|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2009-II.del
31.1.2009 9:01:31   
sonček85

user posted image user posted image user posted image

user posted image

TRENUTNO NAS JE: 111
nosečkuser posted image  
OBJEMČKOMETER:
   8 user posted image
* avelina ,* Lupinca
,* malaMravljica
* joob ,*MALINČICA ,* Nogavica
* Nea_Teja * Tassika
**Mišika* sedaj marčevska user posted image
PONOVNO SREČKA user posted image
*MalaMravljica-okt.

• Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
user posted image PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

user posted image DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

user posted image TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
PREGLEDI                     DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

• Še nekaj strani:
  NUHALNA SVETLINA      SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
 NOSEČNOST                  ŠOLA ZA STARŠE
NOSEČNIŠKI KALK.        VSE O NOSEČNOSTI
 MAMA.SI                        NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
 LINK                                 VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo

TUKAJ                              TUKAJ

Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1     priloga S-1
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2        Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.
Kako do pomoči ob rojstvu otroka?
Priznanje očetovstva
Kako do otroškega dodatka?
Zdravstveno zavarovanje novorojenčka
Porodniski dopust
Očetovski dopust
Dopust za nego in varstvo otroka
Razno (linki na levi strani)
Štipendija (za študentke, ki boste po porodu upravičene):

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3176
31.1.2009 9:02:05   
sonček85
SREČANJE V CELJU,petek-20.02.09

user posted image
*diti
*sonček 85
*angelito
*junona
*pat74
(bolj zgodaj)
*ninaMM
(če katera nima prevoza lahko gre z Nino)
*ninca23
(po 17h)
*nmag
*Cveta 28
*zupancdam(če bo imela varstvo za malo )
user posted image

(Naj nas bo čim več)
okoli 16.00

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3177
31.1.2009 9:14:39   
malcekvita
ola,
včeraj sem bila na predavanju anesteziologa o EA. zdaj sem v precepu, v LJ porodnišnici so babce in celo anesteziologinja zelo hvalile ultivo, pa za EA niso bile kaj preveč navdušene, v Po p je to očitno ravno obratno. Moram rečt da me moti predvsem to, da imajo strokovnjaki (dveh različnih ustanov) o tako pomembni zadevi tako izrazito nasprotujoča si mnenja... user posted image  In zdaj se jaz kot en laik težko odločim, ali ultiva ali EA?
ima katera izkušnje z eno ali drugo varianto?

ja potem sem včeraj že oprala oblačilca za našega otročička, zaj čakam, da se posušijo in da jih grem likat. Likanje mi ni glih najbolj priljubljeno opravilo, ampak zdaj pa komaj čakam, da bojo cotice suhe user posted image . Tako so mičkene user posted image .

Sonček85 upam, da je z junono vse ok, lepo jo pozdravi.

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3178
31.1.2009 9:34:01   
detelja
malcekvita kamor koli boš šla boš videla, da imajo različno mneje...tako je tudi med nami nosečnicami, ene bodo hvalile to, druge to, tretje bodo rekle naravni porod je najboljši...saj ni nujno, da greš v 2 različni P, da dobiš različna mnenja lahko greš samo v eno P pa že tam vidiš, da ima vsak svoja stališča zakaj to ali ono...tako, da največ ostane na sami tebi...ker itak ni nujno, da bo tebi npr. EA super kot ti bo rekla ena druga...tudi jaz sem še v fazi odločanja kaj naj naredim...sigurno si bom zrihtala papirje za EA in ultivo potem pa bomo videli, če bom kaj rabila in kaj bom izbrala...glavno je, da bom imela papirje pripravljene..
moja prijateljica je imela ultivo pa je bila ful zadovoljna, rekla je, da si sicer malo tak omotičen, da bi kar spal, ampak drugače pa si tak sproščen...

tudi jaz imam cotike za bebija oprane in posušene samo še en kup je za zlikat...imam še cel dan čas itak bom cel dan samauser posted image

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu malcekvita)
Neposredna povezava do sporočila: 3179
31.1.2009 9:36:44   
sobra
Pozdravljene souser posted image !

