|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  178 179 [180] 181 182   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2009 - 3. del
9.1.2009 10:29:27   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32
ja, Tasa, skoraj vse..mislim, da še edino manjka P, kjer bo rodila? user posted image

ups na to pa sem pozabila..user posted image nekaj sem ti morala pustit,da napišeš user posted image user posted image

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 4476
9.1.2009 10:30:18   
MalaČebelica
IZVIRNO SPOROČILO: jadrnica

helooo, ma pa res pišete kot nore  - mi bomo zihr 7. delov naredile :)
skratka - jaz nič pametnega ne pišem, ker sem še vedno v sluzbi , pa še na šolo za starše sem začela hodit tako da je popolna guzva......res, komaj dohajam.

VOZIČEK - jaz tudi še nič nimam,ne lupinice, ne vožičke, čakam da cene zaradi recesije padejouser posted image user posted image user posted image se hecam, samo še nisem imela časa tega iti iskat v ITA, ampak bom februarja doma, tako da bom takrat vse obletala in nabavila, pa saj bo feb. kmalu tu :)

OBLEKICE - nekaj sem dobila, bolj malo, za začetek nekako bo, moram še malo pogledat, kaj vse imam, kaj še moram nabavit...vse bom delala februarja, ne mislim pa imeti zaloge v treh omarah  - ker nimam placa niti denarja user posted image user posted image user posted image pa je problem resen

BABCA PO VEZAH - imam pa za vas eno vprašanje, ker se že tolk o teh porodih začele govorit: pravijo, da bi bilo dobro se s kakšno babco iz porodnišnice mal povezat in ji namignit, če se bo zate tam zavzela, da ji daš mal o evrčkov (niti ne tako malo) taka priporočila sem slišala že od večih mamic, celo za eno gospo sem zvohala,ki dela v LJ porodnisnici, ki za določeno vsoto denarja pride takrat ko se ti zacne porod in je s teboj tam ter se kako zate trudi :) Kakšne so vaše ideje in izkušnje ter predvsem strategija glede tega  ?

PRESREDEK - a si boste ve to kaj masirale in ali to sploh kaj pomaga, tiste ki ste že mamice :) s čim ste si pa masirale ?

ojla babike!

jaz sem pa zdaj tak vesela. je včeraj prišla sestrična od mojega popoldne in sem ji malo pojamrala, kak ne vem kake velikosti naj kupim  cotik in mi je zdaj kar prinesla neke od svojega malega in to taki kup da je vrečo komaj prinesla do stanovanja. jeeeeeuser posted image user posted image user posted image user posted image

babica - jaz sem to že tudi slišala... ma ne vem kaj naj si mislim. po eni strani si mislim joj kaka grozno -  kam smo prišli, da moremo ljudi podkupovat, da naredijo to, za kar so itak plačani... samo po drugi strani pa si mislim da itak vedno človek naredi vse, da je otrokom ok.... ne vem... kaj pa v MB - ima kdo kako info o tem?

(odgovor članu jadrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4477
9.1.2009 10:32:05   
MalaČebelica
IZVIRNO SPOROČILO: spps

IZVIRNO SPOROČILO: Piruri

IZVIRNO SPOROČILO: MalaČebelica

...samo ko nehaš dojit grejo kile baje gor, ker grejo med dojenjem dol zaradi dojenja. ma jaz ne bi mela sploh seznama za hujšanje user posted image user posted image user posted image al pa kot pravi pupa si bom pač vse zmislila. tak da že zdaj povem.... user posted image user posted image user posted image

???? Ma, meni niso šle nič gor...kvečjemu še dol, ker sem mogla nazaj v službo...namensko sem se redila letos, ko smo delali fantka user posted image  user posted image  user posted image ...
jaz sem tud po prenehanju dojenja še  hujšala,ko sem začela hodit v službo,sem imela 8kg manj,kot pa pred zanositvijo.

jeeee. to so pa zdaj same dobre novice user posted image user posted image user posted image no samo 8kg pa je kar dosti... pa si se v redu počutila?

