Tina 28
|
Mlada mačeha. Dejstvo je, da je vedno težko, kadar se starši ločijo in morajo otroci sprejeti dve družini. Še težje je, če čutijo razdor med biološkimi starši. Težko je za vse....za mamico, ker mora prilagajat svoje življenje temu, kdaj bodo otroci pri atiju ali kako bo sama poskrbela za vse, za očeta, ki ne vidi svojih otrok tolk pogosto, kot bi jih želel....potem za nove partnerje, ki morajo vzljubiti in vzpostaviti dovolj sproščen in še dovolj strog pristop, da jih otroci jemljejo resno in na koncu za otroke, ki se velikokrat počutijo razdvojene, če vidijo, da se odrasli (vsi vpleteni) med seboj ne strinjajo zaradi njihovih potreb. Verjetno bi otroka želela ugoditi obema staršena, zato jih je težko prisilit, naj rečejo mamici naj obleče ta dres. Zopet jim bo prevelika odgovornost, da mamici rečeta, naj jih rajš tko obleče, kar jima je ati kupil, saj se ji bo verjetno zamalo zdelo. to je prevelik pritisk za njiju. Kaj sploh hočem povedati...boš rekla. Je težko, zato moraš sprejeti, da bo tvoj partner vedno njun oče in jima bo hotel vse dobro. Če mu denar ni sveta vladar, jima bo pač kupil kar misli, da rabita. Tako naredi verjetno tudi njuna mamica. Ena mamica pred mano je že napisala, da si lahko srečna da je skrben do otrok, saj bo tudi do tvojih. In če boste dorekli višjo preživnino bo še kar vedno kaj kupil. Zdaj pa tisdto, kar se strinjam s tabo. Menim, da mamica res izkorišča, saj če plačuje preživnino, ne vem zakaj bi mogel plačevati dodatne stroške, ker so dodeljeni v preživnini...pol/pol. Sama dobivam preživnino za prvega otroka, ki ne pokrije niti cene vrtca. Pa kaj. Oba z bivšim sva si ustvarla novo družino in tako ne vem, zakaj bi njim odžirala denar, če imam novega partnerja in lahko živimo. Svojega otroka vpisujem v v razne drage tečaje (smučanje, plavanje + oprema...vsako leto večja pač)...pa zaradi tega ne bom rekla njemu, saj mi je bod čast. Sem se pač odločila na svojo pest, da ga vpišem in ne sporazumno s partnerjem, tako, da tudi plačam sama. Se pa ne prepirava glede oblačil. Nekaj jih ma pri njemu, večino pa tu,. Če pride od njega v kaki novi, jo naslednjič poščljem nazaj v nahrbtniku, da bo imel za preoblečt...ali pa še niso oprane in pač počakajo. Tako, da je tu vedno nekaj oblačil od njega in nekaj od mene pri njemu. Igrače, ki jih dobi tam ostanejo tam, ker se mi zdi brezveze, da bi moral nositi s sabo stvari, da mu ne bo dolgčas. Danes ima že vsak otrok preveč igrač, zakaj pa jih ne bi imel na dveh mesti in bi se jih kasneje naveličal. Dejstvo je, da se tvoj partner ne mora obnašati, kot da so njegovi otroci obisk, ampak hoče za njih poskrbeti in to počne na tak način kot vsak starš. In res otroci stanejo. Zato mu prosim, ne peri možganov, naj sam spozna....ali pa mu predlagaj, da naj se pošteno pogovori s partnerico kaj se dogaja! mogoče bo misli, da njegovim otrokom ne privoščiš in ti bo tiho zameril!
|