lex
|
IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa Mam pa tut jaz ful vprašanj v zvezi z gosto hrano, pa če vsaj nekaj odgovorv dobim bom vesela, ker berem in berem forume, priročnike, pa povsod drugače piše, patronažna pa je zgleda pozabla prit k nam. zanima me, če lukcu že lahko dam: govejo juhico (samo juho, brez mesa, prikuhe) samo ne preveč mastno gris (je to gluten?) gluten ima pšenični gres, koruzni gres nima glutena, jaz sem mojim dajala p. gres v juho, ni nič blo narobe breskve samo v frutku in podobnem rozine (prekuhane, za sladkanje kakega obroka) jih nisem dajala nimam pojma zakaj ne, evo zdaj mam ko jih nočeta jest jogurte skutke in katere to? jaz sem jih dajala po 7. mesecu in to vse, sadne navadne, fruhtzverge,....... lahko solim? jaz malo solim, ker drugač se more pol še 1x na novo navajat hrano ampak minimalno maslo ali margarina ? to mislim, recimo v pire krompir, jaz itak uporabljam samo margarino keksolino ?? piše po 6 mesecu, ampak notri je sladkor, med, gluten... a so te stvari tak obdelane, da niso alergijske, al kako je lahko po 6 mesecu, če pa naj ne bi teh stvari jedel? tako kot piše na škatli jagodni frutki? glede na to, da so jagode alergene? menda so alergeni ven pobrani, nekje sem zasledila, sem jiha dajala kurjo juhico ? je ne jemo, sem dajala kurje meso poleg govedine v juho (sedaj mi itak to koristi za leko) pa meso? nič mi ni jasno res, pa že en mesec uvajamo, pa sem mu dala samo korenje, bučke, krompir, banano in jabolko. ne upam nič dajat, se tak bojim, da bi kej narobe nardila vse ima zelo rad, razen krompirja, se je tak napravlal, da mu je slabo ratvalo, sem mislila da bo bruhal...