Ursi2
|
Punce, dober večer! Pa sem se spet malo oglasila. Smo že boljši, nimamo več vročine, tako da smo šli danes k mo jim, da smo bili po 4-ih letih spet kompletna družina doma za Božič. Je blo fajn pa tudi pestro. No, sem p apotem doma, ko sma se spravljala spat in sem mu morala dati kapljice za železo in je bil jezen in se je drl, ko velik, ugotovila, da ima sor. Ima po notranji strani ust vse bele pikice oz. najprej sem mislila, da ima mleko, pa sem videla, da ne. No, tudi rizko ima vneto, tako da je že šel naprej. Jz sem bila pa prepričana, da so zobki, ker se je slinil ko kak polžek pa sploh ni pustil, da bi blizu k ustom prišla. Se prav grozno počutim, da sem šele sedaj ugotovila, kaj mu je. Drgač pa, kaj naj rečem, Božič je bil pa je mimo. Sej ne vem, kaj sem pričakovala, ampak morem pa rečt, da sem kr malo razočarana. Sploh nimam nobenega občutka, da je božič.Sej vem, da je brez veze in da je dan kot drugi, ampak jz sem pa od doma navajena, da je Božič in Velika noč res en velik, družinski praznik in smo skupaj, se imamo fajn,... Je blo vedno tako, da 24.12 nisam šla v šolo, ampak sem bila doma, tudi če sem neopravičene dobila. Pa smo vse generalno sčistli doma, spekli kekse in potico, skupaj smo šli v naš gozd iskat drevček, potem pa smo skupaj krasili smrečico in postavljali jaslice, popoldan pa smo se lepo oblekli, skuhali božično večerjo, smo jo pojedli in nestrpno pričakovali božička . Potem pa smo ob jaslicah skupaj peli, molili in potem odprli darila. Za zaključek pa smo šli skupaj k polnočnici. Potem, ko smo bili večji, smo šli z mladimi iz vasi skupaj peš z baklami h polnočnici in nazaj isto. Pa včasih smo še potem kje malo posedeli in počvekali. Naslednji dan pa smo bili spet vsi doma, nismo smeli nikamor it, ker pač je družina skupaj in smo vse mogoče počeli (kartali, človek ne jezi se,......)Res smo se imeli fajn. To je bil edini večer in edini dan, ko celo oči ni imel službenih klicev in dela. Ker drugače se 24 h na dan telefoni derejo in so opravki in vse kar spada zraven. No, pri nas včeraj pa je bilo vse čist drgač. Dopoldan ej prišla ena kolegica, da sma za koncert, ki ga imamo jutri, pripravljale stvari. Sem mislila, da bo za največ eno uro dela. Pa ja, je bila 4 ure pri meni. Na srečo sta bila tast pa tašča doma, ker je bil Luka še kr precej bogi in je še imel skoz malo vročine pa temu, da ni bil naspan in vse skupaj, primerno siten. Potem je pa ravno kosilal pri njima in sem jz hitro nekatere stvari za večerjo pripravila, potem pa sem šla še Lukana hladit pa se z njim malo crtlat, pa ... No, ob 16 je moj le prišel domov. Je pač mogel it nujno po bobne včeri pa seveda še na pijačo in pico s sodelavci. Pa, ok, sej je prav, da je malo ven prišel. No, potem mi pove, da ni dobil slik, ki so mi jih obljubili, da bojo že v torek 23. Kar je pomenilo, da nismo imeli darila za njegove in moje in ga bomo lahko dali šele po praznikih. me je kr fajn razjezlo. Sej vem, da bi bla mogla dat prej razvit, sam sem čakala, da sem z večih koncev skupi dobla slike. No, potem je bil moj čist crknjen in križ ga je bolel, da se je komi premikal. Sem hitro sama pospravla bobne, prinesla jaslice, drevček in sma jih postavla, potem pa sem mogla it večerjo kuhat, ki je bila ob 18. Vmes (nekje 17.30) sem mogla dat Lukana spat, ker je bil ful zaspan in se je revček kr zbujal, da sem ga letala tolažit in crtljat. No, potem je potegnil do 18.30. Ko je vstal smo imeli večerjo. Pa itak da ej bil Luka siten pa ni hotel jesti.Pa