|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: tašča in poroka
12.12.2008 12:59:18   
Anonimen
Mene res ni blo nič strah.
Mi je blo jasno da ne bo nič spremenilo. In res ni. Vse isto, sam papirji drugi.
Tašča ista, jaz ista, mož isti....vse isto.
Te priprave boš pa slej ko prej pozabla. Pač tašče in mame se rade koristno počutjo, pa čeprav misliš da je to iz hinavščine, ji pusti veselje.

(odgovor članu Anja24)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
12.12.2008 13:33:48   
Anja24

IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca

Mi je blo jasno da ne bo nič spremenilo. In res ni. Vse isto, sam papirji drugi.
Te priprave boš pa slej ko prej pozabla. Pač tašče in mame se rade koristno počutjo, pa čeprav misliš da je to iz hinavščine, ji pusti veselje.

Sej mene tudi ni bilo strah, ampak ko si tik pred tem in vse sorte razmišljaš...ti tudi pride - u madona, zdj gre pa zares...kaj pa če...ampak potem ko se "umiriš", vidiš, da je brezveze o takih bedarijah razmišljat...da je to to in pika...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
12.12.2008 13:37:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anja24

Sej mene tudi ni bilo strah, ampak ko si tik pred tem in vse sorte razmišljaš...ti tudi pride - u madona, zdj gre pa zares...kaj pa če...ampak potem ko se "umiriš", vidiš, da je brezveze o takih bedarijah razmišljat...da je to to in pika...

No, to pa res nism nikol pomislna. Zame gre zares že odkar skupaj živiva. Najbolj zares pa odkar sva se odločila za otroka. Poroka je bil pa sam en super dan.

(odgovor članu Anja24)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
12.12.2008 13:39:15   
muška
Strah, česa? Poroke? Ma daj no, saj to je vendar veseli dan user posted image  . Na moji/najini poroki so pomagali vsi! Tudi sosede so se same ponudile in nosile neke rože in kaj jaz vem kaj še vse, pa sem se jim samo veselo nasmihala in jim kimala. Saj včasih pojma nisem imela zakaj user posted image  , ampak one so bile v oblakih. In verjameš ali ne, tudi če določene stvari prepustiš drugim, je poroka kljub temu sanjska je pa itak da TVOJA!

Poglej, jaz imam svetovno taščo! Res kapo dol pred njo, nimam kaj slabega reči o tem! Imam dva otroka, torej sem skoz dala 2 nosečnosti. In me tudi nikoli ni vprašala kako se počutim. Ja zakaj bi me pa morala? Saj je izraz na mojem in moževem licu povedal, da je vse OK! Za spol je sicer gnjavila nekaj časa, ampak to samo zato, ker je bila sočasno z mano noseča neka njihova soseda in je že v 4 mesecu po celem bloku razglasila, kaj bo imela. Midva z možem nisva hotela vedet kaj bo,  in ko sem ji povedala, da ne vem, ker nočem vedet , je nehala spraševat! Ja, pa še nekaj , nekateri starejši so tako "starokopitni" da v UZ napovedi ne verjamejo, ker jih v njihovem času ni bilo, čudno a ne? user posted image

Torej, oprosti, ampak kaj bi ti sploh rada? Po eni strani bi rada čimveč njene pozornosti, po drugi pa ti gre na živce vse v zvezi z njo!

Punca, veseli se! Poroka je vesel dogodek v prvi prsti zate in za tvojega bodočega, ampak v tem veselju bližnji niso izvzeti, tudi oni se veseljo in se bodo veselili skupaj z vama! Ne pozabi tega, in ne vzami jim tega z nerganjem, samo slabo luč nase boš prinesla!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
12.12.2008 13:41:57   
Anja24
To itak...ampak je še en korak naprej...kva pa vem, pač te mal izdajo živčki za trenutek...