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 4478
9.1.2009 10:32:35   
novo
cita, naj te potolažim, da so bili prazniki, in da je g. sigurno dobre volje. Če pa ni pa vsaj ti bodi saj si ti tista srečkauser posted image !!

Upanje in želja ter sreča

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 4479
9.1.2009 10:34:21   
tasa_m

ojla babike!

jaz sem pa zdaj tak vesela. je včeraj prišla sestrična od mojega popoldne in sem ji malo pojamrala, kak ne vem kake velikosti naj kupim  cotik in mi je zdaj kar prinesla neke od svojega malega in to taki kup da je vrečo komaj prinesla do stanovanja. jeeeeeuser posted image user posted image user posted image user posted image

babica - jaz sem to že tudi slišala... ma ne vem kaj naj si mislim. po eni strani si mislim joj kaka grozno -  kam smo prišli, da moremo ljudi podkupovat, da naredijo to, za kar so itak plačani... samo po drugi strani pa si mislim da itak vedno človek naredi vse, da je otrokom ok.... ne vem... kaj pa v MB - ima kdo kako info o tem?

tud če je v Mb. je nebom plačala..!!
Persida je rekla da je imela super babico zraven ki ji je povedala VSE kar je v tistem trenutku vpr. in ji pomagala tak da plačala pa res nebom da bom imela babico določeno zraven sebe..Boljše pa itak za njo da ne za*** kaj ker ji gre glava.. user posted image user posted image    user posted image user posted image sem se razkurla..
sicer pa je res da mi je sestrična rekla da če bo le možnost bo ona njeno kolegico poklicala kak dela ..ampak to tist dan ko bom šla v P. tak da.. Plačala pa ziher nebom.

In super za cotike user posted image ..to je zdaj se mi zdi največ pomembno da največ dobiš..

(odgovor članu MalaČebelica)
Neposredna povezava do sporočila: 4480
9.1.2009 10:35:04   
MalaČebelica
IZVIRNO SPOROČILO: Piruri

PRESREDEK - a si boste ve to kaj masirale in ali to sploh kaj pomaga, tiste ki ste že mamice :) s čim ste si pa masirale ?

Hmmm???...morem mojega vprašat, če je on to kaj v prvo masiral user posted image  user posted image  user posted image ...jaz sem edino tu in tam kakšnega Kegla potegnila in to je bilo to...glede na to, da se mi na trebuhu ne delajo strije (niti v prvi nosečnosti), imam zgleda zelo elastično kožo, saj sem imela samo tri notranje šive...

aha to so tudi dobre novice. ker jaz še tudi nimam strij.... pa še mozole sem imela vse življenje in zato mislim da imam bolj mastno in s tem tudi elastično kožo... pa se bo mogoče raztegnila... no to se pač tak tolažim, da mi je lažje user posted image drugače pa imam v načrtu ravnokar začet s to masažo - sem že kupila olje.... no moj bo mogo začet user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Piruri)
Neposredna povezava do sporočila: 4481
9.1.2009 10:35:09   
novo
BABCA PO VEZAH - imam pa za vas eno vprašanje, ker se že tolk o teh porodih začele govorit: pravijo, da bi bilo dobro se s kakšno babco iz porodnišnice mal povezat in ji namignit, če se bo zate tam zavzela, da ji daš mal o evrčkov (niti ne tako malo) taka priporočila sem slišala že od večih mamic, celo za eno gospo sem zvohala,ki dela v LJ porodnisnici, ki za določeno vsoto denarja pride takrat ko se ti zacne porod in je s teboj tam ter se kako zate trudi :) Kakšne so vaše ideje in izkušnje ter predvsem strategija glede tega

Ta je pa mal kruta ampak predvidevam, da resnična!
Ja, kaj ne hodimo v službo, da jo dobro opravimo, da dobimo zato plačilo!?user posted image

(odgovor članu novo)
Neposredna povezava do sporočila: 4482
9.1.2009 10:38:47   
KOKICA32
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m

ojla babike!

tud če je v Mb. je nebom plačala..!!
Persida je rekla da je imela super babico zraven ki ji je povedala VSE kar je v tistem trenutku vpr. in ji pomagala tak da plačala pa res nebom da bom imela babico določeno zraven sebe..Boljše pa itak za njo da ne za*** kaj ker ji gre glava.. user posted image user posted image    user posted image user posted image sem se razkurla..
sicer pa je res da mi je sestrična rekla da če bo le možnost bo ona njeno kolegico poklicala kak dela ..ampak to tist dan ko bom šla v P. tak da.. Plačala pa ziher nebom.

