|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberke 2008 - 2.del
1.12.2008 7:40:52   
*nina*
dobro jutro, aha vidim, da sta dve novi v pripravljenosti...za obeuser posted image user posted image user posted image user posted image ,js sem se tud zbudila ob 5:30, očitno se že privajamuser posted image

(odgovor članu mamabranka)
Neposredna povezava do sporočila: 3226
1.12.2008 7:42:33   
*nina*
mamabranka: ti si se zredila samo 3kg al kaj?user posted image   

Neposredna povezava do sporočila: 3227
1.12.2008 7:45:49   
mamabranka
IZVIRNO SPOROČILO: pike

Punce pozdravljene,

Prosila bi vas za nasvet, tiste, ki že imate otročke boste vedele.

Jaz si mleko pumpam, ker mala ne zagrabi bradavice in potem sem se odločila za pumpanje in hranjenje. Vendar zdaj napumpam ven okrog 40 ml. Je to dovolj za novorojenčka. Hranimo se na cca. 3 ure. Verjetno je najbolje, da si pumpam in potem po potrebi dodajam adaptirano mleko?

To je bolj mal. Kaj pa če probaš z nastavkom za dojenje? Sm mela vdrte bradavice, pa sva se hranla z nastavkom, sej je trajal, da se navad nanj, ampak več popije. Če sm si črpala, sm tud mal spumpala (30ml).

Našemu Razgrajaču Eneju, se je na Miklavževo pridružil še en razgrajaček Vid.

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 3228
1.12.2008 7:47:40   
mamabranka
V bistvu za 5 kg, pol sm pa shujšala, ker sm pristala na dieti, pa jem full mal (dozice so velke kot pri mojem 22 mesečniku), 6x na dan.

< Sporočilo je popravil mamabranka -- 1.12.2008 8:00:26 >

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 3229
1.12.2008 8:05:53   
mamabranka
Meni pa moj malček skuša prestavt desno spodnje rebrce. Sam zgleda, da še ne ve, da se mi tko ne gremo. Če hoče več prostora mora pridt VN!!!!! Sej je že decembr! Malček moj pridi, pridi, se bomo igrali.

Tavelzga smo pa pustil kr pri babici, pa bom cel tedn uživala sama samcata (no skoraj user posted image ). Čeprav upamo (predvsem jestuser posted image ), da se bo jutr kej že začel dogajat.

Aja, pa eno user posted image  za dobrojutro.

Sama sm že budna od 4.00, ker sva se odpravla v Lj. z vikenda. Zdej pa ne morm zaspat, pa sm vs brala za nazaj, glih dve uri sm rabla (od četrtka zvečer).

< Sporočilo je popravil mamabranka -- 1.12.2008 8:12:53 >

Neposredna povezava do sporočila: 3230
1.12.2008 8:25:49   
5ra_28
Dobro jutro !!!!

Jaz sem še zmerom 2 v 1. user posted image  Koliko imamo novih mamic??? Nič nisem na tekočem, ker cel vikend nisem bila nič gor.
Jaz sem nahodna, šment! user posted image  Prejšnji teden prebolela nek virus al kaj, v soboto pa me je tak nahod zgrabil, da joj!
Ja, pa torbo sem si pripravila v soboto, ko sem bila točno teden do roka. Napredek! user posted image user posted image

Grem mal prebrat, kaj se je dogajalo čez vikend, in katere so kaj nove mamice.

Danes je uradno december, torej lahko sezono začnemo!!! user posted image user posted image user posted image  Jaz bi že kar šla, sam dihat ne morem, (že zdaj, med popadki bi se itak zadušila..user posted image user posted image ) ko pa sem tako prehlajena. Naj še tamali 2 dni počaka, pol pa lahk kar grem, zarad mene....user posted image  

Končno smo trije:)

Neposredna povezava do sporočila: 3231
1.12.2008 8:30:33   
lonja
JUtrooooo,

da ne boste bz čakale na novičke. Jst sem doma. Sva z mojim user posted image včeraj štela popadke do enajstih, bili so na 8 minut, zelo redno, ampak moram priznati, da bolečina ni bila huda, daleč od tega, da bi od bolečine morala it. No, pol sem prijela telefon v roke, poklicala v P in me je tam dežurna čist ''odpikala''. Ja, gospa, dokler ne bo popadkov na tri minute ali slučajno voda odtekla je brezveze, da hodite user posted image . Sm ji še rekla, da imam občutek, da sem se v nekaj urah kr neki odprla, pa je rekla, da je to verjetno samo občutek user posted image . WTH...No, razkurila me je maximalno, sem šla vsa jezna spat in bila valda prepričana, da ne bom mogla zaspat. No, pa je šlo velik lažje kt sem mislila, stanje se je umirilo in zdej se počutim, kt da včeraj ni blo nič. Groooooozzzzzzaaaaaaa.

