![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 14.1.2009 12:02:02
|
|
|
|
Stipe air force
|
Zakaj Gorenjcu vsako jutro "stopi"... ko se zjutraj brije pred speglom Sej teb bi tud... k tko velko p.zdo vidis
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 14.1.2009 12:02:40
|
|
|
|
katka37
|
IZVIRNO SPOROČILO: larisa IZVIRNO SPOROČILO: Suzi* IZVIRNO SPOROČILO: katka37 Suzi, Tin je tudi vedno doma v nogavičkah, so nam isto priporočili v razvojni, copatke si itak vedno sezuva lump, čevljev pa itak ne mara. katka, zakaj so vam pa v razvojni priporočili nogavičke? ker nam so priporočili cicibanove čeveljčke oz katerikoli čevlje ki imajo tisti vstavek notri "proti ploski nogi". ker kao da stopa bolj po notranjem robu stopalc zdej, pa da bi se tako nogica bolj pravilno oblikovala. ma ne vem kaj naj si mislim. Suzi načeloma naj bi imeli le mehke zadeve na nogicah, ampak to kar si ti napisala, da Žana stopa na notranji del je spet druga situacija, kot če je z nogico ''vse ok''. Pomoje moraš kar svoji zdravnici zaupat, ker mi ne moremo vedet kakšno nogico ima Žana, ter kako stopa in posledično ti lahko hitro narobe svetujemo. To je pa tudi res.
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 14.1.2009 12:02:49
|
|
|
|
Janey
|
suzi ti naredi kot ti je rekla P. mnenja P so tudi različna. eni pravijo copatke, eni ne....najnovejše je da ne, ampak sej tudi kot še eni široko povijajo in drugi ne....kolki so na koncu super pri obojih. tako tudi ene mamice obuvamo copatke ko otrok stoji in dela korake ob opori, druge pa ne....pa lih tak pol vsi hodijo in imajo vredu nogice, oz. lahko imajo oboji enake probleme.
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 14.1.2009 12:04:45
|
|
|
|
mlavla
|
kaj mate pa za ven za obut?
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 14.1.2009 12:06:44
|
|
|
|
Suzi*
|
mlavla, hvala za članke in vsem hvala za mnenja. sem se odločila, da počakam zdej še 1m do sistematskega pri 1 letu, pa da še žanino pediatrinjo vprašam za mnenje. pa kakšne isto stare otročke moram pogledat kako hodijo, če je res kaj posebnega na tem kako žana hodi. meni se niti ne zdi. to glede čeveljčkov je pa svetoval fizioterapevt v razvojni ambulanti. februarka, grem tvoj posnetek pogledat kako larisa hodi.
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 14.1.2009 12:10:21
|
|
|
|
mala_pikica
|
IZVIRNO SPOROČILO: mlavla IZVIRNO SPOROČILO: lillchy123 IZVIRNO SPOROČILO: Suzi* IZVIRNO SPOROČILO: katka37 Suzi, Tin je tudi vedno doma v nogavičkah, so nam isto priporočili v razvojni, copatke si itak vedno sezuva lump, čevljev pa itak ne mara. katka, zakaj so vam pa v razvojni priporočili nogavičke? ker nam so priporočili cicibanove čeveljčke oz katerikoli čevlje ki imajo tisti vstavek notri "proti ploski nogi". ker kao da stopa bolj po notranjem robu stopalc zdej, pa da bi se tako nogica bolj pravilno oblikovala. ma ne vem kaj naj si mislim. vojo suzi v naši razvojni pravijo isto kot katki in sploh odsvetujejo cicibanke, ker kao do 3.leta otroci naj NE BI rabili ortopedskih čevljev. moja sestra pa je imela take probleme, da smo ji 3 leta čevlje obuvali narobe obrnjene (desen čevelj na levo nogico), da je pol začela hodit normalno. prav tako je soseda imela punčko do 15.meseca v štumfkih in pol ni znala hodit v čeveljčkih... v glavnem, se mi zdi, da si tud strokovnjaki niso enotni oz. so otroci zelo različni. če priznam..sem jst tud čist zmedena.. po vsem tem prebranem..spolh nevem kakšne čevlje naj ji kupim in pa kdaj?..pa do sedaj imamo le ene cicibanke (nove,ki pa jih prodajmo).. Neža se drugače že od 8 meseca postavlja na noge...in je skozi v nogavičkah ali pa v usnjenih copatkih (tiste, ki smo jih naročale na e-bayu) Sem že mesečnici napisala, da so meni osebno bolj všeč super fit copatki in čeveljčki, meni cicibanovi sploh ne sedejo, so mi pretrdi razen njihov soft program. Drugače pa imam jaz najraje športne teniske od Nike in Puma. So usnjeni, mehki, lahki in prostorni in se lahko nogica v njih lepo razvija po svojem.
