|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2008
5.1.2009 22:38:24   
ANIME
Pozdravljene v novem letu!

Lara light ... mene se verjetno ne spomniš ... januarja 2008 sva bili hkrati v postopku (vsaj zdi se mi, da sem se prav zapomnila). Vsekakor - čestitke!!!!!
Sayuri in jaz imava HOCO voziček (tudi jaz sem jo spraševala zato vemuser posted image ). Jaz sem za enkrat full zadovoljna - je pa res, da športnega dela še nismo začeli uporabljat. Košare so mi dobre, saj so res full lahke in če gremo kam na obisk, ju vzameva za posteljici. Je lepo vodljiv. Edino kar me malo moti za enkrat, je precej plitva koraša pod vozočkom (nakupovalna košara) (zelo malo gre notri).

barchy81 DOBRODOŠLA!!! Tele teme z jokom so vedno aktualne. Tudi jaz sem pri vsakem joku v dilemi: a naj ju vzamem v naročje, ali malo pustim.
Našadva podnevi nikoli ne zaspita takoj po hranjenju (večerne in nočne obroke pa). To da joka mogoče pomeni, da ga kaj v trebuščku tišči (vsaj pri nas se je izkazalo). Drugače, če je čas, ju po hranjenju malo pocrkljam, drugače pa letita vsak v svojo posteljico ali  ležanik (v razvojni so mi celo rekli, da niso prepovedani, kakor nekateri govorijo - naj se jih le po pameti uporablja). Večkrat v ležalnik, saj imata tako dlje dvignjeno glavo in toliko ne polivata.

Anja23 jaz si mleko črpam (stara sta 3 mesece) in 1-2 obroka dnevno jima dodajamo AM - vse seveda po steklenički. Kot so že rekle, ne se sekirat glede dodajanja. Meni so tudi rekli, da če bom črpala mleko (in ne dojila), da ga bom izgubila... za enkrat ga imam še vedno isto. Vsi blazno zagovarjajo dojenje - jaz pač delam tako da je meni prav - mulčka pa tudi izgledata čisto zadovoljna, če ju kdaj oči nahraniuser posted image
Tudi glede militraž se sploh ne sekirat. Jaz grem po principu: ko bosta sita, bosta sama nehala jest; ker če bi ju dojila, te kontrole sploh ne bi bilo. Vsi pravijo, da ko si na steklenički, začneš preveč računat, primerjat in podobno - brez veze. Važno je, da prve mesece lepo napredujeta ... za shujševalne kure bodo imeli itak celo življenje čas user posted image .
Glede oblačil: jaz ju še vedno najraje napravim v 2 dolga rokava (body in mako majčka), čez pa hlačke do pasu ali z naramnicami. Pajacki (sploh pišasti) se mi zdijo kar malo prevroči za v stanovanje.

MARTINŠČICA  zlata si. Ravno jih imamo v planu kupit!

Mene pa zanima kako je s spalnimi vrečami. Danes sem ju dala prvič in me zanima, če ju je potrebno še pokrit ali je spalka dovolj (imata podloženo).

< Sporočilo je popravil ANIME -- 5.1.2009 22:39:06 >

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu tyty)
Neposredna povezava do sporočila: 451
6.1.2009 8:07:32   
barchy81
Hvala vsem za lep sprejem in odgovore.
Včeraj smo bili v 1. posvetovalnici in sem se malo pozanimala glede hranjenja. Sestra me je že med čakanjem vprašala, kako jesta in ko sem ji povedala, je rekla, da ju moram čez dan zbujat na dve do tri ure, da bosta jedla manjše obroke. Seveda sem raje vprašala še pediatrinjo, ki pa je rekla, da glede na to, da lepo napredujeta, naj ne kompliciramo in pustimo vse tako kot je. Sem si kar oddahnila, ker mi zdajšnji tempo bolj ustreza. Nasploh sem bila prijetno presenečena, saj se velikokrat sliši, kako so starši kregani, da vse delajo narobe in kakšne čudne ideje imajo pediatri v posvetovalnicah, mi pa smo se res vse lepo zmenili, da nič komplicirat, zdrava pamet je dovolj.
Glede oblačenja - mi smo pristali pri 23 stopinjah v stanovanju, oblečem pa jima body, benkico in pajacka na naramnice ali pa body in pajacka z dolgimi rokavi.
Še nekaj me zanima. Mož bo šel kamlu nazaj v službo in bom ostala sama z njima. Kako ste se znašle, da lahko nahranite oba naenkrat, kadar se zbudita skupaj? Meni ni problem, kadar sta en za drugim, ampak kadar se pa skupaj zbudita...včasih se tako jočeta kot da bosta v trenutku umrla od lakote, če ne dobita stekleničke:) In kaj lahko naredim, če enega zvija in ga je treba nositi naokoli, drugi pa se medtem zbudi in je lačen? Vem, da idealne rešitve ni, me pa vseeno zanima, kako ste si druge pomagale.
Hvala in lepo se imejte še naprej.

