|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarski sončki - 9. del
14.1.2009 10:48:11   
larisa
Punce, Nejc se zahvaljuje za lepe želje user posted image

Zdaj pa čakamo pomlad, ki prinaša obilico zdravja ;-)

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 576
14.1.2009 10:51:41   
lillchy123
itaq se je po 15min zbuduuser posted image  ampak je bil čist koma in sva se mal pocartala in spet spi. upam, da ne spet sam 15 min? user posted image

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

Neposredna povezava do sporočila: 577
14.1.2009 11:09:18   
Februarka08

Tri ženske se pogovarjajo o svojih moških: prva še ni poročena, druga je zaročena, tretja pa poročena.
Po dolgih urah debate sklenejo, da bodo popestrile svoje spolno življenje. Odločijo se, da bodo najprej poizkusile s seksi oblačili: črne samostoječe nogavice, črn usnjen modrček, črni čevlji z visokimi petami in črna maska.
 Po nekaj dneh se spet dobijo.
Zaročenka reče:- moj zaročenec je prišel domov ves utrujen kot vedno, ampak ko me je videl v usnjenem modrčku, samostoječkah, petkah in maski, mi je rekel: Ti si ljubezen mojega življenja! in se nato ljubil z menoj vso noč.
Še ne poročena potrdi:- Pri meni je bilo enako!? Ko me je fant zagledal tako oblečeno, me je brez besed zagrabil in takoj sva se začela noro ljubit.
Po nekaj trenutkih tišine poročena ženska počasi le spregovori:  Otroke sem pustila pri starših, da bova lahko z možem sama. Ko je prišel iz službe, sem ga pričakala v črnem perilu, petkah, samostoječkah in maski.
In ko me je zagledal, me je vprašal :  Batman , kaj  je  za  večerjo ? ? ?

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 578
14.1.2009 11:14:56   
Februarka08

Vojna v Bosni. Mujo in Haso sta tavala po gozdovih. Že nekaj dni
nista pojedla ničesar. Nenadoma sta zagledala leseno hišico sredi gozda.
Potrkala sta in odprla jima je stara ženska, ki je izgledala strašno - kot
čarovnica. Mujo je prosil, če jima da kaj za pod zob, ženska pa je rekla:
"Dobila bosta kar si želita, toda prej bosta seksala z menoj! V sebi že
dolgo nisem čutila moškega.".
Hasu se je zmračilo pred očmi in postalo mu je slabo, zato je stekel ven iz
hiše, Mujo pa se je sprijaznil z usodo. Ženska se je ulegla na posteljo,
Mujo pa je poleg postelje zagledal storž koruze in ga uporabil namesto
svojega penisa.
Ženska je uživala, Mujo pa je še pravi čas storž koruze vrgel skozi okno,
da ženska ne bi opazila, da jo je prevaral. Ženska ga je po seksu bogato
nagradila. Dobil je suhe klobase, šunko, sir in kruh.
Mujo se je zahvalil in odšel iz hiše, zunaj pa ga je čakal  Haso, ki je
rekel: "Budalo! In ti si moral seksati za tole hrano, ki jo nosiš!
Meni pa je Bog z neba poslal kuhano koruzo, ki je bila
namazana s  kajmakom!"

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

Neposredna povezava do sporočila: 579
14.1.2009 11:16:15   
katka37
Dobro jutro!

Startala zjutraj z grozno migreno, končno je tableta prijela, Tin spi, jaz pa tu.

Lillchy, super za ta puding, bom poskusila, ker Tin ima tudi rad pudinge in sadje.

Mesečnica, user posted image  za hojo.

Suzi, Tin je tudi vedno doma v nogavičkah, so nam isto priporočili v razvojni, copatke si itak vedno sezuva lump, čevljev pa itak ne mara.

Larisa, da ste vsaj doma, pa Nejcu user posted image .

Februarka, user posted image , sem se dobro nasmejala.

