|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
17.12.2008 23:19:34   
lara light
Vidla in kupla!user posted image  Krasni so, ju3 prlepim fotke...sem oba kompletka skbno zvila v celofan, da ju bodo vsi, predvsem pa jaz gledaliuser posted image
Ma si ne morte mislt, kako sem srečna za tisti dve cunjici, kot bi zadela na lotu...no to sem že v septembruuser posted image
Sicer pa 'imamo' dva para dvojčkov pred mano, nečaki, in kup reči tud jaz podedujemuser posted image
Lepe sanjeuser posted image

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 826
18.12.2008 7:45:19   
PERSIDA
DOBRO JUTRO ČVEKICE !!!

Se malo javim.Vidim,da ni samo pri nas pestro.V torek sem imela pregled ,pa eno pikico v rit dobila ,ker sem rh negativna.Razen tega ,da mi bavca mala že ,kar veselo pritiskata navzdol je vse ok.Odprta še nisem nič ,pa upam ,da bo tako vsaj so februarja.Edino kar mi preostane je počivanje kdaj ,pa bosta prišla na svet ,pa odločata mala dva.Maternico imam že kar pošteno veliko,tako ,da sta me kar pošteno raztegnila.Sem pa zadnji teden tudi pošteno zatečena.Sicer g. pravi ,da je to vse normalno ,da je narava pač določila ,da nosečnice morajo zatekat.In naj ne skrbim.Je ,pa noro ,ko ti je koža na nogah premala.Tako,da sem kar pomirjena ,ko mi res stvari razloži.Nekaj še vam zaupam,da sem se zadnji mesec zredila za 5 kg.Skor me je kap.Sicer ne vem kam je to šlo.Jaz to pripisujem zatekanju.Za kg ga res nisem nič spraševala ,ker že itak mam drugače preveč kg.Nisem drezala v sršenjo gnezdo user posted image .
Letos še imam en pregled in sicer 29.12.Skupno sem se zredila za +12 kg.Zdaj bodo pač bolj pogosti pregledi.Grem ,pa januarja v mš pol ,pa tak bo že marec tu.Ma malo optimista pa sem.Lepo bodite in cartajte se.

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 827
18.12.2008 8:43:17   
taškica
user posted image Skorpija in Lara, ma sta dobre, sem vama kar folš. Jaz sem bila včeraj tudi v H%M, vendar sem kupovala za božička. Pazite! Imam celo dve nečakinji in sem se stopila ob pogledu na kiklice, pa roza majčke, pa špange, pa nogavičke, žabice, pa bleščice, jooooooooooooj. Jaz pa likam in perem in gledam in kupujem - rjavo , zeleno, vojaško, pa bojevniki, marsovci, eventuelno pridejo v poštev še gusarjuser posted image . Welcome to the boys world! In sem takoj ubodla dve mininiki (eno za 6mesecev - se mi zdi, da to pa res potrebuje vsaka prava baba, pa če tudi je zunaj -10 stopinj in ta mala še ni dopolnila 1 leta; in eno za 6 let), pa zgornji del trenitke posut z bleščicami. No, tudi jaz zdaj to prekladam, pa dajem ven iz vrečke in not v vrečko, pa spet gledam in še ne bom zavila user posted image .

tudi sama sem imela veliko komplektov za dojenčkov, kje so pa zdaj pa ne vem več. Nekje vmes, med zadnjo nosečnostjo in danes) me je moja furija prijela in sem enkrat vse bundice in plenice in komplete kar dala enim cigankam, ki so prišle pod blok. user posted image . Se mi zdi, da mi bo še žal........sicer pa, itak sta dvojčka in najbrž morata imeti isto. Lara, kakšne so tvoje izkušnje v zvezi  stem? (Lara ima veliko dvojčkov v familiji).

Zadnje dni jaz nisem v neki najboljši formi, se mi zdi da se mi fuzla od tega vremena.  Potem pa ima še možiček vse te novoletne zabave, jaz pa domauser posted image . PA brati se mi ne ljubi!!!!!!!!! Sem bila tak knjigožder, zdaj pa nič. Samo še nosečnišče pridejo v poštev - se mi vidi, da me je dobro zadelo. Danes grem na kosilo z dvema prijateljica v mesto! Blazen dogodek!

Je pa prihod vozička pozitiven v eni smeri - moj mož je pričel razmišljati o imenih. to je napredek. Ampak dlje od iskanja internetnih strani ni prišel, se ne želi ukvarajti s tem, dokler nista porojena in živa in zdrava. user posted image user posted image user posted image

Še vedno sta A in B. Uboščka. Punce kaj napišite, da vas popoldne berem. Pa fotke, prosim fotke v albume, da vidimo prve cotke!!!!!!!

