|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tašča in poroka
12.12.2008 8:54:06   
tancy25
Pozdravljene!
Najbrž nekatere veste katera sem.Pisalal sem že o mojih starših in moji poroki ki bo čez dva tedna.No zdaj sem se sprijaznila oz.mi je čisto vseeno da moje mame ne bo na poroko,zdej me pa ubija tašča.Vedno se je vtikvala v vse zadeve in me to ni toliko motilo,enostavno sem včasih kaj preslišala,se delala kot da ne slišim,...Ni bila slaba tašča,to ne morem reč ampak zdej odkar pa sva s partnerjem naznanila da se bova prej poročila(mislila sva se julija 2009) ima pa take skrbi kot da bi se ženla ona in ne midva.Groza.To me ubija in imam občutek da me bo razneslo.
Vzela si je en cel teden prej dopusta,da bo spekla pecivo,kupila kozarce za šampanjc da ko se bomo slikali bo hodla z flašami in pecivom okrog,pol se obremenjuje kam bo dala pecivo,tisočkrat na dan me vpraša če že vem kaj bom imela oblečeno(že vem pa nočem povedat,ker vse ji pa tudi ni treba vedet),pa zakaj sva tam torto naročila in ne drugje,pa da me mora čez vrate nest ko pridemo,...
Presegla je mojo  mejo potrplenja.Partnerju sem rekla direkt,da če je ne bo všlihtu da me na poroko ne bo in sva se dolgo  pogovarjala o tem,ampak mi ni nič lažje.Imam občetek,da je mamim sinko,ker on je na moji strani,ko pa pride do situacije da se spet vtikuje(tašča)pa pravi ja,ja.Halooo?Ne zna se postaviti po robu.
Glede na to da jaz nimam urejene družine,me je zelo strah da bi se napačno odločila,se poročila z njim in pol bi bilo celo življenje tako.On se ne bi znal potegniti za naju in bi razpadla.Pa bi spet ostala brez svoje družine.Rada bi to prej preprečila,kot pa da bi se to zgodilo.
In glede na to,da si misliva urejati mansardno stanovanje(čez par let)nisem glih prepričana,da se odločam prav.
Drugače je partner super,apmak do tega pa ga ne morem pripraviti da bi mami rekel,glej tako in tako.In ko berem forum in vidim kaj se vse dogaja,me pošteno skrbi.Ne vem mogoče imam predporočno krizo ali kaj?Prosim za pomoč

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tašča in poroka
12.12.2008 9:08:16   
Mišni
Sicer je težko sodit kar tako, po par besedah, napisanih na enem forumu, samo kolikor lahko, bi rekla, da nimaš preporočne krive in da tvoji občutki niso neosnovani, da imajo en temelj.
Poglej, če sta vidva enotna, da si želita sama organizirat vse v zvezi s poroko, potem je pač treba dati tašči to jasno vedet, Vljudno, ampak jasno. Če bo užaljena, pač bo, ampak če boste to vljudno izpeljali, potem zaradi tega valjda ne bo zamera do groba.
Ji bo pa moral sin to povedat, do pa definitivno. Ona je njegova mama, tebi ona v bistvu ni nič. On se lahko z njo skrega, pa mu ne bo zamerila, drugače je, če se skregaš ti.
Kar se tiče urejanja v mansardi pri tašči, uf, jaz na tvojem mestu ne bi tega naredila, če že zdaj praviš, da je take vrste, da se v vse vmešava. Kako pa je z njenim možem? Ali obstaja?
Po mojem je najbolje, da se z možem pogovoriš, daš karte na mizo, poveš, kaj od skupnejga življenja (z njim, ne s taščo) pričakuješ.
Če se on strinja s tem, da sama organizirata poroko, potem bi jaz od njega pričakovala, da to tašči jasno pove, pa dala bi mu tudi jasno vedeti, da v njihovi hiši jaz ne bom živela. Ker normalno je, da dve generaciji pod isto streho ne gresta skupaj. To ni čisto nič čudnega, to tako pač mora bit. So izjeme, ampak redke.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu tancy25)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.12.2008 9:21:41   
Anja24
Sigurno te je tudi malo strah ("predporočna kriza"), zato se tudi pojavljajo ti "če"-ji, to je normalno. Ampak, če dobro premisliš in pretehtaš vse + in - , potem sigurno je več +, zato si se tudi odločila za ta korak, a ne?

