|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
17.12.2008 16:42:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4276
   RE: Julijske čveke '08 V. del
17.12.2008 16:45:00   
ilatic
ilatic to pomeni da je bolje da pri dohodnini otroka uveljavlja tisti, ki ima boljšo plačo kajne? No sej jaz imam itak ful mali dohodek ker imam samo družinsko pokojnino tko da bo kar moj uveljavljal.

Ja tisti ki ima boljšo plačo.

Še enkrat: družinskega člana (otroka, ali starejšo osebo ki nima prihodkov in živite v skupnem gospodinjstvu) lahko uveljavljate kot družinskega člana pri dohodnini. Kaj je sploh dohodnina: dohodnina je davek ki ga plačte državi od vaše plače. Saj veste imate bruto plačo potem vam vzamejo že v službi za dohodnino, za pokojnino... in vam ostane neto plača.  Zdaj je odvisno koliko vam selodajalec trga za dohodnino. Če v službi poveste da boste otroka uveljavljavljali, vam bo delodajlec od bruto plače manjši znesek odtrgal in tudi že davčni sporočil da preživljate otroka. Če pa ne morate vi do 31.01.2008 davčenemu radu, kjer živite stalno oddati obrazec da se vam uveljavlja. LAhko pa tudi ko dobite odločbo in vam niso upoštevali družniskih članov zavrnete.

Upam da sem bila jasna, če ne..mi pišite

(odgovor članu dzanika)
Neposredna povezava do sporočila: 4277
   [Brisano sporočilo]
17.12.2008 16:45:24   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4278
   [Brisano sporočilo]
17.12.2008 16:46:59   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4279
17.12.2008 16:47:36   
ilatic
a ja pa to je pomembno. Samo eden od partnerjev uveljavlja člana!! Lahko pa ga pol leta vi lahko pol leta on. Če sta dva otroka, lahko en partner enega in drug drugega.

Neposredna povezava do sporočila: 4280
   [Brisano sporočilo]
17.12.2008 16:48:30   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4281
17.12.2008 16:49:26   
nanka
Najine otroke ima mož v službi prijavljene, tako da mi tega obrazca ni potrebno izpolnjevti.

Bor user posted image user posted image user posted image user posted image in mami, zdaj pa navali na mleko.

Cepljena ni bila, ker mora preteči vsaj 1,5 meseca od okužbe z noricami, tako da moram poklicati šele februarja.

Blacky
manekenske mere pri 5,5 m so 5390g, 63cm in glavica 40,5 cm

Neposredna povezava do sporočila: 4282
17.12.2008 16:54:38   
Netta
Bravo BOR - sedaj pa napad na  user posted image  user posted image user posted image

rebeca - lepa lepa user posted image

levinja - bravo za "nepolivanje" user posted image (pa če ji daš slinček, jo boš še manj preoblečvala. no vsaj pri nas je tak in se je kup perila zmanjšal na poluser posted image )

paketi VARNOST: Ena je zadnjič rekla, da so pošli??? Mene so danes klicali, da ga dobim oz. 2, naslednji teden. Tak, da zgleda da jih spet imajo al kaj, naročilo sem pa oddala že dolgo časa, takrat, ko je ena nalimala link.

tole sem pa spregledala...za kaj se gre???

metuljček - a ti si bla pa kar blond...kdaj so se ti pa spremenili v temne??? cuteuser posted image

hvala vsem za pojasnila o olajšavi...bo prišlo zelooo pravuser posted image user posted image ilatic - obladaš  user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4283
17.12.2008 17:01:56   
dzanika
IZVIRNO SPOROČILO: mojcek1

dzanika zs

ti tudi. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4284
17.12.2008 17:03:13   
ilatic
Mirjam hvala, to mi je pač služba. Pa mi kr paše sploh nisem vedela da tako pograšam delo.

za Nejca.

Moj oče je umrl leta 1999 na 13. december, ko sem bila noseča z Lariso (sedmi mesec). Tako da tale december je res tudi žalosten.

