Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 8:25:48
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 IZVIRNO SPOROČILO: spps dajte mi neka povedat,tiste liste o PDP,ki jih dobiš pri G,en gre za paket,drugi za porodniško,kaj pa tretji? na samem potrdilu piše: Potrdilo se izda v treh izvodih: - original prejme , ki ga izroči CSD - en izvod G pošlje osbnemu zdrav. - en izvod zadrži G za arhiv Zakaj potem imam jaz dva izvoda??? Da drugi izvod sama osebni zdravnici dam? Bom vprašala! jaz sem tud osebno zdravnico vprašala ,če en listek dam njej,pa je rekla,da ga ne rabi,tako,da mi en ostane
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 8:25:54
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: buksi Sicer pa me zadnje tedne mučijo neke slabosti. Če na začetku nisem nič bruhala, sem pa zdaj že trikrat v zadnjih treh tednih!!!! MI je prav smotan. Me kar naprej peče tudi zgaga. Izcedek se mi je popravil, kar sem bila na pregledu in mi je dala svečke. Imam samo še malo, ampak ni več tako hudo. je rekla, da je malo vnetje. Bolečine v sramni kosti pa se kdaj pa kdaj zopet pojavijo potem pa jih spet ni. vsake toliko časa pa me malo špikne po trebuhu. Upam da ni kaj narobe. Mali pa ima kak dan akrobacije da kar boli, kak dan je pa lepo miren. Imam pa občutek kot da imam vsake toliko časa trdo nad popkom. Ali ima še katera tako? Na CSD sem ze bila in nesla papir, zdaj mi morjo sam se v sluzbi urediti papirje, je pa problem, ker je sef na dopustu. Prav tak pa je tud moja osebna zdravnica na dopustu, ker resno razmišljam ,da bi šla po drugem tednu na bolniško. A ti lahk tud nadomestni zdravnik da bolnisko? slabosti so povezane z velikostjo bebice in njene lege-naš bebi mi noge tišči v želodec in takrat mi ponavad WC ne uide. to,kar je trdo nad popkom,je tud po mojem zarad lege bebija-ker se obrne tako,da se opira na steno trebuha. jaz bom tud zdajle šla v službo,da mi izpolnijo papirje-al bi morala it najprej na socialno?sam,dvomim,da bom danes kaj rihtala ,ker imamo v ponedeljek plačo oz.neki namest plače ,pa ne verjamem,da mi bo danes izpolnila papirje.če ne,pa jih bo imela parajt za v ponedeljek,,, po mojem ti mora nadomestni zdravnik odpret bolniško,čenadomešča tvojega zdravnika...
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 8:26:03
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: buksi Aja pa še to me zanima. Ali ima tudi katere kake "izcedke " iz prsi. jaz se skoraj vsako jutro zbudim z kakim madežkom na spodnji majici.ALi je to normalno? normalno-men se je to začelo v 6.mesecu,v prvi nosečnosti pa v 7.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 8:28:31
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: helimaša jutro! mi smo zaspal......in se zbudil ppetnajst do osmih.....in potem norija po bajti ......pa še mojmu se dons ful mudi.....k mi je že včer težil da morta it dons mal prej.....jao......pa je blo isto k vsak dan..... spps dej eno kavo skuhi pa rogljičke speč ......k ti tko dobr to nardiš ja,gospa
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 8:51:27
|
|
|
|
mediuhec
|
silikonske nastavke za bradavice si bom preventivno kupila. če jih rabiš, so baje zlata vredne (no verjetno so izjeme), mojega sem pa zadnjič v lekarno poslala po ene zadeve + lanolin za bradavice. pa ga je lekarnarka pogledala: e, gospod, zakaj pa rabite to? he he. verjetn ne bo sebe mazal?"#!#" danes je petek, ful fajn, da si malo opomorem za vikend. delam pa samo še 12 dni - ne morem verjet kako je to hitro minilo. tulipan: pozdravljena MB! upam da bo na pregledu vse b.p. malacebelica: moj ma pa 13. rojstni dan!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 8:58:17
|
|
|
|
trezika
|
Dobro jutro! Kako smo kaj čveke? Js super, sn se naspala....saj kdaj pa se še nisem zdaj pa že razmišljam, kaj naj grem pojest...se mi zdi, da mi že vse pri ušesih ven gleda
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 9:04:05
|
|
|
|
buksi
|