Najbolje pa je, da se s bodočim možem čim prej vsedeta in pogovorita - povej mu, da zdaj družino predstavljata vidva - to pomeni, da o vsem odločata sama, brez da se zraven kdo vmešava. In da od njega pričakuješ, da ti bo stal ob strani, da te bo podpiral in da se bo vedno potegnil zate. Povej mu, da te moti vmešavanje njegove mame in da ne boš prenašala tega njenega vmešavanja in raznih nasvetov (ko bo user posted image  jih bo še več).

Tašči pa tudi lepo povej, da si sicer vesela, da pomaga okrog poroke, vendar je to VAJINA poroka, zato bosta vse (večje) stvari okrog nje postorila sama, lahko ji npr. rečeš, da naj pa ona poskrbi npr. "samo" za pecivo.

Aja, fantu pa tudi povej, da naj misli s svojo glavo - če se strinja z mamo naj ji reče "ja, ja", če se pa ne, PA NAJ POVE KAJ MISLI...

Želim ti čim manj negativnih misli in slabe volje okrog poroke...boš videla, na poročni dan potem vse pozabiš, ker je tako lepoooo user posted image

(odgovor članu tancy25)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.12.2008 9:25:11   
Arwenko
Glede same poroke, pa pusti ji veselje s tistim šampanjcem in keksi, itak bo to za svate ne zate, ker se boš ti takrat slikala če sem prav razumela, kar se pa ostalih stvari tiče, torte in obleke, itd, pa ji povej, da si to nardila tako zato ker je tebi tak všeč in zato ker je tvoja poroka in ne njena.

Kaj se pa tiče urejanja mansarde pa...no way če mene vprašaš.

(odgovor članu Anja24)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.12.2008 9:29:17   
Anja24

IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Kaj se pa tiče urejanja mansarde pa...no way če mene vprašaš.

ja, to pa res...čim dlje stran...pojdita lepo za sebe, boš imela vsaj mir in nobenega vmešavanja tašče (vsaj ne 5 krat na dan).

Kje pa sedaj živita??

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.12.2008 9:31:04   
Lalica1
Jaz sicer nisem imela takih problemov pred poroko, so pa njegovi eno čisto tradicionalno zadevo hoteli prenesti v drugo smer. Pa mi to nikakor ni sedlo in sem se prvič postavila zase in rekla, da to se pa ne grem. Vsem sem probala nagoditi in jim pustiti naj se sami odločijo, vendar so takrat prestopili prag. Konec koncev je bila to vseeno najina poroka....Mogoče/verjetno edina v življenju. In nekaj mora biti tudi po moje. Na mojo stran je potem stopila tudi moja priča, pa starši in vsi moji svatje, pa smo mi naredili po naše, oni pa po svoje. Tako smo bili vsi zadovoljni.
Če ti ne paše to, kar ti tašča vsiljuje, pač povej, da bo drugače. Postavi jo na njeno mesto in pika. To je tvoja poroka (četudi jo starši financirajo) in naj bo takšna kot si jo vidva želita!!! Ne pravim, da ne poslušati mnenja drugih in jih upoštevati. Ampak če se totalno ne ujemajo z vajinimi, so pač vajine želje v tem primeru bolj pomembne, ker bo to vajin najlepši dan v življenju!!! Ti pa se boš prvič (in mogoče tudi zadnjič) počutila kot princesa. Vem, da se ti to sedaj zdijo bolj prazne fraze in jaz tudi nisem nek nostalgik ali romantik ali da verjamem v princa na belem konju... ampak ko sem stala v tisti obleki, vsa zrihtana in lepa, mi nič ni moglo pokvariti dneva in počutila sem se res kot princesa. To moraš izkusiti in nihče ti nima pravice pokvariti te izkušnje!!!

Srečno!

