|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberski lumpiji 08
14.1.2009 11:16:24   
*talcy*
evelin .... glede varčevanja je nočka pri nas user posted image  ....
nimamo kaj varčevat ker sem konec meseca še v - user posted image  
škratki pa damo na račun kar mu kdo kaj prinese zanj denarčka drugač pa nekako ne gre ....

6.10.2008 se nama je pridružil najin angelček Tijan

(odgovor članu evelin)
Neposredna povezava do sporočila: 2126
14.1.2009 11:26:55   
PikicaStonoga
Spet jaz ...danes likam, pa sem ravno novo vodo v likalnik vlila, pa morm počakat, da se segreje ..Tijana spi :)

Kok lepo pada snegaec ...dans ga bova kr čez okno gledali, ne bova šli nč vn, ker itak ni spluženo za voziček to sploh ni, do kengurujčka mi pa danes ni, poleg tega morava popoldne v LJ, ker mam zobozdravnika, ker ima pa moj faks, pa morm Tijano pustit za tisot urco pri tašči grrrrrruser posted image  že zdej me je groza...ampk nimam kej ...

a otroški dokladi se nakazujejo za nazaj al za tekoči mesec? porodniška je za nazaj a ne , pa vse CSD nakazuje 15. v mesecu?

mi nč ne varčujemo, ker ne mormo, ker zidamo, pa gre vse v bajto ...sej sem mela gled etega slabo vest, da porabiva še tist, kar ona dobi,samo konec koncev bi se radi letos preselili in se mi zdi zlo pomembno, da bo imela svojo sobico, pa da bo dost prostora za bazenček, gugalnico, peskovnik ...se mi zdi to pomembno, da ji omogočim ztdravo otroštvo + pomembna je vzgoja, itak ji bova pa kupila vse, kar rabi, pa tud kasneje, ko bo velika, ji bova pomagala kolkr bova lahko ...tud z mami sem se menila, je rekla, da tud oni, ko so zidali, so porabili ves naš denar (moj in od brata in sestre), pa sem čust zadovoljna, ker so mi vseeno nudili, kar sem rabila in mi pomagali, še danes mi kolkr pač lahko ...ko grem od njih, mam vendo polno vrečo hrane z vrta, vloženega, še kaj iz skrinje in podobno ...to je pač moje mnenje ...sej če bi lahko, bi z veslejem dala vse njeno na stran ...pa ne morem ...je rekla mami, da je pomembnejše, da se letos selimo ker bo najina hčerkica imela od tega več kot pa od denarja na računu in naj ne imam slabe vesti, ker je to čist življenjsko ...tud zavarovana ni nč dodatno, da bi tam varčevali ...moj brat npr. varčuje mesečno za svojo hčerkico, da bo iz tega 2x mela kao štipendijo, hvala bogu , če lahko, smao on npr. ni zakreditiran skor do penzije, kot midva, ker je ostal doma in mu ni blo treba nepremičnine kupit al pa zidat ...

kar se pa krize tiče, mah vse umetno, da bodo spet eni zaslužli ...drgač pa mislim, da se  razen tistih, ki so ob službo, ni kriza nč dotaknila ...sej denar je, sma odvisno kam ga damo ...eni vse v oblačila, obutev, eni v potovanja, drugi dajo 15.000€ v avto, spet tretji šparajo, da si čez nekaj let s pomočjo kredita kupijo nepremišnino in so na svojem ...po mojem nas je kriza zadela, ko smo vzeli euro in je vse 2x dražje, plače pa niso 2x višje ...

nč grme naprje likat, sem se kr razpisala ...

Če si užival v izgubljanju časa,
ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu evelin)
Neposredna povezava do sporočila: 2127
14.1.2009 11:58:10   
Pšemek
Da*rja, nisem vedela, da je zaprta. Ni dolgo ane, ker meni jih je šla pred božičem sodelavka, ki je iz Šk. Loke iskat in jih je b.p. dobila. Se pa opravičujem, ker sem dajala napačne info.

evelin – midva sva se oba življenjsko zavarovala tako da dobimo dinarčke tako v primeru smrti, nadomestilo za invalidnino, za hujše bolezni, pa seveda po preteku pogodbe ves nabrani denar + dobiček dobimo nazaj. Lahko pa pogodbo kadarkoli prekinemo in denar dobimo nazaj, seveda brez dobička. Aja pa Nejka je od babice in dedka dobila svoj varčevalni račun, kamor vsak mesec položita 10€. Se bo tudi kar nekaj nabralo.

