|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako naprej?
18.12.2008 12:55:54   
tancy25
Pozdravljene!
Najbrž nekatere veste katera sem in ne bit hude,ker spet odpiram novo temo.Znašla sem se v ne kaj preveč zavidljivi situaciji in bi prosila za nasvete,karkoli.
In sicer z partnerjem se bova čez 9 dni poročila.Imela sva oz.imava probleme s taščo in tastom.Povedala sva jim svoje,zdej pa tašča okrog govori kako sem jo grdo na.pi.zd.ila.Po tem dogodku(prepiru) so se mi začeli pojavljati dvomi in sicer začela sem dvomiti v svojega partnerja.Ne znam vam drugače opisat,ampak po domače povedano ne želim se več poročiti z njim.Strah me je,da bi ga tašča obrnila na svojo stran,...v glavi so se mi začela pojavljati vprašanja...Kot da bi dobila inekcijo in s tem odpor do poroke...Čeprav si dopovedujem da on ni ničesar kriv si teh dvomov ne morem zbiti iz glave.
In zdaj ne vem kako naprej?Naj odpovem poroko...z njim si še vedno želim ostati,le poročiti se ne želim več.
Naj poroko prestavim in si do takrat poiščeva stanovanje,nato poročiva ko bova na svojem,...kaj če me to kar čutim ne po minilo,...
Prosim za nasvete,ker ne vem kako naprej.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako naprej?
18.12.2008 13:03:05   
mojamura
to mi pa diši na tisto župnikovo kuharico, ki bi ga rada notri mela, pa poleg nedožna ostala.

malo heca....ampak tudi v tem hecu je nekaj resnice.

če dvomiš v tvojega partnerja, se ne poroči - ampak v tem primeru ne pričakuj nekega pretiranega navdušenja iz njegove strani. vsekakor se ja pa pametno z partnerjem o tvojih strahovih pogovoriti - glede poroke in bodoče tašče. mogoče boš pa celo uvidela da ni vse tako črno, kot sedaj vidiš ti.
ne sprejemi odločitev, ki imajo posledico to, kar ti nočeš.

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu tancy25)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.12.2008 13:14:16   
nuala
Jaz bi se na tvojem mestu vsekakor pogovorila s prtnerjem in ustrezno temu ukrepala. Tvoje situacije ne poznam ampak če v partnerja dvomiš, to sigurno ni dober temelj za poroko in bi bilo morda prav, da poroko odložiš.
Kako bo reagiral partner, je seveda drugo vprašanje, ker niti ne vem, kakšno vlogo igra v odnosu ti - tašča.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu tancy25)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.12.2008 13:16:43   
Anonimen
jaz ti predlagam da se prvo pogovoriš s partnerjem k on res ni nič kriv vsaj po tem kar si povedala ni videti.Da se pa z njim ne bi poročila zato k bodoča tašča o teb grdo govori se mi pa ne zdi smiselno, k to  v bistvu njega kaznuješ za taščine napakeuser posted image itak pa se bi poročila z njim in ne s taščo.K če bi brala ta post med vrsticam bi se mi zazdel kot da imaš nek drug razlog da se ne bi poročila z njim kot pa ta prepir s taščo ki nima skoraj nobene veze s tem če bi se poročila ali neuser posted image prvo se pogovor s partnerjem potem boš pa videla kako pa kaj vnaprej.

(odgovor članu mojamura)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
18.12.2008 13:23:03   
ronja
Se strinjam z mojamuro. Odvisno je tudi, koliko partnerju pomeni poroka - če mu veliko, bo problem, če mu je samo listek, potem mu bo dokaj ravno, samo da sta skup... Verjetno ima večina dvome, predno se poroči, vendar pa jih upam da pred poroko razčistijo... ne vem, nimam izkušenjuser posted image
kaj pa če ga tako malo potipaš, kaj če bi poroko prestavila... Mogoče se mu to ne bo zdelo tako hudo...