(odgovor članu Anja24)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.12.2008 10:05:07   
tancy25
Pozdravljene!
Da vam malo bolj izčrpno povem.Sem še študentka(zadnji letnik) in imam še 3 izpite do konca.Moj partner ima službo za nedoločen čas v državni firmi.Do zdaj sva živela malo pri meni(kadar sem imela faks),malo pri njemu(je eno uro stran od mojega doma).Zdej sem prijavljena doma,po poroki pa bom prevzela njegov priimek in se preselila k njemu.Na mansardi sta dve sobi že narejeni(prej je bila ena bratova in ena partnerjeva).Rekla sem da bi mansardno stanovanje naredila do konca šele čez par let,da najprej vidiva če se bo to sploh odnesel.Ne bi rada da si že drugo leto narediva do konca in za opremljanje,...dava veliko denarja,pol se pa čez čas pokaže da je tašča pravi hudič.Ker tisti denar ko ga bova vložila ne bova dobila nazaj in če ne bo šlo,rajši ta denar dam za stanovanje,pa še vzameva nekaj kredita.
Tašča je bila vedno vtikljiva,ampak to me ni motilo do zdaj.Poroka se mi zdi osebna stvar in zdaj je prekoračila mejo.
Doma tudi nisem rada,saj je po mojem mnenju moja mami zrela za psihiatra in ne najdeva skupne besede,če se stavim na glavo ko ne.Ne pogovarja se že z mano dva tedna.Zakaj ne vem.
Strah me je da hitim s poroko samo zato,ker ne moram biti doma.In glede na to da se bom preselila k eni družini oz.tastu in tašči me je toliko bolj strah.
Tasta imam,ampak njemu svaka čast.On igra 24ur na dan igrce in se ne briga za dobenega,včasih kej pokomentira in ko vidi da ne gre utihne.
Moja tašča pa vsiljije,da je groza.Drugače ni slaba,sem ji kot hči,ampak njeno vmešavanje mi bo pa požrlo živce.
in tudi to me jezi,da vse pove mojemu partnerju in na meni.Halllo?Sej se bo z mano poročil in če se tiče poroke se spodobi da obema pove,ne samo njemu.
Pri partnerju mi nič ne manjka.Nekaj časa bomo imeli skupno gos.ČE pa bi se midva odločila da si urediva mansardo,bi se naredilo posebi vhod,števec,...
Upam da sem bila dovolj izčrpna.user posted image

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.12.2008 10:28:24   
Anonimen
Eh moja je tud čist podivjala pred poroko.
En cajt me je mel da bi jo s čem po glav, pol se mi pa ni dal več, nek štima če hoče. In je. Ona bla srečna, men je dol visel. Vsi zadovoljni v glavnemuser posted image

(odgovor članu tancy25)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
12.12.2008 10:34:06   
muška
Jaz pa ne razumem, zakaj ne pustiš ubogi ženski nekaj veselja! Pa kaj potem, če bo pekla pecivo! A nisi nič vsela? En strošek manj! In kaj potem, če želi nosit šampanjec naokoli? Bože mili, hvala bogu da se je sama javila, a boš ti potem v tisti gužvi koga iskala in mu dala neko nalogo? Vesela bodi, da ti pomaga pri planiranju! In če želi mizo, pa naj jo ima! Reci ji, da to idejo prepušaš njej in da se naj kar sama odloči kje tista njena miza bo! In kaj potem, če ti govori o tem, da te mora mož nesti čez prag? Saj to je vendar običaj!

Delaš slona iz muhe, ker ti ženska hoče pomagat user posted image user posted image user posted image  . In kaj bi rada da tvoj bdoči tukaj nardi? Da reče mami naj se umiri? Pa ji ti reci, zakaj njega hujskaš?

