|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakaj smo/ste (če ste) debele
7.1.2009 12:37:12   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.

Jaz zato, ker mi je hrana v uteho, kadar sem nesrečna. Delno tudi zato, ker smo vse babe v družini nagnjene k debelosti, ampak definitivno primarno zato, ker svoje frustracije izživljam na hrani.

hear hear

pa še to bi dodala, da imam rada junk hrano - so shoot me! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 51
7.1.2009 12:37:35   
Anonimen
Ne resno....kaj misliš da se pri 50kilah nisem obremenjevala s kilažo?
Včasih se mi zdi da sm se še bolj k sedaj....

ma jst se nisemuser posted image no, jst se tud zdej ne, ker vem da je to začasno stanje, si pač pridržujem pravico bit debela in lepauser posted image sam resno, ni mi fajn tud če se ne obremenjujem....si ne predstavljam dab mogla tko živet skoz, pa vlačit to telo s sabo povsoduser posted image sej, če bi lohk kdaj kje pustila, bi še šlouser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
7.1.2009 12:38:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ženkica

IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca

Evo ena tistih k jih omenjam.
Jo vidim po parih letih in mi zmanjka teksta.....no, sej njej tuduser posted image
Sve vloge menjale.

Na to temo se pa res vedno rada pohvalim user posted image , ker mi je zares uspelo; še sama nisem včasih upala pomislit, da bom kdaj taka, kot sem sedaj. Tudi po porodu sem vse dol spravla (dobila gor 18 kilc), še -7 kg-jev več . Moja mami pravi, da sem zagnana, he he.

Moj še vedno ne verjame da si to tiuser posted image , morva enkrat res pridt da te v živo vidiuser posted image

(odgovor članu Ženkica)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
7.1.2009 12:39:32   
Anonimen
Ženkica, lahko poveš kako ti je uspelo? Kakšno dieto si imela, oziroma kako je vse skupaj potekalo?Hvala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
7.1.2009 12:40:19   
viv_
Jest nisem debela user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 55
7.1.2009 12:41:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Ženkica, lahko poveš kako ti je uspelo? Kakšno dieto si imela, oziroma kako je vse skupaj potekalo?Hvala.

Ja, tudi mene to zanima. Pa kateri kolešček si si v glavi premaknila, da ti je šlo?user posted image
Ups, a nisem rekla, da se ne bom več obremenjevala s kilažouser posted image . Mater ste me razdražileuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
7.1.2009 12:45:19   
bodoča
Debela sem zato, ker preveč jem, se premalo gibljem in ja sama sem si kriva. to je meni čist jasno. Samo dopovedat si, da bo treba shujat in zdravo živet je pa druga zgodba. Lahko je meni delat načrte s polnim trebuhom, a kaj, ko sem zvečer lačna te načrte gladko prezrem in utišam "očitajoče glasove" v glavi s kakšno dobro hrano.

Zame bi bilo idealno, če bi bila zelo malo doma, ker takrat enostavno ne jem toliko, če sem naprimer v službi, včasih sploh pozabim na hrano, tolk not padem, pol ap spet pridejo dnevi, ko sem veliko doma (mam tako službo) in so vsi ostali v službi, mali v vrtcu, men pa dolgcajt in tečno, pa samo za hrano stikam.

Definitivno pa se ne počutim tako fajn, kot sem se ko me je bilo majn skupaj. Zelo sem postala sramežljiva, mož mi je naprimer predlagal, da bi začela hodit na fitness, pa mi je preveč nerodno it me tiste "izklesane" ljudi,...

mojeustvarjanje

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 57
7.1.2009 12:47:42   
Anonimen

Nč revolucjonarnega kl, ne vem če ti bo všeč njen načinuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
7.1.2009 12:48:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca

Nč revolucjonarnega kl, ne vem če ti bo všeč njen načinuser posted image

Čakam user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
7.1.2009 12:53:09   
Ženkica
Evo babnce, to je bil klik v glavi, iz danes na jutri; enostavno sm si rekla, da zdj je pa dost tega; treba se bo v roke vzet. user posted image Najprej sem začela ful malo jest; prvih 15 kilc je kar padlo z mene, ampak to ni bila ravno zdrava dieta. Potem pa sem vključila še šport; na začetku je težko, sploh ko še nimaš kondicije in tko. Potem pa gre vedno lažje; aja, pa prehranjujem se že dolgo po ločevalni metodi (ne zelo stogo, grem tudi na pico ipd.); sicer odkar zares ful aktivno športam, mi tudi to ni več toliko nujno, ker kadar imamo npr. kolesarske celodnevne ture, kamot pojem krompir in meso, pa še sladico na koncu, ker res vse skurim, pa še ene 3x tolk.