Tako. Blackcoffee, najlepša ti hvala za pomoč včeraj, ne misli, da si povzročila le smeh, tisto o bočnem položaju bo po mojem res držalo, men je šel prvič res presredek v rit, bila pa sem skoz na hrbtu, tko da bi veljalo razmislit čist zares o kakem drugem položaju user posted image . Se slišimo kaj danes in se vzpodbujamo dalje, a ne?

Mejte se, šibam v LJ po mojo princesko, tole je bila prva noč, da je prespala sploh kje drugje. Tako jo že pogrešam.....user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3232
1.12.2008 8:40:56   
Ana Luna
Glede povečanja apetita - tudi jaz sem prebrala, da ta naznanja bližajoči se porod. jaz zadnji teden nenormalno veliko jem. upam, da se bo te dni začelo kaj dogajat.
Kako pa je z apetitom po porodu? če bo šlo tako naprej, bom postala bajsa ... user posted image

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 3233
1.12.2008 8:44:08   
blackcoffee
dobro jutro!

lonja
- ...tud glavniki bodo držali!!!!! bejbe, poskusit ni greh! sem ravno snoči pol še govorila z eno, ki je rodila na tak način, da je imela dejansko glavnika v rokah in je rekla, da lepšega poroda si ne bi mogla niti v sanjah naslikat.
in če smo se znašle v enaki situaciji.. da je pred nami porod, se mi vseeno zdi smisleno deliti svoje vedenje in nabrane informacije z vami. seveda, kaj boste in kako se boste odločile pa je vaša osebna odločitev in izbira.
samo toliko...  user posted image
seznam bom dopolnila v popoldanskem času, morda se nabere še kaj podatkov, lahko ga tudi katera koli od vas tle dopolni, ker zdaj ne utegnem. čez urco moram bit na CTGju, pol pa imam še neko letanje po mestu.

muce, lepo bodite, pazite nase, da se ne prehladite, tiste, ki pa ste že, hitro okrevajte!
se beremo proti večeru!

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 3234
1.12.2008 8:52:02   
Bimba80
Dobro jutrouser posted image
Sem vas čez vikend samo brala, nisem pa vam nič napisala......vidim, da je bilo kar pestro.......no tudi midve sva še vedno v enem kosu.......sem že od včeraj kot povožena, nevem kaj mi je.........mi pa prvič v vsej nosečnosti zatekajo noge in roke......prav smešno je, ko sem v nogo potisnila prst in mi je luknja ostala........

Končno je prišel naš mesec.........zdaj pa lahko kar začnemo kot po tekočem trakuuser posted image

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 3235
1.12.2008 8:53:26   
čebeli
OOOOO, dobro jutro!!

Ene ste pa res zgodnje danes. Joj, pa dve sta bili tik pred porodom...no, žal se je lonjin mali premisliluser posted image ...bo pa zato 100% decembrčekuser posted image user posted image .

Danes sem preveč dobr spala, za na wc sem se zbudila sam 1x in me je mehur zares že obupno bolel...joj, si ga bom čist uničla...Moram začet bolj pit, drugač bojo intervalni obiski wcja predolgi.user posted image

Drugače je pa vse po starem...no, edin moji kulski tašči se je včer nekej strgalo in naju je začela nadirat...zgleda, da je bla že grozno lačna in jo je primarna potreba čist iz tira vrgla.user posted image Moj dragi pa čist zmajevsko njo nazaj..user posted image - je blo res videt čist tko...bitka enakih karakterjev.user posted image

Grem js zadovoljit svojo primarno potrebo s še enim (drugim) zajtrkom...user posted image še bojo šle kile goruser posted image

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 3236
1.12.2008 9:19:20   
nadya
Jutro!