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 452
6.1.2009 10:27:28   
tyty
barchy81: joj si ne predstavljam kako boš sama to speljala.Pri nas smo vedno v dveh( še dobro, da imam mamo na razpolago)!Se pa je zgodilo, da sem tudi sama ostala za kratek čas in ni bilo kaj- enega v naročju drugemu pa sem porinila dudo v usta,da potešimo lakoto.Ko sta bila še majhna je še šlo, zdaj pa imata 10 mesecev in to gre bolj težko ker sta precej težka in z eno roko ga težko držim....
Sicer zdaj sedita že sama v stolčkih in je VELiKO lažje.

Upam, da ti bo šlo pa veliko potrplenja ti želim....

(odgovor članu barchy81)
Neposredna povezava do sporočila: 453
6.1.2009 10:47:52   
ANIME
barchy81: jaz sem že od vsega začetka sama z njima (oči je imel pač tiste 14 dni očetovskega dopusta in en teden je podaljšal, da sem si jaz opomogla) in kar gre. Probam čim manj koplicirat.
Poskušaj jih dat za začetek čim bolj narazen za hranjenje. Jaz sem ju na začetku pač hranila na 1 uro ali 1,5 ure razlike, da se ni slučajno kdo zmotil user posted image .
Pa držim se pravila, da hrana ima prednost pred krči in ostalimi zadevami. ravno zato ju tudi po hranjenju vedno odlagam v stolček/ležalnik, da imata dvignjen naklon, saj je vedno do konca hranjenja že akcija pri drugemu in nimamo veliko časa za crkljanje.
In moram reči, da je do sedaj kar lepo šlo. Včasih kakšen prespi obrok ponoči in je zjutraj panika - ampak kar hitro pogruntaš kateri lažje čaka (se ga da zamotit z dudo ali z ogovarjanjem) - pri nas je to seveda punca. Uroš ima take napade lakote, da bo enkrat cel blok priletel, ko se tako dere.
Moraš se pa enostavno sprijaznit, da bo kar nekaj joka. Jaz se tolažim, da pač 10-15 min kolikor se en hrani, drugi vedno lahko počaka - tudi kriče če treba. Če je pa res panika, pa prekinem hranjenje, da drugega pomirim in potem spet nadaljujem ... ma vse živo se znajdeš - vsaka situacija je malo drugačna od prejšnje ...

Samo brez panike ...

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu tyty)
Neposredna povezava do sporočila: 454
6.1.2009 13:13:02   
GoYa
barchy81, dobrodošla in čestitke za 2 prava korenjaka. Ja, meni se zdi kar veliko pojesta. Moja Alja je 180 ml pojela pri 6 mesecih. Glede spanja sem ju jaz načetku položila na trebušček in malce po ritki potrepljala, da ju je uspavalo. Ko pa to ni več šlo (beri se mi ni dalo), sem ju enostavno položila v posteljo in šla ven. Tudi če sta jokala. Eventuelno sta že nehala. Tako počnem še danes. Včasih brez pripomb zaspita, včasih pa se še mal pobunita prej.
Za ven pa ju oblečem tako kot sta doma + žabice + bunda + kapa + rokavice + šal + zimska vreča čez nogice in če piha (kar v PO zelo pogosto), dam čez še dežno prevleko, da jima ne brije v obraz.
Glede hkratnega hranjenja, sem ju jaz na začetku oba hkrati podojila (sem imela blazino za dojenje dvojčkov). Po kakih 2 mesecih pa je enostavno en počakal, da drug poje. Glede na to, da jima daješ po flaški, ju lahko postaviš v ležalnik ali lupinico pa ju probaš oba nahranit (ni ravno najbolj idealno, ampak marsikaj še ne bo pri dvojčkih). Je pa meni osebno bolj fajn, da imata oba enak urnik hranjenja, spanja,...
A je vaš voziček bež barve in kupljen v naših koncih (PO)user posted image ?

