|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majski hroščki 2008 - 10.del
6.1.2009 9:16:56   
Estrella*
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella*

IZVIRNO SPOROČILO: jana81

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Gre se za varnost, ne za uživanje.
Absolutno podpišem.
Ni mi pa jasno, zakaj niso vsi avtosedeži taki, da imajo možnost zasukauser posted image  
Zato, ker ponavadi lupinica "zdrži" do ustrezne kilaže oz. starosti in potem pač kupiš AS razreda 1 ali že kar 2/3. In ni potrebe po obračanju. Ti, ki se obračajo, so razred 0+ oz. 0/1.

evo si me prehitela, ker mi net dela počas kot polž.
Estrella to  da sem napisala da uživa je bil dodatek, itak nama je prva varnost, ztao sva tud vzela isofix

Jana, vem, da je bil dodatekuser posted image Tuda sama sem naredila enako potezo, ker Alja je dobesedno vreščala v lupinici, v avtosedežu pa je tihouser posted image Me mal skrbi, ker še ne izpolnjuje kilaže, samo, če bi bila v lupinici, potem ne bi nikamor šle več z avtomuser posted image

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
6.1.2009 9:17:15   
mafi
IZVIRNO SPOROČILO: tana7

Dobro jutro!

že imate nove avtosedeže?!user posted image
mi še razmišljamo ne o tem
pa bi verjetno počasi morali
a katera ve, kateri je najbolje ocenjen po varnosti?
za lupinice vem, da je bil maxi cosi cabriofix, pa potem nismo imeli težav pri izbiri - mislim, da je imal edini oceno sehr gut

mi smo lani med drugim tole gledali
http://www.motorevija.si/datoteke/tabela%20sedezi%202007.gif
pa vidim, da je med 9-18 kg najboljši Kiddy Infinity Pro, potem pa Maxi Cosi Priorifix... bo treba kar raziskat zadevo, preden kupimouser posted image

mi imamo romerja od 9-18kg, in mi je všeč ker je z naslonm, mark pa ima maksi cosi, pa mi sploh ne potegne- sploh če gremo na daljšo vožnjo in zaspi, ker se kar premetava naprej nazaj, vstranuser posted image

(odgovor članu tana7)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
6.1.2009 9:20:24   
špelin@

Absolutno podpišem.
Ni mi pa jasno, zakaj niso vsi avtosedeži taki, da imajo možnost zasukauser posted image  
Zato, ker ponavadi lupinica "zdrži" do ustrezne kilaže oz. starosti in potem pač kupiš AS razreda 1 ali že kar 2/3. In ni potrebe po obračanju. Ti, ki se obračajo, so razred 0+ oz. 0/1.

Estrella to  da sem napisala da uživa je bil dodatek, itak nama je prva varnost, ztao sva tud vzela isofix

Jana, vem, da je bil dodatekuser posted image Tuda sama sem naredila enako potezo, ker Alja je dobesedno vreščala v lupinici, v avtosedežu pa je tihouser posted image Me mal skrbi, ker še ne izpolnjuje kilaže, samo, če bi bila v lušinici, potem ne bi nikamor šle več z avtomuser posted image

A veš, da je Gregiju v AS, čeprav je še vedno v nasprotni smeri vožnje, bolj všeč kot v lupini? Ker je višje in fajn vidi ven user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1778
6.1.2009 9:20:26   
tana7
IZVIRNO SPOROČILO: mafi

Dobro jutro!

za lupinice vem, da je bil maxi cosi cabriofix, pa potem nismo imeli težav pri izbiri - mislim, da je imal edini oceno sehr gut

pa vidim, da je med 9-18 kg najboljši Kiddy Infinity Pro, potem pa Maxi Cosi Priorifix... bo treba kar raziskat zadevo, preden kupimouser posted image

mi imamo romerja od 9-18kg, in mi je všeč ker je z naslonm, mark pa ima maksi cosi, pa mi sploh ne potegne- sploh če gremo na daljšo vožnjo in zaspi, ker se kar premetava naprej nazaj, vstranuser posted image

a ni obložen, al kaj s tem misliš?

