|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakladi marčevk 2
5.12.2008 20:33:19   
meridaub
]http://www.shrani.si/f/2A/Vo/1qltvRMd/1/4058a-copy.jpg[/img]

upam, da uspe....

(odgovor članu Naša črtica koraka)
Neposredna povezava do sporočila: 2926
5.12.2008 20:34:07   
meridaub
user posted image

(odgovor članu meridaub)
Neposredna povezava do sporočila: 2927
5.12.2008 20:34:44   
meridaub
jooooj se opravičujem...moram zmanjšat fotko......nisem vedela. user posted image  

(odgovor članu meridaub)
Neposredna povezava do sporočila: 2928
5.12.2008 20:36:47   
meridaub
user posted image

(odgovor članu meridaub)
Neposredna povezava do sporočila: 2929
5.12.2008 20:39:54   
Zala.
meridaub lepa fotka oz. lep otročičekuser posted image user posted image user posted image

še to je rekel moj Urban, ko je videl slikce s srečanja: mami,a ti si bla pa najstarejša tam?user posted image user posted image user posted image
ja menda res...

(odgovor članu meridaub)
Neposredna povezava do sporočila: 2930
5.12.2008 20:40:10   
meridaub
hvala zofy - sem uspela.

tole je andrejčekuser posted image

(odgovor članu meridaub)
Neposredna povezava do sporočila: 2931
5.12.2008 20:58:42   
Ursi2
Živjo, punce
Pa mi je le uspelo prit za rač
No, sem šele sedaj prišla domov in sem šla takoj na rač, da dam slike gor. In so že v albumu! Jupi!!
Sem dala kr vse slike, upam, da bojo vredu.user posted image user posted image user posted image Na koncu sta pa še dve sliki copatk, ki sva jih naročila in so danes prišle. Sem jih bla ful vesela. Jih boma lahko za Miklavža zraven dala!user posted image user posted image

(odgovor članu meridaub)
Neposredna povezava do sporočila: 2932
5.12.2008 21:06:06   
Ursi2
Na srečanju je pa bilo meni res zelooooo fajn. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Sem vesela, da sem spoznala še nekaj punc in da sem se z drugimi zopet videla. Res paše mal en tak ženski čvek . Sicer smo res najbrž malo zraven krive za tak dež, sam kaj, ko pa paše čvekat. In to s kako odraslo osebo, ne samo a deje,dej, dej, ali buci buci!user posted image user posted image user posted image user posted image

Naš pob je sicer bil malo sitne volje, ker ni spal, ampak je pa bil na koncu najbolj vztrajen od vseh in ni in ni hotel zaspat. vsi so že odremali svoj dremež, naš pa si je mogu vse ogledat in se obešat po vozičku. Je pa res, da je v trenutku zaspal, samo da sem speljala s parkirišča. Smo na poti domov še stali, ker je bila zaprta cesta zaradi prometne nesreče, pa sma šla malo naokrog in je v Velenju še spal, pa sem šla kr naprej do mojih. Je spal celo pot, revček!

So pa imeli danes pobi malo izbere, saj so bile 3 punce in 4 fanti. Najboljši je pa bilo potem, ko so lahko lezli in se plazilči po tleh. Smo se kr en štuk nižje (na tla) prestavile in tam čvekale naprej.

nO, ZDEJ grem pa malo prebrat pa pokomentirat. Pa najbrž se bom že še kaj spomnila.

Aja, Zala in Lucalu, sem že pogledala slike in so res fajne. Sem se jim mogla prav nasmejat!

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 2933
5.12.2008 21:13:21   
mumu
Ja punce kje se pa kup ta sprej, da so vsi otroci tako lepo spali user posted image user posted image user posted image ????

Jst bi tut tazga mela.

Svet je okrogel zato, da ga lahko obkroža prijateljstvo.

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 2934
5.12.2008 21:17:51   
Naša črtica koraka
IZVIRNO SPOROČILO: Zala.

Dolgo že iščem
lonček na pike,
tak, ki ti skuha vse, kar želiš.
Malo potrkaš,
malo pomešaš,
rečeš - in vse, kar izrečeš, dobiš.

Če bi kdo srečal
lonček na pike,
najprej naj sam se naužije dobrot.
Potlej pa res -
zelo bom hvaležna,
če mu do mene pokažete pot.
user posted image user posted image user posted image
                                  (ANJA ŠTEFAN)

user posted image  to je pa iz letošnjega cicidoja user posted image . A te revije bereš zaradi otrok ali zaradi poklicne dolžnosti?