(odgovor članu tancy25)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.12.2008 10:42:37   
MLADAMAMICA
strinjam se z muško. mislim, da rahlo pretiravas in da si si napolnila glavo z "hudicevimi" tascami. niso vse grozne in ne smes je precenit na podlagi tujih izkusenj. glede poroke pa se dobro da ti kdo pomaga, sama pravis da ti tvoja mama ne stoji ob strani, pusti naj ti vsaj njegova. meni osebno je na moji poroki, ki je bila ogromna, pomagala vsa familija (moja in njegova) in sem jim vsem hvalezna. kot nevesta nisem mogla nic postoriti sama in ta dan mine kot bi mignil.
glede tvojega partnerja pa : ne poroci se, ce je poroka le "izhod v sili" oz. "beg" od doma. vedi, da ti nobeden stars nebo tak, kot je tvoj. moja kolegica se je porocila, ker doma ni smela hodt vn pa je bila ful "boga" pri tasci je bilo pa enako ali huje in se je locila. spoznala je, da moski ni bil tisti "pravi" ampak samo "junak" ki jo je odpeljal od doma. poroka ni resitev ampak je nekaj veliko vec, ki te "naj bi" veze celo zivljenje. tudi pri tasci oz. porocena nisi cisto svobodna. tasci pa le pusti naj se pokaze, dokler zeli le dobro, je dobra.
pa brez zamere, to je samo moje mnenje

< Sporočilo je popravil MLADAMAMICA -- 12.12.2008 10:44:23 >

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.12.2008 11:11:54   
tancy25
Se strinjam.Ampak se mi zdi njena prijaznost tako zlagana.Ona svoja dva sinova kuje v nebesa,midve s svakinjo pa kot da naju ni.Prijazna je samo zaradi sinov in res bog ne daj,če pa bi se kateremu on njiju kaj zgodilo,naju ne bi bilo treba več prenašati in bi naju vrgla ven čez okno in ne čez vrata.Moja svakinja je noseča in imam čez dva meseca rok.Tašča je niti enkrat ni vprašala kako se počuti,kakšen spol bo otrok,...skratka nič.Obnaša se kot da nima trebuha in da sploh ne nosi njenega prvega vnukeca.
Ne vem če je moja poroka izhod v sili,saj si partnerja predstavljam za svojega življenskega partnerja in tudi otroka si želim z njim(počasi zelo počasi bomo začeli delali na tem),ampak imam v sebi nek strah in ne vem kako naj se ga znebim.Začeli so se mi pojavljati dvomi in kaj pa če...

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.12.2008 11:29:04   
MLADAMAMICA
ne boj se, če misliš da je to to, potem to tudi stori. glede tašče pa tko: nevem, mogoče sem te napačno razumela ampak moja mama npr. se full dobr razume z mojim možem, ko je bila v bolnici je moj mož jokal ampak kljub temu, sem prepričana, da če bi se midva ločila, da jo on ne bi več zanimal. moraš razumeti, da te ima lahko tašča še toliko rada, te ne bo imela nikoli kot njenega sina. bodi zadovoljna že s tem, da te je sprejela. verjemi, že to je zeloooo veliko.

kdaj pa se poročiš? vso srečo

(odgovor članu tancy25)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.12.2008 11:33:17   
MLADAMAMICA
aja, pa še neki. moji so bli full proti mojemu možu, preden sva se poročila. ko pa sta videla, da misliva resno in da se imava rada in sva skupaj srečna, so srečni vsi najbližji. moja mama ima zdaj dva sina in eno hčer, čeprav imam samo enega brata. ampak se res full štekata. moja tašča je pa druga zgodba, je dobra ampak ne zna kazati ljubezni. meni je dovolj, da me je sprejela, ne rabi me pa nevem kok ljubiti. dovolj je, da se razumemo ko se vidimo in da če se začne kej umešavat, se jst nč ne bunim, pač jo poslušava z možem pa nardiva po svoje, ko pa res pretirava (kar je redko) se pa mož pogovori z njo, ne jaz. tko da kar funkcionira. glej le, da drži tisto, kar se z možem dogovorita ne glede na to, kaj menijo njegovi ali tvoji starši, sorodniki,... in bosta srečna do konca svojih dni user posted image  malo za šalo in veliko zares

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.12.2008 11:52:12   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: tancy25

Drugače je partner super,apmak do tega pa ga ne morem pripraviti da bi mami rekel,glej tako in tako.Ne vem mogoče imam predporočno krizo ali kaj?Prosim za pomoč.