In super za cotike user posted image ..to je zdaj se mi zdi največ pomembno da največ dobiš..

super za cotike MalaČebelica! user posted image user posted image user posted image

Tudi jaz ne nameravam popolnoma nič plačevati za babico! Wtf!!!! Si sploh predstavljati ne znam...da bi kaj takega naredila...saj zato pa so tam in plačane, če pa bo kaj narobe, pa jim bo tak moj dragi zobe pokazal.user posted image

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 4483
9.1.2009 10:41:24   
novo
jsm mam tudi že olje, piše pa da pričneš mazati po 34. tednu (WELEDA).
Glede keglovih vaj pa sm slišala (kolegic iz DIF-a, ko so imeli vaje za nosečnice)pravi, da je dovolj, če jih delaš 3xtedensko po 3x10 stiskov dnevno, vmes med 10 pa imaš 10 sek. pavze. Mogoče to drži, ne vem, a bom kar ostala pri tej teoriji.user posted image

< Sporočilo je popravil novo -- 9.1.2009 10:42:14 >

(odgovor članu novo)
Neposredna povezava do sporočila: 4484
9.1.2009 10:43:53   
MalaČebelica

Jaz imam otak full vprašanja, pa če se kteri da, naj odgovori:

- a ste ve včlanjene v DM nosecnišk/baby klub?

- ali katera hodi na ta srečanja od t.i. "lige za dojenje" - temu jaz tako rečem, ampak vem ,da se drgač rece - ma vedno imajo vse med sluzbo, tako da nikol nisem mogla iti pogledat

- dekompresura  - a katera že hodi  in kaj pomaga ?

- ali boste ve kupovale tiste nastavke za bradavice za dojenje? neki prozornega je se mi zdi

- ali se otrok ,kljub temu da je sedaj dol obrnjen, še vedno lahko gor obrne z glavico? kako je s tem prekopicevanjem v trebuhu?

-  ali gre katera na UZ za kontrolo ratsi ploda  - samoplačniško?

sedaj pa dost user posted image user posted image user posted image pa da slišmo , kaj pravi modri svet marčevk, čau

evo moje cenjeno mnenje user posted image user posted image user posted image

- jaz nisem včlanjena v DM klub. čakam da rodim, ker se mi zdi da pol ob včlanitvi dobiš boljše stvari user posted image user posted image user posted image zdaj dobiš neki popust pri nakupu nosečniškega planerja pa take zadeve - kaj čem s tem, če sem že proti koncu nosečnosti....

- "liga za dojenje" - vem kaj misliš oni neki leache lique al nekaj podobnega se reče... jaz ne hodim pa niti ne vem kje bi to moglo bit v mb... imajo kar precej zadev pri združenju štorklja. samo nič ne funkcionira, ker nimajo prostorov.... samo na spletni strani obljubljajo da bo kmalu... mogoče v drugi nosečnosti user posted image

- dekompresura - WTF???? prvič slišim - ne vem kaj je to, naj me ena razsvetli prosim

- nastavki za bradavice - jaz jih vnaprej ne bom kupovala. sem pa že vse mojemu razložila, kake bi imela tak da pol samo leti v trgovino če bo potreba

- glede obračanja otroka gor in dol pa naj pove kaka bolj izkušena. jaz sem slišala da odvisno kdaj se dol obrne in koliko je takrat veliki - če je bolj mali ali če je ful hitro, se še lahko vmes obrne večkrat.... kak je pa v resnici pa ne vem...

