|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: junijke 2009
7.1.2009 11:47:56   
Janci F
Kje pa si kupila La Vie hlače?
Tudi jaz sem malo gledala naokoli in sem bila tudi razočarana, ker hlače ki bi jih jaz imela niso bile znižane.
Na razprodaji so imeli znižane samo žametne hlače, ki pa jih jaz ne maram.

Konec tedna se imam tudi jaz namen malo zagnat po kakšne hlače in kakšen pulover.

(odgovor članu Cally)
Neposredna povezava do sporočila: 2551
7.1.2009 11:57:00   
biba14
Ojlauser posted image
Tudi jaz sem se včeraj zvečer odpravila v Lavie in presenečena odkrila zelo udobne kavbojke in hlače.( sem bila po merjenju tistih v H&M šokirana kok tiščijo na trebuh, teh pa niti ne čutiš..res fajne)...pa še znižane so bile. majo veliko modelov in različnih materialov..nekaj med njimi tudi s popustom. Jaz sem jih kupila v MB Koloseju.
Lep sončkan pozdravčekuser posted image

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 2552
7.1.2009 13:19:40   
Cally

IZVIRNO SPOROČILO: Janci F

Kje pa si kupila La Vie hlače?
Tudi jaz sem malo gledala naokoli in sem bila tudi razočarana, ker hlače ki bi jih jaz imela niso bile znižane.
Na razprodaji so imeli znižane samo žametne hlače, ki pa jih jaz ne maram.

Konec tedna se imam tudi jaz namen malo zagnat po kakšne hlače in kakšen pulover.

LaVie v Lj. - v BTC

Imajo par artiklov z oznako 'outlet' in ti so cenejši...tako, da so bile hlače po 'outlet' ceni 30 € user posted image

Drugače sem pa videla tudi v Pikapolonici žametne hlače, mislim, da so 30 % znižane, se pravi da so okoli 30€ do 35€, ampak tudi meni ne potegnejo žametne.
Biba, tudi jaz sem se zgrozila nad neudobnostjo hlač v H&M...pa sama 'plastika'... sem med bolj občutljivimi za materiale user posted image , pa še cena je kljub 'znižanju' še vedno okoli 35€.

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 2553
7.1.2009 13:31:26   
Janci F
Hvala za odgovor Cally.

Definitivno bom šla pogledat v La Vie v BTC, katere trgovine je še smiselno obiskat?
Mogoče Popek?

Ali je ša katera z nosečniškimi oblačili?

(odgovor članu Cally)
Neposredna povezava do sporočila: 2554
7.1.2009 13:36:22   
skuštrana
Hojla...

No, hvalabogu so prazniki za nami. Upam, da ste jih lepo preživeleuser posted image Pa srečno v 2009, to bo eno lepo leto za vse nas...user posted image

Noseč. oblačila - jaz sem full športen tip, imam ene kavbojke, pa ene 3/4 kavbojke, pa eno krilo iz jeansauser posted image ..Pa ene kavbojke z naramnicami, skratka sam jeansuser posted image In trenerke...Pa je. Sicer pa še normalno nosim stara oblačila, sem ravno danes stopila na vago in se nisem še nič zredilauser posted image Hm, glede na to da sem že itak med suhimi user posted image user posted image No, sicer mene običajno raznese v 20 t, tako da to še prideuser posted image

Sicer se super počutim, če ne bi naš čebulček v trebuhu brcal kot nor sploh ne bi vedela da sem noseča...polna energije..Smo se med prazniki sankali ko noriuser posted image user posted image , plesali za novo leto, ma, super je...Upam da tako tudi ostane.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Cally)
Neposredna povezava do sporočila: 2555
7.1.2009 13:38:46   
Cally
Ja, v Popek se tudi jaz odpravljam, morda jutri.
Drugače pa sem bila kar malo začudena, ker v LaVie nimajo tooooliko ponudbe kot sem si predstavljala...vse skupaj je lepo na 5 kvadratih user posted image nekaj modelov hlač, pa kril, nekaj tunik in bluzic in to je to user posted image