No pa smo ga dočakali.... veseli december! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Arupnik in Katja držim pesti, da bosta kmalu stiskali štručki k sebi user posted image user posted image user posted image

Nisem prepričana ampak se mi zdi da sem včerja zvečer mela svoje prve lažne popadke user posted image . Kakšni dve uri mi je trebuh na deset minut otrdeval, zraven me je pa malo v križu in pod trebuhom stisnilo in dol potisnilo (kot da bi me srat prijelo user posted image user posted image ). ampak bolečine niso bile močne, tko da sem točno vedla da iz te moke ne bo kruha user posted image . No pol sem se pa še ponoči zbudila me je pa fino v križu in pod trebuhom zvijal, sam ko sem vstala pa razhodila je blo ok, tko da mi očitno spalna poza ni odgovarajala user posted image

Drugač pa držim pesti za vse, ki mate preglede user posted image

Pa full navijam za našega prvega ta pravega decembrčka user posted image user posted image

(odgovor članu čebeli)
Neposredna povezava do sporočila: 3237
1.12.2008 9:26:49   
5ra_28
IZVIRNO SPOROČILO: lonja

Tako. Blackcoffee, najlepša ti hvala za pomoč včeraj, ne misli, da si povzročila le smeh, tisto o bočnem položaju bo po mojem res držalo, men je šel prvič res presredek v rit, bila pa sem skoz na hrbtu, tko da bi veljalo razmislit čist zares o kakem drugem položaju user posted image . Se slišimo kaj danes in se vzpodbujamo dalje, a ne?

Ja, men ga je Blackcoffee kar pokazala v živo na sedežu, ko sva bili na kavi. user posted image user posted image  Kaj so si drugi mislili, naju sploh ni zanimalo.

Nisem pozabila na tvoje nasvete. Še na HOH sem se med vikendom spomnila večkrat.

Še kar vas berem za nazaj..joj, traja.

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 3238
1.12.2008 9:32:36   
tejci01
Dobro jutro oziroma za nekatere je že kar DOBER DAAN!

Sem mislila da bo že kakšna lepa novička danes zjutraj, ker je včeraj zvečer tako kazalo.

Spali smo slabo, na to sem se že itak navadila. Ob 10 ko sem šla spat sem čutila v spodnjem delu trebuha kot neko žgečkanje, ki je nato prenehalo. Okrog 11 ure sem šla pa na wc in me je kot malo špikalo, samo ni trajalo dolgo. Samo potem nisem mogla zaspati, ker sem na to študirala in zaradi tega sem danes zjutraj malo več pospala.

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 3239
1.12.2008 9:34:14   
mamabranka
No pa ste se prebudile. Da bom končn enkrat online, ko se dopisujete. Ponavad vedno mim udarm. No dons sm sama tavelik je pri babici user posted image , pa mam še brata in bratranca na Windows live messengerju v živo, da je bolj pestro. Sej ne da mi je dolgčas, sam jih je treba tud na vsaketolk pozdravt. user posted image

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 3240
1.12.2008 9:34:52   
arupnik3
živjo
no pa sem doma
sva šla včeraj v P na ctg in ni pokazal NIČ malo popadkov nerednih potem odprta nisem nič tko da če bodo popadki na 4min in to zelo močni al pa če mi voda odteče pol šele nazaj v P  tko da so me poslali domov    zdaj user posted image čutim normalno oz. veliko brcik pod rebra in ni sledi po popadkih (kr neki)   imam pa popoldne pregled pri svojem g tko da bomo vidl kako pa kaj
pa hvala vsem da ste misnle name in za vse ki se vam kaj dogaja user posted image

se slišmo

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 3241
1.12.2008 9:40:15   
mavrica72
Dobro jutro

Vidim, da vas je imelo včeraj kar nekaj lažne preplahe in ste danes vse še v enem kosu user posted image . Katera bo torej otvorila naš mesec, čakalna lista se kar daljša user posted image

Tejci01 - ja, res imava istega ginekologa. Glede na to kako si bila včeraj oblečena, se te sploh ne spomnim user posted image . Jaz sem bila na vrsti za CTG okrog desete ure in je trajalo tam nekje 20 minut. Vem pa, da ko sem ven prišla, je bilo že kar nekaj parov pred vrati. Potem sem pa spodaj v avli čakala kakšnih 10 minut na ginekologa.