- jaz ne grem na UZ za rast ploda - moj G me vedno ful premeri in pregleda zaradi pritiska, ker je ful pogosto da otrok zaostaja v rasti zaradi visokega pritiska... zaenkrat je bilo vse ok

(odgovor članu jadrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4485
9.1.2009 10:44:56   
bambam
No, pa začnimo:
Rok mam 26.3.09, kilce so mi šle kar lepo gor in sicer iz 66 na 80kg (30 teden),obseg sem si merla ravno včeraj in je 108cm,pregled imam po dopustu (jupiiii... gremo na Roglo!) 20.1.09. Za spol pa nismo vprašali, ker hočemo met kinder surprise, kot prvič. Imava hčerkico, ki je bla nov. stara 3 leta in se že zelooo veseli dojenčkauser posted image , da se bo z njo spuščal po toboganu in hodil z njo v vrtec,...user posted image user posted image .
Stara, oz. si hotla rečt mlada, sem ravnokar bla(4dni nazaj) 29 let. Za rodit sem si pa izbrala dobro staro Celjsko porod. , ker sem bla prvič fuuulll zadovoljnauser posted image user posted image . Upam, da bom v drugo tudi.

Mislim, da sem vse povedala, če vas pa še kaj zanima, pa le pogumno vprašajteuser posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 4486
9.1.2009 10:46:09   
novo
dekompresura - WTF???? prvič slišim - ne vem kaj je to, naj me ena razsvetli prosim
.
Js mislim (naj me katera popravi, če je narobe), da je to, da lažje rodiš oz. porod je lažji. Gra za iskanje nekih točk, ki ti olajšajo porod!?

Neposredna povezava do sporočila: 4487
9.1.2009 10:47:55   
Lolita23
IZVIRNO SPOROČILO: novo

BABCA PO VEZAH - imam pa za vas eno vprašanje, ker se že tolk o teh porodih začele govorit: pravijo, da bi bilo dobro se s kakšno babco iz porodnišnice mal povezat in ji namignit, če se bo zate tam zavzela, da ji daš mal o evrčkov (niti ne tako malo) taka priporočila sem slišala že od večih mamic, celo za eno gospo sem zvohala,ki dela v LJ porodnisnici, ki za določeno vsoto denarja pride takrat ko se ti zacne porod in je s teboj tam ter se kako zate trudi :) Kakšne so vaše ideje in izkušnje ter predvsem strategija glede tega

Ta je pa mal kruta ampak predvidevam, da resnična!
Ja, kaj ne hodimo v službo, da jo dobro opravimo, da dobimo zato plačilo!?user posted image

Jaz niti nora ne bom nikomur plačevala, da opravi svoje delo.Če kaj za...., je mrtva to je pač dejstvo.Saj veste mame smo levinje.user posted image user posted image user posted image user posted image

Sej a bom meni kdo plačeval, da mu rit lepše umijem, mislim da ne.

(odgovor članu novo)
Neposredna povezava do sporočila: 4488
9.1.2009 10:48:19   
Pupa7
čveke čvekaste, sej sm obupala, se mi ni dal vsega brat, sm ostala na 176 strani... zmešane ste čist user posted image user posted image

zdej si grem kavo nardit, ker sm ravn dobr vstala ... pol se vam pa pridružim user posted image

Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :)

28.4.2009 5500g in 58,5cm :)
25.5.2009 6780g in 65cm :)

(odgovor članu novo)
Neposredna povezava do sporočila: 4489
9.1.2009 10:48:33   
novo
kilce so mi šle kar lepo gor in sicer iz 66 na 80kg
.
lepo, da slišimo, da nismo edine, ki se tolk redimo. V pozitivnem smislu.
bambam dobrodošla!!

