|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijske čveke ˇ08 VI. del
2.1.2009 12:44:38   
neboglasnica
Dežurni P v LJ: GROZNA GNEČA... Delajo trije naenkrat, pa se čaka, čaka, čaka.. Imeli smo srečo in naleteli na eno res ZELO prijazno sestro, ki je prišla izmerit seturacijo kar ven, k vratarju, da nismo rinili v gnečo. Ker je bila ok, 97 nam je dala samo nekaj nasvetov in smo se ji prav lepo zahvalili in odšli. Res je bila prijazna, nasmejana in je delala s srcem, kar mi dalo ponovno vero v zdravstvene delavce, da očitno pa vsaj nekdo dela s srcem.

Šibam dojit...

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 2101
2.1.2009 12:47:27   
moya
GH - TALE NAČRT SE MI ZDI SUPER, ČE BO ŠE KATERI POMAGAL:

PO DOPOLNJENEM 6. MESECU ŽIVLJENJA

Za obrok zadostuje za začetek 50 g živila v KUHANI obliki (zaradi nezrelega prebavnega sistema). Živila uvajamo v razmaku enega tedna, da se dojenček novemu okusu privadi in da v primeru preobčutljivostne reakcije lažje ugotovimo, katero živilo jo je povzročilo.
Ko ugotovite, da vse dobro prenaša, lahko količino postopoma povišate do 150 g.

ŠESTTEDENSKI NAČRT:

1. V prvem tednu dopolnine prehreane pričnite Z ZELENJAVO Z MALO ALERGENI (npr. korenje). Zelenjavni pire razredčite samo z vodo ali s prehrano za dojenčke, ki jo uporabljate.

2. Če vaš otrok prvo živilo dobro prenaša, uvajajte v drugem tednu  DRUGO ZELENJAVO (npr. krompir). Druge primerne vrste zelenjave so: cvetača, brokoli, koleraba, sladki krompir, bučke, rumena koleraba, komarček.

3. V tretjem tednu dodajte prvič MALO MAŠČOBE (npr. olivno olje). Vzemite 1 čajno žličko olja na približno 100 g zelenjave.

4. V četrtem tednu razširite jedilnik S SADJEM, vendar ne s surovim, temveč s kuhanim. Najpreje poskusite enkrat do dvakrat s 50 g kaše ali kompota kot majhnim vmesnim obrokom. Priporočljivo sadje so jabolka ali hruške, kasneje tudi banane, marelice ali morda borovnice.

5. V petem tednu ponudite otroku RIŽEVE KOSMIČE za konico noža (Rižolino, Rižko) ALI KORUZNO OZ. AJDOVO MOKO.

6. Če vaš otrok brez težav prenaša 2 vrsti zelenjave, olje, eno vrsto sadja in riž, mu v 6. tednu lahko ponudite tudi KUHANO ZMLETO MESO: zajec, teletina, perutnina, jagnjetina. Za začetek naj dobi približno 10 g mesa v obroku, kasneje pa količino povečajte na 30 do 50 g.

(odgovor članu neboglasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2102
   [Brisano sporočilo]
2.1.2009 12:51:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 2103
2.1.2009 13:02:31   
neboglasnica
Aja, še tole sem želela napisati: se vidi, kako smo povezane, kar nekaj nas ima user posted image trenutno. Pravijo, da dobre prijateljice to tegobo dobivajo istočasno, da lažje ta križ prenašajo.

Almera: tudi jaz nagovarjam dragega, da udariva eno brigadirsko pospravljanje, likanje..pa se mu ne ljubi. Pravi, da so še prazniki. Jasno, on bi prestavil na drug teden, ko bo v službi, jaz pa pospravljala, likala...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2104
2.1.2009 13:03:26   
dzanika
majuska jaz mu zaenkrat pripravim posamezen obrok. Bom pa začela tudi shranjevati...

