|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2009 - 2. del
27.1.2009 14:58:34   
petrazg
IZVIRNO SPOROČILO: copka

Kolikor jaz vem, pa dobis denar od obcine, v kateri mama prebiva in to je tudi obcina, kamor se avtomaticno vpise tudi novorojencka. Tako da si ne mores ob rojstvu izmisljevat. Upam, da si ne bo obcina, kjer imam stalno ravno sedaj izmisljevalauser posted image . Se bolje bi bilo, ce bi zivela v sosednji, ki baje daje 2x vec kot moja.

Tole pri nas v prvo ni držalo. Jst sem imela stalno v Ce , moj v Lj, pa ko sem urejala stvari na CSD in še potem v porodnišnici so me vprašali, na kateri naslov bomo vpisali otroka.

Stalno je pa zelo pomembno, ce zelis otroka tam vpisat v vrtec- zato sem mojemu ze rekla, naj si uredi stalno pri nas doma, da bomo imeli vsaj kaj moznosti za vrtec- baje da so ogromne prostorske stiske v vseh obcinskih vrtcih.user posted image  Lani se je v obcini Logatec rodilo 165 otrok (verjetno so steti samo tisti s stalnim preb. tukajuser posted image )

To je pa popolnoma res!!! Će ni otrok vpisan v občini, kjer želi iti v vrtec, imate zeloooo malo ali raje nič možnosti. Vrtci so totalno polni in prednost imajo otroci iz domače občine. Zato sva midva oba v Lj sedaj prijavljena...user posted image Ampak to lahko naredite punce potem čez eno leto, sedaj ga prijavite tja kjer boste kaj dinarčkov dobile....

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 701
27.1.2009 15:03:26   
Dudica1
christiana21 ne misli na to kako bo pa bo najboljeuser posted image ,sej vem da je težko,če ti kaj pomaga ti povem da grem drugič rodit pa da ma ni nič strah,ker vem da moram it ker drugače itak ne gre,nemoreš met otročkov drugačuser posted image .Ne res ne misli na to,ker se boš samo slabš počutila user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 702
27.1.2009 15:18:22   
sapramuca
Ojla, pupe, skrajni čas, da se vam pridružim, kljub temu, da si za klepet po netu  nikoli ne vzamem časa.
A bliža se veliki trenutek in fino je bit v taki veliki družbi samih trebuščkov, mimogrede prileti kakšna zelo koristna info.
Rok imam 12.5, pričakujem četrtega user posted image , ki bo zagotovo punčka, sem z Logatca in ravno gledam skozi okno kako divje sneži. user posted image  
Čista idila sredi gozda. Z mojima dvema bolančkoma smo kljub virozi naredili tri ogromne snežake, zdaj pa počivata ob risanki.
Jaz pa uživam ob surfanju in vam vsem želim majčicam, da bi kljub mnogim nosečniškim tegobam in skrbem našle vsak dan dan vsaj trenutek sreče zase in svoje drage, saj je vsaka nosečnost nepozabna in lepa, če si jo tako same naredimo...user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 703
27.1.2009 15:25:17   
lananai
Dobrodošla, sapramuca!

Ja, petrazg, imaš prav, otroka lahko prijaviš na očetov ali materin stalni naslov. Je pa tudi res to glede vrtca. Malo sem začela razmišljati, da bi še sama menjala stalno prebivališče, da ne bi bilo prevelikih problemov glede birokracije.

(odgovor članu sapramuca)
Neposredna povezava do sporočila: 704
27.1.2009 18:15:01   
Tanja_
Ojla punce!
Da se malo javim. Včeraj sem naredila pisni del izpita, naslednji teden imam še paktični in ustni, upam, da mi bo šlo... Drugače sem pa danes počivala, jutri pa imam en kup opravkov, pa bo minil teden in moj dopust. Ampak se že prov veslim it nazaj v službo in med ljudi. LP!

(odgovor članu petrazg)
Neposredna povezava do sporočila: 705
27.1.2009 18:47:11   
Dudica1
TANJA_ čestitke za izpit,kr tko naprejuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 706
27.1.2009 20:03:00   
majuška10
čao!
no super temo ste načele! mislim glede uveljavljanja pravic in pa prijave bivališča. Pri nama je kr smotano, jst sem doma iz ilirske bistrice, moj iz domžal, živiva pa v kamniku, kjer nameravava prijaviti začasno preb. (najem)
Otročka mislim prijavit v domžalah, na od mojga naslov, predvsem zaradi vrtca, (občina domžale pa nič ne da) v moji občini pa dajo baje za pomoč ob rojstvu otroka okrog 250 eur.
Ne vem ali se mi splača zdej otročka prijavljat v ilirsko, sam zaradi te pomoči, ker pol pa itak zvisim glede vrtca, po drugi strani pa tudi nenehno spreminjanje bivališča (stalno, začasno) to je čista zmeda.