OJLA! no a ostale boste imele pred porodnisko dopust? jaz ga ne morem imeti. pa se na potrdilu mi je napisala datum pdp 23. 3. sam po izračunih nuhalne, pa mojih je absolutno 18. Tak da na seznamu ne spreminjat. Jaz sem šla na CSD najprej, in potem sem nesla v sluzbo, da mi bojo izpolnili. Sam je tajnica neki zakomplicirala, da lahko dobim šele konec meseca, oziroma 5. februarja ko bo notri zadnja plača. Ma a ni tko, da ni važno al je napisana decembrska ali pa januarska tazadnja? Šefe pa bo v sluzb samo v ponedelk in pol še v torek, pol gre pa spet nazaj na dopust. se moram zment za nadomeščanje. pa mogoce upam, da se me usmili in nekje najde dopust zame. k do 24. februarja pa ne bom delala. Bom šla raje na bolniško. Aja , tiste, ki imate izceden iz prs. Ali si jih s čim mažete? Kaj priporočate? Me pa kar naprej kaj skrbi, da bi bilo kaj narobe. popoldne sem vedno čisto gin in me vse boli. Tistega izcedka je manj, ampak se občasno še pojavi. no upam da bo vse do konca ok.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 9:04:20
|
|
|
|
tasa_m
|
dobro jutroo!! spps hvala za kafe pa rogljiček,..daj men daj drugič še kakega polnzrnatega zraven pečt da te nebom sam kafeja pila.. Nisem imela samogovorov dans ponoči (spps neboš v depresiji ) ,..sem spala kot mali muc,..niti enkrat nisem na wc rabla tak da je res blo super.. Tk zdaj pa kavico kuham,pa zajtrk bom nardila za gospodiča pol pa grem na sprehod do firme.. Pozabla sem bolniški list nest on pa gre dans računovodkinji.. mah bo že počako..saj ve kaka sem..
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 9:06:21
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: buksi no upam da bo vse do konca ok. seveda bo vse ok. Nič se ne obremenjevat in preveč premišljevat. Škodi.. aja, jaz bom v pon. nesla papirje na CSD in imam napisano plačo od jan-dec. 2008
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 9:24:00
|
|
|
|
Lolita23
|
Živjo!!! Noroooo sem brala pa brala. No jaz sem eno kolegico prosila, pa mi je napisala čist osnovno, kaj moram na začetku imet, pa mislim da ne bo premal, čeprav ko vse pišete, koliko imate, imam jaz verjeten veliko manj cotk, bojo pa zato morda le ponucane.Oprane imam že vse, sam za polikat jih še imam, potem pa še plenice, posteljina in blazinice za v posteljo, sam to pa bo moralo malo počakat.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 9:27:41
|
|
|
|
mediuhec
|
tasa_m: a ti si pa že dobila papirje za CSD. kdaj je res tvoj 1. dan porodniške? 18.2. ?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 9:30:58
|
|
|
|
novo
|
dobro jutro vsem! kak je pri nas mrzlo! po eni strani sm kr vesela, da sm doma, po drugi pa ni fajn, ker se skoraj nič ne spravim ven, ker so takšne temperature. Aja, spps, šele zdejle sm ugotovila, da sva iz istega kraja.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 9:39:49
|
|
|
|
mama_milchy
|
Jutro, evo tudi nas, smo pokonci; sem upala, da bomo danes malo odspali ampak je Žigec hitrejši od navite ure; no, za začetek dneva še ena . Pri nas je tudi zunaj kr hladno ampak mi tak in tak ne smemo ven zaradi mojga antibiotika čeprav sem jaz na hitro en stroj cunj obesla na balkon; Kako ste spale? Jaz moram priznat, da že dolgo ne kot to noč, vmes sem se le 1x prebudila in to je blo to. Ja, spps, ob 10zvečer sem jaz sesala po naši hiši; kaj češ, Žigec je šel že ninat, možek je bil v nočni in sem imela mir; sem raje včeraj kaj nardila tako da bom danes lahko lenarla. No, ne vem če bom kaj dosti; zdajle sem že kruh zamesla pa za kosilo pripravljam; bi mogla do trgovine ampak bo šel kr ko ustane; Kaj boste kaj kuhale? Pri nas bo kr golaž in polenta (al testenine), pa juhica obvezno, meni tako paše.... Papirji za CSD; jaz sem dobila tudi 2izvoda, 1je za center, en za službo; samo mi jegospa na centru rekla, da naj ne nosim še v službo potrdit papirjev dokler ni decemberske plače tako da bom jaz to nesla drug teden v sredo v službo da mi potrdijo;
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 10:02:17
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: mediuhec tasa_m: a ti si pa že dobila papirje za CSD. kdaj je res tvoj 1. dan porodniške? 18.2. ? ja sem dobila v torek vse. Sicer mi je prvo G. rekla da mi nebo dala ker sem bla noseča 29t5d moraš pa bit 30 tednov. Pol pa sem sestro vpr. pa je rekla da ni problema..pa sem dobila. 1.dan porodniške pa mi je 18.02 ja.. ti nimaš papirjev še??