Jaz sem mu pa danes skuhala kurjo juhico. Sem dala kr eno bedrco pa zraven sem dala malo peteršilja, korenček in krompir. Pa čisto malo posolila. Potem sem pa pretlačila korenček pa krompir. Pa dala zraven juhico da je blo čist tekoče. Pol sem pa mal mesa notri nadrobila. In je pojedel za šalo. user posted image   Mu je ful pasalo. user posted image   Danes sem tole preizkusla, drugič bom pa mal več juhice skuhala goveje in kurje pa bom dala v šalčke pa v skrinjo in imam potem pripravljeno za drugič. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2105
2.1.2009 13:19:33   
netki
joj punce blagor vam k vam otroci jejo GH.....no midva sva se danes matrala s frutkom hruška-jabolko in je nekak šlo....sam kaj k se morem jst spakovat zraven pa ne vem kaj še, da se mal nasmeji in usta odpre....na koncu pa jih tud odpret ni več hotu, ker me je poštudiru.user posted image

(odgovor članu dzanika)
Neposredna povezava do sporočila: 2106
2.1.2009 13:37:41   
neboglasnica
Kolk so cortkani... pridem v spalnico, kjer se Staš trudi zaspat. Pa me zagleda in zavriska: ej!! Pa nasmeh od ušes do ušes.

(odgovor članu netki)
Neposredna povezava do sporočila: 2107
   [Brisano sporočilo]
2.1.2009 13:41:18   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2108
2.1.2009 13:52:42   
liju
Spet imamo drugo rundo spanjauser posted image .
Naš Žan je danes pojedel pire krompir in seveda ga hočem naredit z mojim mlekom, pa pripravim črpalko, začnem in glejuser posted image  niti 10 ml ne natečeuser posted image user posted image  Zdaj pa mi res ni jasno, od zadnjega dojenja je minilo tri ure, jaz pa brez mlekauser posted image user posted image , no te sem pol te tisto kapljico prilila in dodala malo margarine, pa je zmazal kot šususer posted image user posted image user posted image . Po pirejčku pa zaspani postanemo in ga pristavim vseeno, pa se na začetku matra, pol pa le priteče in je full požiral, tak da zdaj pa res več ne vem ali je ali niuser posted image user posted image user posted image user posted image  Sezam in čaj že pridno papcam, upam da mi tauser posted image  ni pregnal mlekeca in da se povrneuser posted image  Sem prav žalostnauser posted image user posted image  Pa še na obisk gremo pol, tak da ga niti ne morem full pristavljat, povrhu vsega pa se itak noče več nekaj dojit čez dan, raje papca najprej po žlici, pol pa komaj zizauser posted image  Kaj ve vse tehtate količino pripravljene GH? Jaz vedno delam po občutku, ker približno vem koliko pojeuser posted image

No in jih imamo. Dva sončka mislim. hehe

Neposredna povezava do sporočila: 2109
   [Brisano sporočilo]
2.1.2009 13:54:54   
Brisani uporabnik

(odgovor članu liju)
  Neposredna povezava do sporočila: 2110
2.1.2009 13:55:38   
Blacky30
Flower, ne vem, če je omejeno, koliko lahko. Če mu tekne, lahko polno porcijo, okol 120ml menda. Naša poje samo 30 ml nekje, odvisno, kaj dobi.
Vau, super za spanje!!! user posted image user posted image user posted image  Jaz pa še nikol nisem dala Nejca nikamor spat, kaj šele Tejo. user posted image

Lumpa, maričkaaaaaaaaaa, kolko tvoj Lukec poje?!?!?!!??! Da nima trakulje slučajno.user posted image  

Naša poje 5x 170ml AM (šteto že narejeno mleko, ne kolk dam vode) in enkrat 20ml GH.user posted image

Majuska, jaz zaenkrat pripravljam posamezen obrok.

Neboglasnica, super za Staša, samo da je ok, zdaj pa se lepo pozdravite do konca.user posted image

Liju, baje pri user posted image  malo mleka poide, saj bo prišlo nazaj. Jaz ne tehtam GH, kar po filingu naredim.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2111
2.1.2009 13:57:06   
Blacky30
IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa

a se vam zdi, da je ok da sem dala v skrinjo gris že zmešan z adaptiranim mlekom, banano in rozinami??

hvala

Hmmm, kaj te vem.... jaz ne bi, ne vem pa, če lahko al ne. Ampak zakaj pa daš tu zraven rozine? Ker je že banana ful sladka.

Neposredna povezava do sporočila: 2112
2.1.2009 13:58:50   
dzanika
liju jaz GH nič ne tehtam. Tudi delam po občutku...

eeee umpa pa maš nazaj to super slikco. user posted image user posted image   Zdej si si že bolj podobna. user posted image

za gris in to mešanico nimam pojma kako je s skrinjo...  user posted image   Jaz zaenkrat nisem še nič dala v skrinjo. Mu še vse sveže pripravljam...