MARTINŠČICA, hvala za obvestilo o akciji Pampersk.

(odgovor članu barchy81)
Neposredna povezava do sporočila: 455
6.1.2009 17:00:20   
barchy81
GoYa o, pa ne da ti je znan?user posted image mi smo res zelo zadovoljni z njim. Hvala tudi za vse ostale nasvete. Upam, da se bom kmalu sprijaznila z malo več joka, potem bo pa že šlo.

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 456
6.1.2009 17:02:21   
barchy81
aja, hvala tudi tyty in anime

(odgovor članu barchy81)
Neposredna povezava do sporočila: 457
6.1.2009 21:39:00   
lara light
Anime, hvala lepauser posted image ! Bom skrbno upoštevala nasvet!
Kako se te ne spomnim, še vprašaš; ves čas sem te spremljala, še zdaj vem za tvoj prejšni avatar, copatek, svetlozelene barve, a ne? user posted image  
Super si vse speljala!
Pridna res, sicer pa ste tu vse zavidljivo znajdljive in ročne. Upam, da se me kej prime, če vas pridem večkrat prebratuser posted image .
Lepe sanje vam in sončkom!user posted image

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu barchy81)
Neposredna povezava do sporočila: 458
6.1.2009 21:47:03   
hedviga
Punce, imam spet novo vprašanje. Danes sem lotila pranja posteljnine za tamaladva , ki sem jo podedovala.
So luštne stvari in ok, edino sem v dilemi.
Imam dve posteljici 120x60. V začetku bova eno  imela v spalnici poleg moje postelje, drugo pa v dnevni za čez dan. Nameravam imeti najprej oba v eni posteljici in me zanima:
- ali ste ve tudi imele oba skupaj in kako se je obneslo
- kako ste jih polagale v posteljico ? da sta imela noge skupaj, podolgem ali po širini ali kako?
- kako ste jih pokrivale? z enim kovtrom najbrž ne, najbrž dva tamala ločena?
- kako pa z oblogami za posteljico? Posteljici imala namreč letvice in mislim da je ok, če je obloga gor. Ampak če sta vsak
  na   svojem koncu, rabim dve oblogi? 

Evo malo kompliciranja, ampak nekako sem danes prišla v dilemo user posted image  Saj razumete a ne? user posted image
Naslednjič bom pa težila okoli dojenja....

(odgovor članu barchy81)
Neposredna povezava do sporočila: 459
6.1.2009 22:44:24   
lara light
Hedi, si me rešla s temi vprašanjiuser posted image ...lepo naprošam še jaz za te informacije! Hvala že v naprej!user posted image  

Coelho

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 460
7.1.2009 0:20:38   
MARTINŠČICA

Imam dve posteljici 120x60. V začetku bova eno imela v spalnici poleg moje postelje, drugo pa v dnevni za čez dan. Nameravam imeti najprej oba v eni posteljici in me zanima:
- ali ste ve tudi imele oba skupaj in kako se je obneslo
- kako ste jih polagale v posteljico ? da sta imela noge skupaj, podolgem ali po širini ali kako?
- kako ste jih pokrivale? z enim kovtrom najbrž ne, najbrž dva tamala ločena?
- kako pa z oblogami za posteljico? Posteljici imala namreč letvice in mislim da je ok, če je obloga gor. Ampak če sta vsak
na svojem koncu, rabim dve oblogi?