Sicer pa zdravi zajtrki (sadje, kosmiči, jogurti); prej obvezno jajca, sendviči in ostale dobrote user posted image ; ne jem pohanja, pomfrija, ne hodim v McDonalds (razen v user posted image sem bila pa kar redna gostja, ampak izredno stanje, nimaš kaj), izogibam se večerjam. Pa sj pravim, šport, šport, šport. Ampak meni dol teče, dobesedno.

No, da ne boste mislile, da nimam več nič špehca; mejčkn ga je še ostal, tko, za vzorec, za spomin; ker, še vedno zelo rada jem.

Pa voljo je treba met; ne me vprašat od kje sem jo vzela, pojma nimam; važno, da je ratal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
7.1.2009 12:54:34   
mayflower
ja, tud jst si včasih nisem dovolila, da bi se zredila čez 60 kil. Ha. Pa sem pristala na hipotirozi ščitnice, se na hitrco zredila 5 kil. In zdej mam. Shujšat je praktično misija nemogoče. Vedno moram jest nadzorovano. beli kruh kaj je to? Pri nas tako ali tako jemo vse polnozrnato, ker je mož diabetik. Edino kar pomaga je gibanje. Prej je bilo sobno kolo učinkovita pcija, zdej pa samo tek kaj pokaže. Sem pa noseča in mi kar slabo dela ob vsakem kilu, ki ga pridobim, ker ne vem kako ga bom odložila.

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 61
7.1.2009 13:01:04   
Anonimen
Ženkica, še eno vprašanje. Ali si bila debela tudi prej, ali si se zredila med porodom?

(odgovor članu mayflower)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
7.1.2009 13:06:31   
moja malenkost
Nobena mi ni odgovorila

Kam spadam s 160 cm in 70 kg, že med debele?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 63
7.1.2009 13:10:25   
Anonimen
Ženkica, hvala. In čestitke user posted image user posted image

(odgovor članu moja malenkost)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
7.1.2009 13:14:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: moja malenkost

Nobena mi ni odgovorila

Jap. Jaz imam 160/70-72 Sva na istem.

http://www.smsdieta.si/indeks-telesne-mase/

Neposredna povezava do sporočila: 65
7.1.2009 13:19:34   
higuys

Nobena mi ni odgovorila

GLEJ, KOT SE POČUTIš, jaz imam 167 cm, 70 kg in se počutim debelo. Velika rit, trebušček, zadihana (res da me malo zdravja najeda)... Tko, da jaz bi rekla , da si debela. Sori.

Neposredna povezava do sporočila: 66
7.1.2009 13:22:06   
Mišni

Nobena mi ni odgovorila

Odvisno od konstitucije, ampak po moje, da ja. Sploh, če si še mlada.

Velika rit je velika stvar.

Neposredna povezava do sporočila: 67
7.1.2009 13:28:24   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

Sem se pogovarjala s strokovnjakom, zakaj se enim dobesedno nič ne pozna, pa čeprav jejo in jejo. Pravi, da je odvisno predvsem od metabolizma. Nekaterim hrana res kar skozi pade, nekateri smo pa "take sorte", ki nam jo telo dobesedno posrka vase. In mi se moramo zaradi tega še bolj disciplinirati, težje nam je shujšati, bolj trdovratni so kg. Naše telo s tem metabolizmom potrebuje tudi manj npr. povprečno je to okoli 2000 kcal na žensko, v tem primeru 500 kcal manj. Se pa s starostjo toliko bolj to pozna. Ni pa to razlog, da se ne bi dalo shujšati. Kako že gre....v dahovem ni bil nihče debel.

Jaz se pa s temle strinjam. Ni vedno vse v količini hrane.
Sem šla z eno mojo frendico, ki je po splošnih merilih preveč okrogla na morje(jaz teh izrazov ne razumem, ker redko koga vidim kot debelega, nekako me nihče ne razume, ampak resno se mi zdijo skoraj vsi ljudje lepi, nimam nekega kritičnega odnosa do teh reči - če se mi zdi, da ne zgledajo lepotci, to zihr ne izvira iz njihovih kil, iz nekega srečnega razloga me je ta meni osebno bolna miselnost civilizacije o suhobi kot idealu obšla). Skratka šli sva na morje. Jedli identično mnogo, menda je ona jedla manj od mene, pa sva ohranili vsaka svoje kile (jaz imam 65kg na 170, ona po recimo 85 na 165cm) Ona ni shujšala, jaz se nisem zredila, ker sva obe jedli normalno mnogo, kot vsak dan. Nekateri ne jedo ekstra veliko, pa imajo veliko kil.