Neposredna povezava do sporočila: 2113
   [Brisano sporočilo]
2.1.2009 13:59:22   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 2114
2.1.2009 14:02:32   
liju
aurora:
Glede jedilnika v bolnici, pa mi ni nič jasnouser posted image user posted image
Kaj te pa pudin lahko že jejouser posted image  Pa fruchtsverge user posted image  Jaz vem, da mi je Nino full bruhal po njem, pa je bil star okoli 7 mesecevuser posted image  Samo kak imajo vsak svoje teorijeuser posted image  P pravi do 6 meseca dojenje, pol v porodnišnici ko rodiš forsirajo dojenje, čim dlje, pol pa prideš v bolnico na otroški oddelek, pa tak jedilnik, mislim no....

Neposredna povezava do sporočila: 2115
2.1.2009 14:05:33   
liju

a se vam zdi, da je ok da sem dala v skrinjo gris že zmešan z adaptiranim mlekom, banano in rozinami??

hvala

Nimam pojma, ja na čem pa si kuhala gris?, Jaz ne vem če ne bom jutri malo v juhico zakuhala, mislite da bi bilo ok?

Neposredna povezava do sporočila: 2116
2.1.2009 14:05:55   
nanka
Jaz ji sproti delam hrano, nič ne dam v skrinjo. Dopoldne sem ji zmiksala jabolko, hruško, malo banane in zalila z mareličnim sokom, da je bilo malo bolj tekoče in je pojedla po moje več kot 120 ml, moram enkrat za foro zmerit, da vidim koliko je tega. Zdaj sem ji pa skuhala brokoli, krompirček in korenček, pa je pojedla samo 10 žlic, čez pa 140 ml mleka. Ob 17 dobi mlečno kašico, tega pa poje tudi več kot 100 ml, bom popoldne stehtala pa da vidim. Dva obroka GH že lepo poje brez mlekca čez, zdaj pa začnem uvajati še tretjega, zelenjavnega. Jutri dobi krompirček z bučkami in zalito z govejo juhico. Drugače pa popije 140 ml mleka, več ji ne gre dol.

Sedi ob opori že zelo dobro ( na kavču) samostojno pa še ne, ker ni nič ori miru in jo zanese v eno ali drugo stran. Zobka tudi še ni, čeprav ga vidim že več kot 1 mesec in tudi grize vse kar ji pride pod roko.

Neposredna povezava do sporočila: 2117
2.1.2009 14:11:41   
liju
Tudi mi moramo spasirat z paličnim, te poje veliko, oz. skoraj vse, če pa samo pretlačim z vilico, pa mu ne tekne najboljeuser posted image  No bomo pa zdaj za enkrat delali tako, pa potem vedno manj pasirano, pa da vidimouser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Blacky30
Vau, super za spanje!!! user posted image user posted image user posted image  Jaz pa še nikol nisem dala Nejca nikamor spat, kaj šele Tejo. user posted image

Jaz pa sem Ninota veliko krat morala dat v varstvo in s tem povezano je bilo tudi spanje pri babici- samo moji mamiuser posted image , ker je predaleč da bi ga vozla in po njega pol hodla. Zdaj ko pa imamo Žana, pa niti slišat noče, da bi kam šel ali on ali Žan. Samo mislim, da ga bom res peljala v ponedeljek k moji mami, da bo tam ostal kakšen dan ali dva.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 2118
2.1.2009 14:18:14   
nanka
Moji niso nikoli nikjer prespali, šele ko so šli v šolo so prvič prespali drugje v šoli v naravi. Spali so edino pri tašči v spodnjem nadstropju dopoldne, ko jih je imela v varstvu do odhoda v vrtec, čez noč pa vedno doma.

< Sporočilo je popravil nanka -- 2.1.2009 14:19:25 >

(odgovor članu liju)
Neposredna povezava do sporočila: 2119
2.1.2009 14:56:49   
Blacky30
IZVIRNO SPOROČILO: liju

hvala

Nimam pojma, ja na čem pa si kuhala gris?, Jaz ne vem če ne bom jutri malo v juhico zakuhala, mislite da bi bilo ok?