Pomagas si lahko le sama in nihce drug... Meni osebno je ze to narobe, da bi ti rada spreminjala svojega partnerja, ker od njega pricakujes nekaj, kar ni v njegovi navadi... predvsem da zelis spremeniti njegov odnos z materjo!! Sorry, ampak jaz osebno se nebi zelela porocit, ce bi nekdo pricakoval kaj takega od mene... Kakrsna sem sem in kakrsen je moj partner je. Ce se ne sprejemava taksna kot sva, potem nisva za skupi. Simpl!! Ti se moras sama odlocit kaj bos, kako bos sprejemala druge in kako bos zivela... Okoliscine so taksne kakrsne so, vprasanje je samo, kako jih bos ti sprejemala. Zakaj bi druge spreminjala v svojo korist!? Sebe bi morala spremenit, ce zelis da bo tebi kul!! Se ti ne zdi? Edino fer in prav! Kako bos to naredila je pa spet tvoja stvar seveda... take it or live it! Seveda se posvetujes s svojim partnerjem in mu poves o svojih tezavah... ampak zmotno pa je, ce mu svojo tezavo poves tako, da to postane njegova tezava! Nima on tezav s svojo materjo, ampak jih imas ti! In najbolj grozno od vsega je meni osebno to, da potem njega zicas da zgladi vajin spor s tasco... in to celo na nek nacin zahtevas od njega... ker drugace ga ne bos imela vec rada... Ne vem no. Tebi so neka dejstva predstavljena. Do sedaj bi ti ze moglo bit jasno kako stvari stojijo in kaksne so. Ce ti je to kul, potem vzemi, ce ti ni pusti! Ne pa se vmesavat po nepotrebnem in spreminjat stvari, ki so ze ulaufane. Vsaj jaz tako gledam to.

(odgovor članu tancy25)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.12.2008 11:59:30   
baguSka
Ne vem če je moja poroka izhod v sili,saj si partnerja predstavljam za svojega življenskega partnerja in tudi otroka si želim z njim(počasi zelo počasi bomo začeli delali na tem),ampak imam v sebi nek strah in ne vem kako naj se ga znebim.Začeli so se mi pojavljati dvomi in kaj pa če...

Poroka sploh nebi smel bit noben razlog, noben izhod, nobena opora ali karkoli! Potem itak sploh nima smisla da se porocis! Ne glede na strahove in dvome, ki jih imas... ce se porocita al pa ne, bi vama morala ljubezen predstavljati veliko veliko vec kot sama poroka, katero vecino jemlje kot ogromen korak v vezi!! V bistvu pa naj z njo nebi delali nobenih sprememb... Ce se porocita al pa ne, ti potuhtaj, ce si sploh zelis take veze kot je... s poroko ali brez nje. Kriza je potem ko je otrok! Ker takrat ne bos trpela v vezi le ti ali tvoj partner, ampak predvsem vajin otrok.

(odgovor članu tancy25)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.12.2008 12:08:30   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni
Če se on strinja s tem, da sama organizirata poroko, potem bi jaz od njega pričakovala, da to tašči jasno pove, pa dala bi mu tudi jasno vedeti, da v njihovi hiši jaz ne bom živela. Ker normalno je, da dve generaciji pod isto streho ne gresta skupaj. To ni čisto nič čudnega, to tako pač mora bit. So izjeme, ampak redke.

Moskim je naceloma vseen glede organizacije porok. Oz manj sodelujejo rajsi se porocijo!user posted image  On je se vesel verjetno da njegova mati pomaga in verjetno ne razume kaj ima njegova bodoca zena sploh proti!user posted image  

Jaz osebno od partnerja nebi nicesar pricakovala. Ampak bi kar sama razlozila svoji bodoci tascici, naj se ne vmesava, ker je to pac MOJA poroka in ne njena! In da bo poroka tocno taka kot sem si SAMA zamislila in ne ONA! JAZ bi ji dala jasno vedet kaj si mislim, pa naj me ima potem rada al pa ne!!! Zakaj bi molcala in obenem se trpela njena dejanja!!?? Noooo tnx! Ce ona misli da lahko to pocne, no jaz bi jo mocno streznila in ji povedala kje so meje pri meni. Pa nej bo uzaljena gor al dol. Jaz bi ji ze povedala na lep nacin, ce nebi zelela sporov z njo.

