Solaris
|
IZVIRNO SPOROČILO: karin412 Jaz sem imela Marjeto Ž. ko sem že rodila in je bila izmena-kar sama je rekla, da bi lahko njo kontaktirala, da bi jo imela za babico, ker sem sama hotela naraven porod. Žal mi je, sigurno bom v tretje, če bom šla rodit, izbrala njo. Ja, vse lahko odkloniš, ampak "navadna" babica ti ne zna drugače pomagati, kot z umetnimi popadki..., jaz ko nisem mogla več, sem prosila za umetne in rodila po 20 min, sicer bi se verjetno matrala kako uro dlje. Rojevala sem v drugo 8 ur-če bi imela pomoč babice bi po moje prej rodila. Kot pomoč bi rekla, masaža, aromaterapija, kaka akupresura, homeopatija... da tolk ne trpiš. Na pručki sem hotela že drugič rodit, pa nobena babica ne zna pomagat, tako da sem na postelji rodila. Če Marjeta zna, kar k njej! Še to -položaj za rojevanje-ti mora tudi nekdo pokazat, ker sam enostavno ne znaš, ne moreš vedeti, kaj ti paše.... Potem prvič-glede porodnega načrta-sem šla že prej v P, v drugo sem povedala babici in G, kaj bi rada-ker one bi te takoj nafilale z umetnimi popadki. Preberi si dve novi knjigi o porodih, ki sta izšli pri založbi Sanje-druga je porodni vodnik, prva pa mislim da je prevod babice Ine May Gaskin. Poglej na njihovo spletno stran. Karin, hvala za izčrpen odgovor! Moram reči, da si mi polepšala en prav morast večer! Tudi sama slišim o omenjeni babici same dobre reči, najbolj pa me veseli, da je ena tistih, ki jih lahko izbereš za pomoč pri porodu že vnaprej. Vem tudi, da je edina pri nas, ki se je v Avstriji šolala za blažitev bolečin s pomočjo aromaterapije, kakor pa sem neuradno slišala, pa te v kranjski porodnišnici edino ona lahko vodi čez porod na pručki. V ponedeljek grem v Kranj in upam, da bomo vsi zadovoljni. Ob knjigi sem prebrala in navdušena nad njimi, sploh z slednjo. Potem je bil tvoj porod na koncu ok? lp
|