blaža
|
Meni je pa Blaž kmalu doma ven padu. V petek sem še namaškarana hodla po vasi, ki imajo v vrtcu tako navado, da je skupinska maska. In v soboto popoldne me je nekaj zbadalo in sem mislila, da so lažni popadki. Med zbadanjem sem pa brala eno knjigo, kako se najhitreje odpreš na naraven način. In pol me je tako špikalo do četrte ure zjutraj, pa sem vseeno mislila, da so lažni, ki me ni bolelo hudo. moj je pa skozi spraševal, če mislim gledat živ žav, ki je blo v nedeljo zjutraj. In pol me zvije ob štirih in rečem GREMO! Pa ko vstanem, mi se tako vlije v copate voda, da je blo joj. Še tavelika brisača ni pomagala. In pol smo peljali v Kp matijo, pa lepo v porodnišnico. Tam sem bla sprejeta ob 5.15, pol so mi nardili klistir in ob 5.45, sem jih rotila, da me dajo v porodno, da ne morem več. Na pregledu sem bla 2 cm odprata, in je rekla babica, da kaj delam paniko, da naj še malo sedim na vc-ju, ki če ne bo šel klistir po mizi. Mojega pa so poslali malo po bolnici na kafe, ki kao bo dolgo. pol se me pa le usmilijo, me pregleda, ma ni nič rekla, je rekla samo da se stuširam. Pod tušem me pa zvije in samo iščem z očmi rdeč zvonček SOS. Se obesim gor kot Noterdanski zvonar, da so dve prilavfale. In pol grem v porodno. Jaz sem proti protbolečinskim zadevam, ki samo podaljšujejo porod, ma takrat sem študirala kako sem zdržala pri Matiji, ki je bila bolečina 100x hujša in sem si mislila, da takoj ko se vležem, da vprašam, če mi kej dajo, ki do kosila me bo pobralo. In ona pa reče, no noge gor! Halooo? Kaj??? In jaz pa : Ja kje je moj mož? Oni pa vsi panični kričijo, dajmo tatko pohiti, preobleči se, je skoraj zunaj. In ob 6.27 sem že rodila. Tri so mi pomagale. Sijajna ekipa. tako so me zrihtale, da je blo super!