(odgovor članu dzanika)
Neposredna povezava do sporočila: 4285
17.12.2008 17:22:56   
Blacky30
Lidija***, pa mene so tud tolažili s tem, da ko bo Nejc shodil, bodo kg odletele, pa niso šle nikamor, jih imam še vedno od takrat.user posted image  

Maja24, pa so te povabili na službeno čago? Aha, vidim, da so samo na oglasno desko obesili. Torej, če ti zdaj ne bi slučajno šla tja na obisk, tega ne bi mogla prebrat in to so vedeli. Jaz v tem primeru ne bi šla.
Aja, zdaj komaj vidim, da ti odgovarjam tak pozno, da si mogoče že na čagi.user posted image user posted image user posted image

HD, ziher tvoj pirček Kali tak v višave nese. user posted image
Almera, če jih ne rabiš (mercator pik mislim), jih bom vesela, sem začela že drugo rundo zbirat!user posted image

Vse najboljše moji Teji za mini rojstni dan!!!!!
user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4286
17.12.2008 17:24:23   
dzanika
ma js sm se pa zdej z mojim dvakrat spičila!  Najprej zato ker mi je trdil da za dohodnino ni treba oddati do konca januarja ampak šele potem ko že dobiš odločbo. Pa sem mu točno to razlagala k je ilatic rekla da takrat lahko daš kao ugovor in on se ni dal prepričati. No še dobro da na obrazcu piše da je treba oddati do konca januarja da sem mu pokazala.

Pol sva se pa še zato ker sm mu rekla če gremo vsaj mal ven z malim zdej k ne pada dež pa prav da ne da po temi pa ne bo hodu z dojenčkam pa ne vem kake še. Pa ura je 5 popoldne halo??  In pol sva se spičila za čist neki brezveze! In sm mu rekla da najbolš da ga notr zaklene pa ga ma skus notr. In je reku da kaj ga sploh sprašujem, da je tut moj in naj ga vzamem pa grem ven ker je tamal tut moj pa take ma. Pismo k sem jezna na njega ko user posted image !  grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!  Pa še na user posted image mi je udarl kot k sm bla noseča k sm se za vsako bedarijo zjokala!

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 4287
17.12.2008 17:31:15   
Anonimen
ojla

eno vprašanje prosim. jutri dobim knjige... je katera iz Lj, ki špancira tudi po Celju ali okolici in bi bla tolk prijazna, da bi knjige na naslednjem ljubljanskem srečanju dala v roke puncam? in seveda tudi za maribor isto? če je katera iz mb in bo kej v celju?

hvala ful

(odgovor članu dzanika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4288
17.12.2008 17:31:49   
lejla969
ilatic- tudi zame je december bolj žalosten. Jaz sem pa očeta izgubila 12.12.1992. Ko pomislim, kakšen bi bil zdaj sem prav žalostna. Ful ga še zmeraj pogrešam. Bila sva ful navezana eden na drugega. Kaj čmo, taka je usoda.

(odgovor članu dzanika)
Neposredna povezava do sporočila: 4289
17.12.2008 17:33:29   
Blacky30
Aja, zdaj razmišljam, da ima glu3 prav. Saj so naši otroci rojeni sredi leta in jih nismo še mogli dati za olajšavo pri plači ali? Pri nas v službi moramo za to vedno izpolnit obrazec konec leta in napisat, kateri otrok bo pri kom kot olajšava. Tak da verjetno res moramo zdaj vsi oddat ta obrazec do konca januarja, da bodo sploh naše julijčke upoštevali.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 4290
17.12.2008 17:35:47   
Netta
blacky - joj, pozabl na tvojo Tejo - vse najboljše  user posted image

dzanikauser posted image

men se pa fajn zd, da peljem ano po temi ven, ona tak z veseljem lučke opazuje...le da ni prehladno, ampak pr nas še zmer dežujeuser posted image

lunica - jupiiii za knjige  user posted image

(odgovor članu dzanika)
Neposredna povezava do sporočila: 4291
   [Brisano sporočilo]
17.12.2008 17:36:16   
Brisani uporabnik

(odgovor članu dzanika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4292
17.12.2008 17:58:18   
netki
ilatic....hvala k si tko lepo razložila glede dohodnine....evo jst sm pol naredila napako in ju je moj prijavil v službi.....pišuka k se nisem spomnila za en let nazaj
dej mi sam povej če morem zdej vseen kej na davčno javit, ker lani sem pa na davčno nesla....torej imamo spremembo
pa še neki....a lahko približno poveš kolk smo na slabšem?