(odgovor članu mafi)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
6.1.2009 9:21:52   
tana7
Brina je pa še čist zadovoljna v lupinici
no, ne vem, če je glih zadovoljnauser posted image , ni pa nič slabše volje v njej kot pred 2 mesecema
v bistvu je še bolje, zdaj ne joče toliko zadaj, se je navadila bolj bit sama zadaj

(odgovor članu tana7)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
6.1.2009 9:22:00   
mafi

Dobro jutro!

maksi cosi je un og 18-36kg- je kot jahač z unimi stranskimi- sej lepo sedi ko je v budnem stanju samo če zaspi je pa že kriza

(odgovor članu tana7)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
6.1.2009 9:22:00   
špelin@
Srčekgirll, madonca, 8 mesecev že ima tvoj junaček? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tana7)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
6.1.2009 9:22:45   
mafi

Brina je pa še čist zadovoljna v lupinici
no, ne vem, če je glih zadovoljnauser posted image , ni pa nič slabše volje v njej kot pred 2 mesecema
v bistvu je še bolje, zdaj ne joče toliko zadaj, se je navadila bolj bit sama zadaj

user posted image user posted image user posted image za brino se pelje kot kaka direktorica

(odgovor članu tana7)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
6.1.2009 9:23:00   
barbaw

IZVIRNO SPOROČILO: barbaw

Pri nas je bila danes kriza za v vrtec. Doma je ni bilo, tam pa user posted image . Vsaj dretja ni bilo.

Zdaj sem dobila sms in mogoče bo zbudilo Majo. Maja je bila pridna in se je komaj ob 6-ih zbudila za flaško. Sem ji naštimala samo 100 ml, ki so zadostovali za 20 min. user posted image  Sem šla potem naštimat še dodatnih 100 in je vse zmazala. Sem jo dala pa med drugim hranjenjem v svojo posteljo in sem mislila, da bo gospodična zaspala s cartanjem, ampak ni šans. Me je cukala in brcala, pa sem jo dala nazaj v njeno posteljo, pa je zaspala kot top. user posted image  Tega sploh ne morem razumet. Jaka pa je spal pri nama (ponoči je prišetal), dokler ga ni Maja začela zbujat, zdaj pa niti blizu ne pride. user posted image

A je bil tvoj škratek čez praznike doma? Mislim, tiste delovne dni med dela prostimi? Naša mala pika na srečo po tej pavzi nima krize user posted image

Doma je bil od 23.

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
6.1.2009 9:23:02   
barbaw
IZVIRNO SPOROČILO: tilči

Ne vem,kdo jo bo gledal domauser posted image .

TI"!!!! user posted image user posted image  

Moje sožalje.

(odgovor članu tilči)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
6.1.2009 9:23:05   
barbaw

VIDU(Srčekgirll) VSE NAJBOLJŠE ZA 8 MESECEV!!!!
user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1786
6.1.2009 9:23:12   
barbaw

Samo pripomba in moje osebno stališče, ni treba zamerit: upam, da veste, kakšne in katere sile delujejo pri čelnem trku, magari pri nizki hitrosti, in koliko je otroški vrat (+ hrbtenica) ob težki glavi stabilen oz. kaj se zgodi, če se zaletiš in je otrok prezgodaj obrnjen v smeri vožnje.

Upam, da ne bomo tega nikoli izkusile. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
6.1.2009 9:23:18   
barbaw

IZVIRNO SPOROČILO: edinaos
špelin@ mi smo v avtosedežu že več kot en mesec in mala maksimalno uživauser posted image
A to v avtosedežu, obrnjenem v smeri vožnje? Ker naš je tudi zdaj že v avtosedežu, ampak v nasprotni smeri vožnje user posted image

Zakaj ga pa imaš obrnjenega v nasprotno smer? Si prva mama za katero vem, da je to naredila. user posted image

??????? Concord Ultimax ima obe možnosti obračanja. Do 9 kg oz. 9 mesecev je itak priporočeno (ne vem, koliko se zakon s tem ukvarja), da user posted image  sedi v nasprotni smeri vožnje.
Izgleda pa pozicija omenjenega sedeža takole:
KLIK

Vem kako zgleda, samo nisem še slišala, da bi kdo to sploh uporabljal. user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
6.1.2009 9:26:52   
tana7

Dobro jutro!

maksi cosi je un og 18-36kg- je kot jahač z unimi stranskimi- sej lepo sedi ko je v budnem stanju samo če zaspi je pa že kriza

ah... mi mislimo kupiti nekaj 9-18
večji je razpon kg, slabša varnost je, se mi zdi

(odgovor članu mafi)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
6.1.2009 9:27:38   
Anonimen
Jaz sem pa dobila novo ginekologinjo, dr. JORDANuser posted image ,

in zdaj ko bom  šla k bivši g. po karton, če mi bodo kaj zatežili, jih bom kar nekam poslalauser posted image user posted image user posted image . Sam da sem se jih rešilauser posted image

(odgovor članu barbaw)
  Neposredna povezava do sporočila: 1790
6.1.2009 9:28:03   
špelin@
tana7, jaz imam zdaj Concord Ultimax, čez cca. 2 leti pa bo šel v Maxi Cosi Rodija.