Po drugi strani, pa glede na to, da moram uveljavljati pravice glede starševskega dopusta, nadomestil,... na csd kjer imam jaz stalno bivališče,se mi pa tudi po drugi strani zdi butasto, da nebi pol še tega uveljavla.

nevem... bo pa treba počasi kar hitro razmišljatuser posted image

no midva z mojim brcolinkotam vas vse lepo pozdravljava
lepo se mejte, pa pazte po snegu....

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 707
27.1.2009 20:10:17   
Dudica1
lepo spite majčice

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu majuška10)
Neposredna povezava do sporočila: 708
27.1.2009 21:25:51   
copka
IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30

copka: večni problem, premalo prostora v vrtcih, mene tud to moti, župan pa namesto da bi naredil še en vrtec gradi samo stanovanja, jaz resnično ne vem kam bodo šli vsi otrociuser posted image pa a si vedela, da si boš mogla do septembra uredit varstvo, ker če bo otrok sprejet v vrtec ga bodo sprejel šele s septembrom, jaz še nevem kako bo to odneslouser posted image

Ma, dej, res kriza!! sem ravno vceraj brala v Notranjsko- kraskih, da 25 dojenckov se caka, da jih nekam dajo (vrtec mislim). Ene otroke so preselili v stavbo cez cesto (doljni logatec), da so pridobili nekaj prostora za najmlajse.user posted image  Gornji logatec kljub temu da ima izpostavo vrtca je spet premajhen.
Res samo gradijo, mislijo pa ne na to, da ni prostora. Komaj so razsirili ZD pa bo ocitno spet premajhen, saj novi bloki kar rastejo. Da ne omenjam, da v okolici blokov ni dovolj parkirnih mest. 

Jaz bom malega takoj vpisala (da bomo vsaj v cakalni vrsti), do takrat pa ga bom imela jaz (imam tako delo, da je lahko tudi od doma) ali pa ga bo tasca pazila oz. mami.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 709
27.1.2009 21:28:48   
copka
IZVIRNO SPOROČILO: petrazg

IZVIRNO SPOROČILO: copka

Kolikor jaz vem, pa dobis denar od obcine, v kateri mama prebiva in to je tudi obcina, kamor se avtomaticno vpise tudi novorojencka. Tako da si ne mores ob rojstvu izmisljevat. Upam, da si ne bo obcina, kjer imam stalno ravno sedaj izmisljevalauser posted image . Se bolje bi bilo, ce bi zivela v sosednji, ki baje daje 2x vec kot moja.

Tole pri nas v prvo ni držalo. Jst sem imela stalno v Ce , moj v Lj, pa ko sem urejala stvari na CSD in še potem v porodnišnici so me vprašali, na kateri naslov bomo vpisali otroka.

Aha, da vem. Meni so na usesa prisle napacne info, nisem se pa vec kot toliko zanimala. 

Stalno je pa zelo pomembno, ce zelis otroka tam vpisat v vrtec- zato sem mojemu ze rekla, naj si uredi stalno pri nas doma, da bomo imeli vsaj kaj moznosti za vrtec- baje da so ogromne prostorske stiske v vseh obcinskih vrtcih.user posted image  Lani se je v obcini Logatec rodilo 165 otrok (verjetno so steti samo tisti s stalnim preb. tukajuser posted image )

To je pa popolnoma res!!! Će ni otrok vpisan v občini, kjer želi iti v vrtec, imate zeloooo malo ali raje nič možnosti. Vrtci so totalno polni in prednost imajo otroci iz domače občine. Zato sva midva oba v Lj sedaj prijavljena...user posted image Ampak to lahko naredite punce potem čez eno leto, sedaj ga prijavite tja kjer boste kaj dinarčkov dobile.... No, to me je najbolj zanimalo

(odgovor članu petrazg)
Neposredna povezava do sporočila: 710
27.1.2009 22:13:09   
FLASK_A
Hja... Papirologija...

Jaz sem mojega malega prijavila na moje stalno prebivališče, zaradi vrtca. Ravno tisto leto so začeli dajati tudi denarno pomoč ob rojstvuuser posted image Pa še bolj komot sem. Pri meni doma vedno dobim pošto, drugače bi se pa izgubljala. Moj je stalno prijavljen na drugem naslovu v drugi občini (kamor po pošto ne hodiva redno), začasno bivališče imava pa spet drugje (kamor pa pomembni papirji ne romajouser posted image ). Tako da z vidika dokumentov po rojstvu je bila to še najboljša odločitev.