Sem pa izpadla čist za luno, ko sem vprašala prodajalko, če imajo 'farmerke' al kako se že reče tistim kavbojkam z naramnicami...sem bila prijazno poučena, da teh pa že 3 leta ne delajo več, hihihihi... Tako je to, ko si še 'zelen' na področju nosečniških 'tegob' ipd. user posted image

lp

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 2556
7.1.2009 14:30:53   
Anonimen
Pozdravljene user posted image

Pa naj še jst povem, da se tud počutim že kar staro, pa jih imam komaj 28 user posted image . V teh 16T od kar sem noseča pa sem se zredila 3kg.user posted image  user posted image  Ni kaj, takšno je življenje... pravijo mi, da bom kot kakšen buhteljčk ali pa knedeljčk  user posted image  user posted image  user posted image  Pa jim pustim veselje, samo da bo sedaj vse ok. Imam pa jutri pregled in bom dobila še strokovno mnenje user posted image .
Glede brcik user posted image  pa sem prebrala v eni strokovni literaturi, da user posted image , ki so že kdaj bile noseče lahko čutijo brcanje že pri 17 T, tiste ki pa so 1 noseče pa šele pri 20T. Najkasneje pa pri 24 T (je pa mišljeno za obe skupine).

mojjaka... blagor tebi, ki imaš pogodbo do 31.5.09. Jst jo imam do 3.5., porodniško pa bi začela šele z koncem maja. In kaj vmes? user posted image  user posted image  user posted image  Če bo direktor dober (kar si močno želim, vendar si ne upam pomisliti, da bi bilo lahko res), bi mi podaljšal za 1 mesec tako da grem s službo direkt na porodniško. Sicer pa po poteku pogodbe na zavod, kjer bi morala dobiti nekaj pomoči, ker bom takrat že zaposlena 1 leto in mi s tem pripada 3 mesece denarne pomoči, če sem na zavodu. Ker pa bom prej šla na porodniško, mi po preteku porodniške pripada še razlika od treh mesecev te denarne pomoči (pri meni bi to bilo približno 2meseca in mogoče 5 dni... ne vem točno). Če pa mi podaljša, do 3.6., pa grem direkt na porodniško in po preteku porodniške (če ne bom imela službe) pripada še 3 mesece denarne pomoči. Koliko časa si pa že ti zaposlena? Spadaš v ta zadnji sklop?

sedaj pa sem se ful razpisala... že grem dol z neta, in delat, da mi še prej ne bo potekla pogodba zaradi lenobe  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  

(odgovor članu Cally)
  Neposredna povezava do sporočila: 2557
7.1.2009 14:48:40   
dreamhorse
Pozdravljene punce, spet se malo javljam, da vidim, kako kaj ve doživljate nosečnost.

Buši  jaz ti predlagam, da se ne tiščiš več v stara oblačila, če imaš občutek, da tiščijo, kupi kaj ohlapnejšega. Bolje par evrov, kot pa da bo z bebo kaj narobe.. Ne vem moje mnenje.. Jaz sem vso konfekcijo menjala pri 8 tednih, me je vse tiščalo, zdaj sem pa že kak mesec na nosečniških hlačah, ki pa jim tudi počasi beležim konec. Nisem najboljše kupila takrat... Bo že..

Mojjaka pozanimaj se malo, kako je s prekinitvijo pogodbe o zaposlitvi med nosečnostjo, ker koliko jaz vem, se le ta ne bi smela prekinit. Ali je do začetka ali pa konca porodniške. Kot nosečnica si zaščitena kot medved, tako da se malo pozanimaj, ne me pa držat za besedo.

Biba14 brcike vsaka začuti drugače, tudi ti jih boš, verjemi... jaz tudi ne vem, če je to to, ampak je tak drugačen občutek, kot kadarkoli prej, tako da kaj drugega ne more bit... Boš videla, da bo kmalu.

Cally tudi jaz sem iskala hlače na naramnice kot nora, sploh ne vem, da jih naj ne bi več delali. Sem pa danes naročila ene pri Quelle katalogu in sem že prepričana, da sem mimo vdarila, ker tega le ne moreš probat, pa še dokaj visoko ceno imajo. Ampak brez njih ne gre.