Vsekakor pa pridi do dna temu, zakaj mu ne zaupaš, zakaj se moraš prepričevat, da ni on ničesar kriv... Če se je postavil za vaju in postavil mamo na svoje mesto, ti je to verjetno dokazal in potem ne vem, od kod podzavestni dvomi. če pa se ni dovolj odločno postavil, potem pa veš, odkod vse skup izvira in potem si ga nehaj opravičevat v mislih, ker tako on ne more nič popravit, ker mu ti nič ne rečeš...

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.12.2008 13:24:05   
Anonimen
Pozdravljena!

Moj nasvet. ki ga dam vsakemu paru je, da bodi toliko stran od svojih in njegovih staršev, da si mora sezuti copate in obuti čevlje, da lahko pride na obisk. Midva sva začela od začetka živeti skupaj in to po dveh mesecih, ko sva začela hoditi. Sicer je bil on v najemu in sem se jaz preselila k njemu, sčasoma pa sva kupila stanovanje. Od takrat, ko sem se odselila od doma, se s svojimi starši odlično razumem, kar se prej nisem. S svojo taščo (tast je žal že pokojni in ga nisem poznala) pa se itak razumem.
Kaj ti hočem povedati... če živiš na svojem, lahko ustvarjaš določeno distanco in tako ne pustiš, da ti kdorkoli meša štrene. Glede poroke... Midva sva se po petih letih in pol super zveze šele letos poročila. Drugi moj nasvet parom je, najprej živi skupaj določen čas, da vidiš, kako funkcionirata, potem pa poroka, če si jo želiš, pride sama od sebe. Če ga imaš rada in je to to, potem pojdita na svoje, pa boš videla, kaj bo prinesel čas in če je pravi.

Pa veliko sreče ...

(odgovor članu tancy25)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
18.12.2008 13:44:30   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: tancy25
Ne znam vam drugače opisat,ampak po domače povedano ne želim se več poročiti z njim.Strah me je,da bi ga tašča obrnila na svojo stran,...v glavi so se mi začela pojavljati vprašanja...Kot da bi dobila inekcijo in s tem odpor do poroke...Čeprav si dopovedujem da on ni ničesar kriv si teh dvomov ne morem zbiti iz glave.In zdaj ne vem kako naprej?Naj odpovem poroko...z njim si še vedno želim ostati,le poročiti se ne želim več.

in pol sem jez premlada? user posted image user posted image joj punce si zmišljujete. sej že od začetka dvomiš vanj in mam filin kot da se poročaš s taščo in ne z partnerjem. user posted image  k že od začetka te njegova mama moti.

mene sploh tašča ni zanimala in me še danes ne. pa imam dobro, ampak enostavno me ne briga kaj govori ona ali drugi. sem pač ob svojem možu ko mu je dobr ali slabo, skupaj sva v vsem in nihče ne more vplivati na najine odločitve ali načrte. pr tebi mam pa filing da te je nekdo (ali pa preveč bereš forume) nafilal z "hudičevimi" taščami in se bojiš da nikoli mož ne bo samo tvoj.

definitivno ne sme biti nihče razen vaju "organizator" vajinega življenja, nemoreš pa iskat od bodočega moža da se skoraj odpove mami s poroko stabo. to je njegova mama in če ti ne paše ona (že zdaj) ti ne paše niti on. sploh pa da dvomiš vanj, že od začetka. full si nezrela, saj ko naj bi imela že vse pripravljeno, se pa odpoveduješ oz. želiš odpovedati poroki zarad tračev.
no, kakorkoli že, misliš da ti bo fant po tem zaupal in lahko bil s tabo?