No se pa res že dolgo nism javila. 1 teden nazaj sem prišla v Slo na obisk v ponedeljek sem pa tako zbolela, da je bila grozauser posted image . Cel dan sem driskala, bruhala, nakdnadno sem se pa še prehladilauser posted image user posted image user posted image . Šele včeraj sem nekako prišla k sebi.
Moram vam pa povedati da sem bila v četrtek zvečer v porodnišnici, ker me je nekaj zasekalo v spodnjem trebuhu in bolečina ni hotla popustit kakih 10 minut. No pregled je potekal v redu, ctg tud,  vaginalno me je tudi pregledala. No zaprta sm čist, sam je mala full dol in pritiska z glavico navzdol. Zato morm nujno veliko počivat, pit 3krat na dan magnesol, pit buscopan po potrebi in to je to.
Možen je prezgodnji porod, vendar me je pa tudi pomirila da nimam kej, včasih lahko pride do tega, včasih pa ne, odviso od user posted image  do user posted image . Pravjo da pridejo user posted image včasih tudi odprte za prst pa z zmehčanim MV, pa donosijo do konca. Tako da nimam kej, samo optimistično naprej.
Aja sonček85 naslednji pregled imam 9.2. pa postarala sm se tud za 1 letouser posted image

(odgovor članu malcekvita)
Neposredna povezava do sporočila: 3180
31.1.2009 9:46:54   
sonček85

user posted image

user posted image
mišk :29.1

user posted image
blueeyes :1.2.1983
frutolina :10.2
Urnebes :12.2
anchika :24.2
srečka82 :26.2.1982

user posted image
L&L :1.3.1979
narcisa :3.3.
kunda :5.3.
uka7: 7.3.
Anca :12.3.1981
detelja :17.3.1982
kataka21: 21.3.1985
angelito :28.3.
Cveta28 :30.3.

user posted image
Sonček85 :2.4.1985
Artičoka :2.4.1979
NinaMM :9.4.1986
bambocha :11.4.1983

user posted image
pikaro :2.5.
duda1 .8.5.
jernejav :19.5

user posted image
malcekvita :12.6.1977
copka :24.6
klavdyk :27.6.

user posted image  
Pat74 :23.7
olea :12.7.1983

.user posted image
Blancica: 12.8.
Srečka82 :16.8.1982
RDEČA VRTNICA :22.8.1980
NenaLena :30.8.
štorkljica :30.8.1980

user posted image
vud :
.rea27 :19.9.1981

user posted image
lili82:13.101982
junona :15.10.1984

user posted image  
BrinaBa:1.11
nmag :15.11.
zupancdam :19.11

user posted image
janja* :3.12.
Miška2006 :14.12
simonaa :19.12.1979
diti :29.12.1981

user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3181
31.1.2009 9:50:53   
sonček85
malcekvita:bom pozdravila -hvala
sobra:ja kdaj si pa imela rduser posted image nč nisi sporočila ti,ti

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu sobra)
Neposredna povezava do sporočila: 3182
31.1.2009 10:02:58   
sobra
ja zdej januarja sm mela rd,zgleda sm pozabilauser posted image

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3183
31.1.2009 10:07:36   
sonček85
IZVIRNO SPOROČILO: sobra

ja zdej januarja sm mela rd,zgleda sm pozabilauser posted image
vse naj naj in naj pikica še lepo naprej raste in ne sme bti prezgodnji poroduser posted image
a boš povedala da te vpišem na rd seznam user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu sobra)
Neposredna povezava do sporočila: 3184
31.1.2009 10:38:44   
srecka82
Zdravo punce.

Berem vas redno, sam uspem ne vedno kaj napisatiuser posted image .

Tudi jaz sem videla, da je ena od marčevk rodila in sem se z Maksom dogovorila, da on naj pa le še počaka, vsaj tja do sredine marca, če že ravno ne bo šlo čez rok. Upam, da je razumeluser posted image . Kljub temu da imam rok 1.4 imam skoz občutek, da mali zna pohiteti vsaj tam 1-2 tedna prej. A imate tudi ve takšen občutek? Moja prijateljica je tudi imela ta občutek in j eres rodila 1 teden prej. No bomo videli ali ti občutki kaj držijo.

Predvčerašnjem sem dobila cotke od sestre od mojega dragega, ne vem če sem to že omenila, tako, da jih naslednji teden operem ko dobim novi pralni stroj (bom krstila pralni stroj s cotkamiuser posted image ).

Ok punce, sedaj pa šibam. se tipkamo kaj.

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3185
31.1.2009 10:52:10   
rea27
anca evo me!!!Sem še vedno tukaj..hehehe, hvala za skrb...user posted image

Kako si anca? Vse po planu?

se tipkamo..

čauči

rea27

(odgovor članu srecka82)
Neposredna povezava do sporočila: 3186
31.1.2009 11:53:39   
anca
OOOOO  rea, si še tu, me je že skrbelo zateuser posted image

Jaz sem zaenkrat čisto v redu, v ponedeljek imam kontrolo rasti in pretokov, ampak upam da bo vse ok.

Kako si pa ti? Je z user posted image vse v redu? zdaj smo pa res že ven iz najhujšega, a ne?user posted image

Drži se, še vsaj 10 tednov! (vidim, da imaš rok 1 dan za mano)

Lepo se imej in čuvaj bejbija!

