|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2009
10.2.2009 19:35:06   
Lenck
IZVIRNO SPOROČILO: cukr07

Tudi moj prvi pregled je za mano. user posted image
Noseča sem 9 tednov in 3 dni, pikica je pa velika 5 cm.
Vse je OK. Naslednji pregled imam 24.03.

Možiček, je bil zraven pri UZ-ju in je že celo popoldne čist raznežen. Jst pa tudi.user posted image

V desetem tednu tako velika? U madonca user posted image

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 1326
10.2.2009 19:51:41   
veselka
oj,

sm se končno mal priheftala na forum. odkar sem v službi, sem čist out. tm neki nujnega delam, doma pa grem tako ali tako večinoma skor takoj spat, ker me služba in vožnja čist zdelata. mi pa zopet rahlo slabosti nagajajo, ampak ni take panike. dons se mi je zaluštal falafel, pa sm mojga po službi odvlekla tja. seveda sem si nevede naročila premalo porcijo user posted image , tko da naslednjič vzamem maxi falafel sendvič. pa še po tortico sm šla v zvezdo, po mojo najljubšo, so jo na srečo imeli, in sem ravno zdej zmazala cel kos user posted image

ja, okus je pa tale nosečniški res neki groznega... tko nekak čudno grenko je skos. bombonov ni fajn preveč jest... da ne bodo zobki še bolj bogi, od čigumijev mi pa še vedno slabo ratuje. tko da se kr trudim potrpet, al pa vsaj kej pijem (seveda še vedno ne čiste vode user posted image )

tud js imam rahle težave s količino dnevne tekočine. prej sm se s cedevito nalivala, občasno še vedno, sam zdej bolj sprint pali. mora pač bit kislo. kaki sokovi in čaji mi pa še vedno ne grejo. tko da se trudim vsaj 1,5 l vase zlit, kar je glede na normalno moje stanje precej.

pa ful mi jabolka pašejo, no ena vrsta, ki ni prekisla. drugače jabolk niti ne jem, ker mi niso preveč dobra. ampak zdej so mi pa slastna user posted image .

me je pa danes (sm prešla v 12. teden) mal začelo v trebuhu špikat, pa imela sem bolečino podobno menstrualni. pa sm klicala ginekologinjo, pa se ni nihče javil user posted image . zdej kej komplicirala ne bom, ker itak je tko najbolš. mi je pa sodelavka učeraj govorila (je tudi nosečka), da lahko v tem času boli zaradi raztezanja maternice in ker se dviguje... neki tacga.

glede seksa smo pa tudi mi tako tako, bolj slabo. 1x sva seksala, na začetku, pa sem imela pol rjav izcedek. potem je G rekla, da nej neki časa probam ne, pol so se pa itak slabosti začele... kasneje sva sicer probala, ampak imam občutek kot bi imela nožnico v krču... tud na pregledu pri G me velik bolj boli, ko tisto kovinsko zadevo vame stlač. tko da ne vem. verjetno je bolj psihične narave vse skupaj. se pa zato nič manj rada ne crkljam pr mojmu.

morva pa zdej počasi nama postlo kupit. trenutno spiva samo na jogiju, sam dolg ne bi več šlo. buši se mi že kr pozna. čeprav zdej še ni panike vstat, pa verjetno še neki časa ne bo.

vonji me tud še motijo. sm misnla, da bo v službi kriza (delam v analitskem mikrobiološkem lab.), sam ni tolk hudo. je pa res, da me kr pri miru za računalnikom pustijo, ker mam itak nujno dve analitski metodi za vpeljat. doma je pa druga zgodba. mačji wc je največja katastrofa. čeprav sm zdej odkrila učikovito dišavo za v elektriko, ki naj bi tud nevtralizirala neprijeten vonj. in deluje. pa zamenjava cel pesek po 1 tednu, sam kaj ko to že po treh dneh smrdi. mi gre pa na user posted image ob pogledu na umazano posodo, pa pomivanje mi je tudi zelo neprijetno.

ajoj, ampak za Pio mi je pa ful hudo. tko da tud zanjo držim pesti, da bosta čimprej novi user posted image . Pia, drži se user posted image user posted image user posted image

ups, zdej sm pa tolk napisala, da upam, da se bo sploh komu dal brat user posted image user posted image user posted image

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1327
11.2.2009 6:18:27   
cukr07
IZVIRNO SPOROČILO: Lenck

IZVIRNO SPOROČILO: cukr07

Tudi moj prvi pregled je za mano. user posted image
Noseča sem 9 tednov in 3 dni, pikica je pa velika 5 cm.
Vse je OK. Naslednji pregled imam 24.03.