Potem sem gledala na seminarjih ko smo bili, naše babe. One niso praktično nič jedle cel dan. Za zajtrk so pojedle povprečno recimo eno mini šalčkico muslijev z mini jogurtkom pa kavo ali čaj brez cukra. Jaz sem pojedla normalna dva kosa kruha pa kavo s cukrom v istem času. Za kosilo so izločile vse, kar bi lahko dajalo energijo, pa so v glavnem pojedle nezabeljeno solato, medtem ko sem jaz pojedla tričetrt naloženega krožnika + solato. Vmes niso jedle nič, jaz sem šla vsaj na sladoled. Za večerjo so spet jedle neko solatko, jaz sem zmazala vsaj pol krožnika. Matr, saj živijo od zraka tile ljudje, ki imajo enake kile kot jaz al pa recimo 3 kile manj. Sploh jim ne dela več presnova. Pa nimam glih občutka da res ogromno jem. Čist eno normalno dozo reči večkrat na dan.

Meni se zdi, da je človeška rasa od strahu pred debelostjo zgubila stik z normalo. Ker se ljudje vseskozi sekirajo, kaj jedo, gredo ali v eno ali v drugo skrajnost. Ker ves čas mislijo na hrano in se ob vsakem grižljajčku krive počutijo, so izgubili feeling za to, kdaj so lačni in kdaj ne, kdaj je treba normalno dozo pojest in kdaj sploh niso lačni, je brez veze da jedo.
Nekaterim pa pač že od rojstva očitno telo dela rezerve, iz neznanega razloga. Tale moja zgoraj omenjena frendica pravi, da nekateri rečejo, da je debelost zaščita pred občutkom neljubljenosti. Pa da bo najbrž držalo. Nimam pojma. Vem pa, d ase ljudje preveč ubadajo s tem problemom in da so preveč kritični do tega vprašanja. Če bi se jim zdela večina ljudi lepih, ne glede na težo, bi se tudi sami sebi zdeli lepi in bi dobili nazaj občutek za hranjenje, brez občutkov krivde zraven ali bi pa sprejeli dejstvo, da njihovo telo pač ne kuri prav veliko.

Kaj pa vem. Vem pa to, da nikdar na svetu ne bi rekla, da si ne bom dovolila biti debela. Kakšen vpliv pa imaš na to, ko enkrat padeš v začaran krog obtoževanja in občutkov krivde? Razumsko ne moreš prav nič, ker razum tukaj nikdar ne zmaga. Globoka prepričanja obvladujejo naše žviljenje, ne razum. Vedno je tako. Oz. lahko zmaga razum, vendar za ceno dosmrtnega odpovedovanja in trpljenja. No, izjeme so, tisti, ki jih namesto hrane potem zasvoji šport, pe še vedno jim ostane doživljenjska kontrola vsakega obroka hrane - a ni tole, slednje nekaj zelo zaničnega? Še vedno so žrtve kontrole.

Neposredna povezava do sporočila: 68
7.1.2009 13:29:05   
Pupsika
Še ena bivša bajsika.
Imela sem okoli 20 kg preveč, zaradi lenobe, rada jem junk food, pa čipse, saldoled..
Pa seveda sem iskala uteho v hrani, vsakič, ko je bilo kaj narobe sem jedlauser posted image .
Trpela sem, ker so me zmerjali z bajsiko, čunko in ne vem kaj še vse..

Potem sem si pa rekla dost, nehala sem jesti po 18h uri, nič več čišsov, sladkarij..samo sladoled sem si dovolila pojestiuser posted image .  Zdravo sem hujšala, jedla vse , nič nisem ločevala...ampak po pameti.

Shujašala sem okoli 22kg in še danes po 11 letih in 1,5 stari punčki držim svojo težouser posted image .
In ja, ponosna sem naseuser posted image .