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 14.1.2009 12:11:30
|
|
|
|
Suzi*
|
hmm, se ne vidi dobro...a lahko ob priliki vaše pogledate če imajo med hojo stopalni lok dvignjen ali so stopalca bolj plosko na tleh? mlavla, za ven imamo mi kar še copatke-nogavičke s podplatkom...ker zunaj še ne hodi.
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 14.1.2009 12:14:55
|
|
|
|
Janey
|
mlavla za ven imamo mi bucke, ampak ne da hodi v njih, ampak da mu je toplo v nogico. ker je imel kjub vreči in debelim zoknčkom pod podloženimi copatki vedno mrzle nogice. suzi mi imamo doma cicibanove copatke. za spomlad bo dobil pa teniske tako kot je rekla MP, ker se men tut zdijo tiste najboljše.
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 14.1.2009 12:16:45
|
|
|
|
mlavla
|
IZVIRNO SPOROČILO: Suzi* hmm, se ne vidi dobro...a lahko ob priliki vaše pogledate če imajo med hojo stopalni lok dvignjen ali so stopalca bolj plosko na tleh? mlavla, za ven imamo mi kar še copatke-nogavičke s podplatkom...ker zunaj še ne hodi. bom pogledala..a zdele sem jo dala ravno spat..naša pa skoz neki po prstih hodi..vsaj meni se tako zdi... za ven imamo mi sam nogavičke, in pa copatke..al pa od kombinezona "štumf"
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 14.1.2009 12:16:56
|
|
|
|
mala_pikica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Suzi* mlavla, hvala za članke in vsem hvala za mnenja. sem se odločila, da počakam zdej še 1m do sistematskega pri 1 letu, pa da še žanino pediatrinjo vprašam za mnenje. pa kakšne isto stare otročke moram pogledat kako hodijo, če je res kaj posebnega na tem kako žana hodi. meni se niti ne zdi. to glede čeveljčkov je pa svetoval fizioterapevt v razvojni ambulanti. februarka, grem tvoj posnetek pogledat kako larisa hodi. Suzi, če tvoja Žana obrača nogico na vznoter, ko hodi bi bilo dobro, da poslušač nasvet iz razvojne, ker takšna nogica pa potrebuje oporo. Drugače se bo naučila nepravilne hoje. No, vsaj jaz bi tako ravnala.
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 14.1.2009 12:18:35
|
|
|
|
Janey
|
jaz pa kuham jakcu juhico s kolerabico fožolkčkom in malo špinačke pa belega od kure dobi pa žlico kisle smetane not pa sem menda preveliko narezala in bo treba spasirat, upam da bo jedel ker zadnje čase hoče samo kose., včeraj je jedel tako velike makarone da nisem mogla verjet. pa vse lepo zgrize priden zase pa nimam nič. moram lubija poklicat da mi gre po kaj v trgovino. zdaj ko smo taki žnodravi še do trgovine ne pridemo jaz moram potem na banko po dinarčke za stanovanje. ampak boma pustila jakca pri babici in bova šla sama. še malo preveč kašlja za ta mraz pa ak bi blo lušno, če bi bil zdrav...bi zdaj ziher šla dol na snegec se metat
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 14.1.2009 12:22:05
|
|
|
|
Stipe air force
|
Jaz pa Carici in Sefli kuham polgosto zupo od rumene buce s krompirjem....
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 14.1.2009 12:22:35
|
|
|
|
mlavla
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force Jaz pa Carici in Sefli kuham polgosto zupo od rumene buce s krompirjem.... o spet priden...
