terida
|
Živjo! Hvala vsem za čestitke za mojo miško! Erika je še vedno švoh - zgleda, da je res samo prehlad, a je tako boga, ko komaj diha. Stokrat raje bi bila jaz bolna... Večkrat na dan ji pucam nosek, samo kaj ko ne drži za dolgo časa. Toliko se nosi in pestuje kot prej ne v celih desetih mesecih. Ah, saj bo boljše - upam, da kmalu. Sploh ker gremo začetek februarja v Strunjan - malo na dopust pred začetkom službe. Komaj čakam! Aja, pa še prva dvojkica ji je zdaj ven pokukala - kot da ni dovolj, da je prehlajena, jo spet še zobje matrajo. Tole sem vas hotela vprašat: a ima katera doma zgoščenko Janeza Bitenca z naslovom Mavrica? Gre v bistvu za dva CDja s 100 otroškimi pesmicami. Več o tem si lahko pogledate tu: http://zkpprodaja.si21.com/sl/Glasba_za_otroke/JANEZ_BITENC_MAVRICA-100_NAJLEPSIH_OTROSKIH_PESMIC/ Če jo katera ima, naj mi prosim pove, kje jo je dobila. Jaz sem bila v par trgovinah (sicer res ne specializiranih s CDji) in so me samo čudno gledali. Nisem vas nič brala te dni - ni bilo časa. Bom poskušala zdaj noter prinest: IZVIRNO SPOROČILO: Ursi2 Terida, sem te že pogrešala!!!!!!! Ja kako je pa to lepo slišat Že res, da je moj tudi priden za pospravljat, a midva skupaj nisva tako pridna kot ti, Ursi, ali pa Jagoga! Kje se nama da pucat po tleh vsak dan! Dvakrat na teden največ - pa še to šele odkar se Erika plazi naokrog. Prej smo to še redkeje počeli... Mater, šele zdaj vidim kako sva lena! Ursi, žal ne znam odgovorit na nobeno vprašanje. Mogoče ti lahko samo za Bernskega planšarja povem, da dvomim, da ga boste dobili kje zastonj, vsaj takega pasmskega ne. No, če ti pa uspe, potem pa ti povej meni, ker si tašča tudi že dolgo želi tega psa pa se še ni odločila - malo tudi zaradi visoke cene. So pa res lepi in ti želim, da ga dobite! NČK, zakaj pa nisi lanskega dopusta izkoristila lani? Tako da bi prekinila porodniško (oz. med koncem porodniške in začetkom dopusta za nego) in bi porodniško vzel tvoj , ti bi bila pa takrat na dopustu. Saj sama porodniška zaradi tega ne bi bila nič daljša, samo tvoj mož bi si nekaj dopusta lahko prišparal oz. bi pač bili par tednov vsi skupaj doma poleti. Ne vem ali si sploh pomislila na to možnost, a to se da naredit. Samo ne zdaj bit jezna name, če zanjo nisi vedela, zdaj pa je prepozno, da bi kaj naredila - sem povedala predvsem zato, da bi posvarila vse v tvoji situaciji, ko bodo imele naslednjega . San, čestitke Baniju za demonstracijo pri pediatrinji! Gotovo jo je čisto očaral! Lona, hvala za odgovor glede koristnosti/škodljivosti vlažilca! In čestitke Taji za postavljanje na nogice! Zdaj se pa njej tresejo noge kot Elvisu Pa lepo se imejte na smučanju! Upam, da bo vreme dovoljevalo tebi in Taji kak sprehod. Aleži, hvala ker si spomnila na vlogo za vzdrževane družinske člane, z možem sva čisto pozabila na to! Evo, cel dan nosim mojega vzdrževanega družinskega člana okrog na rokah, pa še pozabim, da ga imam Vilma, vagon , da bo koz kmalu konec in čestitke za prvo enko! Glede (ne)prespanih noči... mi navadno vstajamo enkrat do dvakrat na noč, pri čemer ji samo dudo damo in zaspi naprej. In je to res luksus. Ker zadnjih par noči je bilo pa grozno in sem se prav nate spomnila, kako sploh preživiš, če imaš skozi tako. Tako da res vsa čast tebi in tvojemu - no, saj ni da ima človek kaj dosti izbire... Upam, da boš čim prej lahko šla na tisto tvojo Jamajko! Mumu in Špela sta še mene zamikali s tole "portugalsko robo". Če bo kvaliteta v redu, se