Persidav jaz sem že na +10kg . user posted image  Kriza res....kaj šele bo!!!!!!

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

(odgovor članu PERSIDA)
Neposredna povezava do sporočila: 828
18.12.2008 9:02:54   
pikatara
Taškica pol bi bil tale tvoj možek glih za naju. Sem pozabila napisat, še vso ostalo športanje, ker pri nas skoraj ni dneva brez tega. Tenis obvezno vsak dan, tudi pozimo vsaj 5x na teden, surf imava na morju (imamo srečo, da imamo prikolico skoz postavljeno na svoji parceli, vsaj dokler nas Hrvati ne razlastinijo oziroma prekinejo pogodbo s campom), oziroma kar dva. Dan tvojemu eno dobro idejo, najino najljubšo, na desko od srfa z gurtno privežeš plastičen stol brez nog in pol tako veslaš. Pri nas je ene pol ure veslanja stran en otok z bifejem in je seveda treba na pivo. Pa napihljiv kajak, pa včasih še kolesa vzameva, moj sanja celo o kolesu na surf deski, je enkrat nekaj podobnega kupil. Ampak pri tebi je drugače ko tvoj sam gre, midva vse počneva skupaj, letos moj sam ne bo hotel nič, ker bo skoz z nami. Že sedaj me noče same doma pustit ko gre na tenis, ga moram prav nagnat. Boste mogli res kombi kupit. Je pa super ker greste za 2 meseca, pri nas je bilo vedno premalo dopusta, 14 dni morje, pa en teden smučanja. Pa še kaj vmes. zato bom pa probala bit letos sama s tamalima, pa bo moj čez vikende hodil, sploh take podaljšane.

Glede pospravljanja po obiskih se ponavadi skregava, ker hočeva oba pospravit, pa še kdo se ponudi, sam imam jaz tako hitro, ker skoz sproti pomivam in pospravljam. Imava malo kuhijo, rabila bi pa ogromno, tako da še pomivalnega stroja ne uporabljava, čeprav ga imava, vse sproti med kuhanjem umijeva. Imam pa še vedno tolk energije, ker sem skoz doma, da mi je v veselje pospravit. Zdaj bom šla likat, ker nisem že 14 dni. Pol bom pa še po tleh pomila, jutri pa piškotke pečt. Edino kar se malo nerodno počutim, tolk imam energije, sploh če hodim plavat, pol se pa komaj pripognem ko sesam.

Lara seveda sem šla plavat, se počutim kot prerojena. Sem navajena migat in me to ležanje ubija, sam prekladam se, pol se mi pa nič ne da. Pa moj trebušček je končno malo k sebi prišel in ne boli več tolk, če sedim za mizo, sam nazaj moram bit naslonjena. Tako da še malo na računalniku delam, ker nisem že dve leti imela časa za to. pa da ne boš mislila, da gre z nama sam trta (mora bit kraška od terana), grejo še vsi aparati od aparata za sladoded delat, strojček za testenine, tri ponve, vsi mikserji, 5 olivnih olj, pa trije balzamični kisi, pa .... raje ne povem kaj vse, ker vsi mislijo, da sva malo čudna, pol so pa vsi veseli ker jejo.
Pridna si že nakupovala, jaz nisem še nič, bom šla januarja malo na razprodaje. Drugače nič ne hodim, ker se mi ne da, letos bom pa šla.

Persida tudi jaz sem se v treh tednih in pol zredila za 4,5 kg, prej so šle kile čist počasi, sedaj pa kar kipijo. A sta tvoja dva že fejst zrastla. Me prav zanima kakšna sta naša dva, bom videla v torek. Je ena aprilčica iz Ljubljane, ki ima na isti dan rok, da je bila njena Karolina (ja isti dan rok in isto ime, ampak naša dva bosta prej) na MF imela že 600 g, takrat sta bila pa anše dva 250. Je pa res, da je to njen peti otrok in da nobeden ob rojstvu ni imel manj kot 4 kg. Tudi midva greva januarja v materinsko šolo, sva Domžale izbrala, ker imajo ob 17. pa še parkiart imaš kje. v Ljubljani je pa ob 4 in 6. Kje boš pa ti hodila in kje ostale ter kdaj?