Sonček, pozdravi junono!

LP vsem

(odgovor članu rea27)
Neposredna povezava do sporočila: 3187
31.1.2009 12:10:09   
janja*
Detelja glede otrdevanja trebuha mi je rekel naj jemljem magnesol dvakrat na dan in naj počivam.Če bi se pa nadaljevalo pogosto otrdevanje trebuha pa moram takoj nazaj.Če lepo počivam je vse okej ,če pa pretiravam pri pospravljanju in podobnih rečeh pa mi trebuh pogosteje otrdeva.Očitno mora biti to povezano.
A ima katera podobne težave?

(odgovor članu anca)
Neposredna povezava do sporočila: 3188
31.1.2009 12:25:26   
sonček85
Srečka:jaz imam občutek da bom rodila teden ali več  kasneje user posted image
rea :lepo da si se javila ,je nekatere skrbelo zateuser posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu srecka82)
Neposredna povezava do sporočila: 3189
31.1.2009 12:29:49   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: janja*

Detelja glede otrdevanja trebuha mi je rekel naj jemljem magnesol dvakrat na dan in naj počivam.Če bi se pa nadaljevalo pogosto otrdevanje trebuha pa moram takoj nazaj.Če lepo počivam je vse okej ,če pa pretiravam pri pospravljanju in podobnih rečeh pa mi trebuh pogosteje otrdeva.Očitno mora biti to povezano.
A ima katera podobne težave?

kot se sem napisala..včasih se samo premaknem in imam že trd trebuh in to večkrat na dan...včasih pa cele dneve nekaj pospravljam, likam, hodim ....pa nič...sicer jaz jemljem 3x na dan spasmex, pijem magnesol pa še donat, kateri je tudi bogat z mg...ti samo lepo počivaj pa bo vse ok...kaj pa, če bi ko hodiš in kaj pospravljaš uporabljala nos. pas??...jaz ga zdaj zadnje čase skoz imam, no razen pri sedenju, ležanju, če pa likam ali kaj pa si ga dam gor...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

(odgovor članu janja*)
Neposredna povezava do sporočila: 3190
31.1.2009 12:57:14   
rea27

IZVIRNO SPOROČILO: anca

OOOOO  rea, si še tu, me je že skrbelo zateuser posted image

Jaz sem zaenkrat čisto v redu, v ponedeljek imam kontrolo rasti in pretokov, ampak upam da bo vse ok.

Kako si pa ti? Je z user posted image vse v redu? zdaj smo pa res že ven iz najhujšega, a ne?user posted image

Drži se, še vsaj 10 tednov! (vidim, da imaš rok 1 dan za mano)

Lepo se imej in čuvaj bejbija!

hej, ja..tudi sama sem zadnjič vidla da sva ful skupi glede PDPja...heheh..ni kej si bova pa pol nasvete dajale ko bodo bebike zuni..heheh
Ja, pa smo na srečo in Hvala Bogu res iz najhujšega...Superca tudi zate. Glej da sporočiš, kako bo šlo na kontroli, ok?!

En big hug za vse moje sonosečke...

Zdej grem pa kosilo kuhat...

se tipkamo zvečer

dijo

rea27

(odgovor članu anca)
Neposredna povezava do sporočila: 3191
31.1.2009 12:58:46   
rea27
sonček, nič več ne pečeš..včasih si take slikice gor limala :) heheh od tortic, krofov, kavic..
a si na dieti user posted image ..in s teboj posledično še me? heheheh Joke!!! Ne bit huda...

rea27

(odgovor članu rea27)
Neposredna povezava do sporočila: 3192
31.1.2009 13:48:03   
sonček85
IZVIRNO SPOROČILO: rea27

sonček, nič več ne pečeš..včasih si take slikice gor limala :) heheh od tortic, krofov, kavic..
a si na dieti user posted image ..in s teboj posledično še me? heheheh Joke!!! Ne bit huda...
hhhhhhh a misliš pice,banana split,...... ,za slaščice je bolj Junonauser posted image user posted image user posted image user posted image Ne nisem na dieti samo nič kaj takega nisem delala sedaj ,upam pa da bom v kratkem delala kremšnite k ima moj   dragi RDuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ne pa nisem jezna ,le zakaj bi bila user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu rea27)
Neposredna povezava do sporočila: 3193
31.1.2009 14:49:52   
detelja
[/link] pupe jaz bi pa zdaj tako z veseljem pojedla te krofe, se mi tako luštajo, mmmm se mi cedijo slineuser posted image

a ste prebrale, da sta lili žagar in marko potrč dobila ponoči sina tilna (3700g, 53 cm)?...čestitke...user posted image user posted image ...kolko vem je ona imela tudi skoz neke težave pa so že kdaj rekli, da bo prej rodila pa vseeno ta mali nagajivček ni hotel venuser posted image ...tako, da me katere se vačsih kaj sekiramo kaj če bo kja prej itd...mogoče pa bomo na istem kot lili...
[link=http://bibaleze.si/clanek/dojencek/lili-zagar-rodila-sinka.html]http://bibaleze.si/clanek/dojencek/lili-zagar-rodila-sinka.html