Možiček, je bil zraven pri UZ-ju in je že celo popoldne čist raznežen. Jst pa tudi.user posted image

V desetem tednu tako velika? U madonca user posted image

Men se je tudi zdelo, da je velika, sem jo dvakrat vprašala če je res, pa je rekla da ja. Sem pa gledala na slikco od UZ-ja, če bi kje velikost pisala pa nisem nikjer zasledila.

"Če hočete, da bodo vaši otroci pametni, jim pripovedujte pravljice! Če hočete, da bi bili še bolj pametni, jim povejte še več pravljic." Einstein

(odgovor članu Lenck)
Neposredna povezava do sporočila: 1328
11.2.2009 7:31:40   
ja.lo09
Jutro punce!
Moja slaba volja še vedno ni povsem minila, sem včeraj mojega spravila skoraj ob živce. Problem je da še sama ne vem kaj mi prav je, živci verjetno, a na koncu dneva sem poskrbela, da je bil glavni krivec on. Revež!
Me pa nekaj zanima. Prve tedne sem jemala Tifol, potem pa sem nekje zasledila da so boljše CentraMed in te sedaj jemljem. Zraven pa še RibaMed, omega3, ker so baje dobre za razvoj otrokovih možganov. Zanima me kaj jemljete ve?

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 1329
11.2.2009 7:49:31   
sontschica
dobro jutro!

čestitke vsem za uspešne pregledeuser posted image user posted image user posted image . cukr07 ti imaš pa že res veliko dete, dej kakšno slikco gor, da bomo še me vidle.

glede vonjav, jaz sem si v oriflamu kupla eno kremo za roke, ki mi pa zdej tako smrdi, da je sploh ne morm vohat. pa tut vse kreme za obraz mi smrdijo. 

ja.lo09 glede folne je pa tko, jaz sem jemala, še preden sem zanosila in prvi mesec in pol CentraMed Mami, pol sem bila pri G, pa je rekel, da naj nadaljujem z jemanjem Tifola. tako da sem si kupla Tifol pa še ene Centrum Materna, ki so prav za nosečnice, ker vsebujejo še vitamine in minerale. tako da zdej en dan vzamem Tifol, naslednji dan Centrum. oboje pa baje ni priporočljivo skupi jemat, ker je moj user posted image  včeraj klicu v lekarno in so mu rekli, da naj raje jemljem kar Centrum, ker že tako vsebuje veliko folne, da oboje ni fajn, ker lahko pride do predoziranja.  

(odgovor članu ja.lo09)
Neposredna povezava do sporočila: 1330
11.2.2009 8:00:41   
Anonimen
user posted image
veselka, jaz imam pesek odišavljen za mačji wc in je prav v redu pa še poceni, 5kg 0.99EUR (eurospin), probaj.

glede vonjev, ne prenesem če ne luftam pisarne v službi, vse mi smrdi. pa ne morem sedeti blizu drugih ljudi, ker mi smrdi zadah iz njihovih ust, ko govorijo.

jemljem pa tifol, od tistega dne ko sem zagledala plus.

jem pa velik sadja, sem ga že prej. glede hrane pa cela katastrofa, najprej se mi lušta in pojem, potem mi je pa slabo in to hrano čutim še celo noč.