Kilogrami do 16 tedna se nisem zredila nič, v prvem mesecu shujšala 2 kg, zdaj pa v enem mesecu dobila cca 2 kg... Čakam, kdaj me bo razneslo. :)

Oblačila katastrofa od ponudbe in cen. Sem razočarana, sploh ne vem, kam naj grem kupit hlače... v H&M so imeli same majhne številke, drugače pa cene 50 € in grozne modele. V C&A ista pesem, tam sem sicer nekaj našla bolj na silo. Če se hočeš oblečti za v službo, rabiš vsaj dvoje hlač, moreš pa imet srečo, da kaj najdeš. Sicer sem iz Okolice MB, tako da Popek in temu podobne stvari meni ostajajo tujka... Za ene hlače je Lj predaleč.

Lep pozdrav vsem skupaj....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2558
7.1.2009 16:31:37   
Tina111
user posted image Živjo punce!
Moram vam priznat,da vas že nekaj časa berem,pišem pa prvič iz čisto neumnega razloga.Sem namreč antitalent za računalnikeuser posted image .
No končno sem poskusila in vidim, da ni tak bav bavuser posted image .Po PDP-ju , ki ga imam 4.6.09,pašem k vam junijkam,
Je pa tole že moj 3. user posted image .Doma imam že punco(12let) in fantka(16mes.),Sedaj pa še nevem kaj tako veselo brca v mojem trebuščkuuser posted image .
Nzadnje je bilo rečeno da je user posted image ,vendar moja g. ni bila čisto prepričana...bomo mogoče videli na morf.,ki jo imam 30.1.
Za podatek še to da sem mlada 31let in da sem oba otročka rodila s carskim rezom, tako da mi tudi tokrat ne uide.
V user posted image  se počutim uredu.Prveuser posted image  sem prestala,sedaj pa samo še občasno boli križ in te zimski prehladi me ne pustijo pri miru.
Toliko o meni zaenkrat.
LP vsem user posted image in čim več zdravja!

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 2559
7.1.2009 16:48:46   
biba14
user posted image user posted image user posted image Tina111, lepo, da si se nam pridružilauser posted image

(odgovor članu Tina111)
Neposredna povezava do sporočila: 2560
7.1.2009 18:29:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse

Mojjaka pozanimaj se malo, kako je s prekinitvijo pogodbe o zaposlitvi med nosečnostjo, ker koliko jaz vem, se le ta ne bi smela prekinit. Ali je do začetka ali pa konca porodniške. Kot nosečnica si zaščitena kot medved, tako da se malo pozanimaj, ne me pa držat za besedo.

a smo nosečnice zaščitene kot medved, s tem se jst nebi strinjala. sama sem se namreč pozanimala na zavodu in pa socialni, kako in kaj. Ko ti poteče pogodba si na cesti. Ker kot sem jst razumela, mojjaka poteče pogodba. S tem ji delodajalec ne bo "prekinil" pogodbe. Sicer je pa tako, ženska, ki ima porodniški stalež se ne more prijaviti na delovno mesto. Ker na dveh stolčkih ne more sedeti. Lahko ima porodniško oz. kakor jo imenujejo starševski dopust ali pa se odpove temu in gre na šiht. Ker jst poznam tudi eno, ki ji je pogodba potekla, ko je bil otrok sta pol leta. In je delavno knjižico dobila brez kakršnega koli obvestila po pošti domov. Pa nič ne more. Takšen je zakon.
Je pa res, da ne morem tudi jst rečt, da zdej pa vse vem in da sem ta najbolj pametna. user posted image

(odgovor članu dreamhorse)
  Neposredna povezava do sporočila: 2561
7.1.2009 18:30:14   
Anonimen
Tina111... user posted image  user posted image  user posted image  

(odgovor članu Tina111)
  Neposredna povezava do sporočila: 2562
7.1.2009 18:42:24   
mojjaka
No,najprej naj povem, da je tudi z našimuser posted image vse v najlešpem redu. Včeraj sem imela pregled, končno dala vodo!, poslušala srčeka--kako je to lepo čut--,pa še videla sem ga, kako  veselo brca,čeprav jaz še nič ne čutimuser posted image Sem v 18.tednu, naslednji pregled imam 3.2. in takrat bom imela tudi morfologijo.

