|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krediti...
3.12.2008 13:38:12   
pridna*punčka
Lp.
Zanima me kje imate kaj najete kredite...kje je kaj ugodno? Opažam neke druge valute (je ugodneje)?
Zaposelna sem za stalno (vendar sama osebno nima v lasti še nobene nepremničnine).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Krediti...
3.12.2008 13:38:54   
Anonimen
Pri skb. V EUR.

(odgovor članu pridna*punčka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
3.12.2008 13:41:03   
pridna*punčka
Si ga zelo preplačala?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.12.2008 14:41:03   
ninini
Ga nimam nikjer,ker se bolj splača mal pošparat za kak večji nakup ali pa trajnik na eno leto,ker plačaš manj  obresti,če imaš prišparano si pa itak na boljšem.

Neposredna povezava do sporočila: 4
3.12.2008 14:50:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pridna*punčka

Si ga zelo preplačala?

Ga še plačujeva. Je pa kar ugoden. Vzela sva ga štiri leta nazaj. Na hipoteko.

Neposredna povezava do sporočila: 5
3.12.2008 14:51:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ninini

Ga nimam nikjer,ker se bolj splača mal pošparat za kak večji nakup ali pa trajnik na eno leto,ker plačaš manj  obresti,če imaš prišparano si pa itak na boljšem.

Se klanjam vsakemu k mu rata našparat za stanovanje. Da je brez kreditov.
Midva sva pet let šparala. Pol sva skeširala pol kredit.

(odgovor članu ninini)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
3.12.2008 14:54:33   
pridna*punčka
Zadeva je taka, da sorodniki prodajajo eno hišo (starejšo) in en del jo dobim podarjeno (od enga sorodnika)...samo še zmerej bi me prišlo 40 000 e. Jaz bi pa to lepo kupila in prodala naprej... Samo poslovna poteza...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.12.2008 14:55:19   
ninini
Ja če gre za stanovanje pol ja najbrž ne rata tolk našparat,sem mislila mal manjšo vsoto,recimo kak avto ali kaka oprema za stanovanje.Kako je pa s stanovanjskimi krediti pa ne vem ,ker imam svoje stanovanje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.12.2008 15:01:30   
t5t6
Mi jih imamo kar nekaj. Nekaj pri HYPO, enga pa pri Banki Koper. Nekaj na LIBOR, nekaj na EURIBOR, če jemlješ dolgoriočne kredite obvezno zahtevaj da je možnost spremembe valute, ko smo ga mi jemali je to imel samo HIPO. Prvo pojdi na svojo banko in prosi za ponudbo, potem pojdi na konkurenčno banko (ponavadi ima Bank Austrija dobre pogoje) in prosi še njih za ponudbo, glej da sta ponudbi primerljivi, konkurenčna banka ti bo vedno dala boljše pogoje, ker bo želela da se prešaltaš k njim (za vzet stanovanjski-dolgoročni kredit moraš bit komitent, za blagovni ni nujno) in potem s to konkurenčno ponudbo poskušaj čimveč iztržit pri tvoji banki.  Ninini, če imaš za kupit kaj manjšega lahko že prišparaš, če pa moraš reševat stanovanjski problem bi s tvojim predlogom prišla družina do stanovanja čez kakih 50 let. Valda, da se kredit preplača ampak obresti si moramo predstavljati samo kot ceno denarja, ki če jo plačamo bomo lahko imeli neko dobrino danes, kar bi brez tega plačila imeli šele nekje v prihodnosti. Sigurno pa da vsi gledamo, da je ta cena čimnižja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.12.2008 15:07:57   
Jagodka*
Kolikor vem, kredita v CHF več ni nikjer za dobiti.

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.12.2008 15:13:38   
ninini
IZVIRNO SPOROČILO: t5t6

Mi jih imamo kar nekaj. Nekaj pri HYPO, enga pa pri Banki Koper. Nekaj na LIBOR, nekaj na EURIBOR,

Kolk kreditov pa pol imaš.Kako pa vse lahko plačaš. Stanovanje sva si pa midva kupila pred petimi leti vse s prišparanim denarjem.Dokler sva bila sama  sva lahko veliko prišparala  in tako sva si kupila takrat 4 sobno mansardno stanovanje za 14 miljonov tolarjev-pa nisva šparala 50 let ,ampak 6 let.

