Gilo
|
IZVIRNO SPOROČILO: ilatic MOJA PORODNA ZGODBA! Kot veste sem bila v tretje noseča in rodila prekrasnega fantka. Po dveh puncah, ki sta stari 11 in 9 let, j seveda bilo to, da bo fantek izredno veselje. Čeprav bi bili prav tako veseli punčke. Da je fantek, sem zvedela na moj rojstni dan. Do trenutka ko je pogledal na svet pa nisem bila 100%. Skratka moj prvi porod je bil zelo težak. Porod je trajal cc 16 ur, s tem, da sem pričela iz potiskanjem ob 14h popoldne, pa do 16h. Ker ni in ni šla ven je bil VAKUM in HB z Iris vse OK. Moj drugi porod je potekal že malo bolj normalno, čeprav sem se ga strašno bala. Z umetnimi popadki sem jo rodila v 4 urah in HB, prvi pritisk in je bila glava že zunaj. Čisto nasprotje prvemu. A ja prvi se je pričel z iztekanjem vode, drugi pa z popadki. Moja tretja nosečnost je potekala čisto drugače kot prvi dve. Ne vem ali je bila kriva moja starost, ali pa RR. Bila sem pred rokom en teden, ko sem že imela občutek, da bo kmalu. Strašno mi je pritiskal navzdol, tako da sem hodila kot raca in sedela samo na eni ritnici. Pričakovala sem, da se bo porod pričel z popadki ali odtekom vode. Ko sem na RR ju poslušala od enih čepov, mi je šlo na smeh. Pa kakšni čepi. Svašta kaj te ženske vse ne pogruntajo. V ponedeljek ponoči (rok sem imela 12 v soboto, torek je bil 8) dobim SMS od prijateljice, da je rodila punčko. Zadnji mesec sva bili na liniji vsak dan, saj je imela en teden pred mano rok, pa je malo zamujala. No, sem si rekla zdaj bom pa šla kmalu še jaz. Poroda me je bilo kar strah, najbolj tega da se mi ne bi kaj zgodilo po vseh teh strašnih zgodbah ki se dogajajo ali da bi bilo z otročkom kaj narobe! V torek zjutraj grem lepo na WC in pok mi priteče sluz in to krvava. Kaj pa je zdaj to? In ugotovim, da bo to najbrž čep. Hitro na RR in povem kaj se mi je zgodilo in prečikiram na internetu kaj to pomeni. Pomeni da se bo porod kmalu pričel vendar lahko traja do 3 dni. Razočaranje.! Potem se mi je spet spustil in pričel fino pritiskati. Lulat sem hodila na 5 minut, počutila sem se obupno zmatrano, ležala sem in noge imela v zraku, saj sem imela občutek da mi bo kr ven zlezu brez bolečin brez vsega… Kličem sestro od G ker sva prijateljici. Njen nasvet je bil da naj se grem v porodnišnico pokazat, naj povem da je to 3. porod in da mi strašno pritiska. Pravi, da se nikoli ne ve kaj bo. Potem pokličem dragega in mu razložim situacijo. Vpraša me če gre takoj domov ali bom počakala do 15h. Ura je bila 12h. Pravim mu naj ne hiti, ker nimam ne popadkov, ne odtekanja vode. Okrog 13h je bil pritisk že tako močan da sem komaj hodila do WC. Pokličem sosedo in jo vprašam, če mi pride delat družbo. Ob cc 15h me mož kliče da bo malo zamudil in če sem OK. Potrdim mu da ni panike, da pa naj pohiti. Ko odložim slušalko me zabode. Takoj se spomnim svojih popadkov in zopet si rečem. Pa saj ni čudno da jih takoj prepoznaš! Kličem moža in mu povem naj le pohiti, da zdaj so pa tudi popadki že tukaj. Ni bilo 15 minut ko je možek že bil doma. Vozil je interventno. Tako se poslovim od moje sosede in mojih predragih hčerk. Šlo mi je na jok a ne smem jokati, ker so bile že itak čisto prestrašeno vesele. V avtu so bili popadki na 7 minut. V LJ mi mož ustavi na bencinski črpalki, da grem na WC. Ko sem vstala iz avta sem ugotovila ,da sem vsa mokra. Plodovnica, kaj pa drugega si mislim. Hitro nazaj v avto ter v porodnišnico. Tam so me sprejeli, pogledali in ugotovili da sem odprta 3 cm. Poslali so me v klistirnico, in tuširanje. Ob cc 19 h sem bila sprejeta v porodno sobo. Sprejela me je babica (moj mož ni šel z