|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijske čakulone 08 VII. del
20.1.2009 23:09:59   
ilatic
joj blacky zdaj sem se spomnila - prosim za znak, da moja Vita zna držat dudo v ustih in to pri več kot 6 mesecih , do daj sem jo zalagala, o kar jo pa zna sama dat v usta pa jo tud tam obdrži - KONČNO

a to tud označujete? Moj to dela že kakšnih 14 dni!!! Blacky še nama znak!! Itak jih nama primankuje!

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 4026
20.1.2009 23:11:19   
lex
ilatic ful lepa zgodbauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  - no evo midve imava pa še eno vez - obe sva prvič rodili z vakumom, pa umetnih sva se baliuser posted image  - sem vedla, da naju neki vežeuser posted image user posted image user posted image user posted image

lejla - nikomur ne boš težila

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Gilo)
Neposredna povezava do sporočila: 4027
20.1.2009 23:11:59   
ilatic
Se sam na hitrco oglasim in upam, da mi bo uspelo it čimprej v pojstlo, ker sem in žalostna in jezna in besna.... Mi je moj tok pritisk dvignu, da bi ga kar najraj ene desetkrat okol ušes. Mah, brezveze.

Timy kam greš no! Jaz dons gor visim, ti mi pa uideš. Dej no dej, po tolkih letih bi se pa že loh navadla na te dece!! Kaj ga je spet posral?

(odgovor članu tims)
Neposredna povezava do sporočila: 4028
20.1.2009 23:12:05   
lex
IZVIRNO SPOROČILO: ilatic

joj blacky zdaj sem se spomnila - prosim za znak, da moja Vita zna držat dudo v ustih in to pri več kot 6 mesecih , do daj sem jo zalagala, o kar jo pa zna sama dat v usta pa jo tud tam obdrži - KONČNO

a to tud označujete? Moj to dela že kakšnih 14 dni!!! Blacky še nama znak!! Itak jih nama primankuje!

ilatic jaz sem jo morala skoz zalagat, da ji je duda ostala not

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 4029
20.1.2009 23:12:28   
lejla969
Pupe, vam napišem jutri zgodbo. Danes sem se že najokala, pa tudi zaspančkana sem že. Grem spat. Se vam javim jutri.
Mogoče bi samo še to za danes napisala; vsem  tistim bližnjim, ki vam ful pomenijo stojte ob strani. In prisluhnite jim. Pokažite jim, da jih imate rade. Tako se lahko reši marsikateri problem, če človeku zaupaš in on zaupa tebi.
Nočko pupe.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4030
20.1.2009 23:12:42   
Majuska
IZVIRNO SPOROČILO: Blacky30

Majuska, in kakšno bi bilo ime za punčko? Sorry, če si že napisala kje prej, komaj od te strani naprej berem natančno, vse za nazaj me še čaka.

Punčka bi bila Anna. Ja prav si prebrala, z dvema n-jema user posted image imava svoje muhe ... user posted image

ilatic ... porkaš, še danes ste me spravile do solz s svojimi zgodbami ... user posted image

.... ej punce, a se smem malo pohvalit?  user posted image

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 4031
20.1.2009 23:13:18   
Majuska
IZVIRNO SPOROČILO: dzanika

mene pa še neki zanima. user posted image   Tiste k boste prošnje zdej za službo pošiljale. A boste poleg prošnje in življenjepisa tut fotokopijo spričevala poslale??  Al pa če ktera druga to ve če je to treba?

spričevalo pošlješ le, če to zahteva razpis. sicer pa ponavadi to rabiš šele na razgovoru user posted image

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008

(odgovor članu dzanika)
Neposredna povezava do sporočila: 4032
20.1.2009 23:13:19   
Gilo