Verjetno je skuhala na AM, kot pravi. Meni je P rekla, da lahko komot kuham v AM, ga zavrem in zakuham gres noter. Tega do zdaj nisem vedela, recimo.user posted image

(odgovor članu liju)
Neposredna povezava do sporočila: 2120
2.1.2009 16:41:23   
Majuska

IZVIRNO SPOROČILO: neboglasnica

Kolk so cortkani... pridem v spalnico, kjer se Staš trudi zaspat. Pa me zagleda in zavriska: ej!! Pa nasmeh od ušes do ušes.

Tko se je moj prej nasmejal ... sta fanta poležavala v spalnici in pridem jaz notri, ker je bil čas za obrok - se usedem, obrnem malega k sebi in ko me je videl, je vrisknil "jou!" res je bilo smešno user posted image

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008

Neposredna povezava do sporočila: 2121
2.1.2009 16:53:35   
glugluglu
Končno mi je uspelo priti do računalnika. Včeraj se nisem mogla javit. Pa čez novo leto ste bile bolj pridne v pisanju kot za božičuser posted image .

No tako, da povem našo novoletno noč in prvi novoletni dan:

Bili smo pri bivših sosedih, 4 družine z otroki.
Tian je zaspal ob 22.10, prvič se je zbudil okoli 1., potem pa približno na 2,5 urci.

Bili smo pokonci do 6. zjutraj., ker nismo imeli kontrole nad starejšimi otroci so baje tudi ti zaspali tudi šele ob 4. in se jim je fajn zdelo. Manjši otroci so pa malo po polnoči.

Kljub temu, da je bilo veliko hrane in pijače ter, da smo bili tako dolgo časa se ga nihče ni nacediluser posted image . Nismo spuščali nič raket in petard, ker tega večina v družbi ne mara. Smo samo gledali male ognjemete.

Fantje so se zmenili in nam ženskam vsem dali za darilo en šampanjec in sexi rdeče tangice, oz. to so res bolj rdeči trakci z biserčkiuser posted image .

Ob 6.00 smo Mitja, Tian in jaz šli kar domov, ker je bil Tian itak zbujen, Mark in Nina sta pa tam spala.
Potem pa se je začelo: Mitja se je ob 8.00 zbudil, letel na wc, je šlo ven zadaj, spredaj, vsepovsod, trebuh ga je bolel, pa še vročino 39 je dobil.user posted image Ves dan je samo spal ali pa visel na wc-ju. Očitno nek virus. Zjutraj je šel potem kar v dnevno sobo, da ne bi še naju s Tianom okužil.
Ob 14.00 so mi pripeljali Marka in Nino in ravno ta čas ko je Tian spal. Potem so fantje skupaj z mano dokončali sarmo medtem ko je Mitja še vedno ležal ves bogi. Bili smo sicer zmenjeni, da kosilo jemo pri nas, ampak so potem fantje hrano raje razdelili in odnesli domov. Aja, sarmo so pri nas fantje skuhali že par dni prej.
Zvečer sem potem v posteljo padla že ob 22, kar je zame zelo zgodaj, no saj sem itak bolj malo spala.

No tako, pestro novo leto, danes pa pospravljamo, sta še moja starpša prišla na sarmouser posted image .

Tian je pa danes poskusil brokoli in cvetalo, valjda mu je zanič.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 2122
2.1.2009 17:26:17   
neboglasnica
IZVIRNO SPOROČILO: Blacky30

hvala

Hmmm, kaj te vem.... jaz ne bi, ne vem pa, če lahko al ne. Ampak zakaj pa daš tu zraven rozine? Ker je že banana ful sladka.

Tudi jaz ne vem, če je ok. Jaz mu še take stvari, kot so juhica ipd ne bom zmrzovala. Ne me vprašat, zakaj. Ker sem smotana menda.

Pred kosilom sem se opekla z vročim krompirjem noter v ustih in me še vedno peečeeee. Ja, požrešnost je huda reč.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 2123
2.1.2009 18:41:19   
neboglasnica
Urejam slike na comp, kopiram na CD, pripravljam še nekaj malega za razvijanje, delam sezname...in ugotovim, da mi je nekdo (Sara) nekaj map vrgel med druge. Torej, katera je že spraševala o krstu? Takole je izgledal njen krst lani:

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2124
2.1.2009 18:41:40   
neboglasnica
Nekaj slik pa noče naložiti, so prevelike.

Neposredna povezava do sporočila: 2125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?