Neposredna povezava do sporočila: 580
14.1.2009 11:17:22   
ella79
IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08

Tri ženske se pogovarjajo o svojih moških: prva še ni poročena, druga je zaročena, tretja pa poročena.
Po dolgih urah debate sklenejo, da bodo popestrile svoje spolno življenje. Odločijo se, da bodo najprej poizkusile s seksi oblačili: črne samostoječe nogavice, črn usnjen modrček, črni čevlji z visokimi petami in črna maska.
Zaročenka reče:- moj zaročenec je prišel domov ves utrujen kot vedno, ampak ko me je videl v usnjenem modrčku, samostoječkah, petkah in maski, mi je rekel: Ti si ljubezen mojega življenja! in se nato ljubil z menoj vso noč.
Še ne poročena potrdi:- Pri meni je bilo enako!? Ko me je fant zagledal tako oblečeno, me je brez besed zagrabil in takoj sva se začela noro ljubit.
Po nekaj trenutkih tišine poročena ženska počasi le spregovori:  Otroke sem pustila pri starših, da bova lahko z možem sama. Ko je prišel iz službe, sem ga pričakala v črnem perilu, petkah, samostoječkah in maski.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a tako je pri vas, k sta poročena user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image še dobr, da sva koruznika user posted image user posted image

Pri nas sije sonček vsak dan od 4.2.2008.
Sončku je ime Zoja.

Neposredna povezava do sporočila: 581
14.1.2009 11:19:49   
Februarka08
IZVIRNO SPOROČILO: ella79

a tako je pri vas, k sta poročena user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image še dobr, da sva koruznika user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image sem vedla da bom kej pod nos doblauser posted image user posted image user posted image user posted image ne, ni ŠE tkouser posted image user posted image user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 582
14.1.2009 11:22:00   
Suzi*
janey, taki suhi hrapavi flekci po koži so ziher od mraza. je imela anžej lani ful celo zimo pa letos tud že nekaj malega, žana je imela pa po ličkih. sem mazala z bepantenom, je pomagalo, zdaj pa mažem z niveino kremo nutri sensitive intenzivna krema, pa ta super pomaga.

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu listek1)
Neposredna povezava do sporočila: 583
14.1.2009 11:22:01   
Februarka08
A bi še kergauser posted image

Policaj se sprehaja po parku in vidi Janezka, ki se igra v pesku.
'Kaj delaš, fant?'
Janezek: 'Policaja.'
Policaj: 'In kako ga delaš?'
Janezek: 'Pa tako: malo peska, malo vode in malo dreka, pa je policaj.'
Policaj se razjezi: 'Dreka? Da tega nisi nikoli več delal, ali pa te bom s
pendrekom! Si razumel?'
Janezek: 'Ne bom več, stric.'
Naslednji dan gre policaj spet mimo peskovnika in Janezek spet nekaj
modelira.
Vpraša ga: 'Kaj pa danes delaš?'
Janezek: 'Vojaka.'
Policaj: 'In kako ga delaš'
Janezek: 'Malo peska in vode, pa dobim vojaka.'
Policaj: 'Kaj pa drek?'
Janezek: 'Če dodam drek, spet dobim policaja.'

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

Neposredna povezava do sporočila: 584
14.1.2009 11:25:14   
Suzi*
IZVIRNO SPOROČILO: katka37

Suzi, Tin je tudi vedno doma v nogavičkah, so nam isto priporočili v razvojni, copatke si itak vedno sezuva lump, čevljev pa itak ne mara.

katka, zakaj so vam pa v razvojni priporočili nogavičke? ker nam so priporočili cicibanove čeveljčke oz katerikoli čevlje ki imajo tisti vstavek notri "proti ploski nogi". user posted image  ker kao da stopa bolj po notranjem robu stopalc zdej, pa da bi se tako nogica bolj pravilno oblikovala. ma ne vem kaj naj si mislim. user posted image

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu katka37)
Neposredna povezava do sporočila: 585
14.1.2009 11:26:13   
Stipe air force

