Volga
|
Ja no, pri nas je bilo tako. naš otrok ni vtikal prstov v usta, pač pa je non stop pokašljeval oz. se odhrkaval, tudi po 20 v minuti. non stop res. To je bilo v obdobju, ko smo mu vzeli dudo. Pa takrat ni bil več dojenček, mislim, da je bil krepko čez štiri leta star. No, in je to skoz počel, predvsem ob večerih, ko je gledal risanko ali bil na računalniku ali pred spanjem, skratka takrat, ko je imel prej dudo. To sem potem pri dohtarju ugotovila, ko sem mu omenila še to zadevo zraven, ko sva šla itka za nekaj drugega k zdravniku. Pa je rekel: gospa, to ni nič takega, to oz. podobne zadeev počne veliko otrok. In še: če ne bo izzvenelo v treh tednih, pridite nazaj, ker sem mislila, če bi bilo slučajno potrebno do kakšnega psihologa. Skratka, naš je to takrat počel, ker mu je bila pred časom vzeta duda in je potem to očitno imel za nadomestek zanjo. Vendar pa je zdaj, med počitnicimi, pri šestih letih spet začel nekaj pohrkovati, tudi zelo moteče, pa je prav tako kot je začel tudi nehal, v parih dneh. Kaj pa vem, morda se na ta način odražajo na določene spremembe, če se te dogajajo, no, pri nas so se v tistem času, ko je začel pohrkovati. Je pa še dohtar rekel, da nič opozarjanja, strogo ignoriranje, čeprav vem, da je težko, jaz se tudi nisem mogla zadržati in sem ga parkrat opozorila. Aja, potem zdaj nazadnje sem mu še karamelno mleko skuhala, češ, da je dobro za grlo, če ga grlo boli, da pohrkuje. No, kot pravim, kakor je prišlo je tudi odšlo, prijetno pa ni.
|