Drugač je pa meni največja neumnost ko nekateri pravijo, da prej lahko spokaš kufre in kadar koli greš, pol ko si pa enkrat poročen pa tega ni večuser posted image  Za take se mi pa zdi, da škoda, da so sploh z nekom in/ali pa da se poročijo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
12.12.2008 13:50:05   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: tancy25

a zdej boste pa rekle da vas pred poroko ni bilo nič strahuser posted image ?Priznam da me je strah in vem da se nič ne spremeni,samo ko drugi zdaj delajo iz tega kot da je to ne vem kajuser posted image .Men je rekel partner da naj si predstavljam da greva samo nekaj podpisat in pol ta podpis zapituser posted image .
Veš baguska težko je da sem vsa svoja leta gledala kako se starša nista razumela.Ločit se pa nočetauser posted image .Mogoče me je zaradi tega strah,pol se pa še tašča vmešava je pa samo pika na i.Do določene mere sem ji bila hvaležna,ampak zdej se mi pa zdi da je mejo prestopila.

No moras vedet da nisi edina s takimi starsi. In tud to bi mogla vedet, da tvoji starsi nimajo nic s tvojo poroko oz zakonskim zivljenjem. Tako kot sta onadva naredila po svoje, lahko ti naredis po svoje!!!

Jaz priznam da sem bla zivcna pred poroko, ceprav si sama sebi nisem priznala takrat... ampak nikakor pa nisem bla na tak nacin kot pises ti! Jaz nisem niti enkrat samkrat podvomla v svojega partnerja!! Ce bi, se verjetno res nebi porocila... mogoce sem kdaj kej cez njega rekla, tako kot tud danes se vendo recem, ampak neiskreno. To recem takrat, ko sem npr jezna al pa uzaljena... v sebi pa VEM, da ne mislim tko...

IN: poslusaj tvojega partnerja! Ker poroka dejansko ni nic drugega kot podpisat papir in poveselit se! ;) Ampak cesa se bos pa ti veselila, ce se ne veselis!? Hmm..

(odgovor članu tancy25)
Neposredna povezava do sporočila: 31
12.12.2008 13:56:32   
baguSka

No, to pa res nism nikol pomislna. Zame gre zares že odkar skupaj živiva. Najbolj zares pa odkar sva se odločila za otroka. Poroka je bil pa sam en super dan.

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
12.12.2008 13:59:52   
baguSka
Drugač je pa meni največja neumnost ko nekateri pravijo, da prej lahko spokaš kufre in kadar koli greš, pol ko si pa enkrat poročen pa tega ni večuser posted image  Za take se mi pa zdi, da škoda, da so sploh z nekom in/ali pa da se poročijo...

Seveda je to neumnost... je pa res, da je veliko tezje tak korak naredit, enkrat ko imas otroka.

(odgovor članu Anja24)
Neposredna povezava do sporočila: 33
12.12.2008 17:00:52   
tancy25
Anja 24:glede stanovanja se nisva še kaj dosti pogovarjala o tem.Glede na to da sem še študentka sva bila vedno istega mnenja,da najprej živiva tako po mojem končanem študiju pa bova razmišljala naprej.In partner se strinja glede na to situacijo,najbrž res ne bova urejala mansardno stanovanje.
Pokica:Vse kar si napisala se popolnoma strinjam s tabo.Kot da bi mi gledala v dušouser posted image .

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
12.12.2008 17:09:58   
Anonimen
On se ne bi znal potegniti za naju in bi razpadla.Pa bi spet ostala brez svoje družine.Rada bi to prej preprečila,kot pa da bi se to zgodilo.

Potem se pa umiri in ne zganjaj panike po nepotrebnem.
Tako kot si nervozna sama, je verjetno tudi tasca. S svojim obnasanjem pomaga, tebi pa se zdi ze prevec vsilijiva. Saj verjetno je, ker je tudi njej to napet dogodek, mislim tako, pozitivno. Ma vidim pri sebi, ko se Micici kaj dogaja, uf, kot bi odkrivala Ameriko zraven, mislim jaz user posted image . Poskusi umiriti konje, vsaj malo, ali pa ji enostavno povej, da si tudi ti nervozna, ko se bliza poroka in tko, pac na en normalen nacin.