PikicaStonoga, mislim da s tem, ko gradita tudi »varčujeta« za prihodnost svoje hčerke, saj je vsaka nepremičnina zelo dobra naložba.

Naj sreča ne premami te v prevzetnost in nesreča ne poniža v sužnja.
Ostani to, kar si, kot zlato v plamenih ohrani svoj ponosni jaz!
(Evripid)

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 2128
14.1.2009 12:15:06   
*talcy*
 pikicastonoga.... jaz ti dam čisto prv v vsem kar si napisala user posted image user posted image user posted image ..... si bo pa Tijana kupila sama sobico v novi hiški  user posted image user posted image  ...

6.10.2008 se nama je pridružil najin angelček Tijan

Neposredna povezava do sporočila: 2129
14.1.2009 12:17:07   
Dream
Janja27 no, sem le našla link, kaj sem Maticu kupila:
http://www.tinylove.com/toy.aspx?toyId=152&state=toyTypeId=0@elementId=0@ageId=0

Čeprav vidim, da je tudi to, kar ti nameravaš kupiti od 0m naprej, vendar se meni ni zdelo ravno primerno zanj. No, boš videla, mogoče se bo pa tvoja punčica super počutila.

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 2130
14.1.2009 12:17:57   
suzy124
dober dan

Še ena bol slabo prespana noč je za nami. Ga spet zadne tri dni dajejo krči.user posted image

jolly123- tud moj ko ga zvija  veliko prdi in velikokrat ga to tudi ponoč zbudi ko se napenja.user posted image

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 2131
14.1.2009 12:33:13   
afnica mala
dream- a to imaš igralni vrt, ko igra Mozart ali ko brcne z nogico so eni zvoki?

jolly- Neli že od začetka prdi,zato sem tudi jaz mislila, da zato nima krčev, samo prdci niso bili smrdeči, razen prejšnji teden, ko je driskala, so pa smrdeli ko 100user posted image , se mi zdi, da zdaj manj prdka

varčevanje- Neli smo odprlivarčevalno knjižico in kar je dobila denarja- nekaj čez 500 eur smo položili, kar je bilo baby center bonov smo pač za njo zapravili. Midva imava tud še kredite, pa letos nama poteče 10 letno stanovanjko varčevanje (še z dobrimi obrestmi), moramo pa še dokončat zgornje nadstropje v hiši- še vse, tlake, inštalacijo...., ampak to ni panike, ko mož vse sam naredi, tolk mava pa še privarčevano.  Itak sem skoz doma, pa nič ne zapravim, moja mizerna porodniška je preobremenjena z življenskimi zavorovanji za oba in položnicami,pa stanovanjskim kreditom, mi ne ostane 0
Rada bi ji dala eno varčevanje z mesečnimi pologi, ampak tako, da ni vezano na sklade, ker vidite kaj je zdaj ratalo s tega.

Zdajle sem razmišljala kako bi Neli prišla do svoje sobe, prej kot v enem letu. In sem se domislila, ne vem, če bo možku všeč idejauser posted image . V zgornjem nadstropju je ena soba narejena in tja bi se lahko selila midva, spalnica pa bi ostala samo Nelina. Že zdaj je tesno, ko bomo pa zamenjali Nelino posteljo, bo pa sploh kriza, ker ta soba je čez 1 leto mišljena kot igralnica in računalniška soba. Upam, da se bo dragi strinjal. Sem tako neučakana, da mu povem, pa bom morala kar zdržati, da pride domov.
A ima katera otroško sobo spodaj, apalnico pa zgoraj ali obratno. Imava angel care v posteljici, pa še varuško. A mislite, da bi to šlo?

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 2132
14.1.2009 12:36:27   
Lucka1
pikicastonoga - glede denarja ti dam čisto prav...midva sicer nisva rabila porabit od user posted image kar je dobil ,ampak sva se pogovoarjala, da pa tudi bi, ce bi bilo treba....ker sva se lani preselila v večje stanovanje (in to v LJ, kjer so cene noooooooooooooooore), potem sva pa se avto morala zarad user posted image menjat, da seveda ne govorim o dejanskih stroskih za user posted image , ker nisva od nikogar nič dobila in je bilo treba kupit od nule vso opremo in oblekice....no razen za prvi mesec sva dobila od kolegov, ampak za dalje sva pa kar kupila...pa niti ne komplicirava okol oblek - pač bodiji in pajacki, pa je.