Vrtca vseeno nisem dobila, sem morala najt privat varstvo (OK, o tem, da sem ful bolj zadovoljna, zdaj ne bom... nima vsaka toliko denarja za varstvo, je vseeno dražje kot vrtec).

Zdaj pa od občine dobivamo mesečno subvencijo (odločitev so sprejeli letos), ki jo dajo vsem staršem zavrnjenih otrok. Sam kaj bi mi pomagala subvencija, če pa otroka ne bi imela kam datuser posted image Neverjetni so, prav res. Uboge vse mame z rednimi službami, nevem, kaj naredijo v tem primeruuser posted image

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 711
28.1.2009 5:35:38   
AKP
Dobro jutro!
Kavico sem že popila, včerajšnje debate sem že prebral, malo še po čvekam pa grem še malo spat. Pri nam je precej snega in vsi sosedi pridno kidajo. Je prava zimska idila, ki pa jo jaz opazujem samo od znotraj. Je v ponedeljek tako lepo sijal sonček, da sem se že videla v ležalniku na terasi. Komaj čakam, da bo pomlad, da bom lahko vsaj malo zunaj. Sem včeraj ravno spraševala mojo zdravnico, kako je okoli kontrole. Saj pridno počivam doma, ampak vsaj 1x tedensko pa grem malo ven, vsaj  nakup naredit, da imam doma hrano pa, da pridem malo med ljudi. Se tolažim s tem, da bom potem z vozičkom delala km okoli in da bom vse te dneve nadoknadila, ko ne morem ven.
Vidim, da imate debato okoli prijave otroka. Na srečo nimam teh problemov in bo, kar na našem skupnem naslovu. Naša občina, da nekaj denarja in mislim, da tudi pri vrtcu ne bo problema. Vsaj upam, da ne. Pa še babica se ponuja, da bi čuvala, ker gre letos v pokoj, jaz pa sem bolj navdušena nad vrtcem. Sem ji povedala, da bo itak dobila malo miško za čuvat, ko bo bolna, ker neke pogoste bolniške ravno ne vem, če si bom lahko privoščila.
Glavno, da pride čim prej naš mesec in da imamo vsaj eno leto brez teh skrbi.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 712
28.1.2009 7:01:37   
Dudica1
dobro jutro souser posted image
No danes pa sem tudi jaz spala kot angelček pa še bi če se nebi že mali nekaj oglašal tam v sobiuser posted image .
No s temi papirji tud pri nas nimamo težav ker sva poročena in sva prijavljena oba na tem naslovu tako kot potem tudi najini otroci...Z vrtcem smo pa imeli malo težav ker ga takoj nismo dobili,šele septembra smo ga potem samo je imel varstvo tako da ni bilo velikih problemov,smo pa vlogo dali takoj ko se je rodil in smo potem vseeno tako dolgo čakali da je prišel na vrstouser posted image user posted image user posted image .Groza je s temi vrtci pa da ti ga še nobeden doma ne more pazit je pa še večji user posted image .

Ja dočakajmo tale april/maj da bomo vozičkale okrog pa bo eno leto manj skrbi pa bo samo veseljeuser posted image

(odgovor članu AKP)
Neposredna povezava do sporočila: 713
28.1.2009 8:11:31   
Anonimen
dobro jutro

pošiljam vam eno user posted image , jaz pijem čajuser posted image

jez sem danes do pol osmih spala, pa bi še če ne bi imela ful čudnih sanj, pol sem pa kar ustalauser posted image

tukaj v logatcu se kar naprej govori da jevrtec premajhen da pa bi kaj ukrenil, da ne bi bil, pa ne duha ne sluhauser posted image

(odgovor članu Dudica1)
  Neposredna povezava do sporočila: 714
28.1.2009 8:34:40   
dito
Pravkat sem prispela nazaj iz vrtca. Igralnico so si ful lepo uredili v pošto, trgovino (spoznavajo poklice). user posted image user posted image
Spala sem spet ful slabo. Včeraj je mali prvič imel nogometni turnir user posted image . bil je akriven celih 20 min. Vendar hči ga še zmeraj ni čutila. Ko pride v mojo bližino in mu začne pet ter božat se čisto umiri. Upam, da ba bo potem tudi tako pomirla.

Cveka30- meni danes tudi ne paše kava (čeprav bi jo morala zaradi pritiska).

Vrtec- pri nas zaenkrat ni problemov, saj jih imamo tri (predlani so tudi odprli katoliškega).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 715
28.1.2009 8:42:15   
Dudica1
CVEKA 30 hvala za kavicouser posted image

DITO tud pr nas je včasih tko,ful brca potem pa ko pride mož se pa čist umiriuser posted image nevem prav čuti da je nekdo drug...Ampak ga vseeno čuti ker čez dan čist zkoz brca,ima ful veliko energijeuser posted image

(odgovor članu dito)
Neposredna povezava do sporočila: 716
28.1.2009 8:45:07   
Anonimen
saj pri nas so tudi eden v dolnem logatcu eden v gornem logatcu in v dolnem logatcu je tudi katoliški, sam je še vedno premalo prostora za vse otroke, Logatec se je v 10 letih tako hitro razširil da bi rabili še en veliki vrtec!