Se pa popolnoma strinjam glede skupnega domovanja. Dizastr!! Ce ji tanchy ze zdej ne upas nic povedat in se postavit zase, kako se bos sele potem!? in za svojega otroka, ce ga bosta kdaj imela?? bos dopuscala njeno sranje,hkrati se bos pa v sebi full zrla in sekirala? sama sebi unicevala lajf? No jaz bi na tvojem mestu se 1000x premisnla preden bi TA korak nardila...

Ker ze zdej dopuscas svoji bodoci tasci, da imas pomisleke glede svojega partnerja in poroke. Groza!

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.12.2008 12:10:50   
tancy25
datum poroke je 27.12..
Vem da je to ogromen korak v vezi in tega me je strah.Zakaj ne vem.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
12.12.2008 12:13:59   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: muška

Jaz pa ne razumem, zakaj ne pustiš ubogi ženski nekaj veselja! Pa kaj potem, če bo pekla pecivo! A nisi nič vsela? En strošek manj! In kaj potem, če želi nosit šampanjec naokoli? Bože mili, hvala bogu da se je sama javila, a boš ti potem v tisti gužvi koga iskala in mu dala neko nalogo? Vesela bodi, da ti pomaga pri planiranju! In če želi mizo, pa naj jo ima! Reci ji, da to idejo prepušaš njej in da se naj kar sama odloči kje tista njena miza bo! In kaj potem, če ti govori o tem, da te mora mož nesti čez prag? Saj to je vendar običaj!

Delaš slona iz muhe, ker ti ženska hoče pomagat user posted image user posted image user posted image  . In kaj bi rada da tvoj bdoči tukaj nardi? Da reče mami naj se umiri? Pa ji ti reci, zakaj njega hujskaš?

No, tocno tako nekako!! Tanchy, ali jo sprejmes taksno kot je in seveda svojga partnerja tudi, al ji pa poves naj tega ne pocne vec, ce si seveda tega resnicno ne zelis od nje!! Najbl neumno kar mi je pa lahko je pa to, ad imas zaradi sebe pomisleke v svojega bodocega moza. Kr neki...

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.12.2008 12:14:40   
baguSka

datum poroke je 27.12..

Kaksen ogromen korak???? S POROKO SE NIIIIC NE SPREMENI!!!

(odgovor članu tancy25)
Neposredna povezava do sporočila: 19
12.12.2008 12:15:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

datum poroke je 27.12..

Kaksen ogromen korak???? S POROKO SE NIIIIC NE SPREMENI!!!

Jp, nič.
Razen dokumentiuser posted image

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
12.12.2008 12:18:47   
baguSka
Tocno tko.. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
12.12.2008 12:28:36   
Anja24
Ah, eno je, da res želi pomagat, drugo pa, da se samo nekaj vtikuje in deli nasvete in je sploh vsa pametna. To pa je sama hinavščina, fuj. Tko kot je Tancy prej omenila - da je bratova partnerka noseča, pa je niti enkrat ni vprašala po počutju in poteku nosečnosti...ko bo pa otrok rojen ga bo pa hotela še dojit???

Drugače je pa normalno, da te je vsake nove stvari malo strah, ker je pač nova in ne veš kako se bo vse skupaj izteklo. Potem je pa odvisno kak tip človeka si, kako na stvari gledaš...je pa res - če pa so preveliki dvomi pa to ni to...