(odgovor članu tancy25)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.12.2008 13:50:02   
zorica

Oprosti, ne želim te napadati pač pa le povedati kaj mislim.In sicer da sedaj iščeš izgovor, zakaj se ne poročit.Ker to, da ste se s taščo skregale res nima nobene veze s poroko.Povej odkrito, da si si premislila in to je touser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.12.2008 14:00:32   
tancy25
ne vem kaj se dogaja z mano.Svoje razpoloženje menjavam kot noč in dan.Vedno sem imela vse pod kontrolo,danes pa se že cel dan cmerim kot da je konec sveta.Smilim se sama sebi...kot da se bi nekaj zlomilo v meni,...težko vam razložim.Sem pomislila da imam pms,pa hudiča sej ga nimam prvič.
Mladamamica imam pač tak trenutek,ko se tako počutim.Zdajle trenutno ne morem iz svoje kože in nisem rekla da ko bo partner prišel iz službe ga bom kar napadla in rekla veš ne bova se ženla.Pogovorila se bova na lep način,pa bova skupaj našla rešitev.In ti se počutiš zdej odraslo,ker nisi imela dvomov?
Zato pa je forum,da slišim še drugo mnenje.

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.12.2008 14:44:44   
pokica_
Hmmm....nisi v nič kaj zavidljivi situaciji. Vse to kar se dogaja s tabo diši po depresiji. user posted image

Do sedaj si bila prepričana v poroko, da boš srečna s partnerjem, ipd. Zakaj se nebi še sedaj tako počutila? Le zaradi tašče bi ti odpovedala poroko? Js sigurno nebiuser posted image  Če ljubiš partnerja mu ne delaj tega...jaz bi ti sigurno zamerila.
Želim ti da se pravilno odločiš! Pa le javi, kako si se odločila! user posted image

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu tancy25)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.12.2008 14:51:23   
kiss
tudi meni se tole zdi depresija.Nič hudega si še mlada in vse se bo uredilo.Tudi mene je bilo pred poroko malo strah in verjemi da sem preživelauser posted image .Pojdi malo na sveži zrak,se pogovori s partnerjem in boš videla da ni vse tako črno.Pa sporoči kako in kaj.V primeru poroke pa le pošlji kakšno slikico oz.upam da jo bomo deležne.Pa srečnouser posted image user posted image

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.12.2008 15:28:01   
MLADAMAMICA
ne vem kaj se dogaja z mano.Svoje razpoloženje menjavam kot noč in dan.Vedno sem imela vse pod kontrolo,danes pa se že cel dan cmerim kot da je konec sveta.Smilim se sama sebi...kot da se bi nekaj zlomilo v meni,...težko vam razložim.Sem pomislila da imam pms,pa hudiča sej ga nimam prvič.
Mladamamica imam pač tak trenutek,ko se tako počutim.Zdajle trenutno ne morem iz svoje kože in nisem rekla da ko bo partner prišel iz službe ga bom kar napadla in rekla veš ne bova se ženla.Pogovorila se bova na lep način,pa bova skupaj našla rešitev.In ti se počutiš zdej odraslo,ker nisi imela dvomov?

Ne, nisem mislila da sem jaz zrela ti pa ne, ampak ko jaz karkoli komentiram mi rečejo da sem mlada in nevem kaj. no ti pa nimaš tako malo let. tudi jaz sem imela dvome ampak pred tem ko sva določila datum in sem se le bala da govoriva da pa ne bova nč nardila, ti pa obratno. govoriš nardila pa nebi.
nevem no, od začetka se mi zdi da nisi prepričana v poroko z njim. ali je vzrok v tem, da se bojiš da je to le beg od doma? nekaj drugega te tišči in ne tašča user posted image

(odgovor članu tancy25)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.12.2008 15:38:13   
Zanica
IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA

Ne, nisem mislila da sem jaz zrela ti pa ne, ampak ko jaz karkoli komentiram mi rečejo da sem mlada in nevem kaj. no ti pa nimaš tako malo let. tudi jaz sem imela dvome ampak pred tem ko sva določila datum in sem se le bala da govoriva da pa ne bova nč nardila, ti pa obratno. govoriš nardila pa nebi.
nevem no, od začetka se mi zdi da nisi prepričana v poroko z njim. ali je vzrok v tem, da se bojiš da je to le beg od doma? nekaj drugega te tišči in ne tašča user posted image