Tudi jaz sem imela sprva oba v eni posteljici. Čez noč sta spala v svoji sobi, podnevi sta bila v dnevni sobi. Posteljici sta pa veliki 140x70. Pa sta ju tudi pred našima dvema že dva druga dvojčka uporabljala ... No, naj odgovorim. Sprva sem ju polagala v posteljo vzporedno, pravokotno na dolžino in ju pokrivala le s plenicami, ker je bilo poletje. Kasneje sta spala še vedno v isti posteljici, le da sta imela glavo vsak na svoji strani in sta torej spala po dolžini. Pokrita sta bila z enim kovtrom. To je trajalao kaka 2 meseca, potem sta se začela dotikati z nogicami, se motiti in eden drugega zbujati, zato smo ju ločili in odtlej sta vsak v svoji posteljici, pa tudi obe postelji sta sedaj v njuni sobi. Podnevi sta v dnevni sobi na dveh Airex blazinah (pa sedaj že čez uideta ...) Kmalu bo treba tudi stajico aktivirat, sicer bo štala ...
Za vsako posteljico imam svojo oblogo (ki v celoti na vseh štirih starnicah pokriva letvice) in baldahin. Naročila sem jih zelo poceni preko spleta. Sicer sem tudi jaz podedovala rabljeno posteljnino, a sem kljub temu en komplet kupila nov, zraven pa še rjuhi, obloge, baldahina in dekorativne zavese. Ker ne bi rada delala reklame, mi, če te zanima, piši na ZS in ti bom poslala njihov link. So pa res zelo ustrežljivi, bistveno cenejši od klasičnih trgovin, narejeno pošljejo po pošti in držijo se dogovojenih rokov. Vse je iz 100% bombaža, pa še vzorec lahko sama izbereš.)

Evo malo kompliciranja, ampak nekako sem danes prišla v dilemo user posted image Saj razumete a ne? user posted image
Naslednjič bom pa težila okoli dojenja....

200% MAMI

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 461
7.1.2009 0:51:05   
ciprinus
Dobrodošla Barchy in prava dva korenjaka imaš user posted image .  Jaz sem bila večino svojega časa sama z mojima dvema srčkoma. Pa je kar  šlo....vedno se nekako znajdeš. Sem se pa trudla, da sta hkrati jedla in hkrati šla spat...in nam je uspelo. Zdaj imata enak ritem...kar pomeni, da ko oba spita ima mami čas še kaj drugega storiti.
In tako kot pravi Goya... v posteljico, pa tud če mal pojokata. Včasih zaspita brez pripomb, včasih se pritožujeta.....
Mi smo imeli tudi voziček od Teutonieuser posted image  in smo ga zaradi selitve prodaliuser posted image  (mislim da se poznava user posted image ), smo rabili nekaj bolj "comfortnega" za na letalo. S teutonio sem bila zelo zadovoljna. Zdaj imamo pa Maclarna in je tud fajn.

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 462
7.1.2009 9:15:24   
lara light
Martinščica, hvala ti za odgovor glede spanja v prvih mesecihuser posted image .

Jaz bi tudi rabljeno Teutonio, pa ni nič v oglasih. Morda se še kera najde...user posted image

Lep dan voščim!user posted image

Coelho

(odgovor članu ciprinus)
Neposredna povezava do sporočila: 463
7.1.2009 11:30:22   
barchy81
Danes smo prvič sami doma. Pravkar sta šla spat... seveda sta se zbudila oba hkrati, da je bolj zabavnouser posted image . Zelo prav sta nam prišla ležalnika, vmes mi ju je uspelo celo previti, podrli smo vse kupčke... samo tale jok na koncu - bolj vreščanje, Jakob je bil ves premočen. Upam, da se bo to s časom umirilo, ko bo dojel, da mu nič ne pomaga. Sem se pa prej prepričala, da ga kaj ne zvija, da ni več lačen itd. Aja, vse pišete, da mal  pojokata, pediatrinja je rekla, da nč hudega, če mal pogodeta - a to mislite res mal al vključuje tudi vreščanje in dretje na ves glas? Mogoče se vam bo zdelo vprašanje smešno, sam rada bi se prepričala, da ju ne pustim brezveze, da se dereta.
Ciprinus sem že mislila, da si ti GoYa. Ups.