(odgovor članu novo)
Neposredna povezava do sporočila: 4490
9.1.2009 10:49:00   
Pupa7

dekompresura - WTF???? prvič slišim - ne vem kaj je to, naj me ena razsvetli prosim
.
Js mislim (naj me katera popravi, če je narobe), da je to, da lažje rodiš oz. porod je lažji. Gra za iskanje nekih točk, ki ti olajšajo porod!?

dekompresura ni akupresura, tko da ... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu novo)
Neposredna povezava do sporočila: 4491
9.1.2009 10:49:22   
novo
ej a bom meni kdo plačeval, da mu rit lepše umijem, mislim da ne.
 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu novo)
Neposredna povezava do sporočila: 4492
9.1.2009 10:50:05   
novo
dekompresura ni akupresura, tko da ..

Povej, kaj bi potem to bilo!?

(odgovor članu novo)
Neposredna povezava do sporočila: 4493
9.1.2009 10:54:03   
novo
Pusenjak je napisal/a:

v "abdominalni dekompresiji" sam ne vidim druge koristi kot morda družben dogodek med nekaj nosečnicami, ki takrat hkrati sedijo v nylonskih vrečah priklopljene na sesalec. Po fiziologiji sodeč bi bilo bolj koristno, če bi nosečnice stale 20 minut do vratu potopljene v bazenu vode, saj tam vodni stolpec vsaj malo pritiska na spodnje dele telesa in izrine v kri nekaj oteklin v nogah, dekompresija pa po mojem poznavanju fizike ne more doseči čisto nič.

(odgovor članu novo)
Neposredna povezava do sporočila: 4494
9.1.2009 11:04:01   
Pupa7

Pusenjak je napisal/a:

v "abdominalni dekompresiji" sam ne vidim druge koristi kot morda družben dogodek med nekaj nosečnicami, ki takrat hkrati sedijo v nylonskih vrečah priklopljene na sesalec. Po fiziologiji sodeč bi bilo bolj koristno, če bi nosečnice stale 20 minut do vratu potopljene v bazenu vode, saj tam vodni stolpec vsaj malo pritiska na spodnje dele telesa in izrine v kri nekaj oteklin v nogah, dekompresija pa po mojem poznavanju fizike ne more doseči čisto nič.

to je eno, drgač pa dekompresijo delajo potapljačem... tako da to je če mene prašaš lari fari, tud pušenjak se strinja z mano user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu novo)
Neposredna povezava do sporočila: 4495
9.1.2009 11:04:43   
MalaČebelica

Pusenjak je napisal/a:

ha ha ha... kaka faca je toti pušenjak.... ampak še vedno ne vem kaj je to

(odgovor članu novo)
Neposredna povezava do sporočila: 4496
9.1.2009 11:05:31   
MalaČebelica
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7

Pusenjak je napisal/a:

to je eno, drgač pa dekompresijo delajo potapljačem... tako da to je če mene prašaš lari fari, tud pušenjak se strinja z mano user posted image user posted image user posted image

aha kot neko izenačevanje pritiska al kaj. da nimaš mehurčkov v krvi????

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 4497
9.1.2009 11:06:12   
Pupa7
drugače pa je bolj primerna "akupresura" med porodom, saj je na zapestju 5 točk oziroma meridianov, z masažo katerih se lahko pospeši porod... več o tem izveste, ko dobim članek... gre pa za nek obroček (tipo zapestnica) ki ga vrtiš okrog zapestja... 

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 4498
9.1.2009 11:10:27   
novo

preberi http://www.ringaraja.net/forum/m_1565266/tm.htm

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 4499
9.1.2009 11:10:45   
Pupa7

IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7

Pusenjak je napisal/a:

ja navadna dekompresija naj bo nardila to, abdominalna pa hmmm, naj bi  bla sam še ena zadeva ko klati denar zavarovalnice, namesto da bi bil kak UZ več user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  178 179 [180] 181 182   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  178 179 [180] 181 182   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Sindrom karpalnega kanala
Sadrika

Vprašanje za tiste, ki ste imele v nosečnosti SKK(sindrom karpalnega kanala) zaradi otekanja. Težave so izginile:

takoj po porodu (33%)

1 teden po porodu (9%)

1 mesec po porodu (26%)

z operacijo (19%)

s pomočjo B-kompeksa (5%)

drugo -prosim za komentar (9%)

Število vseh glasov: 58

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!