Gantar, pri tej firmi sem že 4 leta-2leti sem delala preko štud.servisa,2 leti pa sem zdaj zaposlena-mi podaljšuje za 12 mesecev. Drugače imam z direktorjem dobre odnose, ampak se mi zdi,da ni vse tako kot bi bilo treba(kar se financ tiče...pač ta presneta recesija) in zato imam občutek da se mi zna zgodit, da bom ostala brez službe...
Res pa je Dreamhorse, da se nisem še nič pozanimala o pravicah...samo dobim včasih občutek, da če se hočejo koga znebiti se ga, pa ni važno ali gre ravno po pravilih in moralnih načelih.Žal...No vseeno upam, da ne bom med njimi.

No, lepo bodite, pa fejs se stiskajte, ko je zunaj tak mrazuser posted image

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 2563
7.1.2009 18:54:19   
smrketa24
Pozdravljena Tina111 user posted image user posted image user posted image No, medve imava pa na isti dan PDP user posted image

Čestitam vsem za uspešne preglede. Jaz ga imam šele 22.1. (morfologijo). Tudi že komaj čakam.

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 2564
7.1.2009 19:06:52   
Anonimen
mojjaka... zs imaš (čeprav sem ga mislila dat kar na forum). Sam sem se user posted image    user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu mojjaka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2565
7.1.2009 20:51:25   
fejči
TINA111user posted image user posted image user posted image user posted image LEP POZDRAV TUDI JAZ PRIČAKUJEM TRETJEGA OTROKA
PA NE VEM ČE BOM LAHKO TO ZMOGLA PRVI user posted image 6LET DRUGIuser posted image 11MESECEVIN TRETJI ŠE NE VEMO KAJ BO SEM PA TUDI MLADA OZ. SE POČUTIM MLADO 33LET AMPAK NA FORMU MISLIM DA SEM PO LETAH NAJSTAREJŠA ČAUČI

(odgovor članu Tina111)
Neposredna povezava do sporočila: 2566
7.1.2009 21:40:38   
Tina111
Evo spet jestuser posted image
Me veseli da mam tako dobrodošlico. No naj povem tistim ki so v skrbeh zaradi brcik, da ni še nobena prekoračila tisto mejo ,kdaj naj bi se pa res mogle čutit. Sama sm prvič začutila pri najstarejši hčeri nekje v 23t, ker pač nisem vedela kako to zgleda. Pa vse je odvisno kako vam leži user posted image . Mislim pa ,da majo tudi kilce pri tem veliko vlogo. V 3.user posted image  sm začutila že v 16t valove , sedaj pa že kr konkretno poboksa moj pikc. Mam pa samo 46 kg in sem zelo drobna. No zaradi tega in c. rezov ter narave mojega dela pa sm tudi že od 7t na bolniški. Meni to čist paše ker je mali skos neki bolanuser posted image . V vrtcu stakne vse kar majo.
Smrketa24, mislim da te bom sama prehitela, razen če si tako naštimana kot jest. Oba sm rodila dosti pred rokom pa še datum za cr ti določijo prej. Nč ne bova  skupi zibaleuser posted image .
fejči ti boš pa zmogla. Sej najstarejši je že mal samostojen pa boš mela v bistvu tako kot jest, dva mejhna za porihtat. Tolažim se ,da majo šolo, pa vrtec dop., pop. pa mamo že pomoč od dragih.

(odgovor članu fejči)
Neposredna povezava do sporočila: 2567
7.1.2009 22:33:14   
lino
Pozdravljene drage user posted image .

Tina-dobrodošla. user posted image

Mojjaka, lahko morda uprašam iz katerega konca Koroške pa si? Jst sem iz SG-ja.