MOJA PORODNA ZGODBA!  
Kot veste sem bila v tretje noseča in rodila prekrasnega fantka. Po dveh puncah, ki sta stari 11 in 9 let, j seveda bilo to, da bo fantek izredno veselje. Čeprav bi bili prav tako veseli punčke. Da je fantek, sem zvedela na moj rojstni dan. Do trenutka ko je pogledal na svet pa nisem bila 100%.
Skratka moj prvi porod je bil zelo težak. Porod je trajal cc 16 ur, s tem, da sem pričela iz potiskanjem ob 14h popoldne, pa do 16h. Ker ni in ni šla ven je bil VAKUM in HB z Iris vse OK. Moj drugi porod je potekal že malo bolj normalno, čeprav sem se ga strašno bala. Z umetnimi popadki sem jo rodila v 4 urah in HB, prvi pritisk in je bila glava že zunaj. Čisto nasprotje prvemu. A ja prvi se je pričel z iztekanjem vode, drugi pa z popadki.
Moja tretja nosečnost  je potekala čisto drugače kot prvi dve. Ne vem ali je bila kriva moja starost, ali pa RR. Bila sem pred rokom en teden, ko sem že imela občutek, da bo kmalu. Strašno mi je pritiskal navzdol, tako da sem hodila kot raca in sedela samo na eni ritnici. Pričakovala sem, da se bo porod pričel z popadki ali odtekom vode. Ko sem na RR ju poslušala od enih čepov, mi je šlo na smeh. Pa kakšni čepi. Svašta kaj te ženske vse ne pogruntajo. V ponedeljek ponoči (rok sem imela 12 v soboto, torek je bil 8) dobim SMS od prijateljice, da je rodila punčko. Zadnji mesec sva bili na liniji vsak dan, saj je imela en teden pred mano rok, pa je malo zamujala. No, sem si rekla zdaj bom pa šla kmalu še jaz.
Poroda me je bilo kar strah, najbolj tega da se mi ne bi kaj zgodilo po vseh teh strašnih zgodbah ki se dogajajo ali da bi bilo z otročkom kaj narobe! V torek zjutraj grem lepo na WC in pok mi priteče sluz in to krvava. Kaj pa je zdaj to? In ugotovim, da bo to najbrž čep. Hitro na RR in povem kaj se mi je zgodilo in prečikiram na internetu kaj to pomeni. Pomeni da se bo porod kmalu pričel vendar lahko traja do 3 dni. Razočaranje.!
Potem se mi je spet spustil in pričel fino pritiskati. Lulat sem hodila na 5 minut, počutila sem se obupno zmatrano, ležala sem in noge imela v zraku, saj sem imela občutek da mi bo kr ven zlezu brez bolečin brez vsega… Kličem sestro od G ker sva prijateljici. Njen nasvet je bil da naj se grem v porodnišnico pokazat, naj povem da je to 3. porod in da mi strašno pritiska. Pravi, da se nikoli ne ve kaj bo.
Potem pokličem dragega in mu razložim situacijo. Vpraša me če gre takoj domov ali bom počakala do 15h. Ura je bila 12h. Pravim mu naj ne hiti, ker nimam ne popadkov, ne odtekanja vode. Okrog 13h je bil pritisk že tako močan da sem komaj hodila do WC. Pokličem sosedo in jo vprašam, če mi pride delat družbo. Ob cc 15h me mož kliče da bo malo zamudil in če sem OK. Potrdim mu da ni panike, da pa naj pohiti. Ko odložim slušalko me zabode. Takoj se spomnim svojih popadkov in zopet si rečem. Pa saj ni čudno da jih takoj prepoznaš! Kličem moža in mu povem naj le pohiti, da zdaj so pa tudi popadki že tukaj. Ni bilo 15 minut ko je možek že bil doma. Vozil je interventno.
Tako se poslovim od moje sosede in mojih predragih hčerk. Šlo mi je na jok a ne smem jokati, ker so bile že itak čisto prestrašeno vesele.