Zverinca - kako to da imaš toliko pregledov oz. priprav za CR? user posted image  Jaz naj ne bi imela nobenih posebnih priprav, a se to res tako razlikuje med bolnicami?

A je pri vas tudi danes tako čudno vreme? Sem vstala ob 9 uri, pa je bilo tako temno skoraj kot sredi noči user posted image  Jaz bi imela sneg in ne dež user posted image

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 3242
1.12.2008 9:49:54   
mami_1979
Danes je bila pa pestra noč.
Sem imela ponoči en lažni alarm. Tisti čuden občutek, ki sem ga imela tudi pri prejšnjem porodu. Okrog polnoči sem se zbudila, pa nisem mogla več naprej zaspat. Potem me je počasi začelo ščipat. Sem bila tako pridna, da se je kar kadilo za menoj. Oprala sem vso perilo, ga zlikala, šivala, naredila šale iz termoflisa za miklavževa darila, pripravila oblačila za moje razbojnike (po kupčkih za vsak dan),.. Ko sem pa končala okrog štirih zjutraj, se je pa vse umirilo .
Sem zaspala kot polh do sedmih. Ob desetih naj bi imela pregled, pa me je pred nekaj minutami klicala sestra, ki dela pri ginekologinji, da je G zbolela.
Zdaj pa moram čakat do petka

(odgovor članu mavrica72)
Neposredna povezava do sporočila: 3243
1.12.2008 9:55:33   
mamabranka
Tudi sama imam za sabo pestro noč, kot že nekaj zapored, samo nikoli ni tako pestra, da bi bil čas za odhod v Puser posted image .

Jest bi že mela mojo user posted image  v naročju.

(odgovor članu mami_1979)
Neposredna povezava do sporočila: 3244
1.12.2008 9:55:40   
Piruri
Punce...malo vas berem zdaj, ko ste tik pred dogodkom in vidim, da se vam kar dogaja...oglašam pa se vam v zvezi z dvema zadevama...

Popadki...tudi če so neboleči krči, ni rečeno, da ne gre zares...jaz pri prvem jih sploh nisem čutila, vedela sem, da je to to, ker mi je trebuh otrdeval v rednih intervalih (najprej na 1 uro, pol na 1/2, na 20 minut in nato na 10...)...pri meni je samo trebuh otrdel in čez kakšno minuto popustil...tako sva se z dragim preventivno odpeljala v P in še na pakirišču tuhtala, če greva gor...in ko sva prišla...CTG sploh ni pokazal nobenega dogajanja...ko me je pa babca pregledala, sem bila že tri prste odprta...
Naj povem še to, da tisti dan sploh nisem imela apetita, pojedla sem le en košček čokolade (rodila sem ob 19 h)...tako, da, če so popadki redni (neglede na bolečino), vam priporočam obisk P...

Črpanje mleka ...jaz sem si ga črpala medtem, ko se je na eni zizi mala dojila...ker pol na drugi teče hitreje, tako, da sem si na en njen obrok izčrpala še dodatnih 30-50 ml mleka...in čez dan je to naneslo tudi do 2 dcl, to mleko sem ji dala zvečer, ko sem bila že kot cunja od dojenja, tako mi je kasneje spala do 5 ur v paketu...
Dokler je še mičken dojenček mu s tem, da si na drugi strani črpate ne naredite dosti škode, ker itak ne pojejo toliko, spodbudite pa telo k večji proizvodnji mleka...čeprav se vam na prvi pogled ne bo zdelo user posted image ...pa veliko tekočine popit...

Bodite fajn in lepe porode vam želim, da bi se čimprej stiskale k vašim drobnim bitjecem in predvsem delajte po lastnih občutkih user posted image ...

www.by-ab.si

(odgovor članu arupnik3)
Neposredna povezava do sporočila: 3245
1.12.2008 10:03:17   
LUNA06
Dobro jutro in lep pozdravček vsem!