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 10:06:04
|
|
|
|
KOKICA32
|
Jaz sem že nazaj iz CSD-ja..vse zrihtano...ful fajna gospa dela na tem..sma vdarle eno debato o plačah, ker gre najina plača in iste malhe... Moj prvi dan porodniške je tako 20.02.2009, v službo pa grem 19.02.2010! ufffffffff, kak bo hitro minilo...Računovodkinja v službi mi je napisala bruto plače od januar 2008 do januar 2009 (izplačilo je bilo 5.tega za mesec december 08!) . Ful fajn, ker sem takrat še delala, pa mi bolniška ne kvari povprečja... Drugi teden pa greva še očetovstvo priznati. In to je to.....Po rojstvu otroka pa jo samo še po telefonu pokličem, pa ji povem, če se je rodil po 20.02.2009 ali prej in če bom porodniško koristila sama ali v kombinaciji z očetom....Razumljivo? Kaj pa vem, meni se zdi...Ona je vezela original potrdilo o PDP, in en izvod mi je ostal, za katerega pa je rekla, da če si na bolniški ga moraš dati osebni zdravnici.... Očetovski dopust pa se rihta kasneje in sicer na obrazcu, kjer so navedene plače (S-1), še mora biti februarska plača...In potem vlogo oče sam, po rojstvu otroka, nese na CSD. Ker sem se odločila za denarno izplačilo namesto denarja, bo denar na TRR nakazan že 15.02.2009! Svetovno!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 10:06:13
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy Kaj boste kaj kuhale? Pri nas bo kr golaž in polenta (al testenine), pa juhica obvezno, meni tako paše.... midva pa bova imela kr piščančje zrezke (moj sanja, da piščančje ruladice..ampak to bom njemu prepustila,da rola skup ) z gobicami(mi je kolegica prinesla 5 porcij jurčkov,ki jih je njena tašča nabrala letos), pa pire krompir ter zeljnato solato. Je reko da juhe pa nebi blo. In danes bo še puding..pa če se svet podere..
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 10:10:02
|
|
|
|
tasa_m
|
KOKICA32 full fajn da si vse porihtala.. jaz pa imam plačo komaj 15 oz 16.01 tak da bom mela samo do decembra. Itak sem že od sep. na bolniški,tak da se mi ne pozna al mam dec.al jan. bolniško vpisano.. Obe sta enaki.. Ja glede paketa pa hitro denar nakažejo. Kolegica je komaj zdaj v tem mescu dala not vse potrebne dokumente (PDP ima 22.02) in ji je rekla da bo že ta mesec denar nakazan.. Vsaj nekje so hitri..
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 10:14:36
|
|
|
|
KOKICA32
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m KOKICA32 full fajn da si vse porihtala.. jaz pa imam plačo komaj 15 oz 16.01 tak da bom mela samo do decembra. Itak sem že od sep. na bolniški,tak da se mi ne pozna al mam dec.al jan. bolniško vpisano.. Obe sta enaki.. Ja glede paketa pa hitro denar nakažejo. Kolegica je komaj zdaj v tem mescu dala not vse potrebne dokumente (PDP ima 22.02) in ji je rekla da bo že ta mesec denar nakazan.. Vsaj nekje so hitri.. Res je tako...ker dugače vedno do konca čakajo...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 10:18:07
|
|
|
|
bambam
|
Pozdravljene punce! Sem stara uporabnica RRja, ampak nova na temle forumu. Sicer vas berem, ampak sem se šele po povabilu felix7(mislim da sem prav napisala)odločla, da se vam pridružim. Vidim, da se že vse ful pripravljate in si urejate papirje, jaz pa še nič . Sej še mam mal časa . Sem včasih tolk mogla preletat po teh zoprnih ustanovah, da me nič kaj ne vleče tja. Ampak kar je treba, je treba, a ne? Upam, da me sprejmete v vaš čvek tu pa tam in lep dan poln smeha vam želim!!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 10:19:26
|
|
|
|
|
No da se na hitro javim, hvala za zajtrk bilo je njamii kar je bilo zdravega pojedla kar pa je bilo žal zame neszdravo oz.za mojo G pa sem spregledala... Če ima katera danes pregled srečno pa seveda potem takoj poročat kako je bilo...no jaz sem se že tudi opedenala da grem na pot do moje G ampak moram še prej do Laurine zdravnice po ene napotnice potem pa šibam še zase seveda gresta moja dva zraven kr vidim našo Lauro kako bo gledala ...če je ostala lula je ok bo najbolj vesela če je pa zrastel kk lulček pa se bo mogla sprijaznit s tem kar upam da ni no popoldne poročam kaj lepega mi je povedala moja G me je že sedaj strah kaj šele bo ...vedno kadar grem tja grem z enim velikim kamenjom na srcu ker me je kr strah kako po pizdila .. Ok no šibam uživajte...
