ronja
|
Ne, očitno sem te zamenjala - sem mislila, da si ti pisala, da tvoj bivši ni bil pripravljen na zvezo, pa sta se razšla in je imel že 4 mesece nosečo novo partnerko. Oprosti, dostikrat zamenjam kak nik. Ja, gotovo je grozno bit prevaran, ampak vseeno mislim, da je še dosti hujših stvari, ki se tudi dogajajo (ti hudo zboli otrok, recimo...) Mislim, da ljudje ne kradejo tuje sreče - punca se zaljubi in če on naredi korak oz. če sledi njenim povabilom, se pač kaj razvije. Ampak to, kar imata onadva, ni ona ukradla ženi - ker z ženo očitno nista imela takega odnosa, sicer njemu ne bi bilo do tega, da bi to iskal drugje. Varanja so po moje kot en beg - včasih ti gre vse narobe in narediš neumnost, samo zato, da opozoriš nase, da ti je hudo (saj veš, kako mali otroci začnejo vse razbijat, če se jim ne posvečaš dovolj - odrasli smo samo malo večji otroci, še vedno pa rabimo določeno mero pozornosti, da lahko normalno funkcioniramo). V vezi je to pogosto varanje, včasih pa zanemarjanje, včasih se ženske ali moški uprejo tako, da nehajo pospravljat, ali pa začnejo zbadat partnerja tam, kjer vedo, da ga boli... Zakaj vse to? zato, ker so prizadeti, po moje. Nihče ni tako neumen, da bi šel varat ob cvetoči ljubezni in silni zaljubljenosti. Takrat niti ne opaziš drugih, če pa so že tako posiljeni, da jih opaziš, pa se samo nasmejiš, ti pa ne pade na pamet, da bi kaj mela z njim... Ampak če si v zvezi nesrečen, ker te nekdo zanemarja (lahko "samo" čustveno), ker nima časa zate, non stop dela, ker ti ne da več občutka, da si zanj super in ti nikoli več ne pričara tistih mravljincev, pa verjamem, da ti po nekaj letih dojadi in začneš tako pogrešat te občutke, da narediš tudi kaj takega... Podzavestno verjetno zato, da opozoriš nase ali pa da bi pobegnila v drugačno življenje... Tudi jaz si niti pod razno ne želim bit prevarana - vendar pa bi vseeno izbrala to, če bi imela na izbiro to ali pa hujšo bolezen otroka ali lubija, recimo. Ampak to, da probaš razumet, zakaj je nekdo to naredil (saj to tudi tebe zanima... isto, kot mene ), ne pomeni, da to odobravaš. Niti ne pomeni, da bi to v nedogled dopuščala. Dopuščam pa možnost napake - taki sistemi so navadno bolj stabilni...
|