taškica jaz najinih ne bom isto oblačla, nisem preveč pristaš tega, ker sta le dve različni osebi. Sicer pa bo tako ali tako parček in ne moreta bit čist isto. Pa še veliko bova dobila in ne bom kupovala, imajo pa vsi razen enega para fantke. tako da bo tudi Karolinca bol po moško. Seveda pa bo dobila kiklce, takšne kot si jih opisala. Že celo življenje sem si želela punčko, da bi jo lahko oblačila in vedno ko kaj nakupujem za nečaka gledam tiste lepe stvarih in pravim zakaj ni eden punčka. Jaz sem sedaj le na plus 4, ker sem imela srečo in sem v 2. ter 3. mesecu shujšala za 3 kg. tako da skupaj 7. Je pa res, da gredo sedaj strmo gor. tako da bo še veselo. Že sedaj se moram vsest da si lahko čevlje zavežem. Imam pa srečo, da ju nosim zadaj in imam mali trebušček. Moja svakinja je imela takega že v 4. mesecu, pa je ful suha in majhna, tako da je je bil sam trebušček.

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 829
18.12.2008 17:37:18   
lara light
Lepotičke moje, joj ste ble pridne!

Se strinjam, da bomo po porodu mislile na kg, sedaj pa samo na naše otročke, da čimveč časa ostanejo pri nas na varnemuser posted image

Možeki naši in njihove obveznosti...mah pustmouser posted image

Oblačenje naših dvojčkov: imamo dva para in ker sta različna sta vedno v različnih cunjicah. Mogoče kaka majčka v drugi barbi, kot najbolj podobno, sicer pa vsak zgodba zase. Četudi bi bila enojajčna, meni ni všeč, da so kot barvna fotokopija...poznam ene tri pare, ki so že starejši in so vedno enako počesani, itak pa oblečeni. Osebno mi ni všeč, potem pa naj vsak po svoje seveda naredi.

Tako, samo na kratko, ker sem v gužviuser posted image , na bolniški v gužviuser posted image ...diham z mojo prijateljico, ki bo vsak cajt rodila, pečem pecivo za njenga moža, da bo mel slastno žurkouser posted image ...zdaj pa se odpravljam zrihtat, ker gremo ven... same babeuser posted image ...tko malo pred novim letom, nekaj pojest, se nasmejatuser posted image ...upam,da me kdo sumljiv ne trefneuser posted image .

Ta vikend bom fotkala moj adv. venček in drevesce, pa trebuuuh!user posted image

Lep večer, lubčka!user posted image

Coelho

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 830
19.12.2008 9:41:05   
taškica
Olja punčke, kako ste kaj? Nekam tiho je vse skupaj, midve s Pikataro po sva že na počitnicah in piknikih user posted image .
Včeraj sem bila v mestu, nič posebnega. Tudi danes bom nekam šibnila, se vidi da je novo leto, pa se vsi hočejo dobiti na kavicah, pa kosilih itd. Luštno, ni kaj. Pred nekaj dnevi sem pisala voščilnice in  ugotovila sledeče, pa velja za vse vas tudi:

2008 je bilo izredno darežljivo - dalo nam je pikice, zdaj pa mora 2009 poskrbeti, da jih bomo v miru in z vso ljubeznijo uživali (pospreminili na svet!) Eto moja novoletna resolucija!

Drugače pa pri meni nič posebnega - vse poteka po standard in najbrž je to v tej situaciji v tem trenutku več kot SUPER user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 831
19.12.2008 10:01:28   
PERSIDA
Pozdravljena taškica.Sem zdaj cele litanije pisala ,pa mi ni objavlo ker me int.zaj...va.Jezna sem ko user posted image .Bom se mogla še enkrat potudit.Pa sem že tolikokrat rekla ,da si bom shranla ,pa še vedno nič pol se pa jezim.Grrrrrrr......

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 832
19.12.2008 10:19:00   
rmmaja
Pozdravljene moje souser posted image user posted image !

Ste pa pridne, da se kar kadi. Delate, pišete, kuhate, nakupujete...

Jaz sem včeraj kupila nekaj cunjic št. 50 in Lara light, razumem tvoje veselje user posted image user posted image . Tudi jaz jih kar naprej ogledujem in prelagam. Na oddelek za punčke sploh ne smem, ker se mi kar zmeša. Moja hči dobi vse za oblečt in zato ji nič ne kupujem user posted image , ker imam cunj zanjo toliko, da bi zadostovalo vsaj za dve. Res da so nekatere že malo sprane, ampak kupovanje novih, bi bilo metanje denarja stran. Zdaj pa tega res ne rabimo. Zato bom pa bolj uživala pri kupovanju fantovskih zadev, ker vem, da jih bosta potrebovala še dva.