(odgovor članu tancy25)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
12.12.2008 21:44:02   
ZmajTolovaj
Če te kaj moti, ji sama povej. Moj mož je tudi prevelik diplomat in nikoli noče nič rečt. Zato jaz tašči sama povem, kaj mi gre na živce, in smo zmenjene.
Glede peciva in šampanjca so ti že napisale - HB da imaš to urejeno, ker na poročni dan imaš drugih opravkov dosti in je fajn, da ti kdo take stvari poštima.
Kar se pa tiče vtikovanja - zdaj razčistite. Ne potem, ko bosta že živela v mansardi in se boste grdo gledali. Takoj postavi temelje, da bojo odnosi OK. Drugače je BV, da greta v mansardo živet.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
13.12.2008 10:46:13   
Anonimen
ko se je ženil moj svak, je njegova tašča zapravila 400.000 SIT samo za piškote, potem pa bila še užaljena, da ji ni nihče hotel nič pomagat (denarno) user posted image  itak se je ostalim je.bal za njene piškote user posted image
no TO je zame vtikanje v poroko.user posted image

(odgovor članu ZmajTolovaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
14.12.2008 18:36:38   
študentka Mici
Če se s taščo razumete tak na meji, bi ji jaz zdej ob njenem pripravljanju za vajino poroko, pustila ves veselje, in se ji tudi na nek način zahvalila. Ker če ti ne boš njej pokazala, da jo imaš rada, kako potem od nje pričakuješ, da te bo sprejela in imela rada. ti se veseli s partnerjem, ker je to zelo lep dan v tvojem življenju in si ga boš verjetno za vedno zapomnila. Njej pa tudi lahko rečeš: mama hvala vam za vso pomoč in vse kar ste dobrega naredili za naju. Dobro, da vas imava... pa boš vidla, da bo vse drugače.

Vse tiste, s katerimi smo v vezi preko zbirateljstva naprošam, da se v/na kuverto podpišete z vzdevkom iz RR, da se vam lahko za pošto tudi zahvalim. Hvala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
14.12.2008 19:05:31   
Pikicapokica6
Začne se z malimi stvarmi, potem iz malih začne rasti večje.....Jaz mislim, če ti kaj ni všeč, ji takoj pokaži, postavi meje, ker kasneje boš to težje storila. Iz srca pa ti pravim - STRAN OD NJEGOVEGA DOMA in na svoje!! Pa tudi, če bo to samo eno-sobno stanovanje. Malo preberi sosednje teme, kako slabo se obnese življenje pod taščino streho. Če je tašča še posebej navezana na svojega sinčka, ga ne bo kar tako izpustila iz rok. BOlj boste prijatli, če bi živeli na svojem, verjemi.
Strah je pa čisto nekaj normalnega. Pa nikar ne razmišljaj o tem, da lahko gre kaj narobe. Če se ljubita, potem ni ovire. Samo skupa morta držati,  pa bo. Pa srečno.

(odgovor članu študentka Mici)
Neposredna povezava do sporočila: 39
15.12.2008 7:37:24   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

datum poroke je 27.12..
Vem da je to ogromen korak v vezi in tega me je strah.Zakaj ne vem.

Kaksen ogromen korak???? S POROKO SE NIIIIC NE SPREMENI!!!

no, s tem se pa ne strinjam. ce se dva ne razumeta in nista porocena, gresta narazen. ce se pa porocita, sploh skoda denarja ce je poroka velika, je pa to velik korak, glede na to, kaksna je procedura.
lej, ce ni zihr, da si zeli njega, potem naj se ne poroci, ker je bistveno vecji problem, kot ce je le njegova partnerica. moj nasvet je, da pocakata se malo

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 40
15.12.2008 7:44:25   
MLADAMAMICA

tudi mene ni bilo nič strah. hotla sem to in bila prepričana. se je pa veliko spremenilo. poroka je nekaj kar upas da se zgodi enkrat, zato ni treba prehitevat sploh pa ne sme to biti nek izhod. kakorkoli, upam da se bos odlocila prav.

pa bodi malo bolj pozitivna, mene sploh ni zanimala ne tasca ne kdorkoli na MOJ dan in so pri meni doma naredili kot so oni hoteli, pri njemu pa kot so hoteli njegovi. v lokalu sva mela pa midva vse planirano in najina beseda je bila glavna, je pa res da sva eno leto sparala in SI SAMA PLACALA.