(odgovor članu suzy124)
Neposredna povezava do sporočila: 2133
14.1.2009 12:37:47   
Lucka1
glede prdenja.....še dobro, da ste odprle to temo, ker sem jo sicer jaz mislila ta vikend, pa me je čas prehitel....user posted image user posted image user posted image torej tudi naš taaaaaaaaaaaaaaaako prdi, da je groza....ne samo da smrdi ko user posted image , ampak tudi sliši se tako, kot da bi kak odrasel spustil user posted image user posted image

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2134
14.1.2009 12:49:25   
Anonimen
Pšemek,kolegica je prešnji petek šla v to lekarno po granule proti krčem. Prodajalka je sicer bila v lekarni in ji je povedala da je zaprto ker gre v penzijo in da pošilja samo po pošti. Glede prdcev je pa naša prva imela krče in je tudi na veliko prdela. 

Aja še za seznamček naš je imel 52 cm.

(odgovor članu Lucka1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2135
14.1.2009 12:50:51   
afnica mala
evelin, kdaj si dala vlogo za doklade in kolk časa je trajalo, da si dobila odločbo. Jaz sem oddala sredi decembra, pa še ni odločbe. Bom morala mal poklicat, to ji mislim potem na račun polagat, saj ne bo veliko, ampak nekaj pa bo

(odgovor članu evelin)
Neposredna povezava do sporočila: 2136
14.1.2009 12:53:51   
evelin
IZVIRNO SPOROČILO: afnica mala

evelin, kdaj si dala vlogo za doklade in kolk časa je trajalo, da si dobila odločbo. Jaz sem oddala sredi decembra, pa še ni odločbe. Bom morala mal poklicat, to ji mislim potem na račun polagat, saj ne bo veliko, ampak nekaj pa bo

vlogo sem oddala 27.11. odločbo pa sem dobila sred decembra. Dans mam pa nakazano za 3 mesece nazaj. Pa pazi da ti bodo upoštevali od oktobra

27.10.2008 se je rodila naša pikica Maša :)
30.11.2011 se je rodila naša bibica Žana :)

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 2137
14.1.2009 12:55:11   
PikicaStonoga
flaške: a imate posebej flaške za čaj in posebej za mleko?

podlaganje lupinice: do kdaj? a pr 3m še vendo podlagate lupinico z brisačo?

Če si užival v izgubljanju časa,
ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2138
14.1.2009 13:03:39   
afnica mala
dream-No, jaz sem dala pa pred prazniki, tako, da upam, da zdaj bo. Sem pazila, da sem oddala v roku 90 dni od rojstva, da dobiš doklade za vse 3 mesece.

Nisem mogla zdržat, sem klicala moža za sobico- no, on je zauser posted image . Ker zdaj je ful smotan, jaz spim v dnevni, da imam naštiman alarm za Nelino hrano, potem pa še alarm za mojega zaspanca, da ga pridem 6:20 zbudit- se še ni v življenju zbudil brez budilke oz. radiauser posted image  Pol bom pa lahko rpi možeku spala, pa če ne bom mela user posted image  ves čas.
No, saj sem klicala g. stalne krvavitve- kot menstra, močnejše kot menstra pred porodom je posledica tablet Cerazzete- nimajo dovolj enega hormona. Ma, sem rajši brez. Inekcije naj bi tudi krvavitve povzočale. Tukaj ima ena tako kontr., ampak zgleda, da zame to ni

(odgovor članu evelin)
Neposredna povezava do sporočila: 2139
14.1.2009 13:06:07   
Lovely
Dan,

Inya je končno zaspala po kosilu :) tudi jaz bi šla rada likat. Upam, da mi rata, da se mi ne zbudi prej. SDem poskusila danes, da jo ponoči ne bi zbudila. In veste kaj? Se mi ja zbudila sama. Ob 2h. Takrat sem jo ponavadi jaz budila in to komaj Zbudila. Hm.

Afnica mala, meni je čez dan ful zoprno po stopnicah hodit gor v njeno sobo, če sem dol (imava gor sicer njeno sobo in spalnico, dol pa dnevno in vse drugo). Tok v vednost.