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.12.2008 17:35:00   
NEVA-1
Kje pa živite, če ni skrivnost, pri nas za tak dnar še garsonjere ne dobiš, al pa glih komi

(odgovor članu ninini)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.12.2008 17:39:16   
Anonimen
Kolikor vem, kredita v CHF več ni nikjer za dobiti.

Res je.

(odgovor članu Jagodka*)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
3.12.2008 18:19:37   
ninini

IZVIRNO SPOROČILO: NEVA-1

Kje pa živite, če ni skrivnost, pri nas za tak dnar še garsonjere ne dobiš, al pa glih komi

KOROŠKA

(odgovor članu NEVA-1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.12.2008 22:10:41   
sazi
Midva imava kredit vezan na LIBOR v CHF pri Hypu. Je pa res, da sedaj banke ne dajejo kreditov v CHF (ne vem, če vse, se je pa za pozanimat). Je obrok zaradi razlike v menjavi kar narasel, ampak je še vedno bolj ugoden, kot če bi takrat vzela kredit vezan na EURIBOR.
Kot je že ena razložila - itak kredit preplačaš, ampak moraš upoptevat, da imaš od tega že zdaj korist, pa da tudi denar, ki ga plačuješ in bi ga kam nalagala (ali pa samo vezala na banki), bi v teh 15-30 letih kar lepo "narasel" - torej si na "slabšem" glede denarja, ampak imaš pa korist.

Kar se varčevanja tiče: OK, ninini, si s Koroške. Super, da imate tam take cene. Midva sva v petih letih našparala več od omenjenih 14 miljonov, pa to ni dovolj niti za 20% željene nepremičnine v LJ (100m2 stanovanja).

(odgovor članu ninini)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.12.2008 8:28:35   
tweed
kupila takrat 4 sobno mansardno stanovanje za 14 miljonov tolarjev-pa nisva šparala 50 let ,ampak 6 let.

To pomeni, da sta na mesec prišparala okrog 200.000 €user posted image  Nekateri skupaj niso imeli take plače, kaj šele, da bi toliko prišparali...

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu ninini)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.12.2008 8:29:57   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: tweed
kupila takrat 4 sobno mansardno stanovanje za 14 miljonov tolarjev-pa nisva šparala 50 let ,ampak 6 let.

To pomeni, da sta na mesec prišparala okrog 200.000 €user posted image  Nekateri skupaj niso imeli take plače, kaj šele, da bi toliko prišparali...

Tweed, tebe pa matematika še bolj je*e kot mene. user posted image

Bivših 14 milijonov SIT je sedajšnjih cca. 60.000€.

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.12.2008 8:31:48   
Kerensa*
Aja, in to je cca. 833€ na mesec. Marsikdo danes plačuje tak obrok kredita za stanovanje. Ali pa toliko za najemnino in stroške. In to je povprečna slovenska plača netto.

Aja, recesija je. user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.12.2008 8:34:32   
tweed
user posted image  eh. 200.000 SIT sem hotel napisat...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.12.2008 8:35:01   
Kerensa*
Zgodaj je še, a? No, al' pa pozno, kakor zame. user posted image

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.12.2008 9:19:37   
ninini

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Aja, in to je cca. 833€ na mesec. Marsikdo danes plačuje tak obrok kredita za stanovanje. Ali pa toliko za najemnino in stroške. In to je povprečna slovenska plača netto.