< Sporočilo je popravil MLADAMAMICA -- 15.12.2008 7:50:51 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
15.12.2008 10:54:57   
Anonimen
Men se je zdel pa prov fino ko je tašča prevzela skrb nad piškoti, žganico, darili za goste, telefoniado itd.

Nekej skrbi manj je blo user posted image

Poleg tega razpusti miselni vzorec, da imaš neurejeno družino. Nonsens. Pač maš po svoje urejeno družino, pa kaj potem. Prej ko boš sprejela oz. se pomirila z dejanskim stanjem, lažje bo šlo.

Sicer je pa tašča mama tvojega bodočega moža. Vsak ima mamo in vsak jo ima rad (bolj ali manj). Morda odklanjaš njeno pomoč oz. po tvoje vmešavanje zaradi tega, ker s svojo mamo nisi v najboljšem odnosu.

Sprejmi jo user posted image  S teboj bo celo življenje user posted image

(odgovor članu Anja24)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
15.12.2008 11:42:57   
Andromeda
Seveda, tašče vedno hočejo samo dobro user posted image ...Ni pa nujno, da je vsaka njihova dobronamerna poteza dobra tudi za nas! Po mojih izkušnjah moja tašča nudi pomoč, da se vštuli zraven in da ima ona kaj od tega, se pravi za lastni egoizem. Če bi ti tašča res hotela pomagat, bi te prej vprašala, če ti in kako ti lahko pomaga, ne pa da nekaj po svoje štrika. Je tudi moja tašča hudimano vsiljiva in radovedna, pa sem se morala sprijaznit da pač taka je in jo moram tako sprejet, navsezadnje je mama mojega moža in jo ima tudi on rad neglede na to, kako je vsiljiva, firbčna in zoprna. Sem tudi jaz kdaj poskušala, da bi se mož pogovoril z njo, ko je šla čez vse meje, pa je to bolj jalovo početje. Tipi imajo s svojimi mamicami drugačen odnos in se tudi ne prepirajo tako kot se mame in hčere. Moj bo kaj svoji rekel le takrat, ko bo tudi njega motilo, siecr pa opažam, da se trudi biti solidarn do mene in mi že na faci prebere, da mi kaj ni všeč in se potem on oglasi. Sem se pa naučila, da moram zato kdaj sama taščo dat na stand by. Na vljuden, a odločen način. Če pa ne zaleže, pa ignoriram...sem pač svoje povedala.

< Sporočilo je popravil Andromeda -- 15.12.2008 11:43:45 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
15.12.2008 12:21:15   
ronja
Moj bo kaj svoji rekel le takrat, ko bo tudi njega motilo,

Ja, no, to je pa logično, ne? Ampak če gre nekaj preko meja, potem mora zmotit tudi njega... To je razlika med odraslim moškim in maminim sinčkom - prve namreč moti pretirano vtikanje, drugim je pa všeč,d a mamica za vse poskrbi, ker ona itak najboljše poskrbi...
je pa res, da lahko gre njemu nekaj manj na jetra kot tebi in jasno ne bo iz tega potem delal takega cirkusa. Meni je to vse ok, dokler se dogovoriva in strinjava v tistih osnovnih stvareh - za malenkosti mi je pa vseeno, dokler jih ni ogromno in so pokazatelj zgrešenega odnosa, torej da je zadeva v osnovi mimo...

Moj lubi se recimo zdaj bolj distancira in hoče večkrat zatežit svoji mami kot jaz. Je pa tudi malo trajalo, da ej videl, da stvari ne potekajo tako, kot smo se zmenili... Ampak po tisti aha izkušnji, je pa super.

za pecivo ipd. bi ji jaz pustila veselje, verjetno bi ji tudi brez problemov povedala, kaj bom oblekla ipd... To je pač tudi zanjo velik dan. ne bi pa pustila, da se vtika v naju, da ona fura najino gospodinjstvo in da ona vzgaja najinega otroka namesto naju, tu se pa pri meni konča. kje imaš ti meje, pa se morata vidva zmenit... Glavno je,d a se lubi s tabo strinja...

