babyrok
|
mogant, živjo in dobrodošla. Mi voziček še kar uporabljamo, ker je Rok kar veliko zunaj. Čez teden ga imamo pri varuški, ker delata dolge ture čez Rožnik in Tivoli ter okrog po Šiški, tako da vso pot ne bi mogel prehodit. Čez vikend ga pa vzamemo domov, ker smo tudi kar veliko zunaj in kar nekaj časa je v vozičku, potem pa hodi. V nedeljo, ko je tako fino padal sneg, sva šla potem še popoldne ven in peš v gozd. Rekla sem, da naj gleda, če bo kje videl srnico, zajčka itd. (tako ko je v knjigici od Viktorja) in je brez problema hodil več kot pol ure, me držal za roko in samo gledal. Ko sva prišla domov, pa je očkotu najprej povedal...bolj pokazal z roko, da ni nič videl. Poštudirala sem, da če mu dam nek "cilj oz. nalogo", potem mi ne uhaja in me kar drži za roko. Tudi, če mu rečem, da greva gledat kužija Pikota in kokoške, kar pridno hodi vsaj do tja, potem za nazaj že začne uhajat in hodit po svoje. Tudi v trgovini imamo kar pestro, ker se sicer drži za roko, ampak hoče vse potapkat (ne tikat in vlečt ampak samo z roko gre mimo in je čist vesel, ko nardi pok pok po bonbonih). Pri nas nimamo tega problema, da bi omare odpiral in stvari jemal ven, on takoj zapre, če le vidi kje kaj odprtega. Obvezno pa mora obleke, brisače... potapkat z rokami, ki zlagam v omaro in to je njemu tolk fajn. Isto potem, ko vidi v trgovini zložene stvari na kupu hoče tapkat. Risank pa še ne gleda. Kdaj bi mi prav pasalo, če bi kakšno pogledal ampak po dveh minutah kar vstane in gre drugam. Parkrat sem probala, če bi mu blo zanimivo vsaj za 15 min, ampak ni in niti več ne probam, saj bo še prehiter poštudiral. Besede se zdaj kar trudi ponavljat ampak kakšnega hudega besednega zaklada pri nas še ni. Rasteta mu pa še vedno dve trojki in to že celo večnost in občasno je kar hudo. Upam, da čimprej pogledata ven še ostali dve, da bomo potem vsaj za malo časa rešeni tega. Enim rastejo zobki brez problema, pri nas je blo pa za vsakega kar hudo, še posebej, ker sta zmeraj vsaj po dva lezla ven.
|