To je zaradi tvojega nicka najbrž... spremeni nick v starababetina, pa boš vidla!user posted image  (To je hec)

Neposredna povezava do sporočila: 13
18.12.2008 15:43:56   
MLADAMAMICA
sej razmislam majkemi user posted image user posted image user posted image user posted image skos me napadajo. karkol rečem sem še mlada user posted image

(odgovor članu Zanica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.12.2008 15:47:00   
Lalica1
A ni mlada mamica tista, ki ima majhnega otroka in ne tista, ki je mlada po letih? user posted image  user posted image  user posted image

No, to je samo moje razmišljanje... Ampak je tudi možno, ne?

Neposredna povezava do sporočila: 15
18.12.2008 15:51:02   
MLADAMAMICA
No, jst sm mlada, al pa ne user posted image nevem, mamica pa še nisem user posted image . ampak moj novi nick bo babetina kukr je zanica rekla. sam čakam potrditev user posted image

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.12.2008 15:55:22   
Lalica1
user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 17
18.12.2008 18:43:16   
tancy25
Pozdravljene!
No sporočam vam,da sem se s partnerjem pogovorila.Me je zelo potolažu in vidno potegnil z mano,da sem bila tako pozitivno presenečena.Sram me je da sem sploh kdaj dvomila o njem.Tako sva se odločila,da se greva malo sprostit in sva za v nedeljo rezervirala kopel in večerjo,naslednji petek pa sva si rezervirala hotel,tako bova imela dan pred poroko samo zase,brez tašče in ostalih stresov.
Mladamamica nima veze kakšen nick imaš važno je tvoje mišlenje in nikoli nisem imela občutka,da si premlada.Imam nekaj sošolk ko so tudi stare 23let in ko jih gledam kako se obnašajo...nimam besed.
Tako da punce,ja se bom poročila in vam sporočim.Pa držite pesti.user posted image user posted image

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
18.12.2008 20:49:05   
kamilija
A vidno je potegnil s tabo? Boljše, da malo še premisliš. A živita pri tašči v skupnem gospodinjstvu al kaj?

(odgovor članu tancy25)
Neposredna povezava do sporočila: 19
18.12.2008 23:43:37   
jana banana
Želim vama srečno skupno življenje

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 20
19.12.2008 0:23:43   
komarka
Tnacy25, js mislim,da se ti z nobenmu ne mores tegale pogovarjat, pa napises na forum. sej to je čist kul, po moje je tud zato forum. sam to kar is ti napisal npr dans dopoldan, jutri ne bo vec cisto tako, ker ni šlo za neko fiksno stvar ampak bolj trenutno.

Glede tašče-ma naj govori, če taka kot praviš in se je zjokala k sta ji mal potegnla crto, itak da ne bo govorila kok sta fajn in da jo mata rada. je bla pač prizadeta in set emu primerno obnaša. žal nezrelo, ampak pusti to.

Poroka pa-če je bla vajina odločitev, če sta se strinjala, vse splanirala....pol nimaš kej razmišljat, sam še doživet jo moraš. Zgleda da maš pač dost strahov in ti mal ven butajo. sam ne jih jemat preresno. In ja, je pa poroka lahko kr preizkusni kamen ob katerem se marsikaj v zlahti kreše.

Je pa res pomebno, da gresta na svoje, da mal zadihata... pa sej lajf ni črno bel. tud po poroki bo kakšen dan ko se boš vprašala zakaj si se poročila...sam to je dostkrat "perje v vetru", če ti pa pade v zupo, je pa zanič. Pa tud problemi se bojo in dileme in jih bosta skupaj reševala.

