Anitka
|
IZVIRNO SPOROČILO: bobika Lep pozdravček od nas. Mi smo dobro. Anže je prebolel virozo in 6.otroško bolezen. Mislim vsaj. Sem včeraj bila pri pediatru. Vam bom napisala kako je zgledalo, ker mi ne gre iz glave kak lahko tak delajo. Brezveze sploh besed. Bom vseeno napisala, da vidite, kak folk dela in kaj se grejo. Kot sem že napisala, je preboleval Anže 6.otroško bolezen in ker zelo nerad in ga dviguje ob vsakem mini koščku sem se odločila da greva vseeno na pregled in da izločima vnetje grla oz. škrlatinko. Po pol ure v izolirani sobi pride sestra in pravi, da bo na našo pediatrinjo treba čakat še vsaj 2 uri in če hočema lahko grva k eni drugi. In sem se strinjala. Saj to, da pogleda grlo in pike ne more biti tak zakomplicirano, da izkušena pediatrinja (ki je sicer že v penziji) ne bi znala. Nato pride ta pediatrinja in ga začne pregledovati in pravi, da ima škrlatinko. Ji sestra reče, da so znaki čisto očitni za 6o.b. ona pa še kar vstraja. Nato pogleda grlo in pravi, da bo imela sestra kar prav, ker v ustih pa ni to, kar je pričakovala za škrlatinko. Tudi grla nima vnetega in se mu zaleti verjetno od sluzi, ki jo ima od prehlada. Pediatrinja še ne kaj razglablja in se nekako ven vleč, da je sestra imela prav, potem pa začne, da mi bo pa vseeno napisala recept za hikoncil. seveda sem jo noro pogledala, zakaj antibiotik, če je praktično zdrav. In mi reče: "gospa sami se odločite, če mu boste dali ali ne, da ne boste več sem hodili" . Me je skoraj kap in nisem najdla niti ene besede, kaj bi ji nazaj rekla. Tako sem bla šokirana, da se niti spomnila nisem, da bi zahtevala svojo pediatrinjo za njeno mnenje. Ko je sestra prišla z receptom nazaj do naju, se mi je opravičila in povedala, da ima tipične znake 6.o.b in da so pike pri škrlatinki čisto druge, kar sem že tako sama sklepala. Tudi njej se je zdelo nepotrebno dajati ab, če se stanje ne bo poslabšalo. Danes je skoraj brez pikic in se dobro počuti. Res ne morem verjeti kaj se dogaja v zdravstvu. Še najbolj pa sem jezna sama nase, da v tistem trenutku nisem naredla nič drugega kot nemo stala in se čudila. No sem pa zdaj še vam malo zatežila Kako ste drugi. Vidim, da vas je kr nekaj bolanih, tako mamic kot micenih. VSem želim, da se čimprej pozdravite. Kaj pri 9 mesecih na sistemetskem je tudi denverjev test? Sem na facebooku videla, da imajo julijke svojo skupino imamo majčice tudi? Sem gledala, pa nisem nič najdla. Lepo se imejte, mi2 grema ven po dolgem času. Morava izkoristit sonce. lp Kaaaaaaaaaj? A to se dogaja v našem zdravstvu????!!!! Nimam besed in kar na bruhanje mi gre ob prebranem. Me veseli, da ste že zdravi in upam, da se kaj pdobnega ne pripeti več nikomur.