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 10:20:23
|
|
|
|
|
IZVIRNO SPOROČILO: bambam Pozdravljene punce! Sem stara uporabnica RRja, ampak nova na temle forumu. Sicer vas berem, ampak sem se šele po povabilu felix7(mislim da sem prav napisala)odločla, da se vam pridružim. Vidim, da se že vse ful pripravljate in si urejate papirje, jaz pa še nič . Sej še mam mal časa . Sem včasih tolk mogla preletat po teh zoprnih ustanovah, da me nič kaj ne vleče tja. Ampak kar je treba, je treba, a ne? Upam, da me sprejmete v vaš čvek tu pa tam in lep dan poln smeha vam želim!! Dobrodošla med čvekami
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 10:22:23
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: bambam Pozdravljene punce! Sem stara uporabnica RRja, ampak nova na temle forumu. Sicer vas berem, ampak sem se šele po povabilu felix7(mislim da sem prav napisala)odločla, da se vam pridružim. Vidim, da se že vse ful pripravljate in si urejate papirje, jaz pa še nič . Sej še mam mal časa . Sem včasih tolk mogla preletat po teh zoprnih ustanovah, da me nič kaj ne vleče tja. Ampak kar je treba, je treba, a ne? Upam, da me sprejmete v vaš čvek tu pa tam in lep dan poln smeha vam želim!! dobrodošla in seveda da te sprejmemo v naš čvek.. saj smo same čveke tu tak da le pogumno.. Povej kdaj imaš PDP,koliko kg si pridelala od začetka nosečnosti,obseg bušija (če veš),kdaj imaš nas.pregled in če veš kaj boš dobila. Aja pa koliko si stara in katera nosečnost je to.. Kokica32 sem povedala vse??
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 10:24:18
|
|
|
|
tasa_m
|
cita fajn porihtaj in le naglej se tvoje pikice.. Laura pa bo itak vsa vesela da vidi dojenčka, tak da bo pozabla al je lulček al ne..
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 10:28:05
|
|
|
|
KOKICA32
|
IZVIRNO SPOROČILO: cita No da se na hitro javim, hvala za zajtrk bilo je njamii kar je bilo zdravega pojedla kar pa je bilo žal zame neszdravo oz.za mojo G pa sem spregledala... Če ima katera danes pregled srečno pa seveda potem takoj poročat kako je bilo...no jaz sem se že tudi opedenala da grem na pot do moje G ampak moram še prej do Laurine zdravnice po ene napotnice potem pa šibam še zase seveda gresta moja dva zraven kr vidim našo Lauro kako bo gledala ...če je ostala lula je ok bo najbolj vesela če je pa zrastel kk lulček pa se bo mogla sprijaznit s tem kar upam da ni no popoldne poročam kaj lepega mi je povedala moja G me je že sedaj strah kaj šele bo ...vedno kadar grem tja grem z enim velikim kamenjom na srcu ker me je kr strah kako po pizdila .. Ok no šibam uživajte... držimo pestke, da bo vse tako, kot mora biti in da bo , kot si želi Laura!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 9.1.2009 10:28:46
|
|
|
|
KOKICA32
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: bambam Pozdravljene punce! Sem stara uporabnica RRja, ampak nova na temle forumu. Sicer vas berem, ampak sem se šele po povabilu felix7(mislim da sem prav napisala)odločla, da se vam pridružim. Vidim, da se že vse ful pripravljate in si urejate papirje, jaz pa še nič . Sej še mam mal časa . Sem včasih tolk mogla preletat po teh zoprnih ustanovah, da me nič kaj ne vleče tja. Ampak kar je treba, je treba, a ne? Upam, da me sprejmete v vaš čvek tu pa tam in lep dan poln smeha vam želim!! dobrodošla in seveda da te sprejmemo v naš čvek.. saj smo same čveke tu tak da le pogumno.. Povej kdaj imaš PDP,koliko kg si pridelala od začetka nosečnosti,obseg bušija (če veš),kdaj imaš nas.pregled in če veš kaj boš dobila. Aja pa koliko si stara in katera nosečnost je to.. Kokica32 sem povedala vse?? ja, Tasa, skoraj vse..mislim, da še edino manjka P, kjer bo rodila?
|
|
|
vstajanje ponočitinchek1980Ali vam mož/partner pomaga in namesto vas vstane ponoči, ko dojenček joka?da, vedno (
17%)
da, pogosto (
30%)
zelo redko (
31%)
nikoli (
22%)
Število vseh glasov: 185Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!