Meni je ta pesmica tudi všeč.

Pa še malo pikapok tvojemu tasrednjemu, florjanu, naj čim prej ozdravi!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Zala.)
Neposredna povezava do sporočila: 2935
5.12.2008 21:20:03   
Naša črtica koraka
IZVIRNO SPOROČILO: Lona76

Naša žaba je pa spremenila neki red od kar je stara 9 mesecev. Čez dan neki štrajka s spanjem. Ma so borbe za popuser posted image . Sicer pred enajsto noče it spat, ob enajstih pa pade dol, popoldanski počitek pa sem jo dons sicer ob pol treh komaj spravila spat, ker se je že full mencala in zehala, sam ona bi še kar žurirala. Očitno se ji je začelo dogajati.user posted image  Ji je vse preveč zanimivo da bi spala. Lumpika mala.

Naša tudi ... kar noče it spat. Skoz stoji ob ograjici ... tudi ko je zelo zaspana kar stoji tam in v stoje kinka ... ne vem, ne vem kam to pelje?? Žr pri 8 mesecih ga hoče žurat user posted image .

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 2936
5.12.2008 21:27:42   
Naša črtica koraka
IZVIRNO SPOROČILO: Lona76

Ja zdej pa res Timoty pogrešam. Upam da so ok. Za vsak slučaj še user posted image user posted image user posted image user posted image .

Zofy user posted image user posted image user posted image  za Odija da je prišel že do wc-ja, pa seveda tudi njemuuser posted image user posted image user posted image da čimprej okreva.

Proti gripi bom pa P vprašala kako je s cepljenjem. Čeprav me je un članek odvrnu. Ma po moje je ne bom cepila. Pa upala bom, da je ne stakne. Da nas vsaj gripa zgreši če nas že nč druzga neuser posted image .

js tudi TIMOTY pogrešam ... joj, upam da samo nima časa ker se uči, pa da je s sinkom vse ok.

pa user posted image  za Odija, vidim da je živuser posted image . Mačorac mali, zdj bo pa bolj pazu, da je treba na zeleno luč čakat ... in to na tisto, k je človeček narisan!!

cepljenje proti gripi ... a,ne to pa ne ... je dovolj proti rotavirusu ... in proti vsem ostalim, ki so nujna. Kar dovolj kemikalij bo za letos v tem malem, komaj 8mesecev starem otročku.

(saj v resnici niso stari 8 ali 9 mesecev tile naši marčevci ... v resnici so cca. 9mes starejši user posted image )

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 2937
5.12.2008 21:29:52   
Lona76
Sem si še ostale slikice ogledala. Madonca kok so lušni. Pa kako lepo spančkajouser posted image . Ja mumu res kje se ta sprej kupiuser posted image .
NČK naša pa ne stoji ampak se user posted image . In to tok naglas da jo cela vas sliši, pa lumpo ven uzamem se pa smeji.user posted image  Na noben način ne spat. Joj ne vem kaj je to zdej z njo. Mogoče obdobjeuser posted image . Ja pa okrog se v posteljici obrne da pol gleda proti dnevni sobi, k so vrata od spalnice odprta.user posted image  No zvečer je pa zaspala v petih minutah. Mogoče lažem v desetih pa res.user posted image
Tilnu je pri babici (moji mamici)  miklavž prinesel en avtoček, pa seveda sadje in sladkarije, doma je pa naštimal posodo da mu bo še doma kaj prinesel. Aja Taji je pa termo nogavičke miklavžek prinesel. Zdej sem pa Tilna zasliševala kaj bi za božička pa ima očitno polno ritko in še sam ne ve več kaj biuser posted image . Največji problem pa je ker ima še 7.1. rojstni dan, zdej si pa zmisli tok daril. Pa vsi sprašujejo kaj naj mu kupijo, jaz pa nimam več idej, igrač ma pa mulček itak že tok da ne vem kam bomo dali Tajineuser posted image . Ja želi si pa itak same igračke. Bog ne daj da mu kaj uporabnega človek prineseuser posted image .
Dost nakladanja, ker pa res sam še nakladam. Grem rajš kar spat, ker danes mi s Tajo ni nič ratal. Ko je spala, jaz nisem mogla in ko sem zadremala lej ga šmenta se je že gospodičnica zbudilauser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2938
5.12.2008 21:31:55   
Lona76
Meridaub pa Andrejčku se vidi da k nam paše ker je tut tok luškan user posted image

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 2939
5.12.2008 21:33:04   
Lona76
IZVIRNO SPOROČILO: Naša črtica koraka