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 464
7.1.2009 13:15:46   
emaa
barchy ja no ta jok je tako, tako, pri nas je Luka pač doživel šok, ko je prišel David iz bolnic in je jokal s tako ihto, da je bil ves zaripel v obraz. Samo kaj naj, imam le toliko rok in enkrat čaka eden, drugič drugi. Se pa čez čas navadijo. je pa lažje pri GH, ko ju lahko hkrati hraniš v stolčkih, eno žlico enemu, drugo drugemu. 

(odgovor članu barchy81)
Neposredna povezava do sporočila: 465
7.1.2009 16:29:34   
ciprinus
Barchy81.....ne ne Goyi je znan, ker sva se skupaj sprehajaliuser posted image .  Ja s tem jokom je pa pri nas tako...jaz jih pustim mal pojokat, ko se pa ta jok spremeni v dretje pol grem pa mal do njih jih pobožam oz. po potrebi dvignem in mal (beri minutko) pocrtam in ponovno nazaj odložim. In kr gre. Ampak sej boš sama videla kaj najbolj "vžge" pr tebi. Ker so si ti mulčki tako različniuser posted image . Pri nas je tud vsak dan nekaj novega, tako da se sproti učimo user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 466
7.1.2009 16:41:14   
konina
Najprej vsem skupaj srečno in zdravo v novem letu, pa veliko lepih trenutkov z našimi fižolčki. user posted image  

Pozdravljene nove mamice in  bodoče mamice dvojčkov.

Mi rastemo, imamo kar pestro, vendar sta še kar pridna. Nimamo še nekakšen pravi ritem, ampak se bližamo. Dojim in dodajam, enkrat eno drugič drugo. KAkor pride. Se sploh ne sekiram več zaradi tega, ampak naredim tako, da nam je vsem trem prav. Nasledni torek imamo tehtanje pri dveh mesecih in bomo videli kako napredujeta. Mislim pa, da smo jih malo razvadili in sta zelo rada na rokah ali pa da je nekdo zraven. To pa je tako zato, ker sem imela v začetku stalno nekoga, ki mi je pomagal in je bilo vedno dovolj rok za pocrkljati, ko sta jokala. Sedaj pa se navajamo, da tako ne gre in imamo zato morda malo več joka občasno, pa vseeno gre. Ležalniki so zakon, tam jih včasih tudi oba naenkrat nahranim, saj drugače ne gre. Pa še vzglavje je dvignjeno.

Nimam pa veliko časa za RR. Če že uspem malo prebrati, potem nimam časa napisati kaj, saj je že alarm, ali pa me rabi Neva. TAko, da se vedno nekaj dogaja. user posted image

Lp, Nina

23. 1. 2002 sva postala najsrečnejša človeka na svetu. Dobila sva Nevo.
10.11. 2008 sta za nas posijala dva sončka. Erazem in Gašper sta se nam pridružila.

(odgovor članu ciprinus)
Neposredna povezava do sporočila: 467
7.1.2009 16:43:22   
konina
aja, še eno ? za tiste, ki imate popust pri Kolinski. Sem si mislila uredit popust, pa sem danes videla na njihovi strani, da nimajo več milupe med izdelki, ki jih dobavljajo. Ali katera kaj ve o tem? Jaz dodajam namreč aptamil.

Lp, NIna

23. 1. 2002 sva postala najsrečnejša človeka na svetu. Dobila sva Nevo.
10.11. 2008 sta za nas posijala dva sončka. Erazem in Gašper sta se nam pridružila.

(odgovor članu konina)
Neposredna povezava do sporočila: 468
7.1.2009 21:04:59   
GoYa
IZVIRNO SPOROČILO: barchy81

GoYa o, pa ne da ti je znan?user posted image

Ja, znan mi je voziček user posted image . No, tudi mamico poznam (sva bili sošolki v OŠ) in njena dva luštna škratka.
''mal jokanja'' - ja, pri nas je včasih to tudi vreščanje in dretje na ves glas. Bog pomagi.

hedviga, jaz sem ju tudi na začetku imela skupaj v eni posteljici, in sicer vzporedno ter pravokotno na daljšo stranico postelje.  Posteljica je bila 120x60. Pokrita sta bila vsak s svojo dekico oz. kovtrčkom. Oblogo za stranico pa sem imela samo eno, in sicer na daljši stranici, kjer sta bili glavi. V dnevni pa sem ju imela vsakega v svoji zibelki. Pri 4 mesecih sem ju prestavila vsakega v svojo posteljo,ker sta se začela že tako premikat v spanju, da sta se rukala.