A bi še kergauser posted image

Policaj se sprehaja po parku in vidi Janezka, ki se igra v pesku.
'Kaj delaš, fant?'
Janezek: 'Policaja.'
Policaj: 'In kako ga delaš?'
Janezek: 'Pa tako: malo peska, malo vode in malo dreka, pa je policaj.'
Policaj se razjezi: 'Dreka? Da tega nisi nikoli več delal, ali pa te bom s
pendrekom! Si razumel?'
Janezek: 'Ne bom več, stric.'
Naslednji dan gre policaj spet mimo peskovnika in Janezek spet nekaj
modelira.
Vpraša ga: 'Kaj pa danes delaš?'
Janezek: 'Vojaka.'
Policaj: 'In kako ga delaš'
Janezek: 'Malo peska in vode, pa dobim vojaka.'
Policaj: 'Kaj pa drek?'
Janezek: 'Če dodam drek, spet dobim policaja.'

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image  user posted image  user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 586
14.1.2009 11:42:17   
mlavla
dan..
februarka..ma si me prov razvedrila..sem dones spet prov tečna.. drugače pa ti želim,da se tvoje zdravje čimprej poštima...
suzi..mam nekje shranjene članke od ortopeda glede obutve za malčke,..bom poiskala pa ti bom prilepla...

Za dežjem vedno posije sonce. :)
Eden je za naju posijal 29.02.2008!
Drugi pa je posijal 22.04.2009 :)

(odgovor članu Stipe air force)
Neposredna povezava do sporočila: 587
14.1.2009 11:43:23   
lillchy123
IZVIRNO SPOROČILO: Suzi*

katka, zakaj so vam pa v razvojni priporočili nogavičke? ker nam so priporočili cicibanove čeveljčke oz katerikoli čevlje ki imajo tisti vstavek notri "proti ploski nogi". user posted image  ker kao da stopa bolj po notranjem robu stopalc zdej, pa da bi se tako nogica bolj pravilno oblikovala. ma ne vem kaj naj si mislim. user posted image

vojo
suzi v naši razvojni pravijo isto kot katki in sploh odsvetujejo cicibanke, ker kao do 3.leta otroci naj NE BI rabili ortopedskih čevljev.
moja sestra pa je imela take probleme, da smo ji 3 leta čevlje obuvali narobe obrnjene (desen čevelj na levo nogico), da je pol začela hodit normalno.
prav tako je soseda imela punčko do 15.meseca v štumfkih in pol ni znala hodit v čeveljčkih...user posted image  
v glavnem, se mi zdi, da si tud strokovnjaki niso enotni oz. so otroci zelo različni.user posted image

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 588
14.1.2009 11:46:15   
lillchy123
Luka je spal pol ure user posted image  jaz pa še kar v pižami user posted image
grem kosilo pripravit.
na čebuli pečen piščančji file s papriko in korenčkom in kus kus zalito z juhico.

Neposredna povezava do sporočila: 589
14.1.2009 11:47:48   
mlavla

tole je eden...

Kakšni naj bodo otroški čevlji?

