|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberke 2008 - 2.del
2.12.2008 21:59:53   
martka
opa...
pa ne da si vse MV mehčate, ko vas ni tu...

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 3451
2.12.2008 22:58:28   
katja_p
5ra čestitke za Taia user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 3452
2.12.2008 23:18:28   
blackcoffee
martka:
opa...
pa ne da si vse MV mehčate, ko vas ni tu...

hahahahaha... user posted image user posted image
ne, jaz si ga žal ne...  pa tud malinov čaj sem nehala kuhat. hudirja... jutr pa ga res začnem redno pit!
tiste ki smo iz mb, 5ri_28 je dolgcajt.. pravi, da naj se ji pridružimo v P. naj že pridemo rodit!!! user posted image
se pa lepo cartata s tamalim. pravi, da samo spi. sem rekla.. čakaj, čakaj, da si nabere moči...

huh, jaz že celo nosečnost čutim otrdevanje trebuha. v zadnjih dneh pa toliko bolj!! največkrat se mi to pojavi zvečer, pa med spanjem in zjutraj preden vstanem. je kr kriza. user posted image

no, danes pa so me začele še hrbtne mišice boleti. noge pa itak, da ne govorim.. kot da bi slona gledal. nič kaj seksi.. polna sem vode... zatekam da je groza. koža je kot usnje.. rit in noge pa so skravžlane... pa dvajset kil sem gor vzela..
ejhata.. no, kak teden še. me res zanima, kdaj bo napočil moj dan D.

ok.. grem zdaj v horizontalo.
lep večer še naprej!

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 2.12.2008 23:19:46 >

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3453
3.12.2008 6:06:07   
Manchi
Dobro jutro vsem.... zgleda da sem prva auf, pa saj ni nič čudnega, če sem pri mojih zvečer jedla fižol s črno redkvico, pa to v "majhnih količinah". Zdaj pa ne vem al me šraufa, al pa so to ene vrste popadki. Samo nebi še šla jaz tak hitro rodit, se nikamor ne mudi...

5ri-28 iskrene čestitke za sina.user posted image

Blackcofee jaz grem ob 9.00 v porodnišnico na CTG..-...grem pozdravit 5ro-28?? user posted image

Lep začetek dneva vsem...

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 3454
   [Brisano sporočilo]
3.12.2008 7:12:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Manchi)
  Neposredna povezava do sporočila: 3455
3.12.2008 7:33:17   
martka
ČESTITKE ZA HANO!!!

no, roko na srce... Zdaj pa bi jaz tudi že šla proti P.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3456
3.12.2008 8:03:17   
martka
IZVIRNO SPOROČILO: Manchi

Dobro jutro vsem.... zgleda da sem prva auf...

Lep začetek dneva vsem...

bila si samo prva na forumu...

semže 5.50 pripravila zajtrk dragemu, je moral danes prej v službo..
jaz pa ne morem bit v postelji, če on vstane. ne vem, nekak mi srce ne da, da bi jaz še ležala, spala, on pa bi sam sedel pri mizi.. kaj čmo, tud čudaki obstajamo!
no, zdaj mi je pa dolgčas.
sine je šel 7.30 v šolo, kuhinjo sem že pospravila, postelje tudi, ostalo je ok,
najbolje, da grem cd poslušat in kakšen odlomek iz knjige ponovno prebrat...

