|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: junijke 2009
17.1.2009 16:03:34   
ronja1a

ronja1a, za oblekice vseeno še počakaj, da se zamenjajo kolekcije pa tudi velikosti ne moreš še niti približno zadet... Bodi ali pajac za zimo ali pa za poleti se vseeno razlikujeta v debelini (vsaj včasih so se).
Pa tale link si poglej, ga je ena že prej objavila: Otročarije: Vrste otroških oblačil

Mako bombaž je gladek bombaž, tetra pa je tisti rebrasti, kot so bile včasih pleničke. Naj me popravi katera, ki otročka že ima, če nisem napisala prav. user posted image

hvala za pojasnilo in liknk,
glede oblekic pa, sem par stvari nabavila, take, ki so se mi zdele univerzalno uporabne, si predstavljam, da je itak bolje, da otroka oblečeš kot čebulo, da ima več stvari, ki jih potem lahko slečeš ...

sicer vem za primer, ko je eno deklco porod presenetil, hvala bogu je imela precej stvari od prvega otroka, sicer bi lahko bila čisto brez, zato je po mojem vseeno bolje malo prej začet ...

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 2826
17.1.2009 16:06:25   
ronja1a

Vozički, mi imamo Mutsyjevega, super zadovoljni, in po terenu in po trgovinah...

katerega mutsyja pa imaš ? jaz sem imela tudi tega nagledanega (na spletu), potem sem pa danes šla v bc in sem ga poskušala spravit  v avto - ne gre najbolje, tko da bom morala drugo varianto sprovat,

sem pa gledala samo trokolesnika, čisto malo manjka, tko da bi štirikolesnik (je mejčken krajši) verjetno šel ...

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2827
17.1.2009 16:11:03   
ronja1a

Voziček bo pa peg perego. Klasika.

jaz sem tudi danes tega gledala, napram kakšnemu mutsyju ali quinnyju je prav luštkan majhen, sam ne vem, kako bo z njim po makadamu, za zložit pa zgleda zakon ...

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 2828
17.1.2009 17:11:15   
skuštrana
Ronja, mi imamo Urban Rider (4 velika napihljiva kolesa in sem ga brez da sem dala kolesa dol spravila v polota. Ven sem vzela le polico. Če daš pa kolesa dol 8to ti vzame 5 sek, res je easy) pa gre komot noter...

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu ronja1a)
Neposredna povezava do sporočila: 2829
17.1.2009 17:16:53   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: MONY25

IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

IZVIRNO SPOROČILO: MONY25

Js sm pa zdle pršla do ene hude ideje...user posted image

a je kera za to, da bi se junijke 1x duble kje, magar na kkšni pijački...mislm, lepo bi vas blo spoznat, no user posted image  mogoče kje v lj, kjer je bl središče?? lažje za vse...men je to ful dobra ideja, no...kaj mislte??

user posted image user posted image user posted image  Takoj sem za - dokler še hodim oz. se vozim v službo v Lj user posted image ;

jaz sem za Supernovo na Rudniku - kraj srečanja; lahko pa tudi drugje; po želji.

user posted image  za idejo.

ej, js sm prec za...pa še tak plac je, k bi ga vsaka našla...a res ni nobene več k bi bla za to? a ste tok sramežljive?user posted image

Jaz sem za :) Pa še blizu živim user posted image

(odgovor članu MONY25)
Neposredna povezava do sporočila: 2830
17.1.2009 17:19:04   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: ronja1a

jaz sem tudi danes tega gledala, napram kakšnemu mutsyju ali quinnyju je prav luštkan majhen, sam ne vem, kako bo z njim po makadamu, za zložit pa zgleda zakon ...

Jaz sem ravno danes spraševala prodajalko v Pikapolonici glede Peg Perega in makadama. Je rekla, da je za po betonu in po makadamu. Rekla je, da brez problema pride na Golovec in podobne hribčke user posted image

(odgovor članu ronja1a)
Neposredna povezava do sporočila: 2831
17.1.2009 17:23:26   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: smrketa24

IZVIRNO SPOROČILO: ronja1a

Jaz sem ravno danes spraševala prodajalko v Pikapolonici glede Peg Perega in makadama. Je rekla, da je za po betonu in po makadamu. Rekla je, da brez problema pride na Golovec in podobne hribčke user posted image

Iz prve roke - res je PEG PEREGO tudi za makedam, zdržal 1. user posted image  in tudi drugega bo. user posted image

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 2832
17.1.2009 17:31:07   
majana79
Mala_princeska, katerega PP pa imaš? user posted image

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 2833
17.1.2009 18:03:07   
Mala_princeska