(odgovor članu dito)
  Neposredna povezava do sporočila: 717
28.1.2009 8:46:18   
petrazg
Dobro jutrro čvekice moje....

Je bilo pa včeraj popoldne in zvečer pravo zatišje, nisem imela veliko dela za brat user posted image . Pa tako luštno se je zjutraj zbudit in ob kavici prebirat...

Jst tudi delam načrte kako bom vse nadoknadila, ko bova z malim lepo vozičkala naokoli. Bova skoz na terenu...user posted image

Za vrtec mi pa raje ne govorit, ker me kar v želodcu začne stiskat, ker nimam pojma, kaj bomo z malim do septembra (prej itak ne bomo dobili vrtca) user posted image Pri Anžetu smo nekako flikali z babico, samo.... Eh, raje ne bom...

Dons je en tak lep dan... punce imejte se lepo....

(odgovor članu dito)
Neposredna povezava do sporočila: 718
28.1.2009 8:48:58   
dito
petrazg- lep dan? Pri nas dežuje. O snegu ni ne duha ne sluha.

(odgovor članu petrazg)
Neposredna povezava do sporočila: 719
28.1.2009 8:51:48   
Dudica1
ja včeraj popoldne pa res niste dost načvekale,ni blo dost za prebrat.
Pomoje so vse uživale zunaj na sneguuser posted image user posted image user posted image
Ja PETRAZG najboljš se je zjutri zbudit skuhat user posted image pa se usest pred računalnik in prebirat za nazajuser posted image
No učeraj sem prilezla do kolegice in sva skupaj ustvarjale posteljnino za naš košek,bo tko lep...user posted image ,mankajo še zaključna delauser posted image pa bo narejenouser posted image .
Potem pa beljenje in barvanje sobice,potem pa vso opremo not pa bouser posted image

(odgovor članu petrazg)
Neposredna povezava do sporočila: 720
28.1.2009 8:54:14   
Anonimen
pri nas se je vse umerilo, user posted image ful fuzbal igra, jaz se pa tud bolje počutim, sam me od tega ležanja ful križ boliuser posted image , saj bo sam da bo user posted image vse vredu, sem pa ful vesela ker ga čutim, saj vem da je z njim vse vreduuser posted image

še kar naprej ta sneg nekaj dol leti, sem se ga že naveličala, ker tako in tako ne moremo it ven, ker je mali bolan, jaz pa ne smemuser posted image user posted image !

l.p. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 721
28.1.2009 8:57:44   
Anonimen
dudica: no saj nekaj imaš za delat, da se kratkočasišuser posted image user posted image user posted image user posted image
kolk snega pa mate pr vas pr nas tle dol ga še kar naletavauser posted image

ja res je fajn zjutraj ob čaju prebrat za nazaj!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 722
28.1.2009 8:59:05   
Dudica1
Pr nas je tud ful lepa zimska idila,vse je belo pa še kar snežiuser posted image tko da je res krasno ven gledat,ker za ven mi pa glih ni ker ne smem kidatuser posted image user posted image user posted image .
Se pa drugač ful dobr počutim danes kot da nebi bla nosečka...user posted image

aja pa zvečer vam dam gor še mojga bušija...pa še kakšno slikco od novih cunjc

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 723
28.1.2009 9:07:07   
OliveOyl
Jutro user posted image

Včeraj smo bili brez neta,sem pa tja tudi brez elektrike, brez mobilnega omrežja smo pa še zdaj.snega imamo za izvoz,če katera želi dostavimo na dom.user posted image user posted image

Zjutraj sem se več kot pol ure matrala,da sem obrnila avto in prišla iz dvorišča.user posted image  Sem bla tako živčna,da sem preklela vse od A do Ž.
Mamo veliko dvorišče,snega pa ene 3o cm gor,gume so pa tudi bolj tako tako.Pa je samo kopalo...Zdaj pa spet pada,sovražim sneg.

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 724
28.1.2009 9:07:12   
Dudica1
no naj mi kera pove kje mam jaz to spodaj pod nickom in slikco:

za email,z.s,kontakt,album,blokiraj

nekam mi je zginlo pa bom pomoje rabla če dam bušija v album...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

luč DA ali NE
пеперутка16

Ali imate ponoči prižgano luč v sobi, kjer spi vaš dojenček?