Konina, moj mož je mal pred novim letom kupil Milumil. Jaz mal dvomim, da bi dali Milupo ven iz prodaje. Kar se pa tega popusta tiče, je pa itak en pesek v oči. V Mullerju te pride AM enako kot v Kolinski s popustom, pa še nemško mleko je in pravijo da je dosti bolj kvalitetno.

Spet mamo nov zob. Sploh ne dohajam več s štetjem user posted image .

(odgovor članu barchy81)
Neposredna povezava do sporočila: 469
8.1.2009 8:58:55   
tinkara2008
Ojla!

Najprej vsem skupaj eno čudovito,zdravo in srečno leto 2009!user posted image user posted image Mnogo lepih trenutkov z vašimi škrati in čim manj neprespanih noči ter bolezni.

Mi veselo rastemo in smo že pravi navihanci,uvajamo GH in nam kar gre enkrat več drugič manj,je pa Sara prav hecna, ko dela face ob jabolku,zaenkrat pa ima zelo rada korenček,kolerabico,bučko ob jabolčku pa se res tako kremži da se ji nasmejemuser posted image user posted image user posted image  .Še vedno 1-2 jemo ponoči,Tim pa včasih prespi celo noč včasih pa se dojiva 1x če povzamem je ob njunih nasmehih tudi to pozabljeno in vstajanje jemljem kot nekaj samoumevnega.

Glede jokanja pa je tudi pri nas tako ,da pač kdaj je jok in to tudi zelo če ne gre drugače ,user posted image je bil doma samo 14 dni tako da sem se morala znajti,je pa bila doma Nika ,ki mi je v času počitnic res odlegla ,je res ena "desetletna mamica".Se pa zdaj vedno, ko jokata, prepričam če ni res hudo in najprej poštimam pač tistega ki je bolj hud,se pa ponavadi zbudita različno kar meni bolj odgovarja,je pa res da ko kuham in kaj postorim ju dam ali v stolček ali ležalnik in me "spremljata".

No da ne pozabim vse nove mamice DOBRODOŠLE & user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za vaše korenjake.

Glede Kolinske je res pesek v oči res se še najbolj splača Muller in to glede veliko stvari.

No tudi naša dva sta približno mesec in pol spala v eni posteljici in to vsak na enem koncu z nogicami skupaj, ko sta se začela motit pa sem ju ločila in še zdaj spi Tim v posteljici čez dan, Sara pa v Nikini sobi,ker se pač različno zbujata in tudi Sara nasplošno rabi dosti manj spanca kot Tim.Imela sta en kovtrček in dve oblogi. 

Še tole pri DM je na program otrok popust 15% od 7.01.-13.01,če slučajno niste dobile reklamnega kataloga.

No, zdaj bo pa dovolj saj Sara kliče,lepo se imejte, vas redno berem le za komentarje zmanjka časa.

