|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2009
13.1.2009 13:13:38   
punčka10
Ja, sej jst sm se tut za to varianto odločila, ker pr men je pa še to sranje, da morm met najprej par let pripravništva(2,3,4-odvisno kje ga delaš), pol grem pa lahko šele na pravosodni izpit. Tko da bi lahko po drugi varjanti razmišlala o user posted image  šele čez 4,5 let. Kar mi pa ni blo. Veš da tega pa ne vem. Po moji logiki, se lahko dobi samo en dodatek, torej ali sociala ali starševski dodatek. Ne vem pa ne. Jst mam trenutno še štipendijo, dokler ne diplomiram, pa tut delam prek študenta. Jah, večina mladih družin začne z malim, bomo pa tut mi mogl. Vse se da, če se hoče!

(odgovor članu sontschica)
Neposredna povezava do sporočila: 276
13.1.2009 13:20:25   
Nončika
No, da vam malo štrene mešam.

jaz sem bila pred podobno dilemo. vse izpite sem mela opravljene, le diploma me je čakala. vedla sem, da službe 1,2,3 ne bom dobila. kje pa še za nedoločen čas. hja, z mojim sma se pač odločila in delala na user posted image . glej ga zlomka zanosila sem. aprila, sicer davnega leta 2005 sem diplomirala, avgusta pa rodila najino punčko. mi niti malo ni žal. sem prejemala le tistih bornih 170€, otroške doklade in to je bilo to. ampak vem, da če se tedaj ne bi odločila za dete, je vprašanje če bi ga sploh še zdaj mela, plus z mojim bi se sigurno že razšla. po preteku porodniške, cca 4m za tem sem se pa zaposlila in zdaj trenutno delamo na ta drugem user posted image .

skratka, meni ni žal, da sem prvič rodila, šele nato začela delat. moja pupika je več vredna kot pa tisti €, ki bi jih dobila, če bi mela redno porodniško. do socialne pomoči pa nisem bila upravičena. mogoče, če bi bila mati samohranilka, a nisem bila.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

Neposredna povezava do sporočila: 277
13.1.2009 13:32:16   
punčka10
csaje* --seveda ne razmišlam na način, da bi tehtala dete in evre, ki bi jih dobila od porodniške. Nikakor. Tehtam samo vse možnosti, ki jih imam in ki jih lahko izkoristim glede na situacijo. Ker, kot se strinjamo, denar in bebica se ne moreta primerjati, ampak živet je pa vseeno treba od nečesa. Ponavadi je v takih situacijah tako, da imajo punce malo starejše partnerje oz partnerje , ki imajo redno službo-dobro plačano, da lahko preživljajo celo familijo! Jst sodm med tiste, ki imam fanta mojih let in prav tako končuje študij in sicer dela, ampak z eno ne prav veliko plačo, ni prav lahko živeti. Zato se oziram za možnostjo zaposlitve preden rodim, ker nam bo porodniška zelo prav prišla, če jst ne bom mela več štipendije, niti ne bom mogla delat preko študenta.

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 278
13.1.2009 13:41:44   
sontschica
hvala *csaje* za tvoje mnenje. prepričana sem 1000%, da mi ne bo žal, ker sem se tako odločla. men je družina tut na prvem mestu, šele pol pride vse ostalo na vrsto. sej če ma partner redno službo, se že da pridit skoz. kaj pa včasih, ko so res v pomanjkanju živeli...pa so tut sfolgal nekak.

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 279
13.1.2009 13:42:20   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: sontschica

sem razmišljala o tej porodniški, sam kaj češ, če pa delamo le preko študenca. me pa zanima če si kot nosečnica in brez zaposlitve upravičena tudi do socialne pomoči poleg starševskega dodatka in otroških dokladov?

jaz sem zanosila kot študentka. zaradi slabosti sem bila prisiljena nehati delati preko študenta in sem mogla it na zavod za zaposlovanje. na csd-ju sem si uredila par stvari, da sem dobivala socialno podporo, zavarovana sem preko občine. potem so to še otroški dokladi in starševski prejemek, tak da nekaj je ... no zdej sem pa spet user posted image , in bom še do sept 2010 (če bo po sreči) na socialni, potem pa upam, da bom kje dobila službo.

Neposredna povezava do sporočila: 280
13.1.2009 13:43:54   
sontschica
torej ti barika če sem te prav razumela si dobivala socialno podporo IN starševski dodatek?