Luši (in vse ostale 20 letnice), leta sploh niso pomembna, tut jst sem bila stara 20 let, ko sem dobila prvega user posted image , šolo končala v roku (še isto leto s prav dobrim uspehom - tudi maturo s prav dobrim, sem še v srednjo šolo hodila...) in se nato vpisala na višjo šolo-redno, kljub bolezni mame za katero sem skrbela poleg tega, da sem skrbela za otroka... dragi pa je cele dneve delal, da sem si lahko jaz šolanje privoščila, uglavnem razen 1leta, ko sem kasneje imela zagovor diplome kot sošolke, nisem izgubila nič (tisto leto pa zaradi mamine smrti, ki me je dokaj potolkla...) Aja, pa drgač sem vmes prav tako uživala, pa žurala...so pač kolegice prišle na obisk in tu pa tam je kak večer dragi poskrbel za user posted image , pa sem lahko šla sama ven (na kak koncert) al pa obratno... Si ne zamišlam, da bi bilo kakorkoli drugače, otrok ti potroši veliko energije in da veliko motivacijo...

Bačko, a se moraš na morfologijo naročit, ker jst sem bla glih včeraj na pregledu pri G. in se nisem, sam pa tudi ni nič rekel. Naslednji pregled imam pa 3.2.2009 in bi bil pravi čas za morfologijo. Upam, da nisem zasrala.
Sicer pa je rekel G., da je zaenkrat vse o.k., mi je gledal ultrazvok in nekaj meril ...in tudi kar se izvidov tiče...je vse o.k. Toksoplazmo sem pa še vedno negativna, pa semo imela tudi po 7 mačk in sicer se v vsako zapodim (sem
se)...mislim res čudno.

Drugač pa še to, noseče ženske nismo nič zavarovanem ko ti poteče pogodba za določen čas, ti je delodajalec lahko ne podaljša in ostaneš na cesti, tk pač je...tut z mano je bilo tako, pa sem bila v bolniški...sploh ni važno :-(
Kokr smo se pogovarjale (tudi na foromu) je večina odzivov delodajalca takšnih, so pa seveda tudi izjeme kot pač povsod...vsi smo pač ljudje, ki imamo svoja moralna načela..dejstvo je, da bolniška in porodniška delodajalca nič ne staneta (razen prvih 30 dni bolniške) in je po mojem mnenju prav bedno, da ne podaljšujejo pogodb nosečnicam... Vsem, ki ste v tem položaju želim veliko uspeha in nove pogodbe. user posted image

Sedaj pa moram res končat, ker sem se spet zelo razpisala...

user posted image

(odgovor članu Tina111)
Neposredna povezava do sporočila: 2568
7.1.2009 22:57:45   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: Cally

Sem pa izpadla čist za luno, ko sem vprašala prodajalko, če imajo 'farmerke' al kako se že reče tistim kavbojkam z naramnicami...sem bila prijazno poučena, da teh pa že 3 leta ne delajo več, hihihihi... Tako je to, ko si še 'zelen' na področju nosečniških 'tegob' ipd. user posted image

lp

Če verjameš ali ne - v Popku še obstajajo (vsaj mislim, no.....če ne jih ne bi imeli na slikah na spletu v reklami) ; jih imam žametne - smešne so, ker so spodaj prekratke (so jih prvič preveč odrezali, ko sem jih dala krajšat tko da sem kot klovnesa user posted image );

so pa med udobnejšimi - zato jih rada nosim; priporočam.

a kej takega: http://www.trgovinapopek.com/Hlace/33.htm
iščeš?
stran od trgovine popek in listaš po slikah od hlač.