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 44
15.12.2008 12:28:33   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Moj bo kaj svoji rekel le takrat, ko bo tudi njega motilo,

Ja, no, to je pa logično, ne?

se strinjam. tudi jaz svoji mami ne bi tezila, ce bi naredila nekaj dobrega zanj ali za naju... v primeru, da pa prekoraci meje, pa bi eni ali drugi povedala oba.
jaz osebno pa sem full proti, da se on krega z svojimi starsi, brati,... raje sem kdaj pa kdaj tiho. razen se enkrat, ce pretiravajo...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 45
16.12.2008 17:36:02   
tancy25
Pozdravljene!
Da vam poročam.Končno sem tašči povedala svoje in naj vam povem da se mi je zvalil kamen od srca.Danes je presegla mejo in sva ji oba z partnerjem povedala oz.tudi tastu kaj jima gre.V gostilni x sva bila fiksno že dogovorjena,kaj in kako in ona se danes spomne in gre do šefa gostilne in mu reče da se nič ne znava zmenit in da ne bo tako kot sva se midva dogovorila,ampak tako kot si je ona predstavljala.Na srečo naju šef pokliče in pove kaj se je zgodilo.Men so šle vse kocine pokonci in zdaj sem ji povedala kar me je že dolgo tiščal.Da je to najina poroka,da če se kaj dogovarja naj povpraša naju,da bova zdaj družina in ni samo njen sin,ampak sem jaz zraven.Ona cela objokana  in da je užaljena,da ni nikoli delala razlike,jaz pa njej da o tem sploh nebi saj ne bomo nikoli končali.In zdej pravita,da če ju nimam rada da naj povem in da ju ne bo na poroko,če tako pravima da je to najina poroka.Midva sva pa rekla,da se ženiva zaradi naju in ne zaradi drugih.
Mogoče ni bilo prav,ne vem.Tudi meni je zdaj hudo,ampak kot da sva neka nesposobneža,ko se ne znava dogovorit.
GLEDE MANSARDE PA ODPADE.Hvala bogu,da sem pravi čas videla.

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 46
16.12.2008 19:35:28   
Anonimen
V gostilni x sva bila fiksno že dogovorjena,kaj in kako in ona se danes spomne in gre do šefa gostilne in mu reče da se nič ne znava zmenit in da ne bo tako kot sva se midva dogovorila,ampak tako kot si je ona predstavljala.

user posted image

(odgovor članu tancy25)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
17.12.2008 7:36:36   
tasa_m
Jaz ti dam prav, da si ji povedala kaj ji gre.. user posted image to je vanjina poroka in ne njuna...
Koda bi brala svojo zgodbo. Sicer nisva bila pred poroko ampak vseeno se je obnašala do mene kot ta tvoja tašča do tebe.. Koda me ni,enostavno je videla samo svojega sinčka. Ko pa sem ji kaj nazaj povedala pa mi je rekla, da je nimam rada in da je ne prenesem.. Haloo user posted image
Amapk jaz sem po 7 letih pobasala kufre in odšla, sploh ko mu je mamica vcepla v glavo, da si bova uredila zg. del stanovanja, da bova zraven njiju. Uh takrat pa je poknilo.. ne hvala in hvala lepa za rože.. user posted image

Vso srečo v zakonu in čim manj kreganj s taščo (itak pa sama veš da znajo bit tašče prav user posted image    user posted image ).
Živita svoje življenje..

p.s.: kako pa je bilo na poroki pa nam le javi, pa kakšno slikico prilepi,... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
17.12.2008 9:33:13   
komarka

Zato pa raje pojdita na svoje...za začetek je tudi majhno najemniško stanovanje v redu...ali tvoj partner ni zato?

Se podpišem! Eni raje šparajo denar in zapravljajo svoj odnos, drugi pa obratno...

(odgovor članu Anja24)
Neposredna povezava do sporočila: 49
17.12.2008 9:39:52   
komarka
Drugače pa predlog za preganjanje predporočne živčnosti- da gresta kak dan prej nekam čisto sama se nakulirat in se potem na poročni dan pojavita.

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?