ronja
|
Ronja, C&A je na Rudniku, v Supernovi. Za bež kombinezonček sva dala 20 evrov (19,90, tam nekje). khurde, hvala, saj gremo vsake 14 dni tja, ampak vedno samo k sosedu, pa domu, tak da nimam pojma, kaj vse je not, moram enkrat malo pogledat... Torej sta tam oba: H&M in C&A? uršika, hot sticky ribs so vroča lepljiva rebrca - svinjska rebrca najprej pokuhaš na hitro, potem popečeš na arašidovem olju, zaliješ z omakco, ki jo med pečenjem sestaviš in ko zavre, je gotovo. Evo ti receptek: VROČA LEPLJIVA REBRCA 1,5 kg svinjskih rebrc, nasekanih 2 žlici arašidovega olja 2 stroka česna 2 žlički nastrganega svežega ingverja 2 žlici medu 80 ml čilijeve omake 2 žlici slivove omake 2 žlički sambal oelek (začimba v prahu ali pasti s koščki) 1 žlica rjavega sladkorja 1 žlica nasekljanih koriandrovih listov Rebrca naj mesar lepo naseka, doma jih še razrežemo in skuhamo v kropu, kakih 10 minut v nepokriti posodi, pene poberemo iz površine. Dobro odcedimo in na vročem arašidovem olju prepražimo (najbolje v več rundah), dokler ne dobijo rebrca lepe skorjice oz. po želji - kolikor imamo radi zapečeno. Med tem zmešamo vse ostale sestavine v skledici. Ko prepražimo zadnjo rundo, položimo vsa že pečena rebrca nazaj v vok in zalijemo z omako. Mešamo, dokler omaka ne zavre in postrežemo - ampak ne kakim finim gostom, ker se ta jed je z rokami in se zelo paca - imaš lepljive prste, od tod ime:) jaz dostikrat pol stvari nimam, potem pa improviziram na veliko, pa vseeno vedno dobro izpade. Recimo včeraj sem dala namesto slivove omake slivovo marmelado, namesto koriandra petršilj, namesto čilijeve omake pa kečap (hotela sem še ajvar, ta se je navadno dobro obnesel, pa ga je že vrag vzel (se je pokvaril)... Če nimaš arašidovega olja, je tudi navadno sončnično ali za cvrtje dobro. A še kateri roke drevenijo ponoči? Mene to zadnje noči vedno zbudi. Mravlje v rokah, pa kolki seveda. hehe, to se kar navadi, ko ti bo dete zaspalo na roki, pa ga ne boš hotela zbudit, boš mela non stop mravljinčaste roke . uršikab, saj en kozarček vina si pa komot privoščiš! ne da se ga usuješ, ampak zaradi kozarčka ne bo nikomur nič hudega! To ti bo vsak g. dovolil, res! jaz na splošno ne maram alkota - edino rum v pecivu , toliko, kolikor namočiš torte, hehe. khurde, saj bepanten ni za vsak dan mazat - to je samo za takrat, ko ima otroček vneto ritko ali kožo med gubami, ker se kaj drgne ali kaj takega, ne pa kar tako. Sicer je pa navadno roza Bepanten mazilo mišljeno predvsem za nas - mamice, za bradavice... meni je precej bolj pomagal kot pa moje mleko, sem to probavala, ampak če imaš rane, potem je mazilo boljše! ga imam pa še od lani, tak da mi je ta strošek prihranjen... Ronja - katero blazino za nadzor dihanja boš kupila? Hm, meni so v BC rekli, da imajo samo 1: angel care, se mi zdi, tista ki je samo za dihanje, ki ni še varuška zraven, ker tista je pa predraga, pa tudi je ne rabiva... uršika, to je tisto, kar je Nina tako priporočala, en del daš pod vzmetnico oz. pod otroka, drugi del maš zraven - in tisto meri, če otrok še diha - ker se premika pri dihanju. Če neha, začne piskat, to je vsa umetnost. Moj fotr je takoj ugotavljal, da to deluje na istem principu kot pedometer, verjetno, pa da bi lahko potem to pri svoji biologiji uporabila (on bi vedno še nekaj drugače uporabljal... ma, jaz mam v labu vse, kar rabim...) Hladilno mazilo sem pa zadnjič kar kupila, ga itak rabim za Ronjo kdaj pa kdaj, zdaj ko je tak mraz, koža bolj nasrka... Za gube imam v principu mandljevo olje, še od ronje, hehe, ker ga skoraj nič nismo porabili (rok pa tudi še ni potekel, ker sta tako hitro ena za drugo ), ker Ronja ni bila nek bajsek in je v bistvu sploh ni bilo treba mazat s tem. mojca, ČESTITAAAAAM!!! In držim pesti, da se čim prej zližeta obe od porodnega stresa! Da bi Medea lepo jedla in da tebi niso pozabili kakega koščka posteljice not. Ostalo se bo pa vse počasi pošlihtano. Rajši kak dan več ostani v bolnici, če je treba, pa naj te cartajo, tam vseeno vse drugi naredijo (razen otroka, seveda;) saša, pa nama je ratalo, hehe! Sem ti rekla, da nama bo! petra, pri nas v Lj. prav lepo sneži! RONJA - kako si preživela silvestrski večer? Takole: Če bo danes sreča mila (beri: mala spala, ponovimo akcijo, hehe, tokrat brez plaščkov ). Grem hitro še šivat zimski sling!
|