Včeraj sem imela UZ pri Cerarju v LJ. Gužva, čakanje user posted image , ampak na koncu je bilo vse ok. Mala dva sta primerno zrastla in se poredila user posted image user posted image , čeprav sta še vedno med lažjimi in manjšimi. Naslednji UZ imam 7.1., tako da imam tisti dan pregled v NM in LJ. To bo pa prava turneja user posted image user posted image
No, saj je bila tudi včeraj. Ogledala sem si vozičke in razumem vaše razočaranje nad izbiro v LJ. Ni modelov, kaj šele barv. Maclaren je zakon, a ne za začetek. Zdaj iščem rabljenega Hocota, ki mi po teži in dimenzijsko najbolj ustreza, pa še košari ima trdi in lahki. Tudi Hartan mi je zelo všeč, ampak me velikost in teža malo mučita. Mojemu se je dopadel tudi Baby Welt, v Rutarju pa imajo enega znamke Baby plus, ki je majhen, lahek, okreten, poceni (200€ + 120€ mehki torbi), kar lepo se zloži, samo je črn in takega nočem.

Vam pa moram priznati, da sem bila od hoje po trgovinah čisto uničena. Imela sem še veliko stvari na spisku, saj veste, tole obdarovanje otrok za praznike..., pa nisem zmogla več. Ponoči pa me je tako vse bolelo, da rabim zdaj večdnevno pauzo do naslednjih podvigov. Ali bom pa vseeno morala zaupati možu in njega pošiljati samega naokrog.

Nisem vam še sporočila razpleta obiska pri direktorju. Z novim letom grem lahko na dopust, ker pred aprilom ne bo nadomestne zaposlitve, tako da bom kmalu končala z bolniško. Jupi. Pa še kakšen evro se bo poznalo tudi na porodniški. Danes se je pa na zaključku v službi menda tako hvalil, kako smo bili produktivni in se bo naša družinica "v službi" povečala za dva, da sem vesela, da me ni bilo zraven. Bi se kar v zemljo vgreznila. Se bojim, da je kdo pomislil, da ima še on kaj pri tem. user posted image user posted image

Ali morda veste, če gremo nosečnice z dvojčki kaj prej na porodniško? Včeraj so v ambulanti ene omenjale 40 dni prej, pa nobena ni bila 100%.

Taškica, zdaj imam pa jaz eno simulantko doma. V torek je v vrtcu močno kašljala, pa sem jo v sredo pustila doma na opazovanju. Nič ji ni, verjamem da je v vrtcu veliko otrok bolj bolnih. Malo pokašlja in posmrka, a to je vse. Danes sem jo hotela dati v vrtec, pa se je zjutraj tako močno trmala (ne zaradi vrtca, ampak ker nekaj ni bilo po njeno), da je nisem upala vse zariple in otečene od joka peljat. Ni se pustila sleči, ko si ji vlekel drugi rokav dol je imela prvega že nazaj, pa otepala je z vsemi štirimi in kričala, kot da jo trgamo. Za ohladitev je dobila malo vode po obrazu, pa še ni bilo dovolj. Potem sva jo pa z mojim tako močno držala, da se niti za mm ni mogla premakniti, pa je bila takoj tišina. user posted image mali, ta nam bo delala dvojne težave, ne naša user posted image user posted image .

Ko ste pri kilogramih, jaz imam zdaj +6, pa prazniki prihajajouser posted image . To bo veselo. Kmalu bom težka kot moj mož, samo da ima on skoraj 20 cm več kot jaz.

Joj, joj, sem spet naložila.  Pa dvakrat peljite.user posted image user posted image
Lepo bodite, za praznike ne bo snega, nam pa napovedujejo sonce . Do takrat pa vam želim veliko cončka v srcih in brc v trebuhu.

Neposredna povezava do sporočila: 833
19.12.2008 10:54:23   
lara light
Lepotičke, dan!

Da se malo pohvalim...mi mamo pa novo deklico...naši dobri prijatelji...juhu sem vesela!user posted image

Taškica, lepo si napisala to novoletno resolucijo, mi dopade!user posted image user posted image
Persida, ojla!user posted image

23 teden +6 maja?!!!user posted image  bravo!! Čestitke za uspešen pregled!user posted image

Naj bodo otročki zdravi, možeki pridni in kupite lepa darila, spijte prijetne kavice in čajčke...dnevi so za take reči več kot primerni!user posted image

Lp vsem! Šibamuser posted image

Coelho

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 834
19.12.2008 12:29:22   
taškica
Majči, čisto na hitro, ker kuham in je frka. Nekaj je v zraku - definitivno. Kajti meni se je isto zgodilo z mlajšim, danes zjutraj. Sicer ni jokal, ampak en rokav noter, drug ven, potem pa sem kr mal obupala, pa rekla naj ga pusti pri meni, bova piškote delala. In je pri meni; najprej je šla vsa moka po tleh, potem mi je mašinco za piškote razstavil, potem pokvaril, potem si je umazal nove kavbojke za v vrtec (moja napaka - pozabila ga preobleči), na koncu, da je bila mera polna, pa je z rokami, ki so bile mastne od mase piškotov potiskal vsa okna. Vam povem, sem utrujena za znoret :))))))))))).user posted image

se beremo!