V avtu so bili popadki na 7 minut. V LJ mi mož ustavi na bencinski črpalki, da grem na WC. Ko sem vstala iz avta sem ugotovila ,da sem vsa mokra. Plodovnica, kaj pa drugega si mislim. Hitro nazaj v avto ter v porodnišnico. Tam so me sprejeli, pogledali in ugotovili da sem odprta 3 cm.
Poslali so me v klistirnico, in tuširanje. Ob cc 19 h sem bila sprejeta v porodno sobo. Sprejela me je babica (moj mož ni šel z mano), pregledala in povedala, da sem odprta 4 cm. Pravi, da bo uro počakala, da vidi kako bo z mojim popadki, če ne mi bodo dali umetne. Jaz pa jah super ne. Pa mi pravi, naj se ne sekiram, da zdaj imajo take da ne bolijo. Jaz pa v smeh. Ja itak. Full je bila faca ženska, taka za smeh. Nekaj sva se še hecali, pa pravi, vi pa še dolgo ne boste rodila.
Ob 20h me pogleda zdravnik in pravi, da sem odprta 3 cm in da mi bodo predrli plodovnico. Meni nič jasno. Poem vprašam babico, kako če mi je že otekla voda? Pa pravi NE, voda vam še ni odtekla, verjetno ste se polula med popadkom in niste začutila. Joj verjetno sem bila rdeča kot paradižnik. Vprašam jo, kako pravi, da sem odprta šele 3 cm, če mi je ona rekla, da sem že 4. Pa pravi, da ima zdravnik bolj debele prste. Jaz pa v smeh. Takoj po predoru, so me preklopili na umetne popadke. Začele so se muke. Bila sem tiho kot miška in tiho jokala. Meni so to strašne bolečine.
Ob 20.30 pride zamenjava in dobim babičarja. Nikoli ga ne pozabim. Ime mu je bil Anže. Malo sem bila že omamljena, vendar mi pavi babica da imam srečo ker me bo on porodil ker je baje super. In res fant je od sile. Strašno je bil prijazen, sedel je zraven mene, me tolažil, mi prigovarjal…SVAKA MU ĆAST! Od 21h do 22h sem imela popadke na minuto. Ob 22h obupano pogledam Anžeta in rečem JAZ NE MOREM VEČ!!!!! Pogleda me in pravi, še malo pa bo. Jaz ne ne morem več. Zopet me pogleda in pravi. Počakala bova še 10 minut in potem bova poskusila OK? Potrdim mu! Res kmalu začne s pripravami. In pričnemo s pritiskom, ene trikrat in pride glavica. Še ne potisk in otroček je zunaj. Fantek je pravi. Jaz pa v jok!!! Mi ga položijo na trebuh in prvo kar vprašam je. Zakaj ne joka? Počasi gospa, pravi, da dojame da je na svetu. Gospa, me vpraša Anže, boste prerezaal popkovnico. Jaz pa kot usekana NE. Kako da ne, mi prigovarja, saj to ni nič takega. Takrat se šele zavem (prekleta maska!!), da se mi ponuja enkratno doživetje. Seveda z veseljem sprejmem škarjice in odstrižem. Ne gre, mu rečem. Ja malo bolj slabe škarjice so. Kr fajn poskusite. In mi uspe. Bila sem blažena kot da bi bila v nebesih. To mi pomeni OGROMNO NA SVETU!!! Malo sem ga popestovala, vzel mi ga je da ga umije in takrat pokličem dragega, ki ga je že veselo pil. Rodila sem. A je fantek? Ja je. A sta v redu? Ja sva. Pridem k tebi. Kako? Ne vem. Morm vaju videt. In mi je sklopil. Pokličem svojo drago Iris in ji povem. Vriskala je v telefon kot nora, Larisa je žal že spala. Poslala sem ji slikico in ni ji bilo zadosti. Hotla jih je še več. Ob 23h ko sva se z Tarikom že učila malo jesti, pokuka skozi vrata moj dragi z Anžetom. Izjemoma je rekel Anže, vam dovolim, ker drugače se to ne dela. Sreča za njega, da ima take kolege, ki imajo malo VIP pozicije, da so mu zrihtali, da je prišel v porodno. Ulegel se je na moje prsi pobožal Tarika in tiho zajokal. Zajokal sem z njim! 

