ninini -> RE: Krediti... (5.12.2008 10:59:51)
|
IZVIRNO SPOROČILO: tweed To, da so plače drugje lepše je larifari. Jaz sem doma s Koroške, en čas sem bil na savinjskem koncu, v Lj, v Mb, zdaj sem pa v MS... Vsepovsod isti cesarski praženec, kar se plač tiče. Vedno je odvisno od podjetja in če sta vidva eno (povprečno slovensko) plačo dala na stran, pri tem pa imela dva avta in hodila na dopuste, potem sta bila na Koroškem že izredno dobro plačana... Še za Lj je to odlično, pa je tam zdaj staro dvosobno stanovanje vredno ca. 135.000 €... Kolikor sva midva takrat dala na stran ,nekateri plačujejo zdaj stanovanjskega kredita,potem se mi zdi,da če lahko plačuješ recimo 400 e kredita potem lahko eden ta znesek tudi prišpara.Ja midva sva imela hvala bogu dobre službe ,ampak marsikdo pa si tudi pri nas ne more privoščit stanovanja niti s kreditom pa čeprav so stanovanja veliko ceneje kot drugje.Vsak svoj avto sva imela še iz samske dobe.Nimam pa nič proti tistim ki imajo kredite za stanovanja,ampak imate očitno nekateri proti nam ki smo za stanovanje uspeli prišparat.Kako pa lahko preživi zdaj ena štiri članska družina z eno plačo(300 ali 400 e) oziroma z dvema minimalnima,tako sva pa midva lahko takrat samo dva živela z eno,to pa ja ni problem,če nisi razsipen,problem je ko imaš otroke.Danes bi midva tudi dala za tako stanovanje pri nas 80.000 e-cene pač naraščajo.
|
|
|
|