(odgovor članu Manchi)
Neposredna povezava do sporočila: 3457
3.12.2008 8:04:56   
Ana Luna
Dobro jutro, bejbe!
Vsak dan kak malček ali malčica več! Čestitke novim mamicam! user posted image user posted image user posted image

Vidim, da vas je še nekaj s podobnimi 'težavicami' kot jaz. december28, lollypop in pumpkin23, upam, da ne bodo naši malčki preveč prenošeni in da bo naš dan D tudi kmalu tu. očitno jim je všeč pri nas na toplem, pa se jim kar nikamor ne mudi ... user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: december28

Ana Luna: ja zgleda, da bo treba tako kot se je z vsem začelo, tudi zaključit!
Moj se že veseli, ker je zadnje čase bolj suša... Evo mi kazni!  No, vidiš, pa sva že dve! user posted image

Sicer pa se nameravam predvsem zelo velik sprehajat in vsak dan malo vadit dihanje ter krepit mišice med. dna, pa bo ko bo... že mora tako bit in bom pač malo potrpela za zrelega otročka.  Imaš prav!user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: martka

se morda oglasim kasneje, če ne bom raje kr k dragemu zavila in si "mehčala MV"

p.s.

v prvi nosečnosti mi NI NIČ trebuh otrdeval in nisem imela nobenih lažnih popadkov... samo 12 dni pred rokom sem bila 3cm odprta in sv ase z G. zmenili, da čez 3 dni pridem rodit. in to je bilo to. čist u izi!

Ja, martka, kaj si pa počela, da si bila 3 cm odprta? Plesala ali 'mehčala MV'? user posted image

titleAndStar(55,0,0,false,"","")

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 3458
3.12.2008 8:08:03   
moonshine
Dobro jutro, dober dan !user posted image

Eno njamiiiuser posted image za dober začetek dneva!

En dan se ne javim pa tooooliko lepih novičkuser posted image ... naj najprej začnem z čestitkami ;
Zverinica user posted image user posted image user posted image user posted image , iskrene čestitke za sinka Jerneja user posted image user posted image
Tany83 user posted image user posted image user posted image user posted image , čestitke za princesko Melanie user posted image user posted image
detece user posted image user posted image user posted image user posted image  , čestitke za sinka Ruja user posted image user posted image
5ra_28 user posted image user posted image user posted image user posted image , iskrene čestitke za sinka Tai-a user posted image user posted image
nanna user posted image user posted image user posted image user posted image , iskrene čestitke za princesko Hanno user posted image user posted image

Vsem novopečenim družinicam želim, obilo lepih skupnih trenutkov, zadovoljstva in sreče pa ogrooomno zdravja!!!

Evo, pa smo tuuser posted image , smo že pošteno zakorakali v naš december. Mene je zadnja dva dni matralo za popiiiii ....user posted image , hodla sem težko, če sem šla po stopnicah me je pri kolkih kar "štromalo" - kot bi imela elektriko napeljano user posted image . Očitno, da naš user posted image  čedalje bolj pritiska na živce in se pripravlja na izstrel user posted image  - komaj čakam! Če bi že bilo,se mi zdi, da bi bilo prepozno user posted image  tako sem sita tega trebuha! Glede otrdevanja...mi otrdeva že lep čas, sploh pa kadar sem več na nogah al pa ponoči, ko se spravljam iz enega na drug bok. Tolažim se s tem, da sedaj pa res ne bo več dolgo in bom kmalu k sebi stisnila svojega user posted image .

Tako, sedaj grem pa delat pasulj in golaž, da bo imel moj  user posted image  kaj za jest, ko me ne bo...čeprav imam tako občutek, da bo v tistih dneh hrana bolj "tekoča" kot konkretna user posted image  user posted image  user posted image !

Lep začetek dneva vsem user posted image , se beremo!

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 3459
3.12.2008 8:10:58   
Ana Luna

no, roko na srce... Zdaj pa bi jaz tudi že šla proti P.

ah neeee ... kam se ti pa mudi? user posted image
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 3460
3.12.2008 8:29:05   
lonja
Evo, en dan sem si vzela počitka user posted image , pa sploh ne uspem vsega prebrat. Jej, jej, jej...user posted image .

Najprej iskrene čestitke našim novim zemljančkom in njihovim mamicam, 5ri_28 za sineka Tai-a in Nanni za deklico Hano. Bravo!!! user posted image user posted image user posted image za srečo in zdravje obeh novih članov.

