Nika v službi
|
Debelost je vsaj pri meni kombinacija pomanjkanja discipline, motivacije, dednosti, stresa, premalo gibanja in neurejene prehrane. To slednje je pravzaprav najbolj pereče, saj tako jaz pri sebi čutim. Če bi mi nekdo hrano dostavljal, lepo "po reglcih" 5x dnevno, pripravljeno, pa kar koli že je, takoj podpišem. Tako pa zjutraj odidem brez zajtrka, ker mi ob 6:30 ne potegne jesti, okoli 11. ure kaj na hitro pojem (hiper štručka, pizza, sendvič, kakšno sadje, kakšna konzerva tu pa tam, skratka vse bolj ali manj plastik fantastik) ali pa tudi ne, kar sploh ni tako redko, pridem domov okoli 16. ali 17. ure in sem lačna za štiri. Pojem kočerjo (kosilo + večerja) in to je to. Občasno me zagrabi lakota okoli 20. ure in pojem kakšen jogurt, kos kruha, se pregrešim s kakim kaloričnim namazom (majoneza, pašteta), pohrustam še kaj sladkega (puding, piškotki, kak tiramisu) in kile so tu. Gibanja pa vedno premalo. Popoldneva praktično ni, lovim zadnje urice dneva, da sem z otrokom, zunaj je tema, mraz. Zvečer sem crknjena in se mi ne da nikamor. Pred rojstvom najine princeske sva z možem redno hodila na fitnes in v savno, pogosto tudi na plavanje, zdaj za to najdeva čas zelo redko. Saj se čez vikend sprehajamo, ampak to ni isto. Gibanja je definitivno premalo.