček pa bi blo fajn da grem mal vn.....sam k me takoj začne križ bolet......obup.....
grem južno pojest......pa pridne bodte

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 919
16.2.2009 13:53:26   
felix7
evo punce, še eno darilo od yanie smo dobile user posted image  sicer je poslala že včeraj, pa mi je telefon nekaj nagajal, oziroma z računalnikom nista bila najbolj prijatla user posted image
user posted image

ko gledam tega srčka, me pa res že mika, da bi mi tudi pestovali, ampak sem pupi obljubila, da ji bom družbo delala user posted image

(odgovor članu helimaša)
Neposredna povezava do sporočila: 920
16.2.2009 13:55:34   
novo
Hojla, no se vmes mal javim, ko se kuha kosilo. Nič posebnega pri meni, razen da mojuser posted image nekaj boleha, pol si pa lahk mislite kak je. user posted image user posted image
iz komisije spet nism nič dobila, še čakam. Kak je zoprno to čakanje, čeprav imam občutek dobr, saj se mi že 25. 2. začne porodniška!user posted image
vidim, da je bilo zatišje čez vikend. Torej nism nič zamudila! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Upanje in želja ter sreča

(odgovor članu helimaša)
Neposredna povezava do sporočila: 921
16.2.2009 13:57:33   
novo

evo punce, še eno darilo od yanie smo dobile user posted image  sicer je poslala že včeraj, pa mi je telefon nekaj nagajal, oziroma z računalnikom nista bila najbolj prijatla user posted image
user posted image

ko gledam tega srčka, me pa res že mika, da bi mi tudi pestovali, ampak sem pupi obljubila, da ji bom družbo delala user posted image

jej, kak je lušn.user posted image user posted image
Obljuba dela dolg.user posted image user posted image

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 922
16.2.2009 13:58:26   
novo

ja to luftanje res priporočajo, pa sej logično gledano se vsaka rana na zraku lepše in hitreje celi user posted image

jaz sem se ravno najedla špagetov s porovo omako, zdaj pa si bom počasi privoščila kavico na balkonu, mamo spet tak lep sonček...

čebeica, vzrajno odštevava ane user posted image

user posted image nehaj nas kr rajcat s tem vremenom.user posted image user posted image

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 923
16.2.2009 13:58:41   
felix7
IZVIRNO SPOROČILO: novo
vidim, da je bilo zatišje čez vikend. Torej nism nič zamudila! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

no, zdaj se pa vključi, da nadoknadimo user posted image

(odgovor članu novo)
Neposredna povezava do sporočila: 924
16.2.2009 13:59:28   
novo

IZVIRNO SPOROČILO: 1hruška

Živjo!

definitivno je boljš migat, da je cirkulacija boljša...

se strinjam. user posted image Hoja, sprehodi.

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?