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 281
13.1.2009 13:45:12   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: sontschica

torej ti barika če sem te prav razumela si dobivala socialno podporo IN starševski dodatek?

ja, ampak starševski šele po porodu, prej ne

Neposredna povezava do sporočila: 282
13.1.2009 13:45:22   
Nončika
punčka10, niti slučajno nisem tako mislila, da pač primerjaš dete in evre. samo sem poudarila, da je dete res več vredno kot €. ker dosti jih je prvič štalca pol pa krava in so se kar dosti trudili, da bi pol zanosili. da ne bo pomote. sicer pa je res, da mam starejšega partnerja, ne dosti 3l. je pa res, da je zaposlen, sicer ne z nevem kako plačo, a vseeno. tistih nekaj € pa je tedaj tudi naju reševalo.

(odgovor članu punčka10)
Neposredna povezava do sporočila: 283
13.1.2009 13:45:54   
punčka10
Barika---no, pol pa ti to veš, če se da dobivat tako socialno kot  starševski dodatek naenkrat??? 

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 284
13.1.2009 13:47:05   
barika
hja , meni tud pomeni otrok več kot pa evri. ker dokler bi dobila službo, pa da bi se prijelo, ko bi delala na user posted image  bi trajalo, leta pa tečejo ...

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 285
13.1.2009 13:48:46   
sontschica
torej barika, potem ko si rodila, a si še vedno prejemala socialno podporo in koliko časa?

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 286
13.1.2009 13:48:59   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: punčka10

Barika---no, pol pa ti to veš, če se da dobivat tako socialno kot  starševski dodatek naenkrat??? 

v roku parih dniuser posted image , zdej pa dobivam samo socialnl in otroške. je pa socialna malo višja ker ni več starševskega ... € dobim pa isto.

imam malega v rokah, pa mal težje pišemuser posted image

(odgovor članu punčka10)
Neposredna povezava do sporočila: 287
13.1.2009 13:50:26   
barika
http://www.csd-lj-siska.si/splosno/index.asp

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 288
13.1.2009 13:50:37   
Nončika
sontschica, meni niti malo ni žal. jaz sem mela podporo partnerja in pa mojih staršev. živela sva in še živiva pri njih. to nama je marsikaj olajšalo.

le kaj bi zdaj jaz delala brez moje sončice? ki mi zna živčke parat z 100%.

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 289
13.1.2009 13:52:18   
Nončika
IZVIRNO SPOROČILO: barika

hja , meni tud pomeni otrok več kot pa evri. ker dokler bi dobila službo, pa da bi se prijelo, ko bi delala na user posted image  bi trajalo, leta pa tečejo ...

točno to sem mislila. jaz tudi več nisem tako rosno mlada.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 290
13.1.2009 13:52:59   
punčka10
Csaje--- mogoče sm mal bl tak človek, da me bl skrbi, ampak itak pa vem, da nam bo šlo, ker če bi bla čist brez denarja, se pa jst osebno, ne bi odločla za bebico.  Nek minimum dohodkov je že treba met, da se plača položnce in da hrana na mizo,user posted image ,no pa še za kej mejhnga zravn je fajn met.user posted image
Je pa seveda full fajn spodbudne zgodbe slišat!Hvala, da si povedala svojo.

(odgovor članu punčka10)
Neposredna povezava do sporočila: 291
13.1.2009 13:53:45   
sontschica
hvala barika, sej jst sem si že marsikej na to temo prebrala. pa nisem zasledila, da bi blo kje napisan če dobivaš socialno in starševski dodatek hkrati. no vsaj zasledila nisem. me je pa zanimal, kako je to v praksi.

(odgovor članu punčka10)
Neposredna povezava do sporočila: 292
13.1.2009 14:07:22   
vila MaLiNa
Punčka10: Mislim, da lahko dobivaš oboje hkrati. Samo ti pa pri socialni štejejo višino starševskega dodatka, višino otroškega dodatka in zadnja leta na žalost tudi delo preko študentskega servisa. Če upoštevajo seveda še plačo fanta (če ne boš samoranilka)... potem sigurno presežete cenzus in sociale ne dobiš. Se pa seveda splača pozanimat. Vgavnem znajdet se je treba.

Tako kot nekatere tu gor, sem bila tudi jaz pred veliko dilemo. Alu služba sedaj... pa potem čakat, da dobiš za nedoločen čas (kar veste je zelo težko v današnjem času, sploh za nas). Ali pa podpišeš pogodbe in zraven še, tako kot moja sošolka, da najmanj tri leta ne bo imela otrok. Halo?!user posted image  Kako si upajo?user posted image  Tudi, če jih ne nameravaš še imeti te rukna.