(odgovor članu tancy25)
Neposredna povezava do sporočila: 22
12.12.2008 12:32:29   
tancy25
a zdej boste pa rekle da vas pred poroko ni bilo nič strahuser posted image ?Priznam da me je strah in vem da se nič ne spremeni,samo ko drugi zdaj delajo iz tega kot da je to ne vem kajuser posted image .Men je rekel partner da naj si predstavljam da greva samo nekaj podpisat in pol ta podpis zapituser posted image .
Veš baguska težko je da sem vsa svoja leta gledala kako se starša nista razumela.Ločit se pa nočetauser posted image .Mogoče me je zaradi tega strah,pol se pa še tašča vmešava je pa samo pika na i.Do določene mere sem ji bila hvaležna,ampak zdej se mi pa zdi da je mejo prestopila.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
12.12.2008 12:55:11   
pokica_
tancy25, sem prebrala tvojo zgodbo, nič kaj neobičajnega ni v njej, nekaj pa mi je vseeno dalo mislit, da ni tako, kot bi moralo biti.
In sicer tvoji dvomi o poroki...to je edina stvar, ki te lahko skrbi. Vse ostalo se da uredit; tudi z taščo se sigurno da lepo pomenit, drugače nebi bila tako prijazna in ustrežljiva in se ponudila, da bo pekla cel teden pecivo. To zahteva ogromno volje, dela in stroškov, tj. si lahko kvečjemu res vesela, da je temu tako.
Zdi se mi, da ti ne da miru misel, če je partner res pravi, če bo vse tako kot si zamišljaš, če se nebo preveč spremenil, če nebo stopil kdaj na stran svoje primarne družine. In v tem tiči razlog za vse tvoje ostale strahove in posledično dobivaš odpor do ostalih stvari; tj. tašče in njenega ti. "vsiljevanja".
Zdaj si v obdobju, ko si želiš začet svoje življenje, faks končuješ, kmalu bo prišel tudi šiht zate, partner ima službo za NČ, otroka si želiš/ta in vse to te spodbuja k temu, da nekaj spremeniš, mogoče s poroko. Ampak jaz nebi tako razmišljala, sedaj več ne....poroka ne spremeni ničesar,...oz. da, lahko izboljša in poglobi odnos, če je res to TO in če nimaš niti enega samcatega pomisleka; lahko se pa stanje po poroki, otrocih spremeni v gorje za oba...
Včasih sem tudi jaz mislila, da se bom bolje počutila, če bom poročena in me bojo vsi začeli name gledat kot na enakopravega člana družine (prejšnja tašča je delala razliko med mano in njeno 2. snaho), in tudi sama sem hitela čimprej od doma, ampak ti povem: še pravi čas me je srečala pamet, ker da ustrežem s to željo drugim, sama pa si s tem nakopljem le dvome in strahove....in sem jo popokala od tam za vse večne čase.
Res moraš biti prepričana da si tega želiš in predvsem, nebi smela obremenjevat z ostalimi ljudmi okoli sebe. Sedaj je obdobje, ko bi morala biti najbolj vesela,  zadovoljna, izpopolnjena, polna pričakovanja in veselja....

Vso srečo ti želim, kakorkoli se boš odločila! user posted image

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu tancy25)
Neposredna povezava do sporočila: 24
12.12.2008 12:57:19   
Anja24

a zdej boste pa rekle da vas pred poroko ni bilo nič strahuser posted image ?Priznam da me je strah in vem da se nič ne spremeni,samo ko drugi zdaj delajo iz tega kot da je to ne vem kajuser posted image .Men je rekel partner da naj si predstavljam da greva samo nekaj podpisat in pol ta podpis zapituser posted image .
Veš baguska težko je da sem vsa svoja leta gledala kako se starša nista razumela.Ločit se pa nočetauser posted image .Mogoče me je zaradi tega strah,pol se pa še tašča vmešava je pa samo pika na i.Do določene mere sem ji bila hvaležna,ampak zdej se mi pa zdi da je mejo prestopila.

Kot sem že rekla...normalno je, da te je mal strah. Sicer poroka res nič ne "spremeni"...ampak nekaj pa pomeni. Če res ne bi, potem se sploh ne bi poročali...da nekaj v zvezo, v partnerstvo...ker pa imaš že od doma nič kaj lepo sliko o družini, je pa strah še malo večji, podzavestno.

Pri tašči oz. konec koncev pri vseh v ožji familiji pa je treba postavit neke meje...ker si pač odrasla in si začela sama skrbet zase, isto tvoj partner...in mamice nimajo več te vloge...nekatere pač rabijo malo več časa, da to spoznajo. Je pa res, da je drugače nekaj povedat svoji mami kot njegovi mami...zato se tudi pričakuje, da vsak pove svoji...pa ne zdej vsako malenkost, ne me narobe razumet...

Zato pa raje pojdita na svoje...za začetek je tudi majhno najemniško stanovanje v redu...ali tvoj partner ni zato?

(odgovor članu tancy25)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?