mano), pregledala in povedala, da sem odprta 4 cm. Pravi, da bo uro počakala, da vidi kako bo z mojim popadki, če ne mi bodo dali umetne. Jaz pa jah super ne. Pa mi pravi, naj se ne sekiram, da zdaj imajo take da ne bolijo. Jaz pa v smeh. Ja itak. Full je bila faca ženska, taka za smeh. Nekaj sva se še hecali, pa pravi, vi pa še dolgo ne boste rodila. Ob 20h me pogleda zdravnik in pravi, da sem odprta 3 cm in da mi bodo predrli plodovnico. Meni nič jasno. Poem vprašam babico, kako če mi je že otekla voda? Pa pravi NE, voda vam še ni odtekla, verjetno ste se polula med popadkom in niste začutila. Joj verjetno sem bila rdeča kot paradižnik. Vprašam jo, kako pravi, da sem odprta šele 3 cm, če mi je ona rekla, da sem že 4. Pa pravi, da ima zdravnik bolj debele prste. Jaz pa v smeh. Takoj po predoru, so me preklopili na umetne popadke. Začele so se muke. Bila sem tiho kot miška in tiho jokala. Meni so to strašne bolečine. Ob 20.30 pride zamenjava in dobim babičarja. Nikoli ga ne pozabim. Ime mu je bil Anže. Malo sem bila že omamljena, vendar mi pavi babica da imam srečo ker me bo on porodil ker je baje super. In res fant je od sile. Strašno je bil prijazen, sedel je zraven mene, me tolažil, mi prigovarjal…SVAKA MU ĆAST! Od 21h do 22h sem imela popadke na minuto. Ob 22h obupano pogledam Anžeta in rečem JAZ NE MOREM VEČ!!!!! Pogleda me in pravi, še malo pa bo. Jaz ne ne morem več. Zopet me pogleda in pravi. Počakala bova še 10 minut in potem bova poskusila OK? Potrdim mu! Res kmalu začne s pripravami. In pričnemo s pritiskom, ene trikrat in pride glavica. Še ne potisk in otroček je zunaj. Fantek je pravi. Jaz pa v jok!!! Mi ga položijo na trebuh in prvo kar vprašam je. Zakaj ne joka? Počasi gospa, pravi, da dojame da je na svetu. Gospa, me vpraša Anže, boste prerezaal popkovnico. Jaz pa kot usekana NE. Kako da ne, mi prigovarja, saj to ni nič takega. Takrat se šele zavem (prekleta maska!!), da se mi ponuja enkratno doživetje. Seveda z veseljem sprejmem škarjice in odstrižem. Ne gre, mu rečem. Ja malo bolj slabe škarjice so. Kr fajn poskusite. In mi uspe. Bila sem blažena kot da bi bila v nebesih. To mi pomeni OGROMNO NA SVETU!!! Malo sem ga popestovala, vzel mi ga je da ga umije in takrat pokličem dragega, ki ga je že veselo pil. Rodila sem. A je fantek? Ja je. A sta v redu? Ja sva. Pridem k tebi. Kako? Ne vem. Morm vaju videt. In mi je sklopil. Pokličem svojo drago Iris in ji povem. Vriskala je v telefon kot nora, Larisa je žal že spala. Poslala sem ji slikico in ni ji bilo zadosti. Hotla jih je še več. Ob 23h ko sva se z Tarikom že učila malo jesti, pokuka skozi vrata moj dragi z Anžetom. Izjemoma je rekel Anže, vam dovolim, ker drugače se to ne dela. Sreča za njega, da ima take kolege, ki imajo malo VIP pozicije, da so mu zrihtali, da je prišel v porodno. Ulegel se je na moje prsi pobožal Tarika in tiho zajokal. Zajokal sem z njim! Tko zdaj je pa še mene čisto vrglo iz tira, ker ko se spomnim vseh teh občutkov, mi je kar malo žal, da jih po vsej verjetnosti ne bo nikoli več. Zanimiva porodna zgodba, lepo za brat, čeprav se hudo, ker si se namučila Mi je blo pa smešno, ko si napisala, da si šla na internet brat, ko ti je plodovnica začela uhajat. Enako sem storila tudi jaz in tudi prebrala, da lahko to traja tudi 3 dni Lejla - jutri dobiš še en zs, za danes imam dosti in grem spat. Nočko punce
Odločitev imeti otroka je pomembna. To pomeni odločiti se za vedno, da bo naše srce hodilo naokoli zunaj našega telesa. (Elisabeth Stone) Kadar srce joče za tistim, kar je izgubilo, se duh smeji zaradi tistega, kar je našel...
|