Aja, recesija je. user posted image

Midva sva živela takrat pri starših in nisva imela veliko stroškov tako da sva lahko eno plačo dala na stran.Nikoli nisva brezveze zapravljala,ker sva bila odločena da si kupiva stanovanje,vsak  dodatni prihodek,kot so regres ,božičnica ... sva pustila na banki.Pa sva ravno tako lepo živela (dopust,vsak svoj avto zaradi službe,vmes sva se poročila in tudi tam dobila kar nekaj denarja za darilo)Vem pa da so drugje stanovanja dražja ,kot pri nas,ampak so tudi plače drugje lepše kot tukaj.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.12.2008 21:48:39   
darja72
Ma ne vem zakaj, ampak imam občutek, da smo "kreditaši" zate bedaki. Poskušaj razumeti, da veliko mladih nima možnosti živeti doma in varčevati. Pa tudi tistih, ki si lahko privoščijo izdaten stanovanjski kredit ni prav veliko.

Kogar ni, ga ne pogrešamo!

(odgovor članu ninini)
Neposredna povezava do sporočila: 22
5.12.2008 0:33:45   
tweed
To, da so plače drugje lepše je larifari. Jaz sem doma s Koroške, en čas sem bil na savinjskem koncu, v Lj, v Mb, zdaj sem pa v MS... Vsepovsod isti cesarski praženec, kar se plač tiče. Vedno je odvisno od podjetja in če sta vidva eno (povprečno slovensko) plačo dala na stran, pri tem pa imela dva avta in hodila na dopuste, potem sta bila na Koroškem že izredno dobro plačana... Še za Lj je to odlično, pa je tam zdaj staro dvosobno stanovanje vredno ca. 135.000 €...

(odgovor članu ninini)
Neposredna povezava do sporočila: 23
5.12.2008 10:59:51   
ninini

IZVIRNO SPOROČILO: tweed

To, da so plače drugje lepše je larifari. Jaz sem doma s Koroške, en čas sem bil na savinjskem koncu, v Lj, v Mb, zdaj sem pa v MS... Vsepovsod isti cesarski praženec, kar se plač tiče. Vedno je odvisno od podjetja in če sta vidva eno (povprečno slovensko) plačo dala na stran, pri tem pa imela dva avta in hodila na dopuste, potem sta bila na Koroškem že izredno dobro plačana... Še za Lj je to odlično, pa je tam zdaj staro dvosobno stanovanje vredno ca. 135.000 €...

Kolikor sva midva takrat dala na stran ,nekateri plačujejo zdaj stanovanjskega kredita,potem se mi zdi,da če lahko plačuješ recimo 400 e kredita potem lahko eden ta znesek tudi prišpara.Ja midva sva imela hvala bogu dobre službe
,ampak marsikdo pa si tudi pri nas ne more privoščit stanovanja niti s kreditom pa čeprav so stanovanja veliko ceneje kot drugje.Vsak svoj avto sva imela še iz samske dobe.Nimam pa nič proti tistim ki imajo kredite za stanovanja,ampak imate očitno nekateri proti nam ki smo za stanovanje uspeli prišparat.Kako pa lahko preživi zdaj ena štiri članska družina z eno plačo(300 ali 400 e) oziroma z dvema minimalnima,tako sva pa midva lahko takrat samo dva živela z eno,to pa ja ni problem,če nisi razsipen,problem je ko imaš otroke.Danes bi midva tudi dala za tako stanovanje pri nas 80.000 e-cene pač naraščajo.

< Sporočilo je popravil ninini -- 5.12.2008 11:09:39 >

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 24
5.12.2008 12:19:19   
vodica
Dajte no,s tem pa res potrjujete slovensko fovšijo.A ji res tko favš za eno stanovanje ,da si e lahko prišparala in kupila.Je pač imela srečo,da je lahko živela pri starših in ni imela veliko stroškov .Govorite tako kot da to sploh ni mogoče.So pač pri njih stanovanja malo cenejša in za tak denar v LJ res ne bi dobila tako velika,samo to nima nobene veze.Tudi jaz sem si šparala dokler sem bila še doma,ampak mi je uspelo samo za garsonjero,ker sem prej šla od doma,pa malo dražje je pri nas.Je čisto res,da če 4 članske družine preživijo z minimalnimi plačami,potem ne vidim nobenga problema da ne bi dva sama z eno kulturno plačo,sploh pred parimi leti.Pa nehajte s favšijo raje takim čestitajte da jim je uspelo in da niso preveč razsipni z denarjem.

(odgovor članu ninini)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.