(saj v resnici niso stari 8 ali 9 mesecev tile naši marčevci ... v resnici so cca. 9mes starejši user posted image )

user posted image user posted image user posted image  pa še prou maš

Neposredna povezava do sporočila: 2940
5.12.2008 21:33:22   
tina50
Zdarvo!

se nisem mogla prej javit, ker sem prišla ob 4 domov(kakšno minuto prej), potem smo šli pa na miklavža ob 5! kako je blo smotano, ko je tako vreme!
sem pol šla kr do kolegice, ki je bila zraven pri organizaciji in mi je dala darilo, da nismo tam stali na dežju!

ja na srečanju je bilo, pa res tako lepo! pa plac je bil res user posted image , ker so se lahko naši otročički spravili na tla!
vsi so se plazili, razen seveda Lan
Tai jo je kr maširal stran, je imel veliko prostora, pa v živo je še bolj luškan!user posted image
Zala jo je tudi maširala tam po rdeči preprogi,user posted image pa hvala za snežaka(nam je vsem podarila lesenega snežaka, ki ga moramo pobarvati!)user posted image , pa luštna je punca, sta si bila potem na tleh na začetku z Lanom kr všeč!!user posted image
Tit je res tanajvečji-tanajmlaši marčevski fant, ki jo mašira kr po vojaško, pa prov luštno to izgledauser posted image
Luka je bil pa taprvi zaspan, pa najbolj vzdržljiv, na koncu je ostal edini buden! drugače pa tako lepo gleda ta mali škrat!user posted image
Erika je pa rabila celjski zrak, da se je začela plazit! prava pupika je! user posted image
Ajda je pa tudi luštna punca, ki nam je bilo vsem v veselje, da smo jo spoznali, čeprav nam njena mami ne pišeuser posted image

res smo se lepo imele in upam, da še kdaj v celju, ker je res super prostor za naše otrčičke! smo lahko vse mamice klepetale!!

Neposredna povezava do sporočila: 2941
5.12.2008 21:37:49   
Naša črtica koraka
VIDELA slikice od ZALE.
Juhu, krasno jih je videt na kupu, naše zakladke! Čedni vsi po vrsti, dobro rejeni, oblečeni ... pa - a ste opazile, da imajo podobne izraze na obrazu?  Zato so nam pa tako naši, domači, pri srcu ... user posted image  ja, je mati narava je že vedela zakaj ...

In čestitke za dobro izbrano lokacijo, da so lahko puzali po tleh .... user posted image  toliko leph puzajočih dojenčkov na enem kupu ne vidiš vsak dan ... a ste koga nahecale, da ste na avdicijo za pamperske in nivejo prišle? user posted image  Zadnjič v PO so bili natakarji prav prijazno radovedni user posted image .  Smo gospoda nahecali, da smo ženski pevski zbor, ki poskuša postavit ginesov rekord v največ hkrati rojenih dojenčkov iz ene klape .... VILMA, a misliš da je verjeluser posted image , so že kakšne govorice v PO?

Čimprej se moramo spet dobit, dokler so še na vseh 4 ... ko bodo odkrili pogon na 2 ... uh, bomo samo otroke lovile, čveka pa ne bo nobenega user posted image , mogoče bo malo časa za kakšno hitro "poroko" user posted image .

Ahh, drage gospe.
Danes sem videla, da ima miklavž, ko gre zares,  preveč veliko delauser posted image . Sem se spravila pečt parkeljne, pa sem se premislila in spekla angelčke ... sem garala 5ur (vključeno uspavanje, hranjenje, previjanje itd., saj veste-dojenček). Samo naj potem kdo reče, da so pretrdi ... grrrr če se jih nmaka u kakav, že niso!!!! So pa še kar lepi in sem še kar zadovoljna.

Komaj čakam da matija zaspi, da napolnim peharčke ... joj, kako se že veselim!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Naša črtica koraka -- 5.12.2008 21:40:26 >

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 2942
5.12.2008 21:47:12   
Ursi2
Dragi PRIJATELJI!

Miklavž obišče le pridne in dobre ljudi,
med katere sodite tudi vi !
Naj vas z dobrotami in pozornostmi razveseli,
in čarobne decemberske dni popestri!

Sreča naj spremlja vas skozi adventni čas,
ko veselje in radost je v nas.
Naj želje se vam izpolnijo in
s smehom ustnice zapolnijo!