Kakšno bomo pa tud tle še rekle, a ne?user posted image

(odgovor članu jana banana)
Neposredna povezava do sporočila: 21
19.12.2008 6:58:44   
MLADAMAMICA
Mladamamica nima veze kakšen nick imaš važno je tvoje mišlenje in nikoli nisem imela občutka,da si premlada.Imam nekaj sošolk ko so tudi stare 23let in ko jih gledam kako se obnašajo...nimam besed.
Tako da punce,ja se bom poročila in vam sporočim.Pa držite pesti.user posted image user posted image

tudi jaz sem stara 23 user posted image  no, lepo da sta se pogovorila zdej pa res: "ne poslušaj drugih in njihovih tračev, pri nama so se začeli šele po poroki in če bi poslušala verjemi da ne bi bila več poročena, tko sva pa postala kar imuna na tuje priče" bodi srečna s tem kar imaš in ja, potrebujeta počitek pred usodnim da. bodi v cvetju user posted image  malo za šalo in veliko za res user posted image  ne dvomi več vanj in srečno

(odgovor članu tancy25)
Neposredna povezava do sporočila: 22
19.12.2008 9:08:18   
Lalica1
NIKOLI ne poslušajte drugih, ker velikokrat pride do konfliktov v zakonu prav zaradi tega, ne zaradi samih partnerjev. In včasih je to težko dojeti in potem vse skupaj razpade. Na koncu pa ugotoviš, da je bilo vse skupaj brezveze in nima nobenega opravka z vama. Ampak je včasih res težko vse druge ignorirati. So pač eni, ki se bodo vedno vmešavali v življenja drugih in temu ne bo konec. Se mi zdi, da je to njihovo poslanstvo. Jaz jih po eni strani občudujem, ker tega ne morem razumeti in verjeti. Jaz imam že sama s sabo dovolj problemov (ali kako se naj izrazim), ne pa da bi se obremenjevala s tujimi. Mislim pa, da se eni tako branijo svoje krute realnosti. Njihovo življenje je tako na nuli, da lahko preživijo samo tako, da ga zaj.... drugemu.

Neposredna povezava do sporočila: 23
19.12.2008 9:59:34   
TinaUros
Ojej...te tašče!

No, jst se tud z mojo ne razumem...no, se razumeva, smejiva eni drugi, bistvo pa je , da si resnice ne povevav v obraz. Ona se kr pogosto utikava v naše družinsko življenje, rada bi nas imela za vse naše fraj dneve (ki jih je zelo malo) na obisku... In to in drugo mene že dobesedno psihira in sem bila tudi jaz v podobni situaciji...Vse to sem obrnila proti mojemu partnerju. Najrajši bi ga posla proč od nas in na tak način bi se rešila tudi tašče:) Samo to ne gre, ane:)
To je pomoje le trenutna situacija, ko vso svojo jezo do tašče stresaš še na partnerja....tvojega bododčega moža. Bo šlo mimo, samo razumno splet glej na situacijo:)

(odgovor članu tancy25)
Neposredna povezava do sporočila: 24
19.12.2008 11:20:59   
tancy25
Pupike moje hvala vam.Pošiljam user posted image user posted image user posted image user posted image za vsako posebej.Res ste mi lepo stale ob strani.Danes se počutim boljše.Vse skupaj sem prespala.Ne vem kako sem odpovedala,ni se mi še nikoli to naredilo.Vedno sem bila zanesljiva,včeraj sem se pa zlomila.Tudi partner me je presenetil,nisem ga še videla v taki luči(pozitivno),seveda ne ko pa je bil to najin prvi prepir z taščo in tasomuser posted image .Sem bolj čustvena oseba,pa kok sem včeraj videla cmerava tudiuser posted image .

komarka seveda bomo še kakšno rekli,če ne zvečer vam spet pišem.Greva s partnerjem domov(zdej sva pri mojih starših)in me je malo groza.Pa ne zato,ker bi imela slabo vest(stojim za tem kar sem ji rekla),ampak tako se čudno počutim,kot da bi imela cmok v grlu.Pa hvala za vse.
mladamamica moja mami bo prišla na porokouser posted image .
Starša me o tem kar sem ji rekla(tašči)podpirata,tako da imam potuhouser posted image .
Kako pa ste se ve kaj počutile pred poroko?Če želite nam lahko opišete vaš sanjski dan.user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu TinaUros)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?