Varčevanje: vse kar je dobila sva dala na UMKO račun k so ful dobre obresti. Drugače pa mesečno ne bo šlo, smo tudi v kreditu, življenjskem zavarovanju pa en sklad. Konec koncev je vse to tudi zanjo, se strinjam Pikicastonoga. Pa jaz živim po načelu, da želim živeti danes, ne čakati jutri. Rada si privoščim kolikor lahko in tako želim tudi za Inyo. Nikoli mi ni nič manjkalo in tako se bomo potrudili da tudi Inyi ne bo.

Lep dan.

Lovely

Neposredna povezava do sporočila: 2140
14.1.2009 13:08:23   
Lovely
Flaške imam jaz ločeno za čaj in za mleko. Pa cucelj za čaj imam manjši kot za mleko k se mi zdi, da ji je OK tako. Kljub sterilizatorju se pozna razlika med flaško za čaj in za mleko.

Lovely

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 2141
14.1.2009 13:13:55   
afnica mala
lovely- saj zato bi imeli njeno sobo spodaj, pa en kavč smo kupili, ko smo se selili, za goste, bi ga dali noter, pa se lahko posedi, pa se z Neli igra. Ona se od rojstva zbuja 1x na noč, oz, jo midva za hranjenje, to pomeni, ponoči bi šla 1x dol. Sobica je poleg bivalnih prostorov- čez dan bi bilo super.  konec leta pa itak ne bom več doma, bomo pa vsi zgoraj.
Škoda mi je, ko je tako fajn navajena samo pančat, da biser to spremenilo, ko bi naju videla. Prej sploh nisem pomislila na to, da bomo imeli tako srečo z nojo, zato...

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 2142
14.1.2009 13:30:44   
Lucka1
flaške - ja, ločeno imamo za mleko in čaj, vendar jih nismo še nič menjali. Res pa je, da dajam čaj bolj izjemoma, kot praviloma, torej vsak drugi dan kakih 10ml - A VSE DAJETE ČAJČKE???, ker se skoraj polno dojimo - samo večerni obrok zaenkrat dodajam, kakih 50-150ml, pa še to komaj spije, ker dostikrat zaspi vmes. Tako da tudi teh za mleko še nismo menjali, saj jih bolj malo uporabljamo. Verjetno je tudi od tega odvisno. Res pa je, da ste me spomnile,da bi bilo pa mogoče dudo fajn menjat - nisem niti pomislila na to user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2143
14.1.2009 13:33:12   
Lucka1
pa smo nazaj s pregleda - da ne rečem kak user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image je blo do tja prit zjutraj!!! V LJ niti glavnih cest niso spucali, tko da smo "gazili" po Dunajski oz. slovenski....za pocrkat. Ampak smo uspeli (dediju hvala, ki naju je peljal, ker user posted image ni mogel doma ostat, po takem pa sama nisem hotela okol lazit).
Vse ok, stari smo točno 3 mesece, težek pa je 6180g (porod - 3060), dolg 64cm (prej 51) in glavica 40 cm.
Tako, da bo za seznamček.

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2144
14.1.2009 13:38:55   
laknerš

IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga

flaške: a imate posebej flaške za čaj in posebej za mleko?

podlaganje lupinice: do kdaj? a pr 3m še vendo podlagate lupinico z brisačo?

ja flaški mam dve eno za mleko in eno za čaj.

jaz v lupinico ne polagam več brisačke ker so ji že nogice čez gledale.

Neposredna povezava do sporočila: 2145
14.1.2009 13:39:32   
Dream
Afnica mala evo, sem še 1x prilepila link - malo počakaj, pa se bojo različne fotke prikazale, da boš videla, kako izgleda. Glasba je pa tko: kratki inserti treh bolj živahnih skladbic, ni pa od Mozarta: http://www.tinylove.com/toy.aspx?toyId=152&state=toyTypeId=0@elementId=0@ageId=0

Vlogo za dodatek sem oddala konec oktobra, odločbo sem dobila v začetku decembra in so mi potem nakazali za 2 meseca skupaj za nazaj.

Stekleničke posebej imam za čaj in mleko in pa isto kot je napisala Lovely imam za čaj cucelj z manjšo luknjico kot za mleko.

Neposredna povezava do sporočila: 2146
14.1.2009 13:40:51   
sončnica24
Hojla se še jaz malce javim, upam da bo sedaj eno urco vsaj spal ker je malce slabe volje ni dovolj naspan.

