pocka
|
IZVIRNO SPOROČILO: NoBady IZVIRNO SPOROČILO: pocka IZVIRNO SPOROČILO: NoBady a mi zna kira povedat, česa vsega med dojenjem ni priporočljivo jest? jaz se nekaj malega še od prvič spomnim, vem,da naj na začetku ne bi jedel stvari,ki napenjajo, pa surove zelenjave in sadja, pa čim manj začimb,pa alergenov naj bi se izogibali (paradižnik, svinjsko meso,...)...pol pa počasi začneš jesti tudi ostale zadeve, ampak eno po eno,da vidiš,če bi bila kakšna reakcija, pa da veš od česa je. Nekatere ne komplicirajo in jejo vse, jaz vem,da sem na začetku kar pazila in ni bilo večjih težav s krčki, je pa res,da baje pri punčkah ni toliko krčkov kot pri fantkih...bomo videli kmalu Če hočeš ti lahko naštejem katero hrano sem jaz jedla prvi mesec, to se dobro spomnim, ker se mi je že mešalo od enoličnosti...drugače pa kot so ti že druge rekle, probaš postopoma, pa vidiš kaj bejbiju paše in kaj ne. pocka to bi bla zelo vesela... za sadje vem da napenja, pa zdej vem kaj naj ne bi jedla, zdej me pa zanima KAJ LAHKO JEM ... tko da, če se ti ljubi te res prosim da napišeš kaj si jedla prvi mesec......si bom kr jedilnik sestavla jaz sem jedla, zjutraj sem si skuhala mešanico kneipa in proje (se navadiš okusa), zraven sem jedla petit kekse, kruh pa sirček ali sveži sirni namaz, puter-marmelada, take zadeve, za kosilo je bilo ponavadi pašta, riž, kus kus, pire krompir (raje ne ocvrto), od zelenjave bučke, korenček, blitva, rdeča pesa, mogoče kaka špinača, koromač, od mesa piščanec, puran, govedina (bolj pusta iz juhe), pol pa kombiniraš čim več, no saj je še kaj, pa se zdaj ne spomnim...aja pa od začimb sem si dajala veliko timijan, majaron, baziliko, česna zelo zelo malo,glih za okus,ker se ga baje na mleku ful čuti...sem pa kmalu začela preizkušat še druge stvari, npr. paradižnik sem kar hitro začela jesti, ampak najprej čisto malo, par dni, pa ni bilo reakcije in pol se je jedilnik lepo razširil, pa tako naprej... Tisto kar ti je novo napisala, kaj ne smeš je tudi ful dobro, pa čebula se spomnim,da baje ful napenja, jaz sem se je izogibala en čas...no tako,zdaj sem cel referat naredila iz te hrane ...pa naj še katera kaj doda, če se spomni...