(odgovor članu sontschica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1331
11.2.2009 8:17:14   
Anonimen
jutro!
ja.lo09 a ne jemlješ mal preveč zadev ti?user posted image ker to majo vse že neke stvari notr in da če jih je preveč tud lahk škoduje jaz bi na tvojem mestu poklicala pa vprašala drgač pa če misliš da je tifol premal lahk pa zamenjaš za elevit,tega je men G. rekla da morm jemat k ma več vitaminov.
ne vem pri kateri sem zasledila ampak me zanima a pr vam grejo lahk vaši možje,fanti na prvi UZ zraven?jaz že pri tamavčiju sm hotela na vsak način da bi bil zraven pa je rekla da ne,tko da se je pa tok bolj veselil NSuser posted image
dans smtko grozen sanjala da je bil že petek pa da je na pregledu odkrila da srček ne bije,jao groza prvič se mi je kej tazga sanjal k nisem taka da bi še sanjala negativnouser posted image
zdele grem pa sendvič si nardit pa upam da bo ostal v želodčkuuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1332
11.2.2009 8:38:22   
ja.lo09
Larilu saj ne jem vsega. Tifola ne jem, jem samo eno tableto na dan Centrameda in eno kapsulo omega3. Ko sem si v lekarni kupila Centramed me je lekarnarca vprašala če ga kupujem zato ker sem noseča. Potem pa mi je ona predlagala naj še pojem dve kapsuli omega3. Ampak jaz raje vzemem samo eno, ker tudi sama nisem želela pretiravat. Bom pa še vseeno raje vprašala svojega G.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1333
11.2.2009 8:39:36   
Anonimen
no sm jaz te mal narobe razumela soriuser posted image ,drgač pa elevit ma tud omego 3 notr če se ne motim pa poln stvari mogoče bi ti bil tist boljuser posted image

(odgovor članu ja.lo09)
  Neposredna povezava do sporočila: 1334
11.2.2009 8:46:11   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: ja.lo09

Prve tedne sem jemala Tifol, potem pa sem nekje zasledila da so boljše CentraMed in te sedaj jemljem. Zraven pa še RibaMed, omega3, ker so baje dobre za razvoj otrokovih možganov. Zanima me kaj jemljete ve?

neo vin,  --> http://www.milupa.si/neovin.htm

(odgovor članu ja.lo09)
Neposredna povezava do sporočila: 1335
11.2.2009 8:49:45   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: larilu

ne vem pri kateri sem zasledila ampak me zanima a pr vam grejo lahk vaši možje,fanti na prvi UZ zraven?jaz že pri tamavčiju sm hotela na vsak način da bi bil zraven pa je rekla da ne,tko da se je pa tok bolj veselil NS

mojga je sestra prvič kr ven nagnalauser posted image , tak da sem zdej vprašala in je rekla, da je lahko samo na morfologiji zraven, itaq bo pa na NS tud zraven, tist pa ne boma pri moji G, ampak drugje.

Punce, kmalu bo valentinovouser posted image , a boste kej razneženeuser posted image user posted image , midva sma se zmenla, da grema lepo na kebab, "darila" sma si že dala (ne znama skrivat), pa verjetno me čaka obisk taščeuser posted image user posted image  (no ja, sej moj več kot 20 minut tak ne zdrži doma)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1336
11.2.2009 9:03:51   
Anonimen
user posted image
za valentinovo si bom privoščila frizerjauser posted image , končno. pa k mojim staršem greva za cel vikend, moj se bo mal spočil, jaz bom uživala. in bova oba srečna.

(odgovor članu barika)
  Neposredna povezava do sporočila: 1337
11.2.2009 9:18:52   
Anonimen
eh midva pa čist nič ne dava na valentinovo k je nama čist mim,user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1338
11.2.2009 9:20:41   
altaja
ja.lo09: Ko sva se odločila za user posted image sem vprašala G kako je s to folno kislino in mi je svetovala, da raje jem hrano ki jo vsebuje kot te tablete. In da plod si vzame vse kar rabi iz telesa, da se za to ne rabim obremenjevat, primanjkovalo bi jo lahko kvečjem meni. Zato sem se raje odločila za zeleno solato, orehe, brokoli, cvetačo,.. imam pa noro rada zelenjavo, pa tudi sedaj ko sem noseča mi paše vsa hrana tako da ni problema. Kar jem dodatno so omega3 (ribje olje) za razvoj možganov, pa še to samo ene 3x na teden, 2x na teden pa jem ribe. Ne me narobe razumet, folna iz lekarne je tud uredu, itak, sam jst sem se odločila za drugačen način vnosa.