prof. dr. Vane Antolič, ortoped, višji svetnik
Starši ali stari starši imajo dostikrat občutek, da je z otrokovimi stopali "nekaj narobe" in potem želijo v strahu pred nenormalnim razvojem ukreniti vse, kar je potrebno ali po možnosti še kaj več, samo da bi preprečili deformacijo. Pri tem pa otroci nimajo nikakršnih težav ali bolečin, povezanih s stopali. Tipično je tudi to, da otroci imajo težave, če nosijo trde vložke, in da te težave minejo, če prenehajo z nošenjem teh vložkov. Dolgo časa je namreč veljalo mnenje, da so čevlji poleg zaščitne funkcije potrebni tudi za boljši razvoj otrokovega stopala. To mnenje smo v strokovnih ortopedskih mednarodnih krogih že pred časom zaradi novih spoznanj v celoti ovrgli. Ta spoznanja pa so še v premajhni meri prodrla do staršev.
Večina staršev je namreč še vedno trdno prepričana, da mora biti obutev s trdim opetnikom, visoka do gležnjev in z vloženim vložkom za stopalni lok; še zlasti naj bi imeli tako obutev otroci, ki shodijo. To mnenje je posledica nekaterih opažanj, ki begajo starše: stopalni lok pri otroku je znižan, petnici sta pogosto nagnjeni navzen (na "X"), otrok je v obdobju, ko shodi, pri hoji manj stabilen in se spotika.
Vsa našteta opažanja so v bistvu pravilna, potrebno pa jih je znati tudi pravilno interpretirati. Stopalna loka namreč takoj ob rojstvu še nista razvita v polni meri: pri večini otrok se razvijeta šele okrog petega leta, pri nekaterih pa celo šele v puberteti. Položaj petnic je pri otrocih, ki imajo bolj mehke sklepne vezi, normalno v položaju nekoliko bolj navzven in samo to dejstvo je popolnoma nezaskrbljujoče. Povsem normalno je, da so otroci, preden shodijo, nekoliko bolj nerodni; to je posledica nerazvitih mehanizmov hoje, ki zorijo v možganih in na katera seveda z nikakršnimi čevlji ni mogoče vplivati.
Hoja brez čevljev je naravna in zdrava
V civiliziranem svetu je nošnja čevljev nujna, saj je potrebno stopalo zaščititi pred toplotnimi vplivi okolja, vlago, umazanijo, pa tudi pred poškodbami. Zelo pomembni so tudi vplivi modnih trendov, katerim smo hote ali manj hote praktično vsi izpostavljeni - tudi otroci.
Toda starši naj razumejo, da je hoja brez čevljev v vsaki starosti otroka najbolj naravna in zdrava. Predvsem morajo tudi razumeti, da se stopalo najbolje razvija brez čevljev. Otroci, ki imajo bolečine v predelu stopal ali kakšne druge težave (na primer, šepanje ali slabo mišično moč) ali očitno deformacijo, pa naj seveda pridejo na pregled k zdravniku.
Primerjali so stopala skupine ljudi, ki so celo življenje bosi, s stopali skupine ljudi istega naroda, ki so nosili čevlje. S to kvalitetno in pomembno raziskavo so ugotovili, da so stopala bosonogih bolje oblikovana in da imajo manj deformacij.
Trdi čevlji oslabijo mišice
Trdi čevlji nudijo stopalu pretirano oporo, s tem pa oslabijo mišice in posledično le-to lahko postane res bolj plosko. Razvijajoče se stopalo ne potrebuje nikakršne opore. Vsakemu je jasno, da za razvoj roke ne bi bilo ugodno, če bi nosili trde rokavice, zanimivo pa je, da večina misli, da je to isto (trd čevelj) koristno za stopalo.
Kakšni so najboljši čevlji?
Najboljši čevlji za otroka so mehki, fleksibilni, po obliki stopala - spredaj široki, z nizko peto, podplat naj bo po trenju podoben koži. Izrednega pomena je tudi, da je čevelj udoben, raje večji kot pa premajhen. Nov čevelj je potrebno s podplatom potegniti po tleh in potem ta občutek primerjati z občutkom, ki ga imamo, ko po isti podlagi podrgnemo z roko: upor proti premiku naj bo podoben. Tako lahko ugotovimo, ali podplat preveč drsi (ali je pregladek) ali pa preveč zavira med hojo, v obeh primerih pa se otrok lahko spotika ali pada.
Asimetrična izraba čevljev še ne pomeni, da je s stopalom nekaj narobe: otroci z normalnimi stopali pogosto nesimetrično izrabijo čevlje. Pri izraziti asimetriji obrabe je koristen posvet pri zdravniku.
Pri odraščajočem otroku so čevlji tipično prej premajhni kot pa izrabljeni. Nošene, a premajhne čevlje, lahko ponovno nosi otrok z manjšim stopalom; preprečiti pa je potrebno morebitni prenos glivic.
Stopalni vložki ne odpravljajo ploskosti
Stopalni vložki nikakor ne vplivajo pozitivno (ne odpravljajo ploskosti), obstajajo pa celo poročila, da celo pospešujejo nastanek ploskosti (slabijo mišice). Pri nekaterih otrocih, ki imajo neke oblike otiščancev, je nošnja posebnih razbremenilnih vložkov lahko koristna, ker pride do prerazporeditve obremenitev.
Pete na čevljih z dodatnim klinom (na zunanji strani višje pete) ne vplivajo na zmanjševanje "O" položaja kolen ali na to, da bi otrok pri hoji stopali manj obračal navznoter.
Izdelava posebnih, modificiranih čevljev je za zdravega otroka nepotrebna in za otroka neprijetna.