Jaz zase verjamem, da sem se prav odločila, pa čeprav bom dobivala le starševski dodatek. Važno je, da bomo zdravi, da imava z dragim streho nad glavo....user posted image user posted image user posted image  Služba bo pa že prišla.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 293
13.1.2009 14:10:06   
Nončika
IZVIRNO SPOROČILO: punčka10

Csaje--- mogoče sm mal bl tak človek, da me bl skrbi, ampak itak pa vem, da nam bo šlo, ker če bi bla čist brez denarja, se pa jst osebno, ne bi odločla za bebico.  Nek minimum dohodkov je že treba met, da se plača položnce in da hrana na mizo,user posted image ,no pa še za kej mejhnga zravn je fajn met.user posted image
Je pa seveda full fajn spodbudne zgodbe slišat!Hvala, da si povedala svojo.

hja, saj minimum je res potreben. jaz sem mela ob sebi partnerja in še moje starše. tak, da le ni bilo take panike. če pa podpore ne bi mela, pa bi seveda počakala. ja, tak je to. treba vse dobro premislit.

(odgovor članu punčka10)
Neposredna povezava do sporočila: 294
13.1.2009 14:18:20   
punčka10
Punce, da mal zamenam temo. Kaj mislte, da nosite pod srčkom???In kaj si bolj želite??? Jst sm si vedno želela fantka, od trenutka, ko sm pa zvedla, da sm user posted image , pa si želim oz mislim, da nosim hčerkico. No ta beseda želim fantka, punčko, se sliš mal pretirano, ampak sej veste kaj mislim.  Itak, da je važn, sam da je najin/a in da je zdrava, ampak vseen majo nekatere punce "željo" po določnm spolu? Kako je z vami??

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 295
13.1.2009 14:19:21   
altaja
IZVIRNO SPOROČILO: vila MaLiNa

Ali pa podpišeš pogodbe in zraven še, tako kot moja sošolka, da najmanj tri leta ne bo imela otrok. Halo?!user posted image  Kako si upajo?user posted image  Tudi, če jih ne nameravaš še imeti te rukna.

A to dejansko še počnejo, glede na to da je protizakonito?????? Takoj vzamem izvod pogodbe in ga prijavim pristojnim, resnično! Barabe!!!!!! Majkuš, mi je kar pritisk narastu!!!!!!

(odgovor članu vila MaLiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 296
13.1.2009 14:23:52   
sontschica
puncka10 v katerem tednu pa si? jst si tut bolj želim punčke, sam če bo fantek, tut nč za to. čeprov mislim da bo fantek, ker se mi zdi da sva user posted image  ravno na dan ovulacije. sej veš kaj pravijo, hitri user posted image  "povzročijo" fantke, uni ki so pa že neki dni not pa punčke. ok, nisem ravn strokovn povedala, ampak vseen....

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 297
13.1.2009 14:28:08   
punčka10
IZVIRNO SPOROČILO: vila MaLiNa

Ali pa podpišeš pogodbe in zraven še, tako kot moja sošolka, da najmanj tri leta ne bo imela otrok. Halo?!user posted image  Kako si upajo?user posted image  Tudi, če jih ne nameravaš še imeti te rukna.

A to dejansko še počnejo, glede na to da je protizakonito?????? Takoj vzamem izvod pogodbe in ga prijavim pristojnim, resnično! Barabe!!!!!! Majkuš, mi je kar pritisk narastu!!!!!!

S tem je tko. Itak da so bedaki, če sploh še kdo to nardi. Ampak tudi če kej takega podpišeš, te to nikakor ne zavezuje!!!! Ne morjo ti na podlagi tega podpisa ničesar naredit, ker je dokument neveljaven!!!Mirne vesti lahko to podpišeš in ni veljavno, ker je nezakonito.

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 298
13.1.2009 14:34:31   
vila MaLiNa
Seveda je nezakonito. Ampak na žalost še vedno resnično. Sem bila tudi sama kar malo šokirana. Sej, če zvejo, da si noseča te itak ne bodo odpustili na tej podlagi. Odpustili te bodo pač z drugim razlogom.

Hmmm... kaj mislim, da nosim pod srčkom? Osebno mislim, da fantka, pa nevem zakaj... tak imam pač občutekuser posted image . Moj dedi, mož in vsi ostali pa navijajo za punčko. Bomo čez kakšen dober mesec zvedele kaj bo. Zase vem, da bom vprašala, sem prevelik firbec, da ne bi vedelauser posted image . Ve boste vprašale?

Lp

(odgovor članu punčka10)
Neposredna povezava do sporočila: 299
13.1.2009 14:39:20   
punčka10
Po zadnji user posted image  grem v sredo v 8 teden, ampak vem, da sm mela ovulacijo kasneje(sm bla na rednem pregledu pri gin., in je rekla 16 dan cikla, da je še nisem imela), tako da sm pomoje na začetku 7 tedna.
Ja,poznam to teorijo, samo ne se preveč zanašat na to. Moja kolegica je vsak dan, tudi po večkrat(sta bla lih na morjuuser posted image ) in ma punčko. A ime ste že izbrale???

Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......