Tejčika29
|
Hojla! Najprej dobrodošlica trem novim ooktoberkam! Ste čez vikend toliko napisale, da vas nimam časa vse za nazaj prebrat, sem samo preletela. Sem ravno s kratkega sprehoda + trgovina in Alina pridno spi. Pri nas je sicer pisalo -8 ampak jaz jo zadekam do amena in je tudi v košari, pa pleničko dam čez, da je kot v bunkerju in gremo ven, vedno. Če je fejst mraz pa bolj na kratko. Timnala - ne sekiraj se če nisi skoz ob svojem sončku, jih je treba hitro navadit, da se morajo malo sami zamotit, če ne jim pride v navado, da smo skoz ob njih. Naša že včasih trmico paše in jokca tja v en dan za nič, ampak ne delam panike, jo lepo pustim, vedno sem blizu in kaj delam, vedno me vidi, je lepo v ležalniku, malo dudico damo če jokca,... Se pa sicer dosti z njo ukvarjam - prime žogico, pojem pesmice, animiram, govorim, tudi za mano že grgra ko ji na glas pojem a e i o u, joj, kako je posrečena in potem vriska da je joj. Je sicer dobrovoljček ampak zna biti tudi sitna kot vsi otroci valjda. Jaz jo vzamem s seboj ko obešam perilo, delam v kuhinji... in me gleda. Sem brala, da naj bi začeli uživati z dojenčkom takrat, ko lahko, ko je buden, npr. olupimo krompir. Torej da ne delamo samo takrat ko spi, ampak delamo skupaj z njim, saj se razumemo in jaz to prakticiram. Alini to enkrat paše, drugič ne, ampak tako to je! Tako da se ne sekiraj, vzemi ga s seboj in naj te gleda kaj delaš. Razmišljam o tem, da bi pripravila kinderpet in bi jo začela privajati na dremeže v njem, ponoči pa bi bila še vedno v zibelki v spalnici. Da se malo privadi... in da ne bo pol problemov, ker manjši kot so, lažje jih navadimo. Rada bi, da bi spala tudi pri mami in pri tašči, v glavnem, da ne bi bila navezana samo na naše stanovanje. A mogoče katera ve, kaj lahko pričakujem da bodo delali z Alino v RAZVOJNI AMBULANTI, je katera že imela razvojno??
|