Larilu: Moj prvi pregled je bil na pon, v petek pa sem klicala v ambulanto, če lahko prideva na pregled oba. In sestra men da ne, da je vaginalni pregled, da bo sel kasnej in da tud če si nevemkako želi, da ne in ne. Mojmu se tega nisem upala povedat k bi ga dotolklo, in je vseeno lepo šel z mano. Pri G sem povedala da je moj zunaj in da bi tud on rad videl pa je rekla da bova najprej midve pogledale če je vse ok, nato pa poklicale še njega. In tako je bilo. Brez problema, bila je zelo prijazna. Razlog da najprej pogleda z žensko pa je, da v primeru, da ni vse ok to raje rešuje z žensko, ker tipi znajo baje ful čudno odreagirat. Volk je bil sit, koza pa cela! Dvomim da ti bi G rekla da ne sme pogledat svojga otročka.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 1339
11.2.2009 9:28:54   
Lenck
Glede pregledov je očitno zelo različno, od zdravnika do zdravnika... Meni so edino rekli, da ne sme v čakalnici čakat z mano (pri nas imamo bolj tak geto v čakalnici, kot da je nosečnost nekaj kužnega, ne razumem sicer...), da pa gre tudi na vaginalni UZ lahko zraven, če jaz dovolim, ker me itak bolje pozna kot zdravnica in sestra user posted image . Da je torej samo od mene odvisno.
Sem pa že slišala, da nekateri zdravniki pa sploh ne dovolijo.

Kar se tiče dodatkov, jem Elevit, sicer bolj nejevoljno, pa naj bo - recimo, da je pri meni vsaj za B-vitamine fino, ker ne jem mesa. Sicer še nikoli nisem imela pomanjkanja ničesar, ampak ok, sem pridna, recimo user posted image Elevit mi je priporočila zdravnica, na prvem pregledu v šestem tednu, od takrat ga jem. Skoraj vsak dan, mnja.

Valentinovo... huh, jaz itak ne morem se nekaj preseravat, ker nimam dohodkov, sem mu pa kupila ene rdeče boksarce (pač pozornost, ki pa jo dobi tudi sicer občasno), on pa me/naju pelje ven na kosilo, da bom po dooolgo časa spet jedla postrv. Njamsi, se mi že celijo sline. Edino take ribe prenašam namreč, pa še dobre so mi. Ni mi do nekih pošiljanj kartic in mailov verižnih in ne vem česa, z veseljem pa pograbim vsak razlog za praznovanje. Vsaj en na teden, ta teden bo pač valentinovo user posted image

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1340
11.2.2009 9:37:59   
vila MaLiNa
user posted image  iz okolice Grosuplja sem.
Cukr07 čestitam za pregleduser posted image , koliko je tvoje dete veliko ti pa piše na 12 str. materinske knjižice pod gv/tt/bpd in piše v mm, če je res tako velika imaš najbrž pdp prej.
Altaja meni je ginekolog isto svetoval, čeprav včasih vseeno vzamem kakšno tableto unicap T, takrat ko vem, da ne pojem dosti zelenjave. Drugače pa menda pravijo, da pomaga samo 3 % nosečnostim.
Moj je šel z mano na drugi pregled, pa je ginekolog rekel, da ne, ker je pregled vaginalniuser posted image . Sej sem mu mislila že reči, da otroka pa ja nisva delala oblečena. Ufff ja... si mi pa lušte naredila kar se rib tiče, bi si zdele prec enega brancina v soli naredilauser posted image , mljask... samo kaj ko bi potem stanovanje smrdelouser posted image

Glede vonjev... je zaenkrat še dosti vredu, stran sem vrgla samo tuš gel od Fa, ker mi je ornk smrdel, pa razmišljam da bi dala stran tudi milo za roke od Lune, prej mi je toook dišal zdej je pa user posted image .

No pridne bodite.

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1341
11.2.2009 9:41:35   
Anonimen
ja pr nam ne sestra in niti dohtarca ne dovolita da bib il zraven no sej zato pa pol bolj zatežim da mi da slikcouser posted image pa naj bo sam pikica ampak hočem met slikco od pikice,k tud od tamavčija mam k je bilo še čist ta prva slikca k smo pogledal če srček bije in tako hočem tud zdej pa se ne premaknem od tega pa koncuser posted image
za valentinovo ne vem mogoče mu bom pol kupila čokolado pa to je to,sej večjiga darila kot ga nosim v bušiju že ne more dobituser posted image

(odgovor članu Lenck)
  Neposredna povezava do sporočila: 1342
11.2.2009 9:49:32   
baby blue
Evo mene iz pregleda... stvar je taka noseči smo 9 tednov in 1 dan, plod je velik 2,45 cm... naredila pa mi je vaginalni UZ naslednjič 11.03. pa imam naslednji pregled... komi čakam... rezultati oziroma laboratorijski izvidi so v redu... user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1343
11.2.2009 10:01:02   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: baby blue