You know you`re awesome when people you don`t even know hate you.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 69
7.1.2009 13:33:04   
Ženkica
IZVIRNO SPOROČILO: Pupsika

Še ena bivša bajsika.
Imela sem okoli 20 kg preveč, zaradi lenobe, rada jem junk food, pa čipse, saldoled..
Pa seveda sem iskala uteho v hrani, vsakič, ko je bilo kaj narobe sem jedlauser posted image .
Trpela sem, ker so me zmerjali z bajsiko, čunko in ne vem kaj še vse..

Potem sem si pa rekla dost, nehala sem jesti po 18h uri, nič več čišsov, sladkarij..samo sladoled sem si dovolila pojestiuser posted image .  Zdravo sem hujšala, jedla vse , nič nisem ločevala...ampak po pameti.

Shujašala sem okoli 22kg in še danes po 11 letih in 1,5 stari punčki držim svojo težouser posted image .
In ja, ponosna sem naseuser posted image .

.......in prav je, da si ponosna nase. Čestitke tudi tebi. user posted image

(odgovor članu Pupsika)
Neposredna povezava do sporočila: 70
7.1.2009 13:36:08   
Pupsika
Ženkica čestitke tudi tebiuser posted image user posted image .

Aja to sem še hotla dodat, da ne stradam in da ne trpim, da ohranjam težo..zlo rada veliko in dobro jemuser posted image , ampak potem je treba pa migat.

Zdej sem se med prazniki tolk nabajskala,da moram spet malo migat...fitnes že čakauser posted image .

You know you`re awesome when people you don`t even know hate you.

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 71
7.1.2009 13:37:07   
higuys
bravo punci user posted image

(odgovor članu Pupsika)
Neposredna povezava do sporočila: 72
7.1.2009 13:37:29   
Ženkica
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

Ženkica, še eno vprašanje. Ali si bila debela tudi prej, ali si se zredila med porodom?

V bistvu je blo tako; že prej sem bila debela; sem shujšala iz 93 na enih 64 (se ne spomnim več točno na kilco).

Ko sem zanosila, sem imela že 66 kilc (me je depresija dajala, ker dolgo nisem mogla zanosit in jasno iskala uteho v hrani); ko sem rodila sem jih imela 84, sedaj pa jih imam 60; imela sem jih že celo 59, ampak veseli december, pa tko.

Skratka, ja, zredila sem se med porodom, ampak že prej 1x shujšala. Saj ko enkrat veš kaj točno pali, da se znebiš kilc, potem gre ful lažje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 73
7.1.2009 13:42:02   
Kontrakarambolšrauf
Evo eno ex debeluško, nato suhico in ponovno debeluško. Za se direkt zmlatit, še sploh ker imam od suhice oblačila v omari in si jih lahko na roko oblečemuser posted image .

Tako kot Ženkica pravi, KLIK v glavi je najpomembnejši, brez tega je vse bolj jalovo početje. Jaz sem shujšala v 4 mesecih 25 kg, ampak je bila dieta res drastična in vsaj od začetka sem umirala od lakote. Na začetku je šlo zelo hitro dol, najhujše pa se je bilo k športanju spravit, za fitnes sem se odločila in se nisem mogla spravit tja in sramu, češ kaj si bodo mislili ko bodo tam mene videli in kako malo kondicije imam......ko sem se pa spravila sem pa iz gole trme tam toliko delala da so me vse suhice gledala kako zmorem. Samo ne vprašat kako sem vsakič po tem dol padla. Pa je bilo vedno lažje in sem skoraj obsedeno hodila 4x na teden po dve uri. Pišuka sem bila v kondiciji in oblekla kar mi je srce poželelouser posted image . Dve leti sem obdržala težo BP, nato pa prelomnice v življenju. tolažba s hrano (beri žretje), zdravljenje hormonov za zanositev, nezanositev in basanje vsak mesec od razočaranja.......in dobila vse kg nazaj+5kguser posted image . In zanosila in seveda še 16kg gor. Da vam ne govorim o kolenih, hrbtenici in bolečinahuser posted image .
No, sedaj sem na -7kg prednosečniške teže, ampak me čaka še 20kg za dol spravit, samo KLIKA pa kar od nikjer niuser posted image .

No, debela sem. In nisem si všeč. Tak.

Exkontrakarambolmatica.

(odgovor članu Pupsika)
Neposredna povezava do sporočila: 74
7.1.2009 13:43:59   
rija
na tej temi zelo, zelo pogrešam nekaj uporabnic........oz. se sprašujem, kdaj se bodo pojavile.....user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Kontrakarambolšrauf)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?