Prodajalko iz La Via pa kar ti poduči, da še obstajajo - pejt v novih farmerkah do nje al grem jaz v svojih starih?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu Cally)
Neposredna povezava do sporočila: 2569
7.1.2009 23:02:59   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: gantar
mojjaka... blagor tebi, ki imaš pogodbo do 31.5.09. Jst jo imam do 3.5., porodniško pa bi začela šele z koncem maja. In kaj vmes? user posted image  user posted image  user posted image  Če bo direktor dober (kar si močno želim, vendar si ne upam pomisliti, da bi bilo lahko res), bi mi podaljšal za 1 mesec tako da grem s službo direkt na porodniško. Sicer pa po poteku pogodbe na zavod, kjer bi morala dobiti nekaj pomoči, ker bom takrat že zaposlena 1 leto in mi s tem pripada 3 mesece denarne pomoči, če sem na zavodu. Ker pa bom prej šla na porodniško, mi po preteku porodniške pripada še razlika od treh mesecev te denarne pomoči (pri meni bi to bilo približno 2meseca in mogoče 5 dni... ne vem točno). Če pa mi podaljša, do 3.6., pa grem direkt na porodniško in po preteku porodniške (če ne bom imela službe) pripada še 3 mesece denarne pomoči. Koliko časa si pa že ti zaposlena? Spadaš v ta zadnji sklop?

sedaj pa sem se ful razpisala... že grem dol z neta, in delat, da mi še prej ne bo potekla pogodba zaradi lenobe  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  

Gantar user posted image user posted image user posted image meni se je prvič tudi "štrikalo"; če ti manka en mesec lahko greš na bolniško, ki ti jo plača država in tudi zavarovalna doba za ta mesec je vpisana v delovno knjižico (vsaj pri meni je tako), meni v prvi user posted image delodajalec ni hotel podaljšati, pa se je izšlo; pred iztekom porodniške sem si pa poiskala novo službo. Srečno in držim pesti, da ti delodajalec podaljša za celo leto in ne samo za en mesec. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2570
7.1.2009 23:06:41   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: Tina111

Za podatek še to da sem mlada 31let in da sem oba otročka rodila s carskim rezom, tako da mi tudi tokrat ne uide.

Pozdravljena med nami Tina 111,

ni nujno, da boš tretjega user posted image tud rodila s carskim user posted image user posted image , držimo pesti da bi šlo tokrat po naravni poti, da te ne bodo spet rezali....

(odgovor članu Tina111)
Neposredna povezava do sporočila: 2571
7.1.2009 23:09:56   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: fejči

TINA111user posted image user posted image user posted image user posted image LEP POZDRAV TUDI JAZ PRIČAKUJEM TRETJEGA OTROKA
PA NE VEM ČE BOM LAHKO TO ZMOGLA

Seveda boš zmogla.user posted image user posted image user posted image Res pa ne bo velike razlike med 2.in 3. otročkom, pa nič zato, se bosta že ujela.

in user posted image user posted image user posted image za vse mamice, ki pričakujete 3. user posted image oz. otročka.

(odgovor članu fejči)
Neposredna povezava do sporočila: 2572
7.1.2009 23:17:06   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: lino

Drugač pa še to, noseče ženske nismo nič zavarovanem ko ti poteče pogodba za določen čas, ti je delodajalec lahko ne podaljša in ostaneš na cesti, tk pač je...tut z mano je bilo tako, pa sem bila v bolniški...sploh ni važno :-(
Kokr smo se pogovarjale (tudi na foromu) je večina odzivov delodajalca takšnih, so pa seveda tudi izjeme kot pač povsod...vsi smo pač ljudje, ki imamo svoja moralna načela..dejstvo je, da bolniška in porodniška delodajalca nič ne staneta (razen prvih 30 dni bolniške) in je po mojem mnenju prav bedno, da ne podaljšujejo pogodb nosečnicam... Vsem, ki ste v tem položaju želim veliko uspeha in nove pogodbe. user posted image

Se strinjam s tabo lino,

samo zakaj pa potem na netu to piše:
(vir: http://www.uem.gov.si/fileadmin/uem.gov.si/pageuploads/Moje_pravice__2004.pdf
Nosečnice in starši imate pravico do posebnega varstva. Delodajalec vam je dolžan
omogočiti lažje usklajevanje družinskih in poklicnih obveznosti.
Delodajalec vam ne sme odpovedati pogodbe o zaposlitvi v času nosečnosti, ves čas, ko
dojite otroka, in v času, ko izrabljate starševski dopust v obliki polne odsotnosti z dela.
Ženske lahko delajo ponoči samo izjemoma.

