malecka_mateja
|
IZVIRNO SPOROČILO: babylove IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Mene sam en info zanima...kje maš otroka ob sredah in kako si pol plačuješ varuško, pa zdravnika, pa stanovanje, pa čike, pa hrano s 700 euri na mesec. To me zanima. Ne vem, zakaj imam občutek, da mi ne verjameš. kje maš otroka ob sredah V plačanem varstvu imam otroka ob sredah, kakor tudi ob sobotah. Pa tudi od 11h20 do 13h20 in od 16h20 do 20h30. Ker takrat ni vrtca. in kako si pol plačuješ varuško, pa zdravnika, pa stanovanje, pa čike Z denarjem, kajne. Zato pa hodim v službo in dajem otroka v varstvo, da lahko vse to plačam. Kadim pa ne. Na dopustu sem bila v petih letih 2x, pa še to v Slo. pa hrano pa hrano kupujem v Lidlu kot tudi vse moje sodelavke in ogromno drugih ljudi, za katere diskontne trgovine že dolgo niso več sramota, temveč realnost, mimo katere ne morejo in na forumih ne postavljajo vprašanj v stilu 'slučajno smo zavili v Lidl, kaj mislite o tej trgovini'. Če te še kaj zanima, pa kar vprašaj. Oglasila sem se pa samo zato, ker je avtorica posta zagnala urnebes zaradi predloga, da naj bi 3 dni bolniške bilo neplačane, pa sem hotela povedati, da to pač v fr obstaja in da je drugje morda ureditev dotičnega področja slabša kot v Slo. Moj namen ni bil debatirati o mojem načinu življenja in primerjati vseh mogočih faktorjev med državama, ker se mi iskreno povedano ne da. Nakar me je ena potegnila za jezik, češ da imam večjo plačo. Ja in? Če imam večjo plačo, ali to pomeni, da si lahko privoščim biti vsake toliko časa zastonj doma, ker je otrok bolan in bolniške za otroka ni? Kako plačam varstvo za bolnega otroka? Od plače menda, saj mi drugega ne preostane. Lahko pa ostanem doma in tvegam odpoved, ker zaradi bolezni otroka sem po kolektivni pogodbi lahko doma na neplačanem dopustu 3 dni letno. Tri dni na leto? Blagor staršem, čigar otrok je bolan samo 3 dni v letu! Da ne bo ta razlaga napačno razumljena, niti najmanj se ne pritožujem, čeprav ni lahko. Sama sem zavestno zapustila Slo. Me pa razjezi, ko mi (marsi)kdo reče: tebi je lahko, ti delaš v tujini. Ja šmentana reč, če je tako, zakaj pa potem ta marsikdo ne gre v tujino, da bo tudi njemu lahko? Z jezikom je pač najlažje opletat. oprosti sploh nisem zagnala urnebes zardi teh tri bolniške, splom moj namen ni bil tak. šlo se je zato da vedno začnejo šparati pri delavcih namesto da si si najprej oni plače krepko znižali, pa bi videli da itak že komaj preživimo pa nam še kr bek jemlejo. pač ker je zdaj afera teh tri dni sem to napisala. kalbo midva pa sva itak v isti valovni dolžini in se strinjam s tabo. pa še nekaj nehajte se primerjat z drugimi državami ker potem se lahko tudi z afriko primerjamo pa se nemoremo. ja določene stvari res imamo zelo dobro pošlihtane, zelo veliko pa je takih ko jih nimamo. sama mam sorodnike v ameriki in vem kako je njim tam žeko in sem vesela da živim v slo vseeno pa je še veliko problemov pri nas ki bi se jih moglo rešit, pa ne na način da tri dni bolniške ne bodo plačane. pa še nekaj ena je napisala da se da z eno plačo živet amapk skromno. pri nama to ne gre, kako že , če je tu najemnina....ja če imaš stanovanje ki je tvojo ali si pri starši v skupni hiši...da ni najemnjine ali kredita gre drugače pa nevem kako plačo bi moral mož imet da bi z eno preživeli sam imava samo stroškov z najemnino 700 evrov???halooo. itak je brezveze se kregat, hotela sem samo debato in razmišljanja ne pa kreganja.