so spet letele vse mogoče pripombe. Pa sem povedla, da že cel teden ne ponoči, podnevi pa sploh ne spi vredu, da že 3 noči je na meni gor spal, pa se itak vsakih 15-20 min zbujal in jokal, da sem ga nosla okrog in ga mirila. Pa reče, ja sej je meni pol ure spal dol, pa zdej je spal, pol že ne more bit zaspan. Pa sem ji še enkrat ponovila, da že cel teden ne spi več kot mogoč 6-7 ur skupi. Pa je še kr neki pripombe imela. Potem je še moj bil cel siten, ker je bil zaspan pa se na Lukana neki jezil. In mi je dojadilO in sem mu rekla, da ni čudno, da je Luka siten, če je zaspan, da naj kr fotra pogledamo, kak je. Pa je malo nos povesil, sam mi je blo res težko, da je Lukanov prvi Božič, pol pa so vsi neki sitni pa ga neki provucirajo pa rinejo v njega. Sem samo rekla, da bomo darila pogledali, pa grema spat. Pa še to se mojmu ni dalo riti dvignat. Sem mu potem rekla, da če je tk, se pa naj spravi v posteljo pa spat, da bo vsaj dans boljši volje, midva se grema pa kopat in v pižamo pa spat. Ma ja. Potem je pa imel energijo še 2 uri na rač viset pa skakat gor pa dol po stopnicah, ko je montiral mikrofon gor, pa je neki blokiral rač. Pol pa ni bil zmatran. Itak je še tašča neki mi glede ene solate, kjer je bil sir not (si jo je dragi zaželel) tišala pod nos in me skor minuto prepričevala, da naj jo vzamem, pa zakaj ne,.... Pa sem ji rekla, da ne smem, pa me gleda, zakaj ne. In ji rečem, da je sir not (Mozzarela) pa mi reče, ja pa ga ne jej, ostalo pa jej. Pa ji povem, da ne, da se sir razpaca in da ne gre to tk. Pa je spet, da je to brez veze,.... V isti sapi pa reče, da ne zastopi enih, ko se ne držijo tega, da če je dieta, da se je treba pazit. Sem mislila, da bom s stola padla. No, neki čez 21 je Luka potem zaspal, jz pa pridem dol v dnevno sobo in me je vse čakalo tako, kot prej, ko sem šla Lukana spravljat spat. Sem do 23.30 pomivala posodo, pospravljala in vse. Potem sem pa šla sam še en Lekadol vzet, da me je ponoči fajn skuhalo in sem šla spat. No, noč je bila boljša, je Luka spal v postelji in ne na meni. Sem šla ene 8x k njemu, ampak je kr hitro nazaj zaspal. Sem bla pa tk crknjena pa zaspana, da sploh nisem vidla, kje hodim, da sem se enkrat še prav fajn v omaro zabila. Mam kr mal krajši nos. No, na srečo je pa bilo danes prav fajn, čeprav sem taka žalostna in spet mi je prišlo naprej, da čez 1 mesec je konec porodniške in da bo Luka 9-10 ur s tastom in taščo. Mi je kr slabo postalo. Predvsem mi je danes spet ena njena izjava dala mislit. Sma pač taščo povabla gor na kavo, ko je bla sama doma in smo sedeli tam in pili, potem pa je bil Luka že lačen in sma se mogla it podojit. Pa sem ga vzela iz stolčka in hočem it, da bi se podojila, pa mi ga vzame iz rok, da mi še jasno ni blo, kdaj. Sem gledala ko čuk. Pa ona ful tam pridi Luka, ti bom jaz dala zizo, kaj boš mamcino mel. Sej se je smejala, sam meni je kr obrnalo vse v želodcu. Sem ga sam vzela pa šla. Ne vem, a sem jz čudna, sam meni ni blo to neki smešno No, zdej sem si pa dala duška. Meni je zlo žal, da sem vam zatežila, sam mogla sem dat iz sebe malo. Pa lažji vam, ker moj me tk ne zastopi. Pa sej sem videla, da nima smisla, da neki pričakujem od drugih. Sem se pač sama poskusila trudit in bit dobre volje in nasmejana pa sma se z Lukijem vsaj malo fajn imela. Pri meni je že tk, da sem lahk ful zaspana pa bolana, sam ko sem pa z Lukanom, mi da pa ful energije in mi ni problem bit dobre volje in nasmejana, ker vem, da je tudi njemu lepši in mu je lažje, če je bolan.
|