Deja
|
ojla punce... Vsem ki še nisem čestitala ob rojstvu... ISKRENE ČESTITKE... žal nimam časa vsakodnevno spremljat... Vidim da teče debata glede prehranjevanja v porodnišnici... Pri meni je bilo tako, da ko sem rodila so mi Žigca pokazali, sem ga imela pri sebi kakih 5 minut v porodni, pol pa je moral iti v toplo posteljico - ker je bil rojen v 35.tednu. Ko so ga zgoraj pregledali, so mu dali 5ml dodatka. To je bilo okoli 21h. Potem so mi ga ponoči okoli 2h prinesli da sva se probala dojit. Po cca pol ure je prišla sestra in mi ga odnesla in rekla da naj pridem po zajtrku ponj. V glavnem glede na to, da sem rodila v 35.tednu so vsi sklepali da ni mleka... mleko je blo... samo čisto malo je teklo. Mi2 sva se celi dan dojila, pol pa mi zjutraj reče da je full teže izgubil, da očitno nimam mleka in da mu bi dali dodatek... Seveda sem se strinjala... Celi dan sem pol težila da kak mam napete joške, pa ko si probam stisnit, da sej priteče samo počasi... Pa mi je ena sestra priskrbela razpršilo za v nos, ki povzroči, da dobesedno v curku teče... (bog ne daj da sem se tuširala z malo bolj toplo vodo, sem že mela fontane .) V glavnem meni so mlekarne začele prav delat, moj pa je staknu zlatenco, zato je moral biti po 12ur na dan pod lučko. Jaz pa sem ga hodila vsake 2-3ure hranit, oz so sestre prišle pome, ko se je zbudil. Mleka sem imela tolk da sem si ga morala še stiskat. In ena sestre je bla tak zoprna, mi ga ni hotla dat izpod lučke da bi ga nahranila, češ da ma več koristi od tega da je pod lučko , kot pa da bi ga podojila... mislim svašta... pa sem rekla dobro... grem si stisnit, pa ko bom mela 30ml, prinesem da ga bo ona nahranila, brez da bi ga ven vzela. Stiskanje je trajalo cca 15-20minut in ko sem ji prinesla mleko je kr šokirano obstala - jo jaz pa tudi... Hranila ga je na flašo z dodatkom.... Seveda sem pop******. Zakaj bi moralo moje dete jesti umetno hrano, ko pa imam jaz dovolj?!?! Ženska je obstala, bila je brez besed... Sem kasneje vsem sestram povedala in dokazala - ker sva se tehtala pred in po dojenju - da je mleka dovolj in da zaradi tega ne dovolim da mu dajo dodatek. In od tega trenutka naprej so me za vsako, ko je pod lučko jokal, prišle iskat, mi ga dale za pol ure na prsi, da sva se lahko nahranila. Naj povem še to, da je naš frajer pojedel od 30-50ml za vsak obrok... Pa še zlatenca se mu je hitreje manjšala!!!