Naty*Taja
|
Evo tudi od mene dobro jutro!! JE tako fajn, ko začnem s službo malo kasneje... Bethany - tistole kavico bi pa tudi jaz. Si jo grem skuhat... IZVIRNO SPOROČILO: Bethany naty, sezam?? prvič slišim. to pa vsekakor probam! a misliš, da še ni prepozno povečati količino mleka in pa Elino mal spodbudit, da mi bolj sprazni dojke?? veš, kaj mene skrbi, ali je res sita, ko se nehama dojit?? sej, ko mi zadovoljno zaspi, vem da ma dost. ko pa še kar tečnari in mi zavrča zize, pol pa po flaški popije še 90 ml, se pa vprašam, kulk je sploh pr men pojedla?? da ne govorim o tem , da me vsi sprašujejo, maš dost mleka? maš dost mleka?maš dost mleka?... al pa, ko se dere, vsi predvidevajo da je pač lačna, midve pa glih končale z dojenjem... pol dam pa flaško, pa se vsaj glede njene sitosti potolažim, s slabo vestjo se pa tak sama ukvarjam... evo, sem mal potožla Bethany, po mojem če se ti po zizi še kr dere je to že mal razvajenost s flaško! Ja, na koncu je pri zizi treba malo bolj vlečt, da teče in tile fakinčki si kr hitro gor pridejo, da bo pa dobil flaško in se ne bo treba matrat. Kot pravim, lahko probaš, da jo malo prisiliš, da bo do konca pocuzala. Za test, če je res čist spraznila obe joški si, potem, ko se odstavi probaj malo stisnit, če še šprica, je to kar sem ti omenla, če pa res nič več ne priteče, potem je pa tudi možno, da pač nimaš več veliko. Vsekakor, če ni več, da je ne stradaj in ji daj flaško, sam moreš pa vedet, da potem ne bo verjetno več dolgo cartanja. pa še mastitis lažje fašeš, ker ne sprazni jošk do kraja. Sicer je pa tudi res, da je pri vas s carskim zadeva malo drugačna, ker ni tistega takojšnje spodbude jošk po rojstvu. Jaz sem npr. oba takoj po porodu v porodni pripopala. Baje je takrat najbolj izrazit nagon za vlečenje... Pa lepo prosim presliši tiste priopombe vseh pametnih okoli tebe, glede a imaš dost mleka, je ja lačna... ne pusti se zmest, ti samo opazuj svojega otročka in poslušaj svoj notranji glas. Če se znaš prepričat v določene stvari, ti pač ratajo . Isto pa velja za kontra, če te kdo prepričuje, da nekaj ne zmoreš, se ti to zgodi. Ne resno mi gredo na živce vsi pametni - od starih mam, do napiflanih sester v porodnišnici, ki so po možnosti še brez otrok in potem serejo nam... Mah sem se mal razpisala.. mogoče pa kteri kej pomaga. Sezamov čaj ni okusen, ne. Boš pa poročala, če pomaga!! Prav si naredila, ja, na dvadeci. Po moje je dost enkrat na dan, da ti ne bo potem preveč udarilo. Katy - ja, valda, če je tako, si seveda moraš stiskat, očitno imaš še veliko preveč mlekca. Ko se bo uravnalo bo bolje. Je pa pri mastitisu najboljše zdravilo dojenček. No ja, bolj na začetku mastitisa. Potem je verjetno bolj hudo. Sama sem imela ene trikrat zastoj in sta mi ga maladva pomagala rešit preden je prišlo do konkretnega mastitisa z vročino. SO bile bolj samo še zatrdline. pol sem pa ko zmešana tole masirala pod vročim tušem z joškami navzdol, da je malo gravitacija pomagala,pa malega pristavljala in masirala zraven...pa sem se sama prav čas rešla. Upam, da se čim prej pozdraviš in začneš spet popolnoma uživat ob dojenju. Evo zdej se moram pa že počasi zrihtat. Imam pa danes redni pregled pri G. tak da komaj čakam, da bo ura popoldan...