pikatara
|
Da se spet malo oglasim. Je bila norišnica te dni. V petek sem piškotke pekla, pa jutri jih bom spet. V soboto je bil florentinc party, sem imela tolk energije, da so me vsi čudno gledali. Cel dan in pol noči sem bila pokonci in sam skalala okrog, sploh nisem mogla bit pri miru. V nedeljo sva pa kužko peljala na sneg v Kranjsko goro in malo na sončka. Včeraj sem pša šla z možem na njihovo službeno kosilo, pol pa malo v staro Ljubljano ter v en lokal, kjer sta dva kolega igrala. Kadarkoli se grem zvečer potepat srečam koga iz službe. Danes pa rabim malo vaše energije, mi ne gre vse po maslu. BIla sem na pregledu je vse ok, tamala dva pridno plavata, na ultrazvoku se ju pa en vidi več tako fajn, ker sta prevelika, da bi se cela videla. Eden ima približno 350 gramov, drugi pa med 400 in 450. Na ostalo se pa ne spoznam kaj je napisala. Fantek je pšridno kazal kaj ima med nogami, punčka pa je skrivala, tako da je rekla, da ne more bit sigurna kakšnega spola je. Sem kar malo razočarana ker si zelo želim punčko in upam, da bo res, da si ne kaj premislijo. Zadnjič je že vse kazalo na to. Pol sem pa nesla ključ za avto sprogramirat, pa je bil on cepec tam tako nemogoč, da sem mu rekla, naj bo malo bolj prijazen. Seveda nisem nič uredila, ker se moram naročit, pa mi tega po telefonu niso mogli povedat, ko sem klicala. Največje razočaranje danes, pa je bilo, da je bazen do nadalnjega spet zaprt, pa tako rabim malo plavanja. Nisem šla tri dni in me ful križ boli. Sedaj bo pa anjmanj tri tedne zaprt. Sam še mož naj danes pozabi na najino obletnico, pa bo dan popoln. Želel si je eno posebno ponev za ribe pečt, pa sem morala kar trikrat po njo. Sem jo prek enta naročila in sem jo šla v petek iskat, pa ni bila prava. So me klicali da bo drug dan tam in sem šla v ponedeljek pa je rekel, da je ni in ko sem že šla me je klical, da jo je našel, tako da sem mogla danes spet po njo. Je nisem hotela po pošti, da mož ne bi vedel. No sedaj bom pa nehala jamrat. Se kar bolje počutim ko sem vam malo potarnala. Lara midva sva raco napolnila z jabolki, celo premazala z začimbami in tri ure v pečici pekla. Nekje piše, da jo premaži z medem pa je ful boljši, če jo pol ure pred koncem premažeš s konjakom. Ti pa napišem recept moje bivše tašče, grem po njega: na kocke narezan kruh prelij z vročim mlekom, dodaj na olju prepražen peteršilj in čebulo, jajce sol malo moke in kislo smetano. Ona večinoma ni polnila piščanca, ampak ga je v pečici pekla narezanega na kose in dala to čez. Ful dobro. Energije ima ful perveč, lahko hodim, pospravljam, ponočujem, je pa res, da imam majhen trebušček in da me bazen po konci drži. Ne vem kaj naj sedaj naredim, ker me po treh dneh že zelo hrbet boli in nimam več tolk energije. Če sem sam doma in ne migam dost, sem kar malo depresivna in tečna. razmišljam da bi šla v fitnes, pa ne vem koliko lahko tam delam. maja jaz imam skoz malo napet in trd trebuh, verjetno od plavanja, ker mi ful trebušne mišice delajo. Pa ginekologina nikoli ne reče da je kaj narobe. Naslednji pregled imam šele 23.1., kar verjetno pomeni, da je vse super, zdaj mam drugič na 4 tedne, prej sem imela na 3. Dva dni prej moram pa kri dat na zavodu za transfuzijo, ker bom dobila inekcijo zaradi rh - . Grem malo pospravit in kosilo kuhat, pol pa moj dragi pride. Sam jutri še dela, pol bo pa do 5.1. doma. Komaj čakam. Lep božični večer vsem, če si jutri kaj ne pišemo.
|