Glede flašk mi imamo tudi ločeno in pri čaju malce manjšo luknjo ker drugače ne folga požirat, čaje pa pijemo zato ker se ne dojimo in pravijo da so fajn za čelo pa še takšnega za uravnavanje prebave imamo, zdaj smo meli od Milupe, komarčkovega sedaj pa od Hippa-čaj za prebavo je od dveh mesecev naprej.

Še to če je katera bila pred nosečnostjo oz. porodom prijavljena na zavodu in je prejemala socialno pomoč, si lahko zrihta da ne bo rabla plačevat dodatnega zavarovanja, pa še od socialne dobi nekaj €.

Glede varčevanja, midva sma mu pustila denar ki ga je dobil sedaj pa bom vsak mesec dala vstran kakšnih 20€ če mi bo zneslo, pa bo potem ko bo kaj rabil ta denar prav prišel.

Zdaj pa šibam se že nekaj oglaša user posted image , pa ko je tako zaspan da niti gledat ne moreuser posted image

Pa pa user posted image

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2147
14.1.2009 13:48:08   
Tejčika29
Hojla,

tale sneg me je pa zašvical, je ful težko vozit voziček po snegu, no ja, vsaj slabo urco sem bla zuni, pridne ne punce?? user posted image

TIMNALA - bravo za vse napisano, se podpišem pod tvoj tekst za cepljenje in AD3, midve sva tako nekje istega mnenja. Mi dajemo sicer Oleovit D3 že skoz, cepit pa jo bom dala, ker, mogoče ne veš tega, kazensko odgovarjaš v primeru da nisi dal otroka cepit in npr. umre. To je res skrajna sila, ampak zgolj v vednost. Lahko pa odložiš cepljenje za recimo 1 leto in ne bodo dosti kompliciral, pol pa začnejo komplicirat....

Spanje - jaz grem spat vedno okrog 23. ure za ziher, da sem vedno naspana, včasih zaspim že prej ob TV-ju.

Mene malo skrbi ker smo jo včeraj tehtali, pri treh mesecih - jutri ima rojstni dan - ima ca. 4.380 g, rodila se je pa s 2.650g. V povprečju je na mesec dobila 576g, morala bi pa okrog 600 ali več. Upam da jutri v razvojni ne bodo težili, ker ne bi rada dodajala. Je pa res, da mi zadnje čase kr velik na dojki spi in jo moram ful silit jest, namreč mleka imam veliko, imam včasih čisto trde prsi. 

Punce ki morate dodajati zvečer - to je najbrž zato, ker je zjutraj v dojki več mleka, proti večeru pa pojenja in zato bi se naj takrat potem dodajalo in ne npr. zjutraj.

Lovely - lahko kaj več poveš o UMKO računu??? Katera banka ga ima?? Me zelo zanima.

Namreč, otroka do 14 leta starosti ne morete življenjsko zavarovati. Midva sva razmišljala, da bi polico naredila jaz in bi potem doklade in še nekaj mesečno dajali na polico, denar bi ob 18. letu dobila Alina.

Tudi jaz še nisem dobila dokladov, odločbo so mi poslali 5.12.!

Snežen pozdravček iz Savinske...

Neposredna povezava do sporočila: 2148
14.1.2009 13:53:14   
sončnica24
IZVIRNO SPOROČILO: Dream

Afnica mala evo, sem še 1x prilepila link - malo počakaj, pa se bojo različne fotke prikazale, da boš videla, kako izgleda. Glasba je pa tko: kratki inserti treh bolj živahnih skladbic, ni pa od Mozarta: http://www.tinylove.com/toy.aspx?toyId=152&state=toyTypeId=0@elementId=0@ageId=0

Mi imamo tudi to doma, se zelo rad igra samo ne vsak dan drugače pa se kar zamoti. Je pa full zanimivo, niti nisem vedela je zadnjič brat nekaj gledal in tisti ježek, ki mu "iglice" šumijo če ga dol potegneš vibrirauser posted image , je full posrečen.

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 2149
14.1.2009 13:54:56   
afnica mala
dokladi- sem klicala, odločbo so spisali včeraj, potem pa še v podpis....

flaške- 2 za mleko, 1 za čaj, skoz menjamo, smo imeli aptamil ar, pa smo morali na 2 od aventa povečat luknjifco, zdaj pri hippu pa smo spet nabavili 2- brez povečanih luknjic

še kdo je hippa probiotičnega- Neli dames še ni kakala, pa vsak dan ponavadi dopoldan. Že včeraj je bilo bolj gosto

(odgovor članu Tejčika29)
Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?