Včeraj sem tudi jaz imela pregled. Sva hotela z G srčka poslušat, pa ga nisva zaslišala, tako da je G moral prižgat UZ, ki je pokazal, da nama mala M kaže hrbet in je bil zato srček čist zadaj.No, potem je blo vse OK. Zdej imam pregled še naslednji teden 09.12., na PDP, ki mi ga je postavil on, pol pa baje na dva dni. No, upam, res močno upam, da mi tudi v torek več ne bo treba tja user posted image , ampak da bom že prej grela kako posteljo v P.

Men tudi trebuh nenormalno otrdeva, tako popoldne se dogaja, da je trd tudi po dve, tri ure skupaj, tako da me na trenutke prav skrbi. Pa dans me spet full bolijo one kosti tam spodaj, upam, da niso spet blodnje, ampak da se resnično kaj dogaja.

Tako, za jutranji pozdravček imate zadost, bodte pridne, danes vas bom spremljala malo bolj redno.

Pa, pa

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 3461
3.12.2008 8:33:32   
tinca123

Zverinica user posted image user posted image user posted image user posted image , iskrene čestitke za sinka Jerneja user posted image user posted image
Tany83 user posted image user posted image user posted image user posted image , čestitke za princesko Melanie user posted image user posted image
detece user posted image user posted image user posted image user posted image  , čestitke za sinka Ruja user posted image user posted image
5ra_28 user posted image user posted image user posted image user posted image , iskrene čestitke za sinka Tai-a user posted image user posted image
nanna user posted image user posted image user posted image user posted image , iskrene čestitke za princesko Hanno user posted image user posted image

Vsem novopečenim družinicam želim, obilo lepih skupnih trenutkov, zadovoljstva in sreče pa ogrooomno zdravja!!!

Dobro jutro!

Joj kolk se je novega zgodilo v teh dneh - ni me bilo 5 dni, ker mi net ni delu, pa vas je šla polovica rodit. Čist vse ste čakale,da bo december - dobr ste jih not držale. BRAVO PUNCE!! Čestitke tud z moje strani!!!

Pri meni nič novega - nič dogajanja, še trebuh mi ne otrdeva veliko. Bila sem pri zdravniku CTG in UZuser posted image .
Videla sva najino dete in je OK
- ima zelo velik BDP in HC user posted image kot da sem 38 teden
- bogi pa ima AC majhenuser posted image kot da sem 35 teden - ne dam mu jesti

Ima 2600g - je G reku da je zelo suh. No pa saj ima še čas do 26.dec da se poredi.

Tud malo popadkov še nimam.......nikamor se nam ne mudi - zgleda da bom zadnja na vrsti. Lahko me daste na konec seznama - vas vse počakam.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Naslednji pregled imam 8.12..aja pa +11kg - se redim kg na teden.user posted image user posted image

Lep dan vsem pa ne mi vse pobegnit rodit, mora še katera ostat, da mi bo družbo delala......user posted image user posted image

(odgovor članu moonshine)
Neposredna povezava do sporočila: 3462
3.12.2008 8:34:12   
pumpkin23
Nanna cestitke za Hanouser posted image

Vsem ostalim, ki pa smo se vedno 2v1user posted image pa dobro jutro. Za mano je spet ena cudna noc,s to zoprno zgagouser posted image . Ej a lahko kak rupurut al pa ranital al pa kej takega vzamem? Ker donat ne pomaga lihk kej. No sej cez dan je vse super in prou sam ko pa je treba it spat pa ...user posted image .
No zdej pa pod tus in potem mal po bozicnih nakupihuser posted image . Ceprav se ni tistega ta pravega filinga, je pac te obveznosti treba naredit. Se dobr da mam bancno kartico od user posted image k je uceri dubu placo.user posted image