IZVIRNO SPOROČILO: majana79

Mala_princeska, katerega PP pa imaš? user posted image

Navadnega PLIKOTA P3, sicer en starejši model - mislim da celo model 2003, pa je še uporaben user posted image . Dokupila bom samo lupinico, ki paše na voziček. Fajn mi je, ker se vozek lepo zloži in gre v avto brez problema.
Več o Plikotih:
http://soncek.si/si/vozicki/peg-perego-g1538.shtml

Če bi ga še enkrat kupovala, bi verjetno model Skate izbrala user posted image .
Aja imela pa sem ga Plikota p3 OD ROJSVA NAPREJ, spredaj sem jo samo "zadekala" oz. dobro oblekla, pa tisto za nogice se čist gor pregiblje in ni bilo problema.

user posted image

< Sporočilo je popravil Mala_princeska -- 17.1.2009 18:04:00 >

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 2834
17.1.2009 18:57:12   
majana79
Mala_princeska, imava enak okus. user posted image Midva sva dejansko vzela skate, ker mi je bil bolj všeč user posted image , čeprav sem na forumih našla nasprotujoča si mnenja, ampak mi je bil všeč ker se lepo zloži pa skupaj s košarico gre v prtljažnik (imava karavana). Kako se pa obnese, pa sporočim poleti. Sem res malo smotana, ampak že zdaj sanjam kako se bova sprehajala cele dneve. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2835
17.1.2009 19:02:15   
Tina111
Lepo pozdravljeneuser posted image

Ste kar naklofale danes. Me ceu dan ni bilo doma pa sem mogla kar neki časa brat. Ja kar se tiče tega da se dobimo sem čist za. Tudi lokacija je user posted image . Samo povejte kdaj vam ustreza. Men bolj dopoldne ko mam malega v vrtcu. Lahko pa se tudi prilagodim.

No za vozičke bom pa tko rekla. Mela sem peg perego pliko pramete in sem ga po treh mesecih čist razočarana prodala. Kot prvo je košara tako visela da je bil mali z glavico navzdol. Ker so nama v trgovini zatrjevali da tako je in da to ni nič narobe z vožičkom sva se najprej znašla da sva podložila pri glavici brisačo. Po makedamu je bila vožnja obup. Treslo je vož. da sem misla da bo mali padel ven. Kar se tiče upravljanja mi je bil zelo težak. Ker so kolesa mala in še trda povrhu mi je bilo težko zapelja naprimer s ceste na pločnik in obratno. Res edini plus je bil samo ta da ni bil prevelik pri zlaganju pa še to najdeš še manjše vozke. Aja pa še ena zelo pomenbna napaka kar se varnosti tiče. Pri športnem delu je pas za zapenjanje samo zataknjen na hrbtišče s kavlčkom, kar pa je nevarno da če je otroček bolj drobne sorte ali premalo oblečen-poleti recimo-, se ko se zvira in ngiba kavlček stakne in otroček pade naprej iz vozka. To sem sprobala sama. nečakinjo ki je bila takrat stara skoraj eno leto smo dali vanj in res se je čez nekaj časa to zgodilo. Seveda se nismo vozili ampak če bi se pa bi padla. Takoj sem rekla da takole pa ne mislim tvegat. To je moja iskušnja, ve pa naredite po svoje. Moj mali je bolj drobne sorte in res ni za tak vožiček. Tudi pri najmanjši nastavitvi mu je pas prevelik in ni varno pripet. Prisegam pa na Qeny. Je varen lahko vodljiv z napihljivimi velikimi gumami za vse terene.

Neposredna povezava do sporočila: 2836
17.1.2009 19:04:46   
Tina111
Pikica dobrodošlauser posted image user posted image user posted image

Kilce - mam plus 2 v 21t

Tiste ki ste bolne velikuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tina111)
Neposredna povezava do sporočila: 2837
17.1.2009 19:17:17   
majana79
Queeny je sicer fajn (govorim o trikolesniku), vendar v mojem primeru totalno neprimeren, ker je razdalja med zadnjimi kolesi za skoraj 10 cm večja kot npr. pri PP. V praksi to izgleda tako, da queenya ne spravim čez glavna vhodna vrata (preverjeno s prijateljičinim), razen če eno stran dvignem za vsaj 15 cm. user posted image To pa je z otročkom notri skrajno nerodno in nevarno. Tako da tiste, ki ste v blokih, sploh kakšnih starejših in z manjšimi dvigali, pa če ga boste puščale v kakih kolesarnicah, premerite vse, ker potem ko je voziček doma, je že skoraj prepozno. 