bom mogoče še jaz spravila kaj kupit... Mumu, super slikce! Lepo, da sta s pametnim kužkom sta že taka prijatelja. Pa vidim, da imamo dosti enakih igrač Dinki, glede podaljšanja porodniške - huje kot ne ti itak ne morejo rečt, tako da ti kar poskusi. Si me pa presenetila s številkami od razvojne - koliko pa je sploh rojenih otrok v enem letu v Sloveniji?! To kar si napisala o obljubah o vrtcu pa je na žalost res - nimaš kaj drugega naredit kot čakat. Vidim, da je Titek postal bolj zahteven - mogoče pa imaš še srečo, da si vsaj do zdaj imela pavzo dvakrat na dan. Meni Erika že dolgo spi dopoldne samo 30 minut (takrat ji utegnem samo kosilo naredit ali pa še to ne in je potem panika), popoldne pa spi tudi po uro ali uro in pol, a ne vedno. In če ne spi dolgo popoldne, komaj čakam, da pride domov, da jo vsaj malo oddam. Sicer moram itak skozi za njo laufat po stanovanju in ni sekunde miru. V stajci pa noče bit več kot par minut, tako da jaz ne uspem kaj dosti naredit doma, ko sem sama z njo. A tudi naš vedno zdrav Tit je zbolel? Goro in in še enkrat , da bo hitro bolje! Ja, že meni je težko Eriko nosit na rokah, pa je je skoraj pol manj kot Titka! In tudi mi imamo zdaj zaradi prehlada probleme z večernim uspavanjem. Kar noče in noče it spat, pa je sicer bila že tako pridna za zaspat zvečer. Včeraj mi je zaspala tako, da se je v naši postelji zvrnila na plišaste živali (ko je plezala po njih, je omagala) in kar ostala tam in skoraj zaspala. Sem počakala toliko, da se je čisto umirila, potem sem jo pa prestavila v posteljico. Pomlad, čestitke za Jobove napredke! Včasih so res hecni tile naši , ko tako na hitro napredujejo, potem pa en čas nič, potem pa spet en kup novega! Tina, uživajte v Čateških! Zofy, saj vem, da je težko, a poskusi se ne sekirat preveč zaradi službe. Prav imaš - nadur ne moreš delat zaradi otroka in to je to. Tudi jaz sem si obljubila, da bom samo 8 ur na dan delala (prej sem jih vedno več, pa niso bile plačane, da se razumemo), ker res ne mislim sedet za računalnikom, če bi lahko bila z Eriko. Ali pa res tudi ti čim prej zanosi, pa bo mir S tisto ringarajo kot prvo besede pa si me toliko nasmejala! In čestitke Juliji za njenih 10 mesecev! Super, da je tihe maše konec in da sta se odločila, da bosta varuško našla! Vama bo gotovo dobro delo, da si bosta vzela več časa zase! Verjetno si bova tudi midva morala nekaj takšnega omislit, ker nimava staršev v bližini- tako kot tudi vidva. Samo nisva o tem še nič govorila. Špela, žal mi je, da ti hčerka ne pusti več toliko blizu! Samo to je normalno - je najstnica in meni se zdi, da sem bila sama prav taka. Joj, upam, da te s tem komentarjem ne bom še bolj potrla, a ne vem če lahko kaj dosti narediš, da se bo to spremenilo, ker je zdaj v fazi, ko bolj upošteva vrstnike kot starše. Dobro je, da ve, da si vedno pripravljena na pogovor z njo in ji boš pomagala, če te bo rabila - če jo bo kaj res težilo, ti bo že povedala! Potem pa bo tudi ta faza minila in te bo spet prosila za mnenje. Je pa gotovo ta faza zelo kruta za mame, zato od mene! Pa še za konec ena "cvetka" z novega CDja Iztoka Mlakarja (ne vem če ga poznate...). Jaz si non-stop njegove pesmi v glavi prepevam, potem pa še Eriki naglas, čeprav niso ravno za otroška ušesa. Zdaj še lahko, ko še ne razume Torej, iz pesmi Bogatašev song: Sem rodu v tajšni sem mižerji, da če bi ne bil fant, mi verji, jaz ne bi imel se s čim igrat... Saj po moje se razume, če ne pa povejte Nočko!
|