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 835
19.12.2008 13:00:05   
rmmaja
Ja Taškica, se strinjam, nekaj je v zraku.

In danes bo še pestro. Mala zdajle spi, popoldne pa me čaka Dedek mraz. Moji so šli na koline, moj mož tudi, tako da nimam nikogar za nadomeščanje in bom kar sama dežurna. Toliko o današnjem počivanju.user posted image

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 836
19.12.2008 13:01:23   
lara light
IZVIRNO SPOROČILO: taškica

Vam povem, sem utrujena za znoret :))))))))))).user posted image

se beremo!

se nič ne čudimuser posted image ...saj po novem, saj po novem letu boljše bo!user posted image

Coelho

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 837
19.12.2008 13:02:50   
lara light
IZVIRNO SPOROČILO: rmmaja

Ja Taškica, se strinjam, nekaj je v zraku.

In danes bo še pestro. Mala zdajle spi, popoldne pa me čaka Dedek mraz. Moji so šli na koline, moj mož tudi, tako da nimam nikogar za nadomeščanje in bom kar sama dežurna. Toliko o današnjem počivanju.user posted image

OO, bogica, upam, da bo šlo!user posted image Pridi se k nam malo pockrljat vsake tolikouser posted image

Coelho

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 838
19.12.2008 13:20:41   
emaa
Maja ne vse nosečke grejo na porodniško 28 dni prej, razen če te porod ne prehiti, pa nastopiš porodniško z dnem poroda

Neposredna povezava do sporočila: 839
20.12.2008 23:45:01   
lara light
Lepotičke, že vse ninate? Tudi jaz imam dovolj kavčanjauser posted image ...lepe sanje!user posted image

Coelho

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 840
21.12.2008 11:11:24   
taškica
Ojla,
ta vikend sem sama - fantje so šli smučat na Vogel in ostali čez noč. In jaz sploh ne vem kam naj se obrnem, kaj naj počnem, čist dezorientirana sem brez ta malih piškotov in ta velike poticeuser posted image . No, prav hudo mi sploh ni, včeraj sem izkoristila in šla k frizerju, po njem pa direktno na kavč. Zdaj pa že dva dni pečem piškote, ki mi grejo že pošteno na nerve, ker sem jih naredila najmanj 5kg za vse sorodstvo (namesto daril) in mislim, da sploh ne bodo cenili vso to peko in packanje, da ne govorim o seriji, ki mi ni uspela in je romala v smetiuser posted image .

Lara, a ti veliko počivaš? Koliko se sprehajaš? 1ura na dan? Jaz zdržim na nogah recimo 2 h, potem pa me v križu začne vse boleti. Res pa je da nosim oba precej spredaj in je trebuh precej velik.

Včeraj zvečer sem imela precej časa za revizijo obeh mojih porodov in veste česa je pa mene najbolj strah? Niti ne poroda pa to, ampak kasneje dni po porodu na primer po dveh dneh, ko ti padejo hormoni, tisto pa se je za ubit. Jaz sem vsakič jokala kot norec, zaradi brezveznih razlogov. To me je še najbolj sesulo, ker sem bila čist zgubljena v vesolju. In fora je v tem, da ti tega nobeden ne pove. Padec hormona je takšen, da ti zamegli trezno in razumsko razmišljanje. Umiriš se lahko šele po parih dneh ali kakšnem tednu. In nisem edina - da ne boste mislile, da sem kakšen freak. Moje kolegice so šle skozi isto, razlika je le koliko časa potrebuješ, da se sestaviš nazaj.

Dost nakladanje, dejmo se aktivirat punce, jaz vas imam namreč čas brati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pa tiste od zunaj, ki veselo zibate, dajte kakšno lepo reči, da se bomo lahko veselile z vami!!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 841
21.12.2008 11:12:58   
Skorpija
Dober dan, punce. Končno je sonce, tko da greva zdajle na en dolg sprehod, potem pa me čaka gora cunj za likat, med njimi so že tudi prve cotke od tamalčkov user posted image Sem se odločila, da kar počasi začnem s finišom, ker se mi bo zihr dalo vedno manj... Uradno imam še zelo dobra dva meseca do roka, sam nekako se mi dozdeva, da bomo februarja kar končali tole zgodbo in bom kar naenkrat spet videla prste na nogah, v postlci bosta pa dva cvili cvilija user posted image A vas že kaj zagrabi panika? Mene občasno prime srahec pred porodom, pa če bova potem to zmogla, pa kako bo sploh vse skupaj zgledalo, ampak se mi zdi ,da je to normalno...