Če pa namesto Miklavža vas parkelj obišče,
pa nič ne de,
on že ve, kdo je priden in kdo ne.
Sicer pa naj vas nič ne skrbi,
tudi parkelj srečo deli!

VESELEGA MIKLAVŽA!

Neposredna povezava do sporočila: 2943
5.12.2008 21:55:09   
Naša črtica koraka
IZVIRNO SPOROČILO: Ursi2

.
Sicer pa naj vas nič ne skrbi,
tudi parkelj srečo deli!

VESELEGA MIKLAVŽA!

iiiii, kako lepa pesnitev!!! Zadnja verza sta mi še posebno všečna ...

veselega miklavža tudi tebi, ursi! user posted image

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 2944
5.12.2008 21:59:25   
Naša črtica koraka
IZVIRNO SPOROČILO: mumu

Ja punce kje se pa kup ta sprej, da so vsi otroci tako lepo spali user posted image user posted image user posted image ????

Jst bi tut tazga mela.

sprej, kakšen sprej???? Kolk stane? a je v DM ceneje???? A je bio in eko???

user posted image user posted image

sanje malega zamorčka, je ta sprej user posted image

A vseeno, carsko, da so tako pospali ... user posted image user posted image user posted image user posted image  

(Tina, tudi naša pomoje ne bi ... zdj samo voziček zagleda, pa že trda v hrbet rata ... bosta drugič z lanom eno budnico skupaj odžingalauser posted image )

(odgovor članu mumu)
Neposredna povezava do sporočila: 2945
5.12.2008 22:13:06   
tina50
še mal da vas za nazaj pokomentiram, ko me je včeraj ven ruknal.......

za zlikat imam goro cunj tamle, ki ga gledam, če se bo kaj zmanjšal, pa ne vem zakaj se noče nič stopiti, tako kot se je sedaj sneg!user posted image  bo treba likalnik v roke prijet....pa se mi nekako ne da!

Ursi2 za božič in novo leto bomo pa kr doma! mi je tako lepo biti z domačimi!
24. zvečer,pa bomo postavljali jaslice in smrečico, ker je meni takrat največji čar to dela, prej mi je pa prekmalu! na božični večer, ker se takrat začnejo prazniki! sedaj je pa tako advent imamo pa adventni venček! letos pa res komaj že čakam. ker bo seveda to prvič za našega Lana!

Špela100 ti verjamem, koliko dela imaš! pa vseeno upam, da boš še imela čas priti na kakšno srečanje, potem januarja!
bi pa jaz imela recepte, če lahko! samo pecivo ti bom pa potem januarja poslala kolkr ga bo ostalouser posted image
aja, nam pa manjka pokrov za konec dneva!user posted image

pa seveda mi je včeraj zbrisalo še voščilo za mini rojstne dneve!
z dnevno zamudo
Taja, Taja, Maša bodite zdrave in nasmejane deklice!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

NČK imam, pa jaz tudi ovna doma, ga moeš kr znat ovijat okol prsta!!

Dinki user posted image user posted image  za koncert! uživejta, ko bosta šla!
pa user posted image user posted image  za Titovo uspavanje in spanje!

meridaub user posted image user posted image user posted image  za user posted image ! tudi mi si želimo drugega, samo tudi še nimam M in mislim, da nas bo težko presenetilo! bo že!
tebi pa želim mirno user posted image
obroke mu pa dajem pribljižno na 3 ure, včasih malo manj, drugič malo več! odvisno!

Ljubljana meni je tudi ful všeč, pa jo greva vsako leto pogledat, sem pa včeraj rekla user posted image , če jo bova letos šla pokazat najnemu sinu, pa ni bil kaj navdušen! verjetno mi ne bo uspelo, ali pač! pustimo se presenetit!

Vilma user posted image user posted image user posted image  za popapcano zelenjavo!!! glede teže pa ne vem! mogoče poklici P in naj ti tam svetujejo! jaz bi verjetno naredila to!

lucalu Tai je na slikicah pravi korenjakuser posted image user posted image user posted image

gaya super da si se malo javila! dobra si, da jo takole furaš! jaz ne vem, če bi imela takšno voljo! bom pa se vpisala na tečaj manikure! sam tečaji niso tako kot je šola!
za dojenje, pa jaz mislim, da je tam do enega leta ali pa malo čez normalno! jaz dojim še 3-4x na dan+ponoči 2-6x! odvisno od noči! je pa bila svakinja, ki je vms pri P na nekmu seminarju in so tam rekli, da do 1 leta je normalno tudi za otroka, potem mu pa počasi začenjaš škodovat!user posted image  glede psihološkega vidika!