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 3463
3.12.2008 8:34:44   
martka
Ja, martka, kaj si pa počela, da si bila 3 cm odprta? Plesala ali 'mehčala MV'?

obojeuser posted image

sicer pa zdaj tudi to počnem, pa vidiš rezultat!
razen tega, da se čisto fino počutim. nič zatekanja, nič bolečin v križu, ... za porod pa nič odprtosti ne kaže. lahko pa to sploh ni merilo, kot so nekatere že napisale, da so bile čisto zaprte in nič ni kazalo na začetek, potem pa čez par ur.... buuum...

na "dobro jutro" zdaj hvalijo Kokosovo maščobo... proti virusom, proti bakterijam, proti črevesnim boleznim, proti izpuščajem in suhi koži... nisem si vsega zapomnila...

zamašen nos- prerežeš čebulo in daš zraven postelje ali v prostor kjer si preko dneva...
mehur- brusnice - 100% sok iz nesladkanih in naravnih brusnic. Ja, kje ga pa naj dobim...
grlo, angina- naribano malo ingverja (pojemo, ali naredimo prevretek in grgramo)...

ecco, malo naravne medicine...

sicer ste pa verjetno večino tega že vedele...

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 3464
3.12.2008 8:34:59   
CIPRESA
Dobro jutrouser posted image

Noč je bila super, brez šraufanja in pretiranega bedenja ponočiuser posted image sem se vsaj naspala.

MENE ŠRAUFA pa zdaj ko pomislim na ju3user posted image user posted image , ob 8h moram biti v P in potem  se bo začelo. Je rekla da kake 3 ure me bodo samo pripravljal in da še neve ali grem na oddelek z tableto v rit, ali pa v porodno na predrtje mehurjauser posted image
Kar malo sem nervozna ampak po drugi strani pa vsaj nebo čakanja več in opazovanja kdaj me šraufa in kdaj neuser posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu moonshine)
Neposredna povezava do sporočila: 3465
3.12.2008 8:36:36   
*nina*
dobro jutro še iz moje strani....danes pa nisem vredu spala...skoz sem se nekaj zbujala, pa še moj je smrčal, tk, da ni šlouser posted image

čestitke nanna za hanicouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

jaz bi tudi že šla rodit, takole po eni strani, ko vidim kako je enim že fajn, po drugi strani me je pa malo strahuser posted image

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 3466
3.12.2008 8:45:09   
martka
IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA

Dobro jutrouser posted image

Noč je bila super, brez šraufanja in pretiranega bedenja ponočiuser posted image sem se vsaj naspala.

MENE ŠRAUFA pa zdaj ko pomislim na ju3user posted image user posted image , ob 8h moram biti v P in potem  se bo začelo. Je rekla da kake 3 ure me bodo samo pripravljal in da še neve ali grem na oddelek z tableto v rit, ali pa v porodno na predrtje mehurjauser posted image
Kar malo sem nervozna ampak po drugi strani pa vsaj nebo čakanja več in opazovanja kdaj me šraufa in kdaj neuser posted image

veseli se jutrišnjega dne!!! to bo krasen dan, dobila boš svoj zaklad!

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 3467
3.12.2008 8:49:53   
Ana Luna

lahko pa to sploh ni merilo, kot so nekatere že napisale, da so bile čisto zaprte in nič ni kazalo na začetek, potem pa čez par ur.... buuum...

jaz bi tudi tako ... ja, to bi blo pa krasno, da bi šla morda že ta teden v P. danes mam itak PDP. no, upanje ostaja ... user posted image

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 3468
3.12.2008 9:07:49   
čebeli
Hejhoj!