Evo mene iz pregleda... stvar je taka noseči smo 9 tednov in 1 dan, plod je velik 2,45 cm... naredila pa mi je vaginalni UZ naslednjič 11.03. pa imam naslednji pregled... komi čakam... rezultati oziroma laboratorijski izvidi so v redu... user posted image user posted image

user posted image user posted image

no, glede valentinovega, midva ga imama itaq vsak dan, ampak moj si je zaželel rubikovo kocko (novo) in si jo je hotel že sam kupit, pa sem mu jo jaz, ker sma pa oba nora na lego kockeuser posted image  (on bolj kot jaz ---itaq), je pa nemi kupil lego creator avto.user posted image  Drugače pa meni največ pomeni božič ..in rojstno dan, sevedauser posted image

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 1344
11.2.2009 10:02:11   
altaja
Ko je men sestra rekla da moj ne sme z mano na pregled sem bla jezna ko user posted image . Zakaj hudiča pa ne bi smel vidt kaj je v trebuščku. Dete je tolk njegovo kot moje. Še vedno sem mnenja, da je PACIENTKA tista ki odloča al bo zravn al ne. Na vaginalni pregled ni fajn da gre, a pri porodu je pa lahko zravn al kako? Kje je pa tle logika? Mene je itak pokrila z rjuho tko da ni nič vidu, itak je pa sam na ekran gledal. Spet sem jezna! Vztrajajte, naj gre zravn če si želi oz če si to želita oba!

Neposredna povezava do sporočila: 1345
11.2.2009 10:02:56   
sontschica
česititke baby blue za uspešen pregleduser posted image user posted image

glede valentinovega, pa ne vem še kaj bi si prvoščila. moj user posted image  je ful neromantičen tip, vsako leto (skupi sva 3 leta) sem mu za valentinovo napisala kakšno pisemce ali pa pesemco, kolk mi pomen in blablabla in me je sam objel in rekel hvala. jaz bi bla ful raznežena, če bi isto on naredil meni. zato se letos tega podviga ne bom lotila.

Neposredna povezava do sporočila: 1346
11.2.2009 10:06:18   
sontschica
aja vila MaLiNa hotela sem te vprašat, če si kej zrihtala na razgovorih?

Neposredna povezava do sporočila: 1347
11.2.2009 10:11:27   
Anonimen
user posted image

O Vila Malina, pol bova pa lahko kej skupaj vozičkali, jaz sem tut iz okolice Grosupljega user posted image  user posted image  user posted image  Več pa že ne povem, NE ŠE user posted image  user posted image  user posted image

V prejšnji user posted image  je bil moj lahko zraven na čisto vsakem pregledu, tudi prvem, tako da verjamem, da bo sedaj enako. Še ko sem šla na pregled po porodu me je dohtar vprašal kje imam možiclja in naraščaj user posted image  Imam enga zlatega dohtarja, sam več vam ne povem ker pol me lahko pa katera že skuži, k ga stalno neki hvalim user posted image  user posted image  user posted image

Jaz jem ene tuje vitamine, ki so podobni kot Elevit in to je to user posted image

Aja, pa mim grede, sej vem da vas ne zanima, ampak men je še vedno slabo user posted image  user posted image  Sem pa danes spala 8 ur user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1348
11.2.2009 10:28:44   
baby blue
moj sedaj ni bil prisoten... bo pa na naslednjem ko mi bo UZ nardila čez trebušček al kako naj to povem... pa na NS gre vsekakor z mano...

tudi pri nama je vsak dan valentinovo... rada se imava skozi vse leto in ne samo na ta praznik... tako da je to tudi praznik ko sva s prjatli na kaki pijački al pa tortici ki se mamo radi pa se mamo fajn... zvečer si pa kak film privoščiva pa kaj sladkega pa je :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1349
11.2.2009 10:41:20   
cukr07
IZVIRNO SPOROČILO: vila MaLiNa

Cukr07 čestitam za pregleduser posted image , koliko je tvoje dete veliko ti pa piše na 12 str. materinske knjižice pod gv/tt/bpd in piše v mm, če je res tako velika imaš najbrž pdp prej.

vila MaLiNa hvala za pomoč user posted image  

Popravljam velikost moje pikice 2,5 cm.
PDP ostaja isti.

"Če hočete, da bodo vaši otroci pametni, jim pripovedujte pravljice! Če hočete, da bi bili še bolj pametni, jim povejte še več pravljic." Einstein

(odgovor članu vila MaLiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 1350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......