bobek05
|
Ola, moje Jule... ta teden imam te 3 dni dopust, pa imam MALO več časa kot sicer... Meceno, naša zimska oprema šteje kombinezon, snežke, debelo kapo, rokavice in šal... Ko bo dovolj snega, pa še sanke. Zato ne vem točno kje kaj prodajajo za smučanje... Sicer pa spet nabavli kombinezon in ga bomo kot vsako leto oblekli očitno 2x . Antigona, me veseli, da ste se vrgli na dinozavre... Mi imamo vse živo o dinozavrih, tistega za izkopavanje pa mu še nisem nabavila, ker so mi pred 6 meseci odsvetovali v trgovini... Mogoče mi pa zdaj že blo primerno, pa bi mu tudi pomagali pri kosteh... Ne vem.. Meni so rekli, da gre težko izkopat te kosti, pa da delci (ta zemlja) niso primerni za tako majhne otroke.. Kaj pa takrat, ko se dinozaver izkoplje?? To je to? Ali se ga da spet zakopat in potem ponovno odkopat?? Cipresa - čeprav pozno, iskrene čestitke tudi od nas!! Zdaj se že na veliko cartate... Pri nas je vse po starem. Neverjetno je to, da letošnje šolsko leto še nisem bila bolana glede na to kaj vse je v mojih dveh vrtcih razhajalo... Očitno sem se rešila uvajalnega obdobja, sicer pa že trkam na les. Mali je občasno prehlajen (npr. zdaj tudi), sicer pa nikoli nič tragičnega.. Nos ima zamašen ali pa mu iz njega teče in to je to... Tak da trkam tudi zaradi tega. Proti koncu sem bila veliko v službi, dela je bilo ogromno, pa vmes še dedek mraz itd... V vrtcih je december res pravljičen za otroke in starše, za zaposlene pa je zelo naporen... Hvala bogu, da je mimo... Zdaj nabiram moči za dalje.. 2x se bom obrnila pa bodo že vpisi, po vpisih pa že skoraj dopusti - upam. In bo konec še enega šolskega leta... Ja, tak hitro se moj svet vrti. Dnevi kar minevajo, sploh ne vem, kdaj so minili ti 4 meseci tega šol. leta ... Naš je videl kar nekaj dedkov mrazov... pa nobene tete zime ustrašil se ni nobenega - zakaj le? ko pa je dobil toliko daril... Vsake toliko časa butne ven kako tako, da se teden dni režimo... Zadnjič smo bili pri mojih in je moji mami, ki je velika 157cm rekel, da je tak mala, ker je premalo jedla... (ker mu vsi ves čas govorimo, da mora pridno jesti, da bo tak velik kot ati)... in potem se mali naenkrat obrne k atiju in reče: "Zakaj pa še ti vedno ješ?" Skoraj smo vsi popadali s stolov od smeha... Mu je potem rekel, da ga skrbi, da se bo kam udaril, če bo še naprej jedel in še naprej rastel... Vsaj eno tako imamo na dan in je včasih res težko biti resen... Drugače ima ful veselje do štetja... Ampak večinoma samo v angleščini (v sloveniščini noče). In ko prešteje do 30, me prosi, da mu povem kako dalje, in potem pride do 40 in potem spet kako gre dalje .... in tako naprej... Pa med pogovorom že kar precej uporablja angleške izraze. Ko naredi kaj narobe, mi reče "Sorry" ali Oprosti. Ve kako se v ang. reče mama, ati, babi, dedi, teta, stric, kar nekaj živali, ... pa še kar naprej sprašuje... "Kako se temu reče?" Se z mojim več sploh ne moreva nič zmenit v angleščini, ko ne želiva, da posluša, ker že ene stvari kapira in potem vpraša: "Kaj je z grandma?", ko se meniva o vikend planih, če bomo šli k babici... Mulc! Pa ja, saj sva vedela, da z angleščino ne bo nikoli imel težav, glede na to, da sva oba anglista. Še naprej jemo z veliko vnemo. Danes je npr. pojedel pred kosilom paradižnikovo juho, potem spal 2 uri, se zbudil ob 14.30, pojedel 4 perutničke, popil 4 dc mleka, 15 minut kasneje rekel, da je še lačen in pojedel kos kokosove torte, pol ure kasneje sva bila pri moji sestri, pojedel je celo vrečko pistacij, klobase, kumarice, .... ob 18.30 sva prišla domov... je bil spet lačen... Eh ali.. gremo spet v obdobje rasti... ali to obdobje še kar traja? saj ne vem več... Kakorkoli že, zdaj smo na cotah 110/116... Čevlji bodo menda zdržali do spomladi na 30, če ne moramo po nove snežke... Eh, preveč sem že napisala... Drage julijke ter mali julijčki - v novem letu vam želim predvsem zdravja, veliko denarja (ga bomo rabili v tem času recesije ), službo (tisti, ki jo imajo in tisti, ki jo iščejo), ogromno nepozabnih trenutkov z vašimi sončki in dragimi, morje srečnih dni in le kapljice skrbi in žalosti (to pa mora biti, da znamo ceniti srečo in veselje)... SREČNO NOVO LETO!