Mandek
|
Ojla, večernice in vse predhodnice:) Nocoj sva sami z Zalo, ker je šel očka na nek moški večer. Pupa spi, jaz pa mal porihtavam stvari in pospravljam. Mal sem vas brala za nazaj in vidim, da ste res pridne. Naša punčka je pridna, mislim, da so se krči nehali (zdaj je pa res že od novega leta mir), občasno jo napenja-predvsem zvečer in ponoči-drugače pa je znosno. Opažam, da postane zaspana po cca pol ure do ene ure, ko je budna . Takrat mora obvezno zadremati drugače je tečkotečnik. Je pa full živahna in se nonstop smeji . Zadnjič sem bila prav jezna, saj vem, da mogoče ne vidim jasno v vsakem trenutku, ampak...Saj veste, da dojim. Še vedno. Zala je imela zelo,zelo močne krče od rojstva naprej. Ko se je stvar malček,malček umirila, je blo obup, če sem pojedla karkoli takega, kar ni puranje meso in krompir, ker jo je tako zvijalo, da dol padeš. Za novo leto sem jedla tatarca, mala pa je bila tisto noč na AM in še ves naslednji dan in bilo je drugič, da sem jo videla mirno in sproščeno, ker je ni zvijalo. Zaradi krčev smo se prenosili celotna dva meseca in pol in tu mislim konstantno nošenje, ne večerno . To nošenje je naredilo svoje saj se je princeska malce navadila na to, da je na rokah in smo se mogli odvajati še do tega. HB je šlo hitro, ker še ni šlo za izsiljevanje, ampak za navado, ki se ji je zdela prijetna. Še dobrih nekaj dni po končanem zadnjem zvijanju je ropotala, če nisi z njo v naročju hodil gor in dol in jo zibal . Vse lepo in prav, ampak težka je že 6020g in to ni malo. Zadnjič sem jedla brokoli, madona, pa je bla celo noč vsa boga . No, bistvo tega pisanja je v tem, da sem, četudi nisem ponosna na to izjavo, včasih jezna, da sem vztrajala na dojenju. Zakaj? 2x je bila na AM (po dva dni) in to je bilo obdobje, ko sem se zaljubila vanjo, ker je bila milina in brez krčev, otročki na AM krčev nimajo tako dolgo, ker se prebavni trak prej navadi na vsebino mleka, saj je konstantna. Pri materinem mleku se sestava spreminja, povsem odvisno je od hrane, ki jo ješ. Dokler ne pogruntaš, kaj je dobro in kaj ni dobro uživati, mineta dva meseca, tvoj otrok pa je bil ves bogi in ti mu nisi mogel pomagati. ker ima krče, ga imaš nostop na rokah (no, vsaj jaz nisem mogla gledati, da se joče, ko sem vedela, da jo boli) in zna biti hudič, da ga odvadiš tega nošenja. večino otrok na AM prespi celo noč, medtem, ko je pri dojenih to veliko težje... Pa mi povejte, prosim, a se, če se ne bi ozirale na vse pluse dojenja, ne bi odločile za AM že v samem štartu? Z veliko ženskami sem se menila o tem in vse so mnenja, da je dojenje projekt in ne pač nekajr, kar je. A ni veliko lažje ponuditi otroku AM in se rešiš krčev in prespiš noči? To sem razmišljala neštetokrat. Vem, da je grozno, nekatere bi si želele pa ne morejo, ampak včasih...ko imaš vsega res že vrh glave, ko se otrok joče in bi mu pomagal, ampak je vse, kar lahko narediš, da jočeš še sam, takrat si želim, da bi se odločila za drugo opcijo. Nisem grozna mama. Še zdaleč ne. Ampak Zala se mi je že na koncu tako smilila, da vam rečem, da so se krči nehali pravi čas... Uf, madona, meni pa škodi, da sem sama . Nič, grem likat al pa iskat neki za delat:) Se javim še nocoj