Otrok naj ima dobre čevlje, a naj bo tudi čim več bos
Otroci naj torej nosijo zgoraj opisane čevlje, naj pa bodo tudi čim več bosi. Za ugoden razvoj stopal priporočam tudi čim več fizične aktivnosti. Neprestano predpisovanje vložkov in posebnih čevljev zdravim otrokom ima tudi negativne psihološke učinke. V kolikor so starši v dvomih, je veliko bolje glede stopal povprašati zdravnika, ki dobro pozna to področje, kot pa v neutemeljenem strahu prisiljevati otroka brez težav k nepotrebnemu nošenju raznih vložkov.

Neposredna povezava do sporočila: 590
14.1.2009 11:48:14   
Stipe air force
"Kaj je noč čarovnic?" user posted image

"V bistvu isto kot dan žena, samo da je ponoči..." user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 591
14.1.2009 11:48:31   
mlavla
pa še eden

Čeveljčki za prve korake
As. mag. Janez Brecelj, dr. med., spec. ortopedije, Ortopedska klinika Ljubljana

Za normalen razvoj stopala je pomembno, da je že prvo obuvalo pravilno. To pomeni, da pušča nožici polno svobodo gibanja in kar se da pristno ohranja dotik s podlago. Ravno občutek dotika s tlemi je pomemben za razvoj tako hoje kot pravilnega skladnega delovanja mišic, ki sodelujejo pri hoji.

Obutev v prvem letu življenja
V prvem letu življenja bomo zaščitili stopalo v prvi vrsti pred mrazom. Ko je toplo, naj bo otrok bos, sicer mu bomo pa obuli ene od številnih toplih nogavičk ali copatk, ki smo jih dobili za darilo ob otrokovem rojstvu. Do prvih korakov z obutvijo ne bo težav, saj le-te dojenček ne potrebuje. Za prve korake je idealna bosa noga na mehki podlagi. Kot prvo obutev pa priporočam nogavičke s stopalnim delom, ki preprečuje drsenje. Trenje podplata na obuvalu naj bi bilo čimbolj podobna trenju kože na podplatu. Če se odločimo za čeveljčke, priporočam mehke čevlje z enoplastnim mehkim usnjenim podplatom. Ti čevlji bodo izjemoma visoki, da segajo preko gležnjev iz preprostega razloga, da se otroku težje snamejo.

Malček je shodil
Ko bo otrok zakorakal v zunanji svet na trda tla, bo potreboval nekaj več zaščite za stopala. Nujno ga bomo utesnili v bolj okorne čevlje z debelejšim podplatom. Ves čas odraščanja moramo biti pozorni na dve stvari.

Otroku noga presenetljivo hitro raste. Že ob rojstvu stopalo doseže 40% svoje končne dolžine in v prvem letu se poveča za 70%. Končno velikost pa doseže kmalu po 12 - 13 letu starosti, dosti prej kot ostali deli telesa. Bodimo torej pozorni da ima otrok dovolj veliko obutev, predvsem da ne utesnjuje sprednjega dela stopala po njegovi širini, saj so otroška stopala običajno relativno širša. Druga pomembna značilnost dobrega čevlja pa je, razen prostornosti tudi prožnost podplata, dobra upogljivost preko osnovnih členkov prstov in pa mehak zgornji del čevlja. Čevelj naj ne sega preko gležnjev, če to ne narekujejo vremenske razmere. Za vsa obdobja velja, da mora biti čevelj narejen iz zračnega materiala, tudi zimski čevelj.