Neposredna povezava do sporočila: 4293
17.12.2008 18:01:27   
neboglasnica
IZVIRNO SPOROČILO: ilatic

sam neki - a je pol to tko, da v službi je obvezna prijava v zdravstveno zavarovanje? al če daš to, je pol za durs tud avtomatsko?

Ja zdravstveno zavarovanje je čisto ločeno. Normalno otroka zavaruješ preko sebe v službi. To je čisto drug obrazec in služba prijavi otroka na ZZZS. Vzdrževane člane pa dobiš posebaj v službi obrazec in prav piše na njemu za dohodnino in ga pač ne izpolniš. Podpišeš prazen list. Tako bi moglo biti po zakonu, da samo s tvojim podpisom v službi uveljavljajo družinskega člana, zato ker to ni nujno, vendar veste da vsi ne delajo tega.

Pri nas je tako. Yes za našo računovodkinjo!!!

IZVIRNO SPOROČILO: ilatic

ilatic to pomeni da je bolje da pri dohodnini otroka uveljavlja tisti, ki ima boljšo plačo kajne? No sej jaz imam itak ful mali dohodek ker imam samo družinsko pokojnino tko da bo kar moj uveljavljal.

Ja tisti ki ima boljšo plačo.

Še enkrat: družinskega člana (otroka, ali starejšo osebo ki nima prihodkov in živite v skupnem gospodinjstvu) lahko uveljavljate kot družinskega člana pri dohodnini. Kaj je sploh dohodnina: dohodnina je davek ki ga plačte državi od vaše plače. Saj veste imate bruto plačo potem vam vzamejo že v službi za dohodnino, za pokojnino... in vam ostane neto plača.  Zdaj je odvisno koliko vam selodajalec trga za dohodnino. Če v službi poveste da boste otroka uveljavljavljali, vam bo delodajlec od bruto plače manjši znesek odtrgal in tudi že davčni sporočil da preživljate otroka. Če pa ne morate vi do 31.01.2008 davčenemu radu, kjer živite stalno oddati obrazec da se vam uveljavlja. LAhko pa tudi ko dobite odločbo in vam niso upoštevali družniskih članov zavrnete.

Upam da sem bila jasna, če ne..mi pišite

Midva v službah NE prijavljava otrok, niti nisva nikoli na koncu januarja, ampak jih vpiševa pri dohodnini. Matr, ste me zmešale. A je zdaj to kar midva delava ok ali ne?

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 4294
   [Brisano sporočilo]
17.12.2008 18:01:36   
Brisani uporabnik

(odgovor članu netki)
  Neposredna povezava do sporočila: 4295
   [Brisano sporočilo]
17.12.2008 18:03:33   
Brisani uporabnik

(odgovor članu neboglasnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4296
   [Brisano sporočilo]
17.12.2008 18:04:35   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4297
17.12.2008 18:04:59   
netki
sem dobila odgovor za med.over.net da je vseeno.....pač bo dobival vsak mesec nekaj več ali pa bi dobil pri dohodnini v enkratnem znesku

Neposredna povezava do sporočila: 4298
17.12.2008 18:06:11   
netki
IZVIRNO SPOROČILO: flower

netki jaz mislim, da ni fora v tem, da bi bla na slabšem.. če ju on uveljavlja med letom pač ima večjo plačo za malenkost, če ju pa pri dohodnini pa dobiš enkrat večji znesek nazaj..

si to misla v enkratnem znesku?

Neposredna povezava do sporočila: 4299
   [Brisano sporočilo]
17.12.2008 18:06:37   
Brisani uporabnik

(odgovor članu netki)
  Neposredna povezava do sporočila: 4300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?