gold fish
|
babe...ve si sploh ne morte predstavljat kaj sem jaz te 3 dni morala preživet.... Najprej nas je v torek in pol še v sredo ponoči zametalo... pol je pa še v torek elektrike sfalilo, smo bli od torka od 17 ure, pa do danes dopoldan brez elektrike ... ...brez elektrike, torej brez kurjave, brez možnosti kuhanja.....mater vse stvari, ki bi mi prav prišle/koristile so na el. Snega je zapadlo toliko, pa še fajn mokrega (težkega), da smo ga 3 čistili v sredo od 7 zjutraj do 12....ostali smo vsi doma,ker nismo mogli nikamor..... Hiša se je shladila na prijetnih 15 stopinj, še sreča, da smo imeli dovolj svečk in baterije (take za kampiranje), moj mali pikec je bil zadekan tak kot v sibiriji, je pa bil tako priden in je pridno pančal, samo očke so se mu videle iz odejice.... Vodo sem mu grela na 2 čajnih lučkah...... Ponoči jo je pa 2x dobil vročo - tisto, ki je še bila v bojlerju....kar iz pipe ... Je bil res priden, je zaspal ob 20, pa spal do 5.15, pa se najdel in dalje...lubek moj mali....je bil tak mrzel, da sem ga vzela k nama ob 5 in se je tak stisnil k meni in ajal... ..... včeraj smo končno odmetali sneg, da sta lahko šla moška nabavit plinsko peč za kurit in plinski kuhalnik in napolnit plinsko jeklenko...... Malo smo si že segreli, samo bi moral pri twm plinu nonstop zračit, da ne zmanjka kisika, pa smo pol samo na kratko zakurili in pol raje ugasnili...... ...da ne govorim, da mi je skrinja - temp. prišla že skoraj na nulo in bi lahko v kratkem pričakovala, da začne tečt....pa ful polna, ker sma z nabavila stvari, zdaj ko je cele dneve v službi, ker ne morem letat po vsako zelenjavo in kos mesa sproti v trgovino..... ..sosedi so poginile vse ribe v akvariju...naše so hvala bogu še med živimi.... ....ma še je tega za pisat, pa ne bom več dolgovezila.... ...skratka...najrajši bi si šla nabavit štedilnik na trdo gorivo - na drva...in bi si ga dala v kuhinjo, pa me briga kak zgleda..... ker ko daš to enkrat skozi mater, pol vidiš kaki revček si poleg vse te tehnologije..si lahko dobesedno hin... ...grem zdaj čaj spit, pa mala pikeca pocartat....sem tak srečna, da smo vsi OK...ker me je bilo ful strah, da se mi kje prehladita...sploh ta mali lubek....
|