Oglašam se po zeeeeelo dolgem času, čeprav vidim da na seznamčku sem pa še.user posted image

Torej, pri nas se na žalost še ne dogaja prav dosti, čeprav jaz že komaj 'živim'. Grozno me tišči tale moj balonček in pritiska na želodec.Res, prav use mi gre narobe.
No enkrat smo tud mi že meli lažni alarm, ko sem misnla da mi je odtekla voda. Vedno sem se čudla kako se ti to lahko zgodi, zdej mi je pa jasno....No po napovedih G v porodnišnici sem odprta cca. 3 cm, pa tud otroček naj bi biu nenormalno velik za to gestacijsko dobo.Tako, da me je zdaj prvič strah ratalo poroda.

Vidim, da se tu že na polno dogaja in mamo že veliko novih mamic.
Čestitke vsem, ki ste že rodile!user posted image user posted image user posted image
Tudi jaz že komaj čakam, sem bla prepričana, da bom rodila že pred decembrom, pa je očitno našmu malčku še prelepo tam notr.

Za seznamček še dva podatka; rodila bom v LJ, zredila sem se pa 16kg, obseg ? nimam pojma, spol pa ostane skrivnost.

No zdaj ko sem končala vsa opravila, ki sem jih mogla do poroda speljat, se vam pa večkrat oglasim.

Pozdravček!

(odgovor članu mami_1979)
Neposredna povezava do sporočila: 3246
1.12.2008 10:09:23   
mamabranka
Mene je v petek ponoč tolk močno otrdel trebuh, pa sm se skori polulala user posted image  pa sm komi pršla do WC-ja.  No če bi se v spanju polulala, bi lavfala v P, pa bi mi rekl, da se še nč ne dogaja. O kako bi mi blo nerodn user posted image , bi se najraj vdrla v zemlo. user posted image

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 3247
1.12.2008 10:12:17   
LUNA06
IZVIRNO SPOROČILO: mamabranka

Mene je v petek ponoč tolk močno otrdel trebuh, pa sm se skori polulala user posted image  pa sm komi pršla do WC-ja.  No če bi se v spanju polulala, bi lavfala v P, pa bi mi rekl, da se še nč ne dogaja. O kako bi mi blo nerodn user posted image , bi se najraj vdrla v zemlo. user posted image

Ah ne, ne bi ti blo.Nekaj podobnega se je meni zgodilo.So rekli, da majo približno pet takih primerov na dan.....

Neposredna povezava do sporočila: 3248
1.12.2008 10:24:34   
mamabranka
A tolk? AOjoj, kaj vse dela naše telo.

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 3249
1.12.2008 11:15:13   
5ra_28
Meni pa danes RR nekaj zabava..kar ven mi meče. user posted image

Ej, pa ti smilyji, ki nam jij je dala zverinica, so SVETOVNI. Jaz sem se tak že skoz njenim smejala.

Pa naš seznamček je najboljši!!!!!!

Ja, moje kilce so tudi že na +14, ampak Blackcoffe, če spregledaš, ne bom jezna.

Ja, pa da vam povem, ....ko Blackcoffe tako jamra, da ima toliko pridobljenih kg....jih ni za videt. Tako da ne si je predstavljat ...., ker je prava vitka nosečka! user posted image  Verjetno jih ima v torbi, pa se  storbo tehta!  user posted image user posted image

Glede ctg-jev ste govorile..Nadya ti mislim...Meni je ta tetka / med.sestra ravno v petek razlagala na ctg-ju, da prej je bila vedno praksa, da si prišel na ctg na dan roka in na dneve po roku, prej pa nikoli. Ker je ctg le trenutno stanje (lahko dobiš popadke čez pol ure), UZ pa je bolj dolgoročno stanje vidnosti. In zdaj v porodnišnicah te med. sestre kar mal jamrajo, ker so se G navadili, da nosečnice pošiljajo že cel mesec prej na ctg-je. Tako, da si lahko kar pomirjena, če ne hodiš na ctg-je že par tednov prej.

Katja..mene tudi ni nič strah poroda, v bistvu komaj čakam. Sem razmišljala, da če vse ženske na svetu rojevajo že xxx let, pa celo v prašumi, pa brez babic in tehnik dihanj in lajšanja bolečin, še bom jaz!!!!!

Kako naj zaprem mojo pipo???????????? (NOS), ker se mi bo zmešalo!!!!!!!!! Pa mi je od C vitamina in čajev že slabo!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 3250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?