Zdaj pa super resno vprašanje - kje je naša hedviga user posted image Že cel teden se ni nič javila in mene malo skrbi user posted image Upam, da so še vsi trije v eni pakungi....

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

Neposredna povezava do sporočila: 842
21.12.2008 11:16:21   
Skorpija
taškica, ja, mene tudi skrbi koliko se bom sesula psihično po porodu... Namreč nosečnost mi res ful dobro dene, polna sem energije, v službi in doma naredim veliko več kot sem prej, večinoma sem zelo dobre volje in tudi fizično se počutim super. In pomoje bom kar padla skupaj, ko bo tega obdobja konec, jaz samo upam ,da se bom hitro pobrala user posted image Ah, saj najbrž če se človek zaveda, da se bo to zgodilo je vseeno mal lažje, aneda... Težko je, če pričakuješ, da bo vse popolno.

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 843
21.12.2008 21:01:21   
lara light
Ojla, mamice!user posted image

Taškica, kaj šele mene vse skrbi....ja ni fajn to o čemer govoriš, jaz sem to sicer samo od daleč opazovala, verjamem pa, je hudo...sploh če traja dalj. Jaz sem večni optimist in upam na najboljšeuser posted image . Po pravici povedano sedaj le uživam v nosečnosti in na porod ter dneve po njem še ne mislim. Enkrat v marcu bom naredila chech up mojih pogledov, poiskala vse potebene info,  počistila strahove itd...do tedaj pa le in izključno nosečnost sama. user posted image user posted image
Počutim se dobro. Razen, da mi proti jutru trebuh otrdi in moram do wc, pa se malo sprehodit, mi ni nič. 
Hodim hkrati do 2 h, potem tudi mene začne križ, tudi moj trebuh je velik in sprašujejo me kdaj bom rodilauser posted image  (no 2x se je zgodilo)
Hodim pa če se le da dop in pop, doma pa tud jaz veliko kuham, pečem (se pravi, da sem kar veliko na nogah). Nič pa ne hvala bogu zatekam, saj sem mislila, da je to bolj pri koncu nosečnosti, a ena znanka v 4. mescu je že sedaj precej spremenjena zarad vode...upam, da bo tako tud naprej. Jem pa veliko, sem že cca plus 6, pa kaj pol...jaz sem fajn počutimuser posted image

Hedi, oglasi se nam kaj!!user posted image  Prepričana sem, da je vse ok, le da malo več pohaja!user posted image

Skorpija, tud jaz sem zlikala in spraznila vse, super občutek, ki bo trajal cela dva dniuser posted image ...ti pa že cunjice za maleuser posted image user posted image ...kako lepo, saj več, čimdalj v enem kosu a ne dekleta, pa bo...in potem bomo itak v redu, saj zmoremo, ne sme biti drugače, torej novi slogan dvojnih: ČIMDLJE V ENEM KOSU IN MOČNEJŠE OD HORMONOV! Naša mantra!user posted image

Bodite lepo, grem iskat kakšen fajn recept za nadevano raco al purana, če ima katera, morda pikatara, kje pa je naša pikauser posted image ...se priporočam (bi pa brez uporabe drobovine, če se da) Hvala!

Lep večer!user posted image

Coelho

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 844
21.12.2008 22:44:31   
rmmaja
Takole, pa sem spet malo z vami. Vse sem pospravila spat, jaz pa ne morem. Včeraj popoldne sem z malo zaspala za dve uri in imam malo zaloge.

Ja tale nihanja hormonov po porodu so kar huda stvar in niso redek pojav. Sam porod je bil vsaj pri meni nekaj najlažjega. V prvi nosečnosti sem bila "napumpana" z lepimi fotkami in članki v revijah in si predstavljala življenje z dojenčkom lepo kot v filmih, pa me je kar dobro sesulo. Nič ni bilo tako lepo, kot prej prebereš in to vsaki nadebudni bodoči mamici tudi povem. Treba je biti pripravljen, da potem ni prehudo. In če veš, da ni nič nenavadnega, če te mečejo hormoni, pa jočeš, pa se ti zdi vse črno, pa nič ne gre, kot si želiš... Če res ni kakšna huda poporodna depresija, mine v nekaj dneh. Življenje samo pa ni nikoli več isto, saj je na prvem mestu nekdo drug. Ampak ko premagaš začetniške težave, je lepše, kot pred otrokom in veliko bolj osmišljeno. Imeti otroke je nekaj najlepšega na svetu. Čeprav se včasih pritožujemo nad takimi in drugačnimi težavami, brez njih bi bilo dolgčas user posted image .
Tudi drugi porod me je dobro razsul. Drugi dan se je proti večeru začelo neprijetno ščemenje , ki se je po hrbtu širilo navzgor proti glavi, pojavil se je strah, kako bom z otrokom, kaj zdaj, tesnoba, jok... na trenutke grozno. Pa je proti jutru malo popustilo, popoldan pa enaka zgodba, naslednji dan že dopoldan, potem cel dan in deseti dan, kot bi nekdo presekal. Konec in vse je lepo steklo.
Zdaj me najbolj skrbi za zdravje naših malčkov, vse drugo bomo zmogli. Ta moja čmrlja sta tako majhna, da bi bila vsaj žilava.