Omeniti moram coklje, ki jih pogosto vidimo na otroških nogah. To obuvalo res oponaša boso hojo, vendar predstavlja zaradi svoje okornosti in nestabilnosti veliko nevarnost za zvin ali celo zlom skočnih sklepov. Mlajši je otrok, bolj so zanj cokli neprimerni.

Ortopedska obutev - da ali ne?
Dolgo časa je veljajo prepričanje, da potrebuje stopalo za normalni razvoj in dosego optimalne oblike neko stalno zunanjo oporo. Skozi desetletja so otroci nosili trdo obutev, starši so neutrudno iskali čevlje s trdimi opetniki, z oporami za stopalne loke ali gleženj, kar so s skupnim imenom imenovali "ortopedski čevelj". Danes na osnovi obsežnih raziskav vemo, da takšna "ortopedska obutev" ni samo nepotrebna ampak celo škodljiva za normalen razvoj stopala.

Največji odstotek deformacij stopala, ki mučijo odrasle in pogosto zahtevajo operativno zdravljenje, je posledica nepravilne obutve že v otroštvu. Če stopalo uklenemo v kalup v želji da ga oblikujemo po našem okusu, podobno kot dela kipar z glino, bomo zavirali razvoj stopalnih mišic in vezi, ki oblikujejo stopalne loke. Ob tem bomo z utesnjevanjem sklepov med nartnimi kostmi in stopalnicami ter prsti povzročili kronična vnetja teh sklepov, s tem bolečine in kasneje trajne deformacije. Vse to so razlogi zakaj je tako pomembno, da je obutev od prvih korakov naprej mehka in prostorna. Bolečina v nogah je pri otrocih najpogosteje posledica neprimerne pretesne in okorne obutve. Na srečo je športni copat, ki ga moda narekuje mladini, po današnjih merilih ortopedske stroke najbolj ustrezna obutev.

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 592
14.1.2009 11:48:51   
katka37
Suzi, zato, ker je to najbolj naravno baje.

Neposredna povezava do sporočila: 593
14.1.2009 11:51:44   
mlavla
IZVIRNO SPOROČILO: lillchy123

vojo
suzi v naši razvojni pravijo isto kot katki in sploh odsvetujejo cicibanke, ker kao do 3.leta otroci naj NE BI rabili ortopedskih čevljev.
moja sestra pa je imela take probleme, da smo ji 3 leta čevlje obuvali narobe obrnjene (desen čevelj na levo nogico), da je pol začela hodit normalno.
prav tako je soseda imela punčko do 15.meseca v štumfkih in pol ni znala hodit v čeveljčkih...user posted image  
v glavnem, se mi zdi, da si tud strokovnjaki niso enotni oz. so otroci zelo različni.user posted image

če priznam..sem jst tud čist zmedena..
po vsem tem prebranem..spolh nevem kakšne čevlje naj ji kupim in pa kdaj?..pa do sedaj imamo le ene cicibanke (nove,ki pa jih prodajmo)..
Neža se drugače že od 8 meseca postavlja na noge...in je skozi v nogavičkah ali pa v usnjenih copatkih (tiste, ki smo jih naročale na e-bayu)

Neposredna povezava do sporočila: 594
14.1.2009 11:52:05   
itata
dan,
evo s službi že akcija na polno!! komi zdejle kao med malco sem vas za nazaj uspela prečitat... sej bo. mali je danes kao bolš spal. beri on je spal super, sam se je vmes tko vrtel po postli, da me je skoz budil, enkrat se je V SPANJU uspel celo usest in se prekucnit nazaj direkt čez moje noge - spal izmenično v svoji in moji postelji in se butal v ograjco ali pa vame... mah ko vrtavka je! sam ok, ni ga blo treba nosit pa pil je 2x mleko 1x čaj in spal - če se jaz zbujam k se vrti štejem kot moj problem. zvečer je tko hit dol padu, da ga tud previt nisem uspela, sem ga pol med spanjem ob 3h... še čudn, da mi je to pa uspel.
dobr, da je bil tud moj velik pokonc zdej 2 dni, da vidi kake zganja mali, ker me je vmes že peglal, da jaz ful pretiravam...