san za vse tvoje otroke user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 2946
5.12.2008 22:16:27   
san
no, zdej sm hitr prečekirala vse slike še od urseuser posted image user posted image user posted image brez besed... res lepe!!!!! se prav vidi, da ste uživali!!!

meridaub, tvoje dete je tud tako lepouser posted image , kot je rekla lona, se takoj ve da k nam pašeuser posted image

ursi, to sm jaz lani v pismu mojim škratom napisala, ker poleg darilc, je vedno tudi pismo zraven - no mal sm ga obdelala, da je bil bolj njima namenjen. letos sm pa kar sama napisala pismo

zala, to pesmico pa prvič slišim, sm si jo prec prepisala, mi je ful všečuser posted image

nčk, pridnauser posted image , da si se spravila pečt, pri nas je spodnja soseda zažgala piškoteuser posted image , ji je Maliček od Svetlance ponagajaluser posted image in smo meli ves popoldan zračenje v celi bajti... no, sej zažgani so tud dobri za ta poredne pridne otrokeuser posted image - takih mamo v hiši polno

tina, fajn si to napislauser posted image , si prav predstavljam male škratke

pri nas je miklavž letos pohitel in darla že podelil, sta bila tako srečna, urbanu se pa ni čisto svitalo kaj se dogaja, je bil pa navdušen nad papirčki in trakoviuser posted image . in kljub temu, da ima moja hči neverjetno dolg nos in našpičena ušesa in pred njo ne moreš ponavadi nič skriti, če je doma, mi je uspelo (ona namreč še zelo vneto verjame v dobre možeuser posted image ) darila tko naštimat, kot da je res miklavž prišel

joj, lona, naš poba tut noče spat, vseeeeega zanima, ma povsod mora bit zraven in čist je zaspan, pa še kar vztraja buden in sam da ga položim v postlo se tko dere, da prec tast prleti gledat kaj se dogajauser posted image user posted image

nčk, tvoja kava je bila pa res krepčilna, še bolj pa tortica.. ma je pasalouser posted image , sm kar mal k seb prišla. je pa še mal ostalo, pa si lahko še ostale postrežete, za moč, če slučajno ne bo mirna nočuser posted image

dominik: TANTI AUGURI A TE!!!! E LA TORTA... ANCHE PER TE!!! user posted image user posted image user posted image

zofy, za odija sm prav vesela, da je okuser posted image

hvala vsem za pikepokeuser posted image

pridem nazaj več ksno... sm mal

Neposredna povezava do sporočila: 2947
5.12.2008 22:23:01   
san
IZVIRNO SPOROČILO: Naša črtica koraka

IZVIRNO SPOROČILO: mumu

Jst bi tut tazga mela.

sprej, kakšen sprej???? Kolk stane? a je v DM ceneje???? A je bio in eko???

user posted image user posted image

sanje malega zamorčka, je ta sprej user posted image

A vseeno, carsko, da so tako pospali ... user posted image user posted image user posted image user posted image  

user posted image user posted image user posted image
jst že stojim v vrsti, sm povejte kjeuser posted image

< Sporočilo je popravil san -- 5.12.2008 22:29:06 >

Neposredna povezava do sporočila: 2948
5.12.2008 22:27:50   
tina50
IZVIRNO SPOROČILO: aleži

Pa še glede varne vožnje: mislim, da pri nas bi morali narediti tudi kakšen tečaj glede krožišč, ker ljudje pojma nimajo kdo ima prednost, kako se postavit,...... čeprav so dali letake v nabralnike ne koristi kaj dosti user posted image user posted image   

se strinjam! nekateri so katastrofa! dajo smerokaz ko grejo not, ko grejo pa ven pa ne!! sem včasih jezna, ko bi lahko že šla, pa mor čakat!

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 2949
5.12.2008 22:29:55   
san

IZVIRNO SPOROČILO: tina50

IZVIRNO SPOROČILO: aleži

Pa še glede varne vožnje: mislim, da pri nas bi morali narediti tudi kakšen tečaj glede krožišč, ker ljudje pojma nimajo kdo ima prednost, kako se postavit,...... čeprav so dali letake v nabralnike ne koristi kaj dosti user posted image user posted image   

se strinjam! nekateri so katastrofa! dajo smerokaz ko grejo not, ko grejo pa ven pa ne!! sem včasih jezna, ko bi lahko že šla, pa mor čakat!

ja, to so tastarejši čist zbunjeni, k takrat še ni blo krožišč

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 2950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?