Ja, sedaj že vse nestrpno čakamo kdaj bi lahko šle v P...a sem povedala kaj je bilo na mojem zadnjem pregledu pri G? Mi je rekla...vaše dete sedaj že velja za donošenčka in vam bom napisala napotnico za v P. Ja, marička, kaj pa će bi mene prej prijelo!!user posted image   A bi me pol kr domov rodit nagnali??user posted image Pa je rekla, da tolk birokratični pa še niso...user posted image

Drugače sem pa čist v nosečniških standardih...medenica boli, k user posted image , da komej s postle padem, trebuh vsake tolk kr otrdi...in ga pol mal masiram pa skušam sprostit napete mišice (hitr pomaga!), glede otečenosti se pa še nisem odločila al sem se tolk zredila, al je res to voda not...user posted image Sam me pa prstki bolijo in so ko ene klobasice, pa težko pol kako nit v šivanko vtikam, al pa kaj podobnega.... Aja, pa še take bedne žile mam na levi nogi...jih je razneslo... Js pravim, da je to delo mojega močnega user posted image in zdej moram nosit žabe za krčne žile... ko kaka nonica v glavnem...v vseh pogledih. user posted image

Aja, pa čestitke za bebiko Hano! user posted image

< Sporočilo je popravil čebeli -- 3.12.2008 9:10:02 >

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 3469
3.12.2008 9:08:36   
pike
Dobro jutro,

vidim, da se pri nas že kar dogaja. Čestitke vsem, ki ste povileuser posted image . user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Jaz sem budna od 6 ure zjutraj. Moja pupa nikakor ni več hotla spat, zdaj se je pa najedla in mi kar na rokah zaspala tako, da imam čas malo za klepet.
Zelo sem pomirjena saj je bila patronažna pri meni in sva user posted image stehtali in ugotovili, da se je v 5 dneh odkar sva iz P zredila za 100 g. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Zdaj prakticiram hranjenje po steklenički in po ziziki.  Samo, da mi na ziziki vedno zaspi preden je sita, malo jo pustim še gor, da se pocarta pol pa v posteljico kjer pa se začne jokat zato ji moram dati še eno količino po steklenički in potem šele prav zaspi. Zgleda, da na zizi prej omaga in zaspi pol je pa lačna.

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 3470
3.12.2008 9:10:47   
pike
Jaz imam močne krče, ko dojim, se mi zgleda maternica krči.
Pa še to, noge imam spodaj pri gležnjih bolj otečene kot takrat, ko sem rodit šla. Je to normalno?user posted image

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 3471
3.12.2008 9:12:28   
fragola
Pozor pozor Tejci01 sporoča!

Ime mi je Martin, prijokal sem na svet 0.49 uri, težek sem 2910g in velik 52cm!

Tejci čestitke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 3472
3.12.2008 9:12:59   
CIPRESA
Pike če vleče po zizi se prej zmatra in potem kar zaspijo, po flaški jim pa lepo tečeuser posted image user posted image , zato moj Žiga ko je enkrat okusil lepote flaške sploh ni hotel več vlečt po zizi - so pametni teli tamali že od začetka si pravijo "zakaj bi se matral če ni treba"user posted image user posted image user posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 3473
3.12.2008 9:14:30   
čebeli
Oj, Pike!

Lepo, da najdeš kak moment tut še za nas...nam boš delala skomine! user posted image user posted image

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 3474
3.12.2008 9:15:09   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: pike

Jaz imam močne krče, ko dojim, se mi zgleda maternica krči.
Pa še to, noge imam spodaj pri gležnjih bolj otečene kot takrat, ko sem rodit šla. Je to normalno?user posted image

To še ostaja od prej, jaz sem jih imela še kak teden otečene potem je splahnelo počasi. Švicala sem vsako noč in čez dan ko konj - tako je šla voda vsa iz mene.

Tejci tebi pa ČESTITKE za Martinauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 3475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

kako ti bo ime?
klitia

Kdo vam je pomagal pri izbiri imena vašega dojenčka?

sami (17%)

mož/partner (75%)

drugi otroci (4%)

drugi sorodniki (0%)

prijatelji (0%)

drugo (4%)

Število vseh glasov: 71

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!