Neposredna povezava do sporočila: 1791
6.1.2009 9:28:09   
jana81

Absolutno podpišem.

Jana, vem, da je bil dodatekuser posted image Tuda sama sem naredila enako potezo, ker Alja je dobesedno vreščala v lupinici, v avtosedežu pa je tihouser posted image Me mal skrbi, ker še ne izpolnjuje kilaže, samo, če bi bila v lušinici, potem ne bi nikamor šle več z avtomuser posted image

naša lupinica je do 13kg, ampak Nejc jo je prerastel, ker mu je glava že gledala ven, kar pa ni varno, zdej ima itak že 9,5 kg, dala sem ga pa noter pri 8,5, pa HB in še naprej upam da ne bo kakšne nesreče.

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

Neposredna povezava do sporočila: 1792
6.1.2009 9:28:18   
jana81

Dobro jutro!

mi tud imamo Romerja 9-18kg

(odgovor članu mafi)
Neposredna povezava do sporočila: 1793
6.1.2009 9:29:08   
špelin@

in zdaj ko bom  šla k bivši g. po karton, če mi bodo kaj zatežili, jih bom kar nekam poslalauser posted image user posted image user posted image . Sam da sem se jih rešilauser posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1794
6.1.2009 9:30:00   
špelin@
večji je razpon kg, slabša varnost je, se mi zdi

Bo kar držalo. Ker ne moreš enačiti sil, ki delujejo na polletnika in šestletnika.

(odgovor članu tana7)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
6.1.2009 9:30:03   
jana81
punce a vaši takoj ko se vstanejo jedo zajtrk...Nejc je jedel ob 4h zjutraj, pa mi pol ob 8.30 ni hotu gresa na žlico, sem mu dala pa flaško je pa spil samo 90 ml AM, a je možno da ni lačen?

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
6.1.2009 9:30:28   
kasso

Aha, imam 1 vprašanje: kdaj boste (oz. ste) dale user posted image  v avtu v sedež, obrnjen v smeri vožnje?

Meni prav paše ta lupinica, ki jo imamo, ker ko zaspi, jo le odnesem v spalnico in spi naprej...potem bo pa tega konec.
Najbrž bomo kmalu zamenjali (čez mesec, dva...)...bomo videli sproti.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
6.1.2009 9:31:31   
jana81

super

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
6.1.2009 9:33:27   
tana7
IZVIRNO SPOROČILO: kasso

Aha, imam 1 vprašanje: kdaj boste (oz. ste) dale user posted image  v avtu v sedež, obrnjen v smeri vožnje?

Meni prav paše ta lupinica, ki jo imamo, ker ko zaspi, jo le odnesem v spalnico in spi naprej...potem bo pa tega konec.
Najbrž bomo kmalu zamenjali (čez mesec, dva...)...bomo videli sproti.

mislim, da smo nekje na istemuser posted image

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
6.1.2009 9:33:29   
špelin@

Samo pripomba in moje osebno stališče, ni treba zamerit: upam, da veste, kakšne in katere sile delujejo pri čelnem trku, magari pri nizki hitrosti, in koliko je otroški vrat (+ hrbtenica) ob težki glavi stabilen oz. kaj se zgodi, če se zaletiš in je otrok prezgodaj obrnjen v smeri vožnje.

Upam, da ne bomo tega nikoli izkusile. user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz sem in zato vem, kako zelo pomembno je, da je avtosedež:
1. primeren starosti in kilaži otroka
2. pravilno fiksiran + ustrezno varen (ocene različnih izvajalcev testov so lahko zelo različne, zato je fajn poiskati čimveč različnih virov in se potem odločiti)
3. obrnjen tako, da otrokovo telo najlažje prenese sile, ki nanj ob trku delujejo.

Seveda pa vsekakor upam, da se mi to nikoli več ne zgodi!!!!!!!!!!!

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?