www.pravni-nasvet.si

Neposredna povezava do sporočila: 595
14.1.2009 11:53:41   
Janey
jaka spi, jaz sem se pa narežala do solz. batman je najboljšiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image moj bi me tut pomoje kar nesel do posteljeuser posted image user posted image user posted image HB...o poroki še ne razmišlamauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

suzi hvala, si me pomirilauser posted image user posted image

(odgovor članu katka37)
Neposredna povezava do sporočila: 596
14.1.2009 11:54:32   
larisa

Suzi načeloma naj bi imeli le mehke zadeve na nogicah, ampak to kar si ti napisala, da Žana stopa na notranji del je spet druga situacija, kot če je z nogico ''vse ok''. Pomoje moraš kar svoji zdravnici zaupat, ker mi ne moremo vedet kakšno nogico ima Žana, ter kako stopa in posledično ti lahko hitro narobe svetujemo.user posted image

Zdaj pa čakamo pomlad, ki prinaša obilico zdravja ;-)

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 597
14.1.2009 11:54:49   
mlavla
IZVIRNO SPOROČILO: itata

dan,
evo s službi že akcija na polno!! komi zdejle kao med malco sem vas za nazaj uspela prečitat... sej bo. mali je danes kao bolš spal. beri on je spal super, sam se je vmes tko vrtel po postli, da me je skoz budil, enkrat se je V SPANJU uspel celo usest in se prekucnit nazaj direkt čez moje noge - spal izmenično v svoji in moji postelji in se butal v ograjco ali pa vame... mah ko vrtavka je! sam ok, ni ga blo treba nosit pa pil je 2x mleko 1x čaj in spal - če se jaz zbujam k se vrti štejem kot moj problem. zvečer je tko hit dol padu, da ga tud previt nisem uspela, sem ga pol med spanjem ob 3h... še čudn, da mi je to pa uspel.
dobr, da je bil tud moj velik pokonc zdej 2 dni, da vidi kake zganja mali, ker me je vmes že peglal, da jaz ful pretiravam...

ma eni ste pa res bogi po noči..jst si sploh ne znam več predstavljat..čeprav smo tud kar dolgo imeli ponoči težave...
itata..upam,da si vsaj približno spočita..in da Jakoba to čimprej mine...user posted image

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 598
14.1.2009 11:55:47   
mlavla
IZVIRNO SPOROČILO: larisa

Suzi načeloma naj bi imeli le mehke zadeve na nogicah, ampak to kar si ti napisala, da Žana stopa na notranji del je spet druga situacija, kot če je z nogico ''vse ok''. Pomoje moraš kar svoji zdravnici zaupat, ker mi ne moremo vedet kakšno nogico ima Žana, ter kako stopa in posledično ti lahko hitro narobe svetujemo.user posted image

se strinjam...

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 599
14.1.2009 11:57:34   
mlavla
pa še z moje strani dva vica: (pa gorenjke brez zamere)user posted image

Je imel Gorenjc hudo prometno nesrečo, komaj preživel.... Pride rešilec po

njega. In komaj ga popedenajo v rešilcu, tip na vsak način hoče poklicat

po

telefonu... Po dolgem prepričevanju pa mu pustijo poklical in pokliče:

"Mama, ne kuhat kosila, bom jedel v bolnici..."

Silvestrovo na Gorenjskem

Dan pred Novim letom Gorenjec zaprosi soseda lovca, naj četrt ure pred

polnočjo pred njegovo hišo izstreli v zrak kake tri-štiri strele. Tako na

Silvestrovo sedi družina v sobi, ko zunaj zapokajo streli.  Ata skoči ven

pogledat, se držeč za glavo vrne v sobo in pravi: "Ojoj, otroci, nič ne

bo, ustrelili so Dedka mraza!"

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
VIDEO: Tudi carski rez je lahko čudovit porod
videophoto
Se tudi vi počutite nepopolno, ker je vaš otrok prišel na svet s carskim rezom? Ste razočarane, ker niste imeli možnosti...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.