Tudi sama sem se lotila piškotov. Potrebovala sem veliko pomoči, pa še so bile težave. Včasih sem jih spekla na kile, letos pa ne upam stati predolgo za štedilnikom. Ob vsakem malo večjem naporu, ki ga predstavljata tudi valjanje in mesenje, mi otrdeva trebuh. To naj ne bi bilo nevarno, če se pri tem ne krajša ali odpira maternični vrat, tega pa jaz ne morem videti in vedeti. Zato je bila serija keksov iz 1 kg moke za letošnje praznike čisto dovolj. Se bomo pa malo manj sladkali in raje pojedli kakšno klobaso več. user posted image Okrog nas so same koline.

Ponavadi sem tudi jaz za darila delila piškote, letos bodo pa marmelade (hvala bogu, da sem jih kuhala pravi čas)user posted image , pa domač jabolčni sok (hvala možu in njegovima bratoma, da so ga pripravili)user posted image . Pa Okraske in magnetke iz Das mase mi je uspelo ob pomoči mojih dveh malčkov narediti. Samo še lak nabavim, pa polakiram in bo. Morda bom ustvarila še kakšnega pujska iz fimo mase, za vse tiste, ki jih lani še niso dobili.
Pa smrečico imamo tudi že postavljeno. Okraski pridejo na vrsto jutri, danes je bilo že vsega preveč. Ponavadi imamo aranžma iz vej kakšne velike jelke. To mi je zelo všeč, saj so njene veje košate in lepo dišeče, pa nobene škode ne narediš, če pospraviš kakšno namesto gozdarjev, ki so jelke sekali. Letos pa imamo kar vrh ene ogromne smreke. Je malo ožja, pa saj tako nimamo ravno veliko prostora. Okraski pa bodo iz slanega testa in posušenih pomaranč. Vse zelo naravno in doma narejeno.
Zdaj tudi pri nas diši po praznikih. Pa tako lep dan je bil, ker smo končno spet videli sonce. Hura za sonce, tudi če ne bo belih praznikov user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 845
22.12.2008 9:53:06   
hedviga
Žijo pupike! No najprej naj povem, da smo še zmeraj v enem kosu user posted image  HB in upam, da bomo še vsajene 4-6 tednov.
V petek sem imela pregled in je zaenkrat menda vse ok. Sicer smo še zmeraj premejhni, zgleda bomo tako do konca. Ma, nimam kaj... zaostajata skor za 3 tedne, ampak dr pravi da jima ni hudega. Plodovnice imata še dovolj, pretoki so menda super, posteljica krasna...Kaj naj pol. Nimam kaj. Bosta pač manjša zajčka, ampak zato bolj luštkana. Zdaj seveda upam da ostanemo skupaj čimdlje. Do 9. februarja sem se odločila user posted image user posted image user posted image  Bomo dobrih 36 tednov pa še lep datum je 9.2.2009user posted image
Sta pa obrnjena spet nekam čudno, tako da zdaj navijam da bi se še kaj zavrtela. Sicer ne bo naravnega poroda.

Skorpija mene tudi na momente malo panika grabi. Ampak zdaj zaenkrat bolj to, da še zmeri gledam cunce v vrečkah, pa posteljice v kart. škatlah...Skratka v tem letu se še nič ne bo zgodilo. Mava še te k...o,mare za spedenat, dokler jih ni nimam kaj...Ma treba nama je bilo čakat.  Evo, otroci, ne morete še ven, mami še ni nič oprala, nič speglala...
Zadnje čase tudi razmišljam o obdobju po porodu. Do zdaj sem samo o obdobju do poroda. Moram rečt, da se veselim in groza me je. Se mi zdi, da se zelo dobro zavedam kako drugače bo, ampak šele takole na momente me prešine da bo sprememba kmalu in ne šele čez stoo let. Nekako upam tudi, da se dovolj zavedam da bo težko in hudi, da me ne bo preveč pretreslo. Itak da me bo.
Skorpija, tolk sva deleč da zgleda to zraven pride. Maja in Taškica imata pa itak že izkušnje.