user posted image user posted image user posted image  uživajta v zimi ČAOuser posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 470
8.1.2009 11:02:11   
barchy81
Naša dva sta spala do šestih tednov pravokotno na dolgo stranico, posteljico pa smo imeli malo dvignjeno pri njunem vzglavju. Tako so ju imeli že v porodnišnici, ker sta malo polivala in tako smo nadaljevali tudi doma. Potem pa je Jakobu postalo že malo tesno in smo ju dali vsakega v svojo posteljico, dolgi stranici skupaj, oblogo pa imamo povsod razen posredi, tako da se lahko gledata. Pa še edno dvignjeni postelji pri vzglavju. Kovtrček imata že od začetka vsak svoj. Aja, pa še dekco pod kovtrčkom, da je bolj mehko in da ju malo pocrklja - tako je rekla patronažna, pa bo kr držal, ker ko smo dali dekco stran jima ni nč kej pasal.
Zadnje dni ima Jakob ene čudne ideje - začne lepo jesti na stekleničko, potem se pa na sredi spomni, da duda ni vredu in začne jokat (beri vreščat) in edino kar ga v trenutku potolaži je dojka. Sam to ne bo šlo, ker ga ne  morem vedno js hranit in se bojim, da če mu popustim, bojo še večji problemi. Potem ga tolažim in nosim okoli (kar spet ni fajn, je pa edino kar ga s časoma utiša, če ni dojke) dokler se ne umiri, čez nekaj časa se pa potem do konca naje spet po steklenički. Ne vem, kaj naj naredim - naj sploh prekinem tudi občasno dojenje in mu moje mleko dajem samo po steklenički ali naj ga vmes dojim, kadar to zahteva ali naj vztrajam kakor je sedaj in upam, da bo nehal. Z veseljem bi ga dojila, pa nimam dovolj mleka niti za cel obrok in se bojim, da dodatka po steklenički ne bo hotel. No, tole sem pa skomplicirala. Upam, da se da razbrat v čem je problemuser posted image .
ciprinus - a pol ste se že selil?

(odgovor članu tinkara2008)
Neposredna povezava do sporočila: 471
8.1.2009 16:22:16   
tinkara2008
Ojla še enkrat!

BIBA26  vse najboljše tvojima TEJI IN TAJI  za 1.rojstni danuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .  

(odgovor članu barchy81)
Neposredna povezava do sporočila: 472
8.1.2009 17:30:46   
ciprinus
IZVIRNO SPOROČILO: barchy81

ciprinus - a pol ste se že selil?

Ja ja mi smo že dva meseca v Monterreyu (Mehika). Je bila kar naporna ta selitev. Na začetku smo imeli mal težav (prve tri tedne sta bla kr skozi neki bolana) z privajanjem na klimo...no zdaj pa uživamo pri 30°C user posted image

(odgovor članu barchy81)
Neposredna povezava do sporočila: 473
9.1.2009 9:20:03   
GoYa
barchy81, jaz user posted image  ne bi odvajala od dojke. Rabi mal za se pocrkljat, pa še mal za občutek varnosti. V maminem naročju se počutijo varne in to rabijo. Če želi malo na dojko, pa ga daj. Tudi tvoj vonj in dotik tvoje kože mu prijata.

ciprinus, dej ne deli mi skomine s 30 stopinjami. Ti rajši ne govorim, kakšno je tuki. Sem čisto poletni tip in mi mraz ne paše preveč. Naslednjo zimo se preselimo k tebi user posted image user posted image . Kako sta malčka? Moj Taj je včeri telebnil dol po stopnicah iz dnevne v jedilnico (2 stopnici). Tako je to, če oči pazi in ga gleda, kako sedi pri stopnici in niti ne pomisli, da bi mogoče lahko šel dol user posted image . No, pa ni tako hudo. Sem mislila, da bo zgledal tako kot tvoja Elena (s črnim očesomuser posted image ), samo ni....al pa ni še. Zaenkrat ima samo eno redečo liso nad očesom in malenkost otečeno. Sem mu dala takoj mrzel obkladek. Pa da ne bom samo očija očrnila, meni bi pa danes zjutraj kmalu Alja dol s povijalne na glavo butnila user posted image . Nima niti sekunde miru user posted image . Sva jo oba tako hitro zagrabila. Ufff.....ti mulci. Res ne smeš niti za sekundo odvrniti pogleda drugam. Še najboljš je tale stajica, ker je res kot en zapor. Tam pa včasih Taj kar čez Aljo začne plezat. Sploh ga ne zanimajo ovire. Jah, kaj še bo....majhni otroci - majhne skrbi, veliki otroci - velike skrbi.

(odgovor članu ciprinus)
Neposredna povezava do sporočila: 474
9.1.2009 9:23:21   
GoYa
Vse najboljše prvima našima dvojčicama v letu 2008. Taja in Teja želimo vam vse najlepše, veliko otroške igrivosti in smeha.

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!
Katere so tiste nujne reči, ki jih potrebuje mama po porodu, da se lahko mirno posveti svojemu novorojenemu otroku? Prev...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?