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 14.1.2009 12:25:19
|
|
|
|
Suzi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: mala_pikica IZVIRNO SPOROČILO: Suzi* mlavla, hvala za članke in vsem hvala za mnenja. sem se odločila, da počakam zdej še 1m do sistematskega pri 1 letu, pa da še žanino pediatrinjo vprašam za mnenje. pa kakšne isto stare otročke moram pogledat kako hodijo, če je res kaj posebnega na tem kako žana hodi. meni se niti ne zdi. to glede čeveljčkov je pa svetoval fizioterapevt v razvojni ambulanti. februarka, grem tvoj posnetek pogledat kako larisa hodi. Suzi, če tvoja Žana obrača nogico na vznoter, ko hodi bi bilo dobro, da poslušač nasvet iz razvojne, ker takšna nogica pa potrebuje oporo. Drugače se bo naučila nepravilne hoje. No, vsaj jaz bi tako ravnala. NE obrača nogice navznoter, ampak je rekel da malo bolj po notranjem delu stopala hodi, kokr da bi imela plosko nogo......ampak iz členkov berem, da imajo skor vsi ko shodijo tako obliko nogice. no, vseeno prosim, če sporočite kako vaši kej hodijo.
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 14.1.2009 12:25:38
|
|
|
|
Februarka08
|
Bom jest tud bolj pozorna na njene korake. Sem pa tud mnenja, da ne rabi trdih copat Mlavla, tud naša je na prstih, ampak ji (kadar le morm) nogico porinem na tla, tako da ma celo stopalo potem na tleh. In se je zdej že mal bolj navadla. Ne morm verjet... v trenutku je zaspala
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 14.1.2009 12:25:38
|
|
|
|
mala_pikica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force Jutroooooooooo Carica je spala do pol osmih... vmes ob pol sestih 150 aptamila... Sefla je v metroju proti sluzbi.. jaz pa razmisljam o danasnjem dnevu s Carico, ki je pred nama... Zunaj je vlazno oblacno... mogoć bomo pa sli ven... Blacky, poslj svojga men v solo... jaz nisem nikoli zaspan Misar, koncno si enkrat druga mala_pikica, mi nimamo baka servis za Carico in ti kar zavidam ampak bo pa imela baka servis od mene ko bom po 1.oktobru v penzionu... Yes februarka, kako ti je uspelo tako hitr hrbet naravnat , a je blo kej akcije... lillchy, oooo, kako mi je kej Lukec O Stipe za oktober in penzion, joj to bosta Tara in ženkica postali razvajeni, ko ju boš imel čas razvajati. Ja drugače pa sem res vesela in hvaležna, da sta babici pripravljeni pomagati, no pa dedka sta tudi super, samo čuvati pa jima ne bi dala. Ker onadva pa sta popolnoma brez mej, pri njima lahko otroci počnejo kaj se jim zaljubi , nimata nobene avtoritete .
< Sporočilo je popravil mala_pikica -- 14.1.2009 12:26:02 >
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 14.1.2009 12:28:10
|
|
|
|
ella79
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force jaz pa Carici in Sefli kuham polgosto zupo od rumene buce s krompirjem.... mmmmmm nama z Zojo je ta juhica noro dobra jaz pa kar obično juhco kuham, očitno je danes res dan za juhice
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 14.1.2009 12:28:19
|
|
|
|
Suzi*
|
sej drugač imamo doma copatke od cicibana, še od anžeja.....sem predvčerajšnjim probala ji dat gor....je lepo hodila, samo si jih skos odvezuje. so pa za copatke precej trdi, meni se zdijo bolj kokr kakšni čeveljčki, tako trd podplat imajo, se nič ne upogiba.
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 14.1.2009 12:32:32
|
|
|
|
Februarka08
|
ne morm ZS-jev pogledat Nam pa danes tašča kuha kosilo bojo ajdovi žganci in zelje za Lariso pa samo žganci in mleko tako da sem frej
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 14.1.2009 12:34:02
|
|
|
|
ella79
|
IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08 Bom jest tud bolj pozorna na njene korake. Sem pa tud mnenja, da ne rabi trdih copat Mlavla, tud naša je na prstih, ampak ji (kadar le morm) nogico porinem na tla, tako da ma celo stopalo potem na tleh. In se je zdej že mal bolj navadla. Ne morm verjet... v trenutku je zaspala februarka jaz sem tudi Zojo ravno zdele nesla spat, pa zaspala takoj, k sem jo položila v postlo, sam dudo sem dala in na bok se je obrnila upam, da je ni do dveh iz sobe jaz sem tudi za mehke copatke in čeveljčke. Cicibanove mi nikakor ne potegnejo, jo mi vsake ki jih primem pretrde, sploh te manjše številke, se mi ne zdijo prožne tako da ima naša sedaj sam take mehke usnjene podložene škorenjčke, zimskih 'trdih' sploh ne bom kupovala, ampak potem bolj za splomlad, ko bo že hodila pomoje itak še ene dva meseca ne bo, tako da ....