(odgovor članu Tina111)
Neposredna povezava do sporočila: 2838
17.1.2009 19:32:29   
Tina111
No te iskušnje pa res nimam. Z dvigali recimo. Mogoče misliš model speedy. Ta je res daljši pa verjetno ne gre v vsako dvigalo, starejše. V centrih in trgovinah to ni problem.Drugi modeli pa so vsi manjši in nimajo težav. Je pa ravno zato ker je trokolesnik bolje vodljiv in ni meni nič štorast pri dvigovanju sprednjega konca. Nevem no , to je moja iskušnja. Ne vsiljujem pa nobeni da izbere Quuenija. To je stvar posameznika. Sama ga ne zamenjam za nobenega drugega. Je malo večji pri zlaganju ampak se snamejo vsa kolesa samo s pritiskom na gumbek zloži pa se sam od sebe samo pritisneš na gumb. Vse pri njem je avtomatika. Meni je to fino ker ko imaš samo eno roko prosto ker imaš v drugi recimo dojenčka v drugi, ga zložiš z eno. Aja trokolesnik je vodljiv z eno roko kar štirikolesnik ni. Pi speedyu pa sprednje kolo obrneš na notri, ga zahakljaš da se ne obrača in ga s tem za 10 cm skrajšaš.

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 2839
17.1.2009 19:33:57   
Tina111
Če pa si govorila o širini koles pa res ni med ožjimi in ne vem za stara dvigala

(odgovor članu Tina111)
Neposredna povezava do sporočila: 2840
17.1.2009 19:47:45   
skuštrana
Aja trokolesnik je vodljiv z eno roko kar štirikolesnik ni.

Naš je user posted image Z eno roko niso vodljivi tisti, ki imajo 2 ročaja, naš ima enega.

Goldy, kako je bilo na pregledu?

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Tina111)
Neposredna povezava do sporočila: 2841
17.1.2009 19:47:49   
majana79
Ja, omenjala sem speedya user posted image Nisem se mogla spomnit modela.
Tudi jaz nisem proti nobenemu modelu vozička, da ne bo pomote, samo če ne bi imela izkušnje, niti pomislila ne bi, da niso vsi vozički za povsod in da je treba kaj merit. user posted image

(odgovor članu Tina111)
Neposredna povezava do sporočila: 2842
17.1.2009 20:31:26   
Tina111
Ja skuštrana, ta vodljivost z eno roko ima res vezo tudi z ročaji. Na to sem pozabila. Pa verjetno ni samo povezano s številom koles. Mogoče igra vlogo pri tem tudi velikost koles. Se mi zdi da če so večja in po možnosti še da niso trda ampak napihljiva je uporaba in vodljivost boljša.
Je pa pri nakupu vožička res bolje premislit fino in se ne zaletet. Sama sem ugotovila da popolnega vo še niso naredili. Pri vsakem so plusi in minusi. Sam pa preceniš katero pomanjkljivost boš najmanj pogrešal in kateri plus ti največ pomeni. Meni je pač to z gumami in varnostjo zelo važno ker sem na sprehodih preživela večino porodniške v naravi na različnih terenih in ne toliko po trgovinah in mestnih cestah. Velikost pa mi ni delala težav ker imava velik avto in živiva v hiši ne v bloku. Če bi mogla mislit še na to pa bi mogoče našla drugo možnost. Boge šele uneuser posted image  z dvojčki in trojčki. Tam je šele za razmišljatuser posted image .
Ampak bomo že. Važno je da bomo na sprehodih uživale zaradiuser posted image  .

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2843
17.1.2009 20:50:51   
Janci F
Živjo,

vidim da ste že kar nekaj energije porabile za iskanje idealnega vozička.
Zanima me pa, po katerih kriterijih boste izbirale voziček?

Moji dosedanji kriteriji so:
- želim, da se športni del poleže do konca
- vodljivost in primernost za vse vrste terenov (do sedaj sem ugotovila, da mi najbolj ustrezajo trikolesniki)
- ustrezalo bi mi, če bi bila možnost nakupa celotnega vozička z vsemi dodatki (ogrodje + športni del + košara + lupinica + nakupovalna košata + torba + senčnik + pregrinjalo proti dežju,..). Lahko je komplet ali pa možnost dokupa vseh teh stvari.
- možnost obračanja športnega dela
- varna lupinica na testih
- opozorili so me, da je pametno biti pozoren na širino lupinice, da ni prehitro premajhna
- teža vozička
- enostavnost zlaganja vozička
- seveda tudi izgled in cena

Tukaj je pa še par kriterijev, za katere se še nisem odločila, če bodo pogoj:
- košara ali samo športni del? Glede na to, da bomo imeli dojenčke poleti mi nekateri pravijo, da sploh ne potrebujem košare, ampak samo športni del, ki se do konca poleže
- ISO fix ali Auto fix? V avtu imam že vgrajen ISO fix, tako da razmišljam o nakupu takšnjega avtosedeža. Vem pa da je tudi Auto fix uporabna zadeva.

To so na kratko moji dosedanji kriteriji.
Prosim, da sporočite še ve svoje, če sem slučajno kakšnega bistvenega pozabila.
Vem, da malo kompliciram, vendar v tem vozičku se bo vozil še naslednji otrok in verjetno še kakšen.

Prijeten soboten večer vam želim.

(odgovor članu Tina111)
Neposredna povezava do sporočila: 2844
17.1.2009 21:12:19   
majana79
JanciF, lepo si napisala kriterije. user posted image

Jaz sem gledala zelo podobno, moj skoraj v vsem izpolnjuje le te, razen pri lupinici, kjer je na testu 'šele' na tretjem mestu, ampak bom dokupila nastavke za maxi cosi oziroma britax. Če lahko, bi samo komentirala iso fix - jaz bom defitivno izbrala iso in ne auto, ker smo veliko na cesti.
Vsekakor vsak voziček sprobaj, kako ga ti zložiš, ne prodajalec, ga potežkaj, ipd.

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 2845
17.1.2009 21:51:06   
Tina111
Janči-f- sm mela že vse natipkan pa me je vn vrglouser posted image . Bom še enkrat samo krajša. Hotla sem rečt da tako popolnega vožička ne boš našla verjetno bo pa približno lahko tak. Problem imaš že pri tem da se pri nobenemu športni del ne poleže tako ravno da je namenjen čisto frišnemu novorojenčku. Njihova hrbtenička se še razvija in zahteva ravno ležišče. pri vseh športnih delih pa se čuti prehod iz sedišča na naslon. Poleg tega da s strani ni okoli in okoli dovolj visok da ti ne bi padlo dete ven pri vožnji. Kot veš v košari ne pripenjaš user posted image , pri športnih pa so pasovi namenjeni od 4 do6 mesecev dalje.

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 2846
17.1.2009 22:02:01   
Tina111
Edina rešitev je če nočeš košare in jo dejansko poleti res ne rabiš da na športni del na sprehodih fiksiraš lupinico. Danes ima skoraj vsak ki ima vse v kompletu to možnost, prozvajalec mislim. Za Qeeny vem da ima. Je pa tudi za lego novorojenčka lupinica idealno ležišče ker je podobna legi v maternici in navadno uživajo v njej. Priporočajo jo vsi pediatri. Kupiš pa lahko podaljšek senčnika ki je univerzalen za vse vozke in lupinice. Zaradi sončka poleti. Lupinice pač nimajo primernih za sprehajanje po soncu. Kar se tiče košare pa če boš ravno kupovala vse v kompletu jo lahko vseeno vzameš ker mogoče bo naslednji user posted image  pa zimski ali pa si jo sposodiš ko bo na vrsti drugi. Je res samo max do 6 mesecev in draga je tudi. Pa še mogoče boš spet rodila poleti. Presodi sama.

(odgovor članu Tina111)
Neposredna povezava do sporočila: 2847
17.1.2009 22:07:58   
HINDI
Koliko pa mislite dat za voziček?
Jaz sem gledala CHICCO TRIO S3 (rdeč) za 600€, VOZIČEK, LUPINICA IN KOŠARA... ampak ga na mojo žalost ni več :( (vsaj na netu ga ni...).
Bom mal še poiskala mogoče pa ga kje najdem.

(odgovor članu Tina111)
Neposredna povezava do sporočila: 2848
17.1.2009 22:08:48   
Tina111
Seznam z vsemi zahtevami pokaži prodajalkam v trgo in samo delaj kljukice. Boš že našla pravi vozek ki bo tebi popolen. Važno je da se ne zaletiš z nakupom in vsako zadevo še sama preveri. Včasi tudi v trg samo obljubljajo samo da prodajo. Res preiskusi sama zlaganje in ostalo. Sm nasankala prvič in se ne pustim več. Veliko user posted image user posted image user posted image user posted image  za srečen nakup.

(odgovor članu Tina111)
Neposredna povezava do sporočila: 2849
17.1.2009 22:25:30   
Goldy
skuštrana - na pregledu je bilo luštno. Vse ok. Naša deklica, tako pravi G, je prava frajerka. Uboga očija. Ji rekel, naj prekriža nogice in jih tudi je.user posted image  Je težka že 240 g. 30.1. imam pa že morfologijo, ker potem moj mož odhaja na pot in ga 10 dni ne bo. In ti? Si šla v petek na samoplačniški pregled?

Jaz sem priznam od vozičkov čisto zmešana.user posted image  Kar se mi zdi na netu ok, pa potem ko vzamem voziček v roke....pol pa še moj najde kaj... No, ja, do aprila, maja, bomo tudi voziček nabavili.user posted image

LP vsem souser posted image !

Pa smo 4!!!

(odgovor članu Tina111)
Neposredna povezava do sporočila: 2850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?