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3194
31.1.2009 14:52:15   
detelja
joj, nekam čudno sem jaz te krofe prilimalauser posted image user posted image

evo, jih bom pa še enkrat tako, da se bodo tudi vam cedile slineuser posted image

user posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 3195
31.1.2009 15:23:38   
brigita23
srečka- mam tudi jaz občutek, da bom rodila prej....pa ne vem zakaj?
detelja-dobr zgledajo tile krofi, sploh men ko imam zadnje čase nekak manijo na krofeuser posted image
sonček- a seznam z RD tudi ti urejaš? (10.06.83)

danes je pa zlo mal punc tule gor, mejte se

LILI- bravo za fantkauser posted image

NAŠA SREČA JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 3196
31.1.2009 16:07:39   
Nalini
ojla

Kak user posted image  dan ... kdaj bo sonce? Se mi zdi, da smo že kar sitni zaradi tega vremena.
Jaz bom pa v ponedeljek začela prati cotike za user posted image . Sva do zdaj rihtala stanovanje in ga koonnnnčnouser posted image porihtala,... tak, da bom zdaj še samo porihtala stvari za user posted image .

detelja a ti to maš krofe na zalogi? Sem lačna in en bi mi prav pasal,... pa en dober čaj zraven user posted image . Se bom kar povabila user posted image  oz. mi lahko kar pripelješ, da malo prideš v naše konce user posted image .

Jaz sploh ne vem kaj naj pričakujem od poroda in kakšna sredstva za lajšanje si želimuser posted image . Šla bom na posvet glede ultive in ea,... da dobim vsaj papirje .... dvomim pa, da bi prosila res za EA, ker se preveč bojim takih posegov,..... bolj razmišljam o ultivi,.... ampak bomo videli kakšen bo porod,.... najraje bi naraven porod brez teh sredstev,...... samo nikoli ne veš kako bo bolelouser posted image  ...  Tako, da se bomo odločali takrat, ko bomo res v akciji.....

Lep dan ...

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 3197
31.1.2009 16:15:03   
detelja
brigita23 jaz imam vsako leto takega časa manijo za krofeuser posted image

Nalini žal nimam doma teh krofov...če bi jih imela bi pa bilo vpr., če bi še sploh kak ostaluser posted image lahko pa prideš pa greve na krof in kavico ter seveda obvezen klepetuser posted image  jaz pa sem glih zdaj zlikala zadnje cotike...v čet. bova verjetno šla iskat posteljo za bebija in potem bo počasi vse pripravljeno...super, da sta porihtala stanovanje...

jaz tudi razmišljam ali bom vzela ultivo ali pa naraven porod-stoje (baje da ta ni tako zelo boleč) itak pa lahko prosiš sredstva za lajšanje bolečin...

komaj že čakam torek, da grem na pregled in, da mi gin. reče, da je vse ok...mal me je strah zaradi pritiska...najbolj me jezi to, da komaj pridem vsa zasopla itd...in že me kličejo, da bomo merili pritisk pol pa ni čudno, če je višiji...

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 3198
31.1.2009 16:21:08   
Nalini
detelja bi z veseljem prišla, ampak je moj odšel z mojim avtom na fuzbaluser posted image ... daj napiši kdaj ti ustreza naslednji teden,... meni je vseeno kdAJ ....
sicer pa moram zdaj počivat, ker sem danes cel čas na nogah ...

se mi pa tak luštajo krofi...user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 3199
31.1.2009 16:57:44   
detelja
Nalini hehe krofi...jaz sanjam o trojanskih krofih dan in noč, noč in dan, 7 dni v tednu, 24 ur na dan, 60 min na uro.....user posted image user posted image user posted image upam, da bo vse ok in da bova šla v čet. k moji botri po posteljo potem pa se ustaviva in kupiva cel avto krofov...se jih bom tako najedla, da mi bodo še na ušesa ven gledaliuser posted image user posted image user posted image ...drugi teden sem fraj v pon., sre. in pet-to je vse tako okrivno...ko boš kaj planirala, da greš v moj konec prej pošlji kak sms, da ti bom vedela bolj sigurno povedat, kaj je na urnikuuser posted image ...zdaj pa pojdi počivat...

naš mali user posted image  me pa tako lepo brca v rebra, da mi jih bo razmontiral...user posted image

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 3200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?