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 14.1.2009 12:35:20
|
|
|
|
larisa
|
IZVIRNO SPOROČILO: ella79 IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force jaz pa Carici in Sefli kuham polgosto zupo od rumene buce s krompirjem.... mmmmmm nama z Zojo je ta juhica noro dobra jaz pa kar obično juhco kuham, očitno je danes res dan za juhice Ella, a Zoja zdej že vse je, tud domače sadje? Pa dost je? Nejc je udaru totalni štrajk in noče nič. V celem dnevu spravim vanj le ene 100g sadne kašice
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 14.1.2009 12:35:29
|
|
|
|
ella79
|
IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08 ne morm ZS-jev pogledat Nam pa danes tašča kuha kosilo bojo ajdovi žganci in zelje za Lariso pa samo žganci in mleko tako da sem frej jaz sem tudi frej, k jihca se sama kuha uh, sej je že kuhana zdej bom pa mal vabila za Zojin RD skup spravla
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 14.1.2009 12:37:28
|
|
|
|
mlavla
|
jst sem dala pa riž kuhat...bom naredila rižev narestek..mi je tko zadišal.. pa še ena juhica bo padla..pa se še odločam.. kje je pa blaža danes? evo Neža je zaspala..sam naša punči sploh ne zna več drugač zaspat..kot z mlekom.. me prov skrbi kako jo bomo odvadli tega..pa flaše nasploh
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 14.1.2009 12:38:17
|
|
|
|
Februarka08
|
IZVIRNO SPOROČILO: ella79 IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08 Bom jest tud bolj pozorna na njene korake. Sem pa tud mnenja, da ne rabi trdih copat Mlavla, tud naša je na prstih, ampak ji (kadar le morm) nogico porinem na tla, tako da ma celo stopalo potem na tleh. In se je zdej že mal bolj navadla. Ne morm verjet... v trenutku je zaspala februarka jaz sem tudi Zojo ravno zdele nesla spat, pa zaspala takoj, k sem jo položila v postlo, sam dudo sem dala in na bok se je obrnila upam, da je ni do dveh iz sobe jaz sem tudi za mehke copatke in čeveljčke. Cicibanove mi nikakor ne potegnejo, jo mi vsake ki jih primem pretrde, sploh te manjše številke, se mi ne zdijo prožne tako da ima naša sedaj sam take mehke usnjene podložene škorenjčke, zimskih 'trdih' sploh ne bom kupovala, ampak potem bolj za splomlad, ko bo že hodila pomoje itak še ene dva meseca ne bo, tako da .... ja, jest tud upam da bo ene 2 urci mir Sem pa tud istega mnenja glede čeveljčkov... Larisa še nima nobenih, jih še ne mislim kupovat ker jih ne rabi, ko gremo ven ma itak pajaca al pa tiste škorenjčke ki so topli in ne hodi v njih, doma ma pa večji del nogavičke gor Uuuu, pridna, že vabila sestavljaš ni slaba ideja
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 14.1.2009 12:39:38
|
|
|
|
Februarka08
|
IZVIRNO SPOROČILO: mlavla jst sem dala pa riž kuhat...bom naredila rižev narestek..mi je tko zadišal.. pa še ena juhica bo padla..pa se še odločam.. kje je pa blaža danes? evo Neža je zaspala..sam naša punči sploh ne zna več drugač zaspat..kot z mlekom.. me prov skrbi kako jo bomo odvadli tega..pa flaše nasploh to se tud jest včasih prašam do kdaj naj bi sploh imeli flašo? no, saj so še mali, majo še čas s tem se tolažim
|
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.