Porodniška se začne isto kot za "navadne" nosečnice. Meni se uradno začne, če se ne motim 28 januarja al tko nekak, ker smo mi rok zdaj potrdili glede na ZM in to pride na 25.2. Itak da vem da je to nerealno, ampak sestram ne dotupiš, da pri nas, ki smo od postopkov ni tako kot pri natur...
Danes me bo odneslo na CSD, ker bi rada da gre čim prej naprej zarad paketov. Vam bom sporočila kako je šlo. popoldne pa imam še zadnje predavanje na MŠ - dojenje in prehrana... No, še ena skrb..kako bom dojila, kako to sploh zgleda....user posted image

Rnmaja, men trebuh otdeva že odkar je sploh začel rast. Da ne govorim kolk enih živcev mi je šlo za to. Pa ne pomaga prov nič. Sem pila magnezij, pa Buskopane, pa samo izležavala, pa...ma je bilo skos isto. Težila sem svojmu G, pa šla na meritev MV in vaginalni pregled, je bilo vse v redu...
Me še zmeri moti, ampak...
No piškote sem pekla, danes me čaka še nova runda, jutri imam pa še potico v igri in pa končno moram tudi kaj pospravit. To mi je najhuje, ker enostavno ne zmorem in ne upam tako kot sem prej. Sem vsa nesrečna, ker se mi zdi da imava celo štalo (pa najbrž ni, no) vsi ostali pa tako čisto da bi s tal jedel...
user posted image
Evo toliko za zdaj, zdaj pa pečt, da bom pravi čas konec da ne zamudim na socialo.

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 846
22.12.2008 12:24:15   
Skorpija
O Hedviga, sam da ste OK! user posted image Hehe, je pa zgleda res to obdobje, veš, ker imava zelo podobne misli in strahove, tako da bo najbrž tudi to šlo čez, pol bova pa že komaj čakali, da prikorakajio malčki ven. Jaz imam pregled šele drugo leto in tudi v MŠ greva 12.1. Je pa meni moja G rekla, da mi PDP ne bo spreminjala, ampak mi ga bo pustila glede na datume, čeprav tamalčka malo prehitevata - da je baje tko bolj ugodno za porodniško user posted image Meni je vseeno, kolikor vem grem na porodniško 14.2. če bo pa kaj prej mi bo pa kakšen dan dopusta še ostal user posted image

Danes se počutim malo slabo, kiham in kuha me, tko da sem si za jutri in sredo vzela dopust, kar pomeni...samo še tri delovne dni - jupiiiiiiiiiiiiii user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 847
22.12.2008 13:16:02   
Pikica5
Pozdravljene dvojne srečke user posted image  

Jaz se vam zopet malo javlam, mi je že zelo naporno, tako da večino časa počivam, mam močne bolečine v kolkih in trtici. Naša dva sončka sta prava korenjaka, prejšni petek sta tehtala 1608g in 1687g. Jutri pa imam zopet pregled user posted image  

Kako kaj vaši sončki? Pridno brcajo?

Jaz sem danes tudi naročila e-paket, sem si kar debelo uro vzela, da sem res zbrala tisto, kar še mi manjka (zadnji čas, da vse nabavimo user posted image )...

Hedvika morda se srečava februarja v porodnišnici user posted image  kje boš rodila?

Vse ceste, ki vodijo do želje človekovega srca, so dolge. Joseph CONRAD

Mi imamo pa tri sončke, dvojčka Taja & Maja ter malo Lano :)

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 848
22.12.2008 13:50:21   
hedviga
Pikica, sta pa res že prava velikančka user posted image  
Jaz imam namen rodit kar v Ljubljani. Sem iz Ljubljane, kakšnih posebnih želja nimam kar se poroda tiče, pa pri dvojčkih itak ni kej dosti za zmišljevat.

Skorpija, en hektoliter čaja, malo inhalacij in bo! Upam da se do praznikov pocajtaš!

(odgovor članu Pikica5)
Neposredna povezava do sporočila: 849
22.12.2008 14:00:01   
emaa
Hedviga nič sekirat, če sta bolj šlank, moja dva sta bila skoz na spodnji meji, oz. pod njo, 36. tedenska (točno na prvi dan porodniške) sta imela 2100 in 1965g, ne veliko, ampak dovolj, že pri pol leta sta donošene dohitela in prehitela, danes sta med večjimi in težjimi. 

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?