Ženske ne smejo opravljati podzemnih del v rudnikih.
Nosečnice in doječe matere ne smete opravljati določenih del.
Delodajalcu niste dolžni posredovati podatkov o svoji nosečnosti.
Če delavka v času nosečnosti in ves čas, ko doji otroka, opravlja delo, pri katerem je izpostavljena dejavnikom tveganja,
postopkom in delovnim pogojem, ki se podrobneje določijo z izvršilnim predpisom, mora delodajalec sprejeti ustrezne
ukrepe z začasno prilagoditvijo pogojev dela ali prilagoditvijo delovnega časa, če iz ocene tveganja izhaja nevarnost za
njeno zdravje in zdravje otroka.
Če delavka opravlja delo po prvem odstavku tega člena, ali delo po prejšnjem odstavku, pa se z začasno prilagoditvijo
pogojev dela ali prilagoditvijo delovnega časa ni možno izogniti nevarnosti za zdravje delavke ali zdravje otroka, mora
delodajalec zagotoviti delavki opravljanje drugega ustreznega dela in plačo, kot da bi opravljala svoje delo, če je to zanjo
ugodnejše.
Če delodajalec delavki ne zagotovi drugega ustreznega dela po prejšnjem odstavku, ji mora v času, ko je delavka iz
tega razloga odsotna z dela, zagotoviti nadomestilo plače v skladu s prvim, drugim, sedmim in devetim odstavkom 137.
člena tega zakona.
Izvršilni predpis, v katerem se podrobneje določijo dejavniki tveganja in delovni pogoji iz prvega odstavka tega člena,
ter dejavniki tveganja, postopki in delovni pogoji iz drugega odstavka tega člena, izda minister, pristojen za delo, v soglasju
z ministrom, pristojnim za zdravje.« (189. člen).
»Delavcu, ki neguje otroka, starega do treh let, se lahko naloži opravljanje nadurnega dela ali dela ponoči samo po
njegovem predhodnem pisnem soglasju.
Delavka v času nosečnosti in še eno leto po porodu oziroma ves čas, ko doji otroka, ne sme opravljati nadurnega dela
ali dela ponoči, če iz ocene tveganja zaradi takega dela izhaja nevarnost za njeno zdravje ali zdravje otroka.
Enemu od delavcev-staršev, ki ima otroka, mlajšega od sedem let ali hudo bolnega otroka ali otroka s telesno ali
duševno prizadetostjo, in ki živi sam z otrokom in skrbi za njegovo vzgojo in varstvo, se sme naložiti, da opravlja nadurno
delo ali delo ponoči, samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju.« (190. člen).
»Delodajalec je dolžan zagotavljati pravico do odsotnosti z dela ali krajšega delovnega časa delavcu zaradi izrabe
starševskega dopusta, določenega z zakonom.
Delavec je dolžan delodajalca obvestiti o začetku in načinu izrabe pravic iz prejšnjega odstavka v roku 30 dni pred
začetkom izrabe pravic, razen če zakon, ki ureja starševski dopust, ne določa drugače.» (191. člen).
»Delavec, ki izrablja starševski dopust, ima pravico do nadomestila plače v skladu s predpisi, ki urejajo starševski
dopust.« (192. člen).
»Delavka, ki doji otroka in dela s polnim delovnim časom, ima pravico do odmora za dojenje med delovnim časom,
ki traja najmanj eno uro dnevno.
Pravica do nadomestila plače za čas odmora po prejšnjem odstavku se uresničuje v skladu s predpisi, ki urejajo
starševski dopust.« (193. člen).

Še nekaj o pravicah....
http://www.babybook.si/nosecnost/zaposlena-nosecnica/

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 2573
8.1.2009 6:56:47   
lenika
Dobro jutro!

Pri nas je že 20cm snega. Noro!

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 2574
8.1.2009 6:57:54   
lino
Mislim, da so vse te pravice res...sam držijo za tiste, ki imajo pogodbe sklenjene za nedoločen čas.user posted image

Lep pozdrav.

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 2575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?