Tko zdaj je pa še mene čisto vrglo iz tira, ker ko se spomnim vseh teh občutkov, mi je kar malo žal, da jih po vsej verjetnosti ne bo nikoli več. user posted image

Zanimiva porodna zgodba, lepo za brat, čeprav se hudo, ker si se namučila user posted image user posted image
Mi je blo pa smešno, ko si napisala, da si šla na internet brat, ko ti je plodovnica začela uhajat. Enako sem storila tudi jaz in tudi prebrala, da lahko to traja tudi 3 dni user posted image

Lejla - jutri dobiš še en zs, za danes imam dosti in grem spat.

Nočko punce

Odločitev imeti otroka je pomembna. To pomeni odločiti se za vedno, da bo naše srce hodilo naokoli zunaj našega telesa. (Elisabeth Stone)

Kadar srce joče za tistim, kar je izgubilo,
se duh smeji zaradi tistega, kar je našel...

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 4033
20.1.2009 23:14:21   
ilatic
Ilatic- lepo si to napisala.

Hvala, sam vem da nism ne vem kakšen pisec, mi spisi nikoli niso ležali. Tako da upam ,da vas ni zdolgočasilo. Dvogovorov pa itak nisem označevala tko da upam ,da se znajdete!

(odgovor članu lejla969)
Neposredna povezava do sporočila: 4034
20.1.2009 23:14:22   
glugluglu
Ilatic, tvoja porodna zgodba me je pa spomnila na sestričnin porod. In to zato, ker sem bila jaz  zraven pri porodu, in isto je potem prišel babičar Anžeuser posted image . Kaj mi je ta vse razložil, jaz pa vse pozabila, tako podrobno je vse razlagal, da bi jaz lahko naslednji dan že kakšen porod vodila.user posted image . Pa so se potem druge babice hecale, ker je kao pri nama s sestrično preveč visel, da naj gre še kakšno drugo pogledat, da ne more samo tam bit, kjer so same ženskeuser posted image Očitno je bila tudi tista babica za štose zraven. 

Neposredna povezava do sporočila: 4035
20.1.2009 23:14:25   
lex
http://www.youtube.com/watch?v=Ul8-1wRbTCA&feature=related ilatic zateuser posted image

(odgovor članu Gilo)
Neposredna povezava do sporočila: 4036
20.1.2009 23:16:40   
ilatic
latic ful lepa zgodba - no evo midve imava pa še eno vez - obe sva prvič rodili z vakumom, pa umetnih sva se bali - sem vedla, da naju neki veže

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Tale vakum pa ni kr tko a ne? A bi napisla kako je prišlo do tega da si rodila z vakumom?

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 4037
   [Brisano sporočilo]
20.1.2009 23:17:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 4038
20.1.2009 23:18:10   
ilatic
ej punce, a se smem malo pohvalit?

Kaj sploh sprašuješ! povej!

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 4039
20.1.2009 23:19:59   
Blacky30
Ilatic, nimamo znaka za držanje dude, lex se je samo hecala.

Sicer pa čestitke obema za ta dosežek!!! Naša tud obvlada!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 4040
20.1.2009 23:21:03   
ilatic
gluglu a pol ga poznaš Anžeta? Joj a ni dobr no? Tak umirjen glasek, ja pa vse ti razloži. Meni full pomeni in enkrat bom šla do njega in mu nekaj odnesla. Baje ga vsi hvalijo, baje je kr mal fovšarije med babicami ker je strokovno full podkovan in ga imajo vsi radi!

(odgovor članu glugluglu)
Neposredna povezava do sporočila: 4041
20.1.2009 23:22:53   
ilatic
Ilatic, nimamo znaka za držanje dude, lex se je samo hecala.

Škoda user posted image za nas lenčke dej pol en poseben znak! Da bomo vsaj kej imel, da ne bo tok pust postuser posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 4042
20.1.2009 23:22:58   
Blacky30
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška

ilatic...evo pa sem spet jokala....porkaš..vsak večer se derem...

lex..pr nas se je pa mala odločla da ne bo več dude mela...zdej velja za uspavanje samo njen palčekuser posted image ...joj kolk ga lepo cuca...

Samo to bi jo bilo dobro odvadit zdaj, ko jo še lahko. Ker kasneje ne bo več šlo. Prsta ji namreč ne moreš proč vzet kot ji lahko dudo. Pa zobki se ji lahko ven začnejo obračat oz. zdaj še čeljust potem pa še zobki. P ful odsvetujejo. Samo dobronameren nasvet. Jaz sem ji takoj vzela prst iz ust, ko je parkrat to naredila pri 2m nekje.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4043
20.1.2009 23:23:23   
ilatic
lex hvala za risanko. Jupiiiiiiiii. 

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 4044
20.1.2009 23:23:38   
Blacky30
Majuska, ajd, hitro se pohvali........čakam.......user posted image

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 4045
   [Brisano sporočilo]
20.1.2009 23:23:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ilatic)
  Neposredna povezava do sporočila: 4046
20.1.2009 23:25:39   
ilatic
amo to bi jo bilo dobro odvadit zdaj, ko jo še lahko. Ker kasneje ne bo več šlo. Prsta ji namreč ne moreš proč vzet kot ji lahko dudo. Pa zobki se ji lahko ven začnejo obračat oz. zdaj še čeljust potem pa še zobki. P ful odsvetujejo. Samo dobronameren nasvet. Jaz sem ji takoj vzela prst iz ust, ko je parkrat to naredila pri 2m nekje.

Se podpišem pod to! Kot sem že pisala, sem Larisi prehitro vzela dudo (2 leti in pol) pa jo je nadomestila z prstkom! Zdaj bo stara 9 let in prst še vedno cuza, skoz ji ga ven vlečem, tudi sama ve in poskuša, samo navada je železna srajca.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 4047
20.1.2009 23:28:04   
ilatic
Joj kok je že ura!!!! Jaz tudi grem spančkat, ker zjutraj greva v LJ k frizerju!

Lepo in mirno nočko vam želim! user posted image

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 4048
20.1.2009 23:28:43   
lex
ilatic meni se aleks ni hotel spustit v porodni kanal in sem ene 3x pritiskala, potem je bil pa v taki poziciji, da so ga lahko še samo  vakumom ven potegnili. Pa so me še kar pazili, ker se mi je zelena plodovnica ulila in je imel ctg sondo na glavici nalimano. če me zdaj vprašaš - mi je bil to najbolj grozen porod. brez svojih popadkov, z vakumom in luščenjem posteljice. vse sem dobila v paketu, edino odprla sem se pa takojuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4049
20.1.2009 23:28:54   
glugluglu

gluglu a pol ga poznaš Anžeta? Joj a ni dobr no? Tak umirjen glasek, ja pa vse ti razloži. Meni full pomeni in enkrat bom šla do njega in mu nekaj odnesla. Baje ga vsi hvalijo, baje je kr mal fovšarije med babicami ker je strokovno full podkovan in ga imajo vsi radi!

Ja res je bil fajn, enkrat je bil po TV, ker babičarji so bolj redki, še eden se mi zdi, je v MB. Ja valjda je fovšije, če je pa edini moški tam,...dobr , da se ne stepejo zanjgauser posted image

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 4050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

na kakšen način radi varčujete
Spark

postopno klasično varčevanje z obrestno mero (31%)

naložbeno varčevanje v sklade (6%)

varčevanje kombinirano z življenjskim